Доживяхме другарчета, доживяхме да видим нещо толкова мащабно на музикалната ни сцена. Като за начало ще кажа, че съм много доволен, че това е само началото на евентуално продължение. Все така да продължава дано, и все по-актуални имена да ни заливат.
Като за начало бих казал, че по въпрос за организация нямам забележки. Дори и да е имало нередности, не мисля, че когато човек отива на такъв очакван форум обръща внимание на подобни неща.
Безкрайно съм разочарован от булшинството от публика. Нямам идея как е било долу, аз бях в сектор А. Е, такава заспала работа нямаше. През по-голямата част от времето само аз бях прав, като естествено на хедлайнерите всички ставаха. Множество народ иначе се беше приготвил с чисто нови тениски на определени групи, незнайно защо не ги разпознаваше на сцената. Някои индивиди, самоопределящи се като фенове, не знаеха нито ред от хитовете на любимците си. Крайно съм разочарован от тази гледна точка, мисля, че не отвърнахме с подобаващото уважение и плам на групите, особено началните. Но повече няма да характеризирам българския "метъл" фен, мисля че достатъчно сем го говорили това в една друга тема.
Всъщност имам забележки към организацията. Не разбирам защо големите имена на фестивала бяха поставени да свирят първи. Шегичка де (или не съвсем).
Антракс бяха страхотни. Отдавна чаках да ги видя. Стегнат сет, с най-големите класики на групата. Удоволствие е да гледаш Скот Йън да куфее. Като единствен направил си труда да стане на крака, покуфее и попее в нашия сектор, Беладона ми махна (както вече на близките им тръсна да чуват

).
Като фанатик на тема Мегадет си беше сбъдната мечта да видя някои емблематични фигури на живо. Мъстейн съществува, яко. По-късно, докато си хапвах по време на изпълнението на Металика, си помислих. Не е ли ирония това, че Металика се опитаха да разбият всичко с всички усилия и ефекти, а Мъстейн успя да разцепи небето с 6 ноти и 2 галопа? Може пък и да не е съвпадение. Сетлистове и изпълнение няма да коментирам. Бях доволен на всичко изпълнено. Отново съм разочарован, че не получиха нужната доза истерия. Мъстейн бил статичен-бих искл да попитам, колко от вас могат да изсвирят която и да е песен на Мегадет, да пеят, че и да куфеят. Не е лесна това работа, и не е толкова лесно да свириш и куфееш, повярвайте. Предвид, че Мегадет имат най-сложен репертоар всичко е разбираемо.
Не съм особен привърженик на Слеър, но определено спечелиха симпатиите ми. Винаги съм приемал музиката им за много примитивна, но видях, че поне са искрени в това, което правят. Раздадоха се, феновете са доволни, а и Арая има много сладичка усмивка

Не съм фен на Металика и нищо не се промени след първия ден. Използваха уместно ефекти, в кулминационни моменти, но това са си дребни трикове за впечатляване за мен. Музикалния вариант на Джеймс Камерън, музика и внушение в правилния момент. Сигурно фанатиците са им много доволни. Няма какво да се сърди никой, като се казва за грешките на Хамет. То бива, бива ама китарист уж от такава класа, да прави жалки подобия на сола, на всичкото отгоре и да ги бърка. Ама както и да е. Трухильо беше изключително енергичен. Дано го видим скоро с MiKe Muir

. Естествено, всичко свърши с драма и сълзи. Нямаше нужда, но си е исторически момент.
Втория ден пак бях за първите две групи главно.
Stone Sour ме оставиха изключително доволен. Най-накрая група, която е издала дебюта си след раждането ми и не са по-възрастни от баща ми. Прекрасен сет, сценично поведение и изпълнение. Тейлър е изключително харизматичен фронтмен. Надявам се да спази обещанието си и да дойде отново. И този път да не си куфея и пея сам

.
Alice in chains бяха групата, която очаквах с голямо нетърпение. Ще бъде лицемерно, ако кажа, че съм им върл фен. Слушал съм класиките им, но вникнах в творчеството им главно заради концерта. Последния им албум е абсолютен шедьовър и се радвам, че чух (макар и малко) неща от него. Личат си големите групи, фигурите по сцената. Професионализъм, раздаване. Много фенове задоволиха, дано са отворили очите на още повече хора.
Бих коментирал Manowar, но се страхувам да не някой уориър веднага да ме посрещне, затова ще си спестя приказките за високопарните думи и "сценичното" поведение на групата. Дано феновете им са доволни.
Рамщайн-бизнесмени. Музика и изпълнение. Може би повече изпълнение. Но се радвам, че ги видях, поне за обща култура. Имаха интересни идеи в хореографията
И след дългото обръшение, още малко към уориърите.
Тигър, уважавам те много, още от времето, когато се срещахме из артлайна. Винаги ми е било приятно да чета филмовите ти рецензии. Но моля те, поспри се малко с ролята си на ангел-покровител на Manowar. Уж изповядваш разбиране към чуждото мнение и вкус, в следващия момент отговаряш на всеки пост, накърняващ дори и малко групата ти. Мисля, че си достъчно интелигентен да разбереш, че любимците ни не акат паста за зъби и понякога нападките са напълно в реда си. По надълбоко в темата (поне засега) няма да навлизам. Извинете за дългите писаници.
Edited by Davidian, 25 юни 2010 - 23:45 .