Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

592 replies to this topic

#261 Iron Maiden

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 26 юни 2010 - 00:11

Тъй като, както някой много хубаво спомена, това е форум и всеки има право на мнение, ще изкажа и аз моето.
За Manowar-всеки има правото да слуша каквото си иска и каквото му харесва.Аз далеч не съм 13 годишна, но мога да кажа, че Manowar ме изпълват страшно много.Досега съм била и на трите им концерта в България и мога да кажа, че двата самостоятелни бяха прекрасни.Да, много хора плюят, че били позьори, че правели стойки, че били смешни и т.н. и т.н., тяхно право си е.Но не мога да приема на сериозно такова мнение от някой, който не е бил на стадиона, когато същата тази позьорска група с простички текстове изпя химна на страната на родния език.Най-малкото заради жеста, който направиха към българската публика, заслужават уважение ако не друго.Истината е, че и на двата им концерта в Каварна направиха прекрасен контакт с публиката, Ерик се справи страхотно с вокалите и през цялото време пееше на едно много сериозно ниво, а усещането да изпеят за първи път "Короната и пръстена" на българска земя беше неземно.За мен лично онази простичка реч на български на Джоуи или българския химн, който Ерик пее ми действат много повече от колкото каквито и да било огньове, фойерверки и т.н. и т.н. Разбира се, че всеки си има право на мнение, но в крайна сметка нужно ли е да се наричат феновете на една група "хора с отклонения", а самата група да бъде нападана по доста груб и искрено глупав начин.Изказвайте си мнението-живеем в свободна държава, но няма нужда да бъде толкова грубо-не демонстрира особена интелигентност.Нищо лично към никого.Само лично мнение.
И само още няколко реда по темата Manowar.Понеже прочетох доста мнение, че не са се държали провесионално.Съжалявам, но ако има група, която да се е държала непрофесионално, то това е Rammstein, а не Manowar.Немците са заявили, че искат да гледат второто полувреме от мача, и затова видиш ли Manowar няма да свирят повече.В сетлиста им е имало още 4-5 песни + българския химн.А пък и самите Rammstein свириха много по-малко от колкото се очакваше по същата причина.
Толкова от мен.
`Айде със здраве.

Edited by Iron Maiden, 26 юни 2010 - 00:30 .

#262 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 26 юни 2010 - 00:13

View PostCarlsberg, on Jun 26 2010, 00:47, said:

А когато Пайнер си прави онези...хммм как да ги нареча концерти(никак не е точната дума това)никой стон не обелва.....
Абсолютно!

И понеже пропуснах няколко неща: кратки паузи между групите, Антракс с Беладона, Мегадет с Елефсън - :harhar: :D :)
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#263 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 26 юни 2010 - 00:30

Фестът малко ме разочарова. Очаквах малко по-добра организация, имайки предвид мащаба на събитието и цената на билетите. Не, че не се накефих на любимите си групи, пък и на някои, които изобщо не бях чувал, но някои неща просто се набиват на очи.
Чудно ми е, например, че Мъстейн изобщо се нави да свири. Ако бях изпълнител на неговото ниво, щях да се прибера още в началото на Holy Wars и да изляза отново, чак когато ми оправят озвучаването. Като цяло, обидно е, че звукът на бандите, които не бяха хедлайнъри, беше на такова ниво. Силно се съмнявам да е било умишлено, но явно просто е подходено с небрежност.
Металика постъпиха бая грозно, когато продължиха да свирят след 'Am I Evil'. Или канят другите банди на сцената и така закриват първия ден на фестивала, или си свирят песните сами и толкова. Явно комерсиалният успех много boost-ва самочувствието.
На втория ден интересното е, че звукът пак беше доста осран. Изборът на Скреч за подгряваща банда беше адски зле, а още по-смешно беше, че техният звук и този на Рамщайн май бяха най-добрите за деня. На Stone Sour се надивях, нищо, че нито им харесвам стила, нито ги слушам, а на Alice In Chains щях да заспя от скука. Като true фен на Manowar се изкефих на шоуто им и на всичките им пълнежи - особено на речта на Джоуи. Жалко само, че трябваше да се поберат в един час и то - с осран звук. И още по-жалко, че свириха преди Рамщайн. Щото последните бяха зрелищни, обаче само толкова. Не ги бях слушал дотогава сериозно и няма и да ги прослушам. По неемоционално и скучно откъм музика шоу не бях гледал. За съжаление, май наистина метълът се чалгализира (или както там ще е глаголът). Тъжно е, че тая група получи повече медийно внимание дори от Четворката.
Издразниха ме и хората от охраната, както и тези от поддръжката (българи бяха май). Първите обираха всичко, което падаше отпред, което си е баш злоупотреба със служебното положение. Имаше един, който дори се опита да прибере едно от tribute CD-тата, които Ерик хвръли. А един боклук с дълга коса и брада (да, много описателно) от поддръжката (дано да четеш форума, отрепка нещастна) обра половината перца от на МегаДейв микрофона. И съм сигурен, че не беше от екипа на групата, щото се моташе на сцената и на втория ден.

