Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

592 replies to this topic

#241 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 25 юни 2010 - 12:48

View PostAbadon, on Jun 25 2010, 12:13, said:

е как да няма
та те са организатори на фестивала
как можаха. то не са безмислебни гривни, охранители които крадът перца, Слеър нямат място защото са скучни и Том не си клати главата, на Алис вокала им е негър, Меновар трябва да са хедлайнери не само на този фест ами на всички, на Мегадет валя градушка. мога да изброявам и още ако искаш

Абадоне, въй човече, оди изтрезней и пак се яви упрятен и избръснат. И с обилно смазано оръжие :unsure:

#242 nousha

вещичка

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 443 posts

Posted 25 юни 2010 - 12:59

View PostAbadon, on Jun 25 2010, 12:13, said:

е как да няма
та те са организатори на фестивала
как можаха. то не са безмислебни гривни, охранители които крадът перца, Слеър нямат място защото са скучни и Том не си клати главата, на Алис вокала им е негър, Меновар трябва да са хедлайнери не само на този фест ами на всички, на Мегадет валя градушка. мога да изброявам и още ако искаш

Пропущаш основни моменти - каква е тая подигравка Рамщайн да са група от толкова много хора, тва група ли е? На Мегадет валя градушка, наистина безобразие, но според мен още по-голямо безобразие беше, че градушката не хвана и Антракс, каква е тая калпава организация?

:unsure:
On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.

#243 Jorko_Beliata

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 132 posts

Posted 25 юни 2010 - 13:00

Реших и аз дасподеля кво не ми хареса.Да видите че при вас е добре:
Не ми хареса че Антракс дойдоха с Беладоа,а не с Джон Буш. Не пяха Safe home. Пяха нещо от Spreading the Disease,което не познах:blush:Не бяха хедлайнери. Казах ли за Буш?
Не ми хареса че на Мегадет заваля.Може ли на фест