Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

592 replies to this topic

#301 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:26

Телето се самопоражда от наслагващите се един върху друг интересни коментари. Примерно, че Manowar са били 45 минути на сцената, както може да се прочете в коментарите към репортажа. Или че лиготиите са били предвидени. Или че са имали предвидени освен лигните, и още песни. Или че всички групи преди Rammstein са излезли с някакво закъснение. Прочее, речта на Джоуи е по-малко от шест минути, а не петнайсет, както няколко човека написаха по-горе.

Наистина е странно за музиканти, които са на сцената от трийсетина години и като капак организират собствен метъл фестивал, да се твърди, че не могат да си преценят времетраенето на песните или че биха се опитали да си надскочат времетраенето.
Бтв, ако ще се, хм, дъвчем и подиграваме един-друг, само ми кажете. И без това имам още няколко часа време за губене, тъй че...

Edited by Тигър, 26 юни 2010 - 13:34 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#302 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:26

Абе, мен!!!!!????? Manowar бяха на сцена ЕДИН ЧАС, за НЕРАЗБРАЛИТЕ ПОВТАРЯМ ЕДИН ЧАС!!!!!!!! Това е отреденото им време. Как го използват си е тяхна работа!!!!! Стигна ли най-накрая тази информация до централната ти нервна система?
Не, не стигна. Не те питам колко време е било определено за Manowar. Просто помолих някой да пусне програмата. Защото търсих преди феста, търсих и след това и не можах да я намеря. Вместо да ми пишеш с Caps Lock, можеше просто да я пуснеш. Ама тогава далеч нямаше да е толкова убедително, колкото твоето авторитетно мнение.
За Manowar отново потвърждавам - нещата им бяха предвидени. Който иска, може да ми вярва, видях сетлиста, докато изкарваха усилвателите. Който не ми вярва пък - достатъчно е да погледне сета от други техни концерти, за да се види, че навсякъде има "Joey's Speech", "Karl's Solo", "Drums of Doom", "Joey's Solo" и прочие. Предвиждат си всичко.

Edited by Wicked Child, 26 юни 2010 - 13:30 .

#303 Black_Wolf

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 5 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:32

"Уориъри"..... след подобни иронични и подигравателни епитети към хора,които слушат дадена група все повече се замислям каква е разликата между хората, които ги употребяват и феновете на други стилове, които наричат и ВАС "смръдливи, некъпани металисти" , само защото харесвате този стил.... И колко типично - хората като че повече коментират това,което НЕ им е харесало ,отколкото това,което им е. Може да не ви харесва,че Manowar бяха част от този фестивал,може да не ви се нрави,че дълго говорили, че са правили стойки, може да не сте достатъчно уориъри, но факт е,че имаше адски много хора,които пяха с тях,които се радваха,че ги виждат ,които харесаха и "дългата и скучна реч", хора,които не им пука дали някой си ги нарича потни селяни, уориърс и как ли още не. Ако не ви харесва това - значи сте по-ограничени и от тия дето ВИ наричат "смърдливи металисти"!

#304 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:40

View PostТигър, on Jun 26 2010, 14:26, said:

Примерно, че Manowar са били 45 минути на сцената, както може да се прочете в коментарите към репортажа.
Ама, разбира се. Коментарите към новинита са били, са, и винаги ще бъдат най-точния и достоверен източник на информация :yes:

View PostBlack_Wolf, on Jun 26 2010, 14:32, said:

"Уориъри"..... след подобни иронични и подигравателни епитети към хора,които слушат дадена група
:ser: :D :D :lol2: :D :lol2:

Винаги съм се чудел коя е най-голямата обида и/или ироничен и подиграветелен епитет, който може да се нанесе на някого, слущащ определена музика, а то какво било?....
"Уориър"...
УОРИЪР...
УО-РИ-ЪР.....

Баси, срам ме е само като го изписвам :metal:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#305 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:41

View PostWicked Child, on Jun 26 2010, 14:26, said:

Не, не стигна. Не те питам колко време е било определено за Manowar. Просто помолих някой да пусне програмата. Защото търсих преди феста, търсих и след това и не можах да я намеря. Вместо да ми пишеш с Caps Lock, можеше просто да я пуснеш. Ама тогава далеч нямаше да е толкова убедително, колкото твоето авторитетно мнение.
За Manowar отново потвърждавам - нещата им бяха предвидени. Който иска, може да ми вярва, видях сетлиста, докато изкарваха усилвателите. Който не ми вярва пък - достатъчно е да погледне сета от други техни концерти, за да се види, че навсякъде има "Joey's Speech", "Karl's Solo", "Drums of Doom", "Joey's Solo" и прочие. Предвиждат си всичко.