#264 Iron Maiden

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 26 юни 2010 - 00:35

И още по-жалко, че свириха преди Рамщайн. Щото последните бяха зрелищни, обаче само толкова. Не ги бях слушал дотогава сериозно и няма и да ги прослушам. По неемоционално и скучно откъм музика шоу не бях гледал.

И съм на 100% съгласна с това мнение.Няма какво повече да добавя.Наистина-зрелищно шоу, но само дотам.Оттам нататък нищо.Не усетих никаква емоция, нищичко.В крайна сметка съм отишла най-вече на концерт, а не на цирк.

#265 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 26 юни 2010 - 00:49

Впрочем, да, Manowar наистина си съкратиха сетлиста. След Heaven And Hell имаше още няколко песни, една от които - Black Wind, Fire And Steel. Когато им изкараха усилвателите на сцената мернах листа, залепен на един от тях. Според това, което аз разбрах (не знам доколко е достоверно) Рамщайн са настоявали Manowar да бъдат свалени от сцената, 'щото не ги кефело как реагира тълпата.

#266 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 26 юни 2010 - 05:25

View PostWicked Child, on Jun 26 2010, 01:49, said:

Рамщайн са настоявали Manowar да бъдат свалени от сцената, 'щото не ги кефело как реагира тълпата.
:harhar: :D :) Ето на това викам аз уважение към българската публика :D
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#267 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 юни 2010 - 08:30

View PostDepositus Cordis, on Jun 25 2010, 23:20, said:

Снимка към публика по време на Seek&Destroy:

Снимките трябва да са с максимум 500 пиксела ширина. Намали я и пак я пусни :harhar:
I don't know how I managed it...

#268 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 26 юни 2010 - 09:16

View PostIron Maiden, on Jun 26 2010, 01:11, said:

И само още няколко реда по темата Manowar.Понеже прочетох доста мнение, че не са се държали провесионално.Съжалявам, но ако има група, която да се е държала непрофесионално, то това е Rammstein, а не Manowar.Немците са заявили, че искат да гледат второто полувреме от мача, и затова видиш ли Manowar няма да свирят повече.В сетлиста им е имало още 4-5 песни + българския химн.А пък и самите Rammstein свириха много по-малко от колкото се очакваше по същата причина.

Впрочем, да, Manowar наистина си съкратиха сетлиста. След Heaven And Hell имаше още няколко песни, една от които - Black Wind, Fire And Steel. Когато им изкараха усилвателите на сцената мернах листа, залепен на един от тях. Според това, което аз разбрах (не знам доколко е достоверно) Рамщайн са настоявали Manowar да бъдат свалени от сцената, 'щото не ги кефело как реагира тълпата.

Абе вие много вътрешни нещо го давате. Откъде се добрахте до такава информация? Честно казано вече няколко пъти чета последните дни такива "клюки" от кухнята и почвам да се нервирам.