Programata!!!!

Програма
22 юни 2010
Bastardolomey
Национален стадион Васил Левски, 15:00, 59/79/89/199/129лв
Anthrax, САЩ
Национален стадион Васил Левски, 16:30, 59/79/89/199/129лв
Megadeth, САЩ
Национален стадион Васил Левски, 17:45, 59/79/89/199/129лв
Slayer, САЩ
Национален стадион Васил Левски, 19:15, 59/79/89/199/129лв
Metallica, САЩ
Национален стадион Васил Левски, 21:00, 59/79/89/199/129лв
23 юни 2010
Skre4
Национален стадион Васил Левски, 15:00, 59/79/89/199/129лв
Stone Sour, САЩ
Национален стадион Васил Левски, 16:30, 59/79/89/199/129лв
Alice in Chains, САЩ
Manowar, САЩ
Rammstein, Германия
Национален стадион Васил Левски, 21:00, 59/79/89/199/129лв

Други желания, готованкото на мама?

Insane in my brain

#306 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:48

View PostSatyr, on Jun 26 2010, 14:40, said:

Ама, разбира се. Коментарите към новинита са били, са, и винаги ще бъдат най-точния и достоверен източник на информация

:D :D

Винаги съм се чудел коя е най-голямата обида и/или ироничен и подиграветелен епитет, който може да се нанесе на някого, слущащ определена музика, а то какво било?....
"Уориър"...
УОРИЪР...
УО-РИ-ЪР.....

Баси, срам ме е само като го изписвам :

Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world :metal: :ser: :D :lol2: :lol2:

:yes: :D

Insane in my brain

#307 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:50

View PostBlack_Wolf, on Jun 26 2010, 14:32, said:

"Уориъри"..... след подобни иронични и подигравателни епитети към хора,които слушат дадена група...
Дали са иронични и подигравателни аз не мога да преценя. Не мога не заради друго, а защото не съм ги измислил аз. Единствено мога да те посъветвам да се обърнеш към този, който нарича себе си, членовете на собствената си група и собствените си фенове с този епитет. Нарича се Joey DeMaio. Нали така беше:

Brothers everywhere
raise your hands into the air
we're warriors, warriors of the World

:metal: :ser: :D :D :D
I don't know how I managed it...

#308 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:50

И с'я к'во излиза - че Менъуор си обиждат/иронизират феновете.... Нямам думи :russian_roulette:

#309 Black_Wolf

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 5 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:51

View PostSatyr, on Jun 26 2010, 14:40, said:

Ама, разбира се. Коментарите към новинита са били, са, и винаги ще бъдат най-точния и достоверен източник на информация :yes:

:haha: :lol2: :haha: :lol2: :haha: :lol2:

"Уориър"...
УОРИЪР...
УО-РИ-ЪР.....

Баси, срам ме е само като го изписвам :blush:

Тук не става въпрос за конкретната дума (епитет,обида...), а за подгравката,която съответната дума носи. Мисля,че много добре разбра какво имах предвид. Иначе наистина много оригинално го написа. Чувството ти за хумор е несравнимо! :russian_roulette:

#310 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:52

Ама, разбира се. Коментарите към новинита са били, са, и винаги ще бъдат най-точния и достоверен източник на информация

"Точно в 20:15 четворката напусна сцената, сбогувайки се с нас по традиционния начин - със студийната версия на христоматийната балада "The Crown And The Ring", която звучеше от колоните, докато техниците прибираха оборудването."
"Но още в 20.00 ч., след като MANOWAR слязоха от сцената и тя бе покрита с огромно черно платнище, за да не се вижда какво се подготвя на нея, стана ясно, че ни чака нещо зрелищно."
"Точно в 19:20 от колоните се разля лъкатушната мелодия на онова симфонично интро, което всеки "brother of metal" добре познава, последвано от тържествената прокламация: "Ladies and gentlemen, all hail MANOWAR!"
18:00 ч. на сцената на стадион "Васил Левски" излязоха едни от лидерите на "сиатълската вълна" ALICE IN CHAINS."
(Извадено от ревюто на концерта от Metal Katehizis)

Alice in Chains, САЩ
Manowar, САЩ
(Извадено от програмата, която Joey пусна)

Нещата, които не са както трябва, са отбелязани с еднакъв цвят.

Мислех да напиша "Яжте ми х*я", ама не ща постът ми да бъде изтрит заради това.
П.П. Освен това, в програмата никъде не е казано кой колко ще свири. Споменат е само началният час на всяка банда. Обаче е по-яко да предположим, че Manowar са се осрали, отколкото, че Рамщайн не са си предвидили добре времето за оправяне на сцената. Нищо, че според ревюто, качено в сайта, Рамщайн са излезли в 21:15, а не в 21:00, както е упоменато в програмата, което ще рече, че въпреки, че Manowar не си изсвириха целия сет, Рамщайн пак закъсняха.

Edited by Wicked Child, 26 юни 2010 - 14:02 .

#311 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:57

View PostBlack_Wolf, on Jun 26 2010, 14:51, said:

Тук не става въпрос за конкретната дума (епитет,обида...), а за подгравката,която съответната дума носи.
Както по-горе казах - обърни се към ДиМайо. Чудно щом тази дума носи подигравка, как така приемате тази подигравка от него, а от нас не. Някакъв вид мазохизъм, може би? :russian_roulette:

#312 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 13:58

View PostBlack_Wolf, on Jun 26 2010, 14:51, said:

Тук не става въпрос за конкретната дума (епитет,обида...), а за подгравката,която съответната дума носи. Мисля,че много добре разбра какво имах предвид. Иначе наистина много оригинално го написа. Чувството ти за хумор е несравнимо! :russian_roulette:

Ми да оригинално е, всъщност е и много смешно..... :blush: :haha: :haha:

Insane in my brain

#313 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 юни 2010 - 14:01

View PostOzzy, on Jun 26 2010, 14:57, said:

Както по-горе казах - обърни се към ДиМайо. Чудно щом тази дума носи подигравка, как така приемате тази подигравка от него, а от нас не. Някакъв вид мазохизъм, може би? :russian_roulette:
Добре де, не е ли ясно, че обидата при всяка ситуация идва не толкова от конкретната използвана дума, колкото от контекста, в който е вкарана? Защото отношението "Ти си "уориър", няняня, сега ще те гледам отгоре", което се демонстрира от доста хора тук, е обидно. Ди Майо не си нарича феновете "воини" с цел да им се подиграе.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#314 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 14:04

View PostWicked Child, on Jun 26 2010, 14:52, said:

Ако го беше написал, не мисля че щеше да се разминеш само с изтриване на поста, аре по-спокойно го давай!

П.П. И всъщност като се замисля, проблемът на повечето фенове на Manowar е, че са се родили в грешния век! Колко ли готино щеше да им е ако живееха през средновековието. :blush: Да ходиш по кълдъръмената улица с брадва под ръка и никой да не те мисли за луд, ееехххххх!! Какви времена биха били!! :russian_roulette:

Освен това, в програмата никъде не е казано кой колко ще свири. Споменат е само началният час на всяка банда. Обаче е по-яко да предположим, че Manowar са се осрали, отколкото, че Рамщайн не са си предвидили добре времето за оправяне на сцената. Нищо, че според ревюто, качено в сайта, Рамщайн са излезли в 21:15, а не в 21:00, както е упоменато в програмата, което ще рече, че въпреки, че Manowar не си изсвириха целия сет, Рамщайн пак закъсняха.

^^^^ След този послепис.... wicked Child ти си безнадежден случай!!!!!!

Edited by Joey, 26 юни 2010 - 14:07 .

Insane in my brain

#315 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 юни 2010 - 14:08

Не мога да знам откъде са всичките ти цитати, но ето тези двата:

"Точно в 20:15 четворката напусна сцената, сбогувайки се с нас по традиционния начин - със студийната версия на христоматийната балада "The Crown And The Ring", която звучеше от колоните, докато техниците прибираха оборудването."