#269 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 26 юни 2010 - 09:25

Окей Ози,
който иска да гледа - Публиката на Seek&Destroy

#270 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 10:41

^^^^
Айде дечурлигата започнаха играта в пясъчника.... :metal: :ser: :D

Edited by Joey, 26 юни 2010 - 10:42 .

Insane in my brain

#271 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 26 юни 2010 - 11:02

Абе, а за родните групи никой почти нищо не казва, всички коментари почват от Антракс и СС, все едно преди т'ва нищо. Т'ва бай Ганьо е верно мноо гадно същество. :metal:
Аз се изкефих на Бастардоломей. :ser:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#272 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 26 юни 2010 - 11:08

View PostJoey, on Jun 26 2010, 11:41, said:

^^^^
Айде дечурлигата започнаха играта в пясъчника.... :D :D :D

Хахаха, иначе сериозно - нямам намерение да се впускам като едни други фенове в адвокатски пледоарии, още повече, че точно аз казах, че всеки има право да изказва каквото иска мнение и да го прави по какъвто иска начин. Но - това твърдение за второто полувреме на мача е безкрайно смешно. Просто защото Рамщайн са абсолютни професионалисти. И защо си въобразявате, че ще поставят изисквания в последния момент за която и да е група, при условие, че вече има предварително договорени условия... :ser: Какъв фолклор, каква поредна уориърска драма :metal:

Edited by Rebel, 26 юни 2010 - 11:08 .

The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#273 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 26 юни 2010 - 11:15

Съмнява ме Рамщайн изобщо да са имали опцията да поставят такива изисквания в последния момент, времето за свирене вероятно е било разпределено много отдавна.
Всички групи от "второ ниво" - Мегадет, Слейър и Меноуар - имаха по един час за изява.
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#274 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 юни 2010 - 11:35

Съжалявам, но ако има група, която да се е държала непрофесионално, то това е Rammstein, а не Manowar.Немците са заявили, че искат да гледат второто полувреме от мача, и затова видиш ли Manowar няма да свирят повече.В сетлиста им е имало още 4-5 песни + българския химн.А пък и самите Rammstein свириха много по-малко от колкото се очакваше по същата причина.

Съветвам уориърите да не говорят глупости, защото така се излагат още повече.

Ето постинг от нашия форум, на нашия съфорумец Vaskes (моля уориърите да обърнат внимание на датата на постинга):

View PostVaskes, on Jun 7 2010, 12:54, said:

Сетлистът от летните фестивали, където са свирили Рамщайн засега е това:

1. Rammlied
2. B******
3. Waidmannґs Heil
4. Keine Lust
5. Feuer Frei!
6. Wiener Blut
7. Frьhling In Paris
8. Ich Tu Dir Weh
9. Du Riechst So Gut
10. Benzin
11. Links 2 3 4
12. Du Hast
13. Pussy

Бис:

14. Sonne
15. Haifisch
16. Ich Will

Така. Сетлистът на Рамщайн се знаеше предварително и то поне две седмици преди концерта, при това с АБСОЛЮТНА ТОЧНОСТ. Всякакви предположения, че той е бил съкратен заради някакви мачове и някакви втори полувремена са чиста проба фантасмагория. Сетлиста, а и времето, през което Рамщайн са на сцената, са съкратени като цяло заради фестивалния формат. И така е било навсякъде, където Рамщайн са свирили на фестивал (разбирай извън турнето си).

Що се отнася до сетлиста на Manowar, то той е бил съкратен с 2 (две) композиции - химна ни и още една. Което идва да покаже, че ако ни бяха спестили 15 минутното си чил аут интро преди да излезат на сцената, както и 15 минутните простотии на ДиМайо, можеха да изсвирят не само въпросните две песни, но и още 4-5-6 парчета. Вината си е изцяло в тях.

#275 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 юни 2010 - 11:41

Толкова от мен.
`Айде със здраве.
Това къде го прочете, верно? `щото ми е трудно да повярвам, че някоя група е способна да прецака по този начин изявата на друга група, не за друго.