"Точно в 19:20 от колоните се разля лъкатушната мелодия на онова симфонично интро, което всеки "brother of metal" добре познава, последвано от тържествената прокламация: "Ladies and gentlemen, all hail MANOWAR!"
са от репортажа на сайта. Което иде да рече, че ако написалият въпросните две изречения си е гледал точно часовника, на Меноуар са отпуснали 55 минути. Демек приемаме, че са ги порязали с 5 минути. Това ли се опитваш да кажеш? Ако е така - хубяво. Порязали са ги. Ама и с тия 5 минути и без тях - все тая. За тия 5 минути нямаше да могат да изсвирят и двете предвидени песни, които всъщност не изсвириха. Значи пак излиза, че те не са си преценили времето.
Ако погледнем, че в програмата пише, че е трябвало да започнат в 19:15, а те са почнали в 19:20 (т.е. още с още 5 минути им е съкратено времето), то тогава трябва да се сърдят на собствените им техници, че не са успяли да им оправят сцената и техниката навреме.

Но аз (и не само аз) друго се опитвам да кажа. Нека приемем, че са имали въпросните ТОЛКОВА ВАЖНИ 10 минути и са свирили час и 5 минути вместо 55 минути. Това щеше ли да промени коренно представянето им? Не, разбира се. Пак в това време щеше да бъде вкарано безкрайното чил аут интро, пак щеше да има 6 минутна реч (тогава сигурно щеше да е и по-дълга), пак щеше да има 10 минутни заигравки с публиката и пак щеше да има ненужното пъчене "Колко хора от вас са дошли тук заради Меноуар", което не постига никакъв друг ефект, освен губене на време. И пак накрая като се тегли чертата, Меноуар щяха да са свирили между 30 и 40 минути от дадените им час и 5 минути. За разлика от Мегадет, Слейър и Алис, всеки от които беше на сцената по един час и СВИРИ ЕДИН ЧАС. Както и Антракс, които бяха на сцената около 40 минути и СВИРИХА 40 минути.

#316 Black_Wolf

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 5 posts

Posted 26 юни 2010 - 14:09

Добре, то и "селянин" като дума сама по себе си не е обида...интересно защо толкова хора я ползват с идеята да обидят някой или я употребяват с негативен смисъл. Да не кажем,че и много хора се обиждат,ако е насочена към тях (нищо,че някои наистина са си от село и няма по-точна дума за това да ги наречеш селяни). Последно казвам - от километри личи подигравателния ви тон, не,че нещо против думата. Изглежда сте хора с ниво на интелигентност около средната поне - разбирате какво имам предвид. Ако ли не - и да обяснявам все тая е.
А в крайна сметка какво излиза? Аз например като "уориър" съм може би доста по-доволна от вас от целия фестивал. Изкефих се и на Металика (ахх,тези кънтри старчета, хайде почвайте ги и тях), и на другите групи, и на другия ден - и на Manowar и на Rammstein. Изобщо отишла съм,видяла съм групи,които много харесвам и такива,които по-малко - но за тях пък съм била с добра нагласа и съм останала само с добри спомени най-малко заради положителната емоция,която техните фенове са ми предали,само гледайки ги как се радват на любимите си групи. Излиза,че съм дала n-пари за билет, видяла съм сума ти групи, видяла съм сума ти щастливи хора, тръгнала съм си от там с усмивка заради хубавото време,което съм прекарала, независимо от "звука, краткия сет, блъсканицата по входовете и неуредеността, бирата ми много скъпа, ходи ми се до тоалетна,ама нямаше тоалетна хартия, тоя много дълго говори, оня пък нищо не каза..". И като тегля чертата излиза,че аз ,уориъра, съм изкарала супер, за сметка на тия,дето все нещо не им наред, нещо не им по вкуса...да се чуди човек как сте изтърпели там...трябва и парите да ви върнат и повече никакви такива събития, освен,ако не САМО на любимата група (е,дано пък тогава звука е идеален, листата е по ваш вкус, говори се точно толкова,колкото ви се иска, няма проблемис охрана,пускането и т.н.).

#317 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 26 юни 2010 - 14:10

"Но още в 20.00 ч., след като MANOWAR слязоха от сцената и тя бе покрита с огромно черно платнище, за да не се вижда какво се подготвя на нея, стана ясно, че ни чака нещо зрелищно."
18:00 ч. на сцената на стадион "Васил Левски" излязоха едни от лидерите на "сиатълската вълна" ALICE IN CHAINS."
(Извадено от ревюто на концерта от Metal Katehizis)

Alice in Chains, САЩ
Manowar, САЩ
(Извадено от програмата, която Joey пусна)

Нещата, които не са както трябва, са отбелязани с еднакъв цвят.

П.П. Освен това, в програмата никъде не е казано кой колко ще свири. Споменат е само началният час на всяка банда. Обаче е по-яко да предположим, че Manowar са се осрали, отколкото, че Рамщайн не са си предвидили добре времето за оправяне на сцената. Нищо, че според ревюто, качено в сайта, Рамщайн са излезли в 21:15, а не в 21:00, както е упоменато в програмата, което ще рече, че въпреки, че Manowar не си изсвириха целия сет, Рамщайн пак закъсняха.
Ужас :blush: Фана ни :haha:
Репортажът от втория ден е писан от четирима души, независимо един от друг. И не щеш ли - ФАУЛ - някъде-си двам от тях са се разминали с 15 минути О, УЖАС, казах ли го вече :russian_roulette:

Освен това, в програмата никъде не е казано кой колко ще свири. Споменат е само началният час на всяка банда
Ами, да. Нали обичаш да разсъждаваш. Хайде поръзсаждавай спрямо времето в програмата - колко най-логично е да свирят Менъуор, ако са обявени за 19:15, а след тях - в 21:00 са Рамщайн. И като разсъждаваш - разсъждавай за пренареждане на сцената, озвучаването, декорите и десетките пироефекти и фойерверки на Рамщайн, които са пъти по-сложни от тези например на Металика. И т. н.

#318 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 юни 2010 - 14:10

View PostТигър, on Jun 26 2010, 15:01, said:

Ди Майо не си нарича феновете "воини" с цел да им се подиграе.
Нито пък аз.

#319 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 14:11

View PostOzzy, on Jun 26 2010, 15:08, said:

Не мога да знам откъде са всичките ти цитати, но ето тези двата:

са от репортажа на сайта. Което иде да рече, че ако написалият въпросните две изречения си е гледал точно часовника, на Меноуар са отпуснали 55 минути. Демек приемаме, че са ги порязали с 5 минути. Това ли се опитваш да кажеш? Ако е така - хубяво. Порязали са ги. Ама и с тия 5 минути и без тях - все тая. За тия 5 минути нямаше да могат да изсвирят и двете предвидени песни, които всъщност не изсвириха. Значи пак излиза, че те не са си преценили времето.
Ако погледнем, че в програмата пише, че е трябвало да започнат в 19:15, а те са почнали в 19:20 (т.е. още с още 5 минути им е съкратено времето), то тогава трябва да се сърдят на собствените им техници, че не са успяли да им оправят сцената и техниката навреме.

Но аз (и не само аз) друго се опитвам да кажа. Нека приемем, че са имали въпросните ТОЛКОВА ВАЖНИ 10 минути и са свирили час и 5 минути вместо 55 минути. Това щеше ли да промени коренно представянето им? Не, разбира се. Пак в това време щеше да бъде вкарано безкрайното чил аут интро, пак щеше да има 6 минутна реч (тогава сигурно щеше да е и по-дълга), пак щеше да има 10 минутни заигравки с публиката и пак щеше да има ненужното пъчене "Колко хора от вас са дошли тук заради Меноуар", което не постига никакъв друг ефект, освен губене на време. И пак накрая като се тегли чертата, Мениуар щяха да са свирили между 30 и 40 минути от дадените им час и 5 минути. За разлика от Мегадет, Слейър и Алис, всеки от които беше на сцената по един час и СВИРИ ЕДИН ЧАС. Както и Антракс, които бяха на сцената около 40 минути и СВИРИХА 40 минути.

Бате Арни би казал: Talk to the hand!!!! :russian_roulette: :blush: :haha: В случая говориш на стена, sad but true!!

Insane in my brain

#320 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 26 юни 2010 - 14:14

View PostBlack_Wolf, on Jun 26 2010, 15:09, said:

Добре, то и "селянин" като дума сама по себе си не е обида...интересно защо толкова хора я ползват с идеята да обидят някой или я употребяват с негативен смисъл.
Това е просто. Защото "селянин" като обида се е наложила от десетилетия насам и се използва масово.
А "уорирър", хм, откога ли... Ами, може би от днес :russian_roulette:

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users