@Davidian
Благодаря. Сериозно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#276 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 12:01

View PostOzzy, on Jun 26 2010, 12:35, said:

Що се отнася до сетлиста на Manowar, то той е бил съкратен с 2 (две) композиции - химна ни и още една. Което идва да покаже, че ако ни бяха спестили 15 минутното си чил аут интро преди да излезат на сцената, както и 15 минутните простотии на ДиМайо, можеха да изсвирят не само въпросните две песни, но и още 4-5-6 парчета. Вината си е изцяло в тях.

Нееееееее, Manowar да са виновни за нещо? Та те са, като Чък Норис за "тежката" музика!!!

Веднага поправям грешката си. :metal: :ser:

Edited by Joey, 26 юни 2010 - 12:17 .

Insane in my brain

#277 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 юни 2010 - 12:04

View PostJoey, on Jun 26 2010, 13:01, said:

Нееееееее, Manowar да са виновни за нещо? Та те са, като Чък Норис за тежката музика!!!
За ТЕЖКАТА?! Сигурно се шегуваш :ser: :metal:

#278 Моридин

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 22 posts

Posted 26 юни 2010 - 12:09

Групите сключват договори. Времето не се разпределя на някакви приятелски начала, а по метод, нарушаването на който води до санкции. Това е фестивал, не турне на Рамщайн. В тоя ред на мисли, те не притежават официалната "власт" да изхвърлят някоя от групите, излизащи преди тях, защото те не ги подгряват, а изпълняват просто функцията на банди със съкратен сет, бидейки обвързани с организаторите на Sonisphere посредством същите тия договори.
Това че Manowar са решили да запълнят времето си с 40 минути свирене и 20/30 минути плямпане не е проблем на Рамщайн, честно казано и няма нищо общо с тях - решението на групата да свири повече от шест песни И да изпълни "пълнежите си" влиза в конфликт с отреденото им време, така че опциите пред тях са били две - или млъкват и започват да свирят, или режат песни. Никой освен тях самите не е виновен за взетото решение.

В тази връзка, отлично знаеш, че Мъстейн няма как да се прибере и да чака да му оправят техниката, защото така би унищожил графика на останалите групи - организаторите на фестивала, от своя страна, имат сключен договор с общината за краен час, защото в София са забранени такива шумни събития след 12, ако не се лъжа.
С това ти казвам само, че методът, по който се организират подобни мероприятия, е комплексен и има фактори, които повечето от "феновете" няма как да разберат, защото те са си част от вътрешноорганизационната система.

Отвори дума за комерсиалния успех на Металика. Гледай трезво на нещата - тая група поставя на колене стадиони навсякъде по света и музиката им е толкова слушана, че просто няма как да не притежават самочувствие. Съвсем в реда на нещата е тоя факт, не че нещо ги оправдавам за постъпката с изпълняването на "Am I Evil?". Manowar, за сметка на това, притежават не по-малко самочувствие, което обаче се гради на далееееч по-скромна почва. Изгледах речта на ДиМайо, знаеш, че не съм фен на тая група, но не изпитвам и никакви негативни чувства към тях. Ама по-безсмислена, глупава и самонадеяна постъпка едва ли можеха да измислят - беше просто опит да спечелят публиката, за да демонстрират на останалите участници от деня, че са най-големите. Каквито всъщност НЕ са. Малко е тъжно.
Бтв, не разбирам как си очаквал да почувстваш емоция или нещо подобно при излизането на Rammstein, когато ти отиваш с нагласата, че няма да ти харесат, музиката им още от панти века не ти допада и като цяло не можеш да дишаш комерсиално успешните групи.

П.П. Излъгах те за едно нещо, между другото. Продажбите на AiC са ~ на тези на Megadeth според Wikipedia, а не двойно по-големи - фейл на паметта, прощавай. Но пак си остава твърдението, че те са доста по-слушаеми в сравнение с Мегадет от страна на средностатичстическия човечец, който няма досег с тежката музика.

#279 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 26 юни 2010 - 12:18

В сетлиста на Manowar имаше "Joey's Solo" и "Joey's Speech". "Лиготията" им всъщност беше предвидена като част от шоуто. Също така беше видно, че си тръгнаха от сцената обидени и то - не заради публиката, която подивя на концерта им. Следователно е станало нещо непредвидено - или на някого от членовете му се е досрало адски яко, или са им казали да се махат от сцената преди да са си завършили сета. И сега идва основният въпрос - дали щом те си бяха предвидили и речта, и солото, и още няколко песни, то просто сетлистът не е бил обсъден с организаторите? Или е бил обсъден и одобрен, но просто по средата на някого му е хрумнало нещо и така?
Относно времето за свирене на групите преди хедлайнърите - за първия ден съм съгласен, че е така, просто щото Четворката вече бяха свирили заедно. Но в тоя случай Металика имаха два часа, а не час и 15 минути (или колкото там свириха Рамщайн). И щом Manowar са си предвидили такъв сетлист с речта и пълнежите, струва ми се по-логично да е било уговорено по-дълго време, отколкото сами да не си знаят времетраенето на песните.
А колкото до това дали Рамщайн са способни да прецакат друга група - имайки предвид, че са хедлайнъри и, че им се обърна толкова много внимание, българските организатори биха им угодили на всичко, ако кажат примерно, че няма да свирят. За желание вече не мога да коментирам - не ги познавам лично, за да знам дали биха направили такова нещо. И коментари от типа на "Рамщайн са професионалисти" не значат нищо - точно такива професионалисти имат най-много капризи, а лайната им вонят като на всички други.
Може да се ебавате с уориърщината ми, за което не ми пука. Не съм тръгнал да разправям колко велики са Manowar. Просто се опитвам да си обясня защо групата, заради която отидох на втория ден, беше принудена да съкрати предварително изготвения си сетлист и да напусне обидена сцената.

@ Моридин
Цветине, аз си знам с каква нагласа съм отишъл. За на Manowar речта - на мен ми хареса и ми показа, че са най-големите от участниците за деня. И определено успяха да спечелят публиката, а тези, на които не им хареса, са били също толкова предубедени, колкото аз за Рамщайн. А относно тях пък - бях предубеден и за Stone Sour и Антракс, както добре знаеш, което изобщо не ми попречи да издивея и на двете банди и после чистосърдечно да кажа, че са ме изкефили. Тъй че, да ми обясняваш защо не ми е харесало едно или друго нещо, е фейл, още повече, че не беше на концерта.
А за на Металика самочувствието - ок, нека си го имат. Аз се изкефих, че видях отново Мъстейн на сцената. Нито съм им се обидил нещо, нито ме ебе как се е почувствал той. Просто, както ТИ отбеляза, беше грозно. Пък това за съкращаването на сета им (на Manowar) - казах, че си бяха предвидили и речта, и солата. Имаше ги на листа. И им е било ясно, че времето им ще е повече от един час. Знаеш, че ДеМайо е и бизнесмен. Дали се е надявал, че ще го оставят да си наруши договора и да свири по-дълго?

Edited by Wicked Child, 26 юни 2010 - 12:33 .

#280 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 26 юни 2010 - 12:29

View PostWicked Child, on Jun 26 2010, 13:18, said:

Следователно е станало нещо непредвидено - или на някого от членовете му се е досрало адски яко

Я виж колко добре се ориентираш!! :metal:

View PostWicked Child, on Jun 26 2010, 13:18, said:

Може да се ебавате с уориърщината ми, за което не ми пука. Не съм тръгнал да разправям колко велики са Manowar. Просто се опитвам да си обясня защо групата, заради която отидох на втория ден, беше принудена да съкрати предварително изготвения си сетлист и да напусне обидена сцената.

Опитваш се де обясниш на кого? На себе си може би. Крайно време е да приемете, че Manowar осраха дадения им един час с безумно интро, безумно 5 минутно завършване на първата им песен, 15 минутно пъчене и позиране за сметка на свиренето!!! Никой не им е виновен, че са "Кралете на метъла"!!!!

Insane in my brain

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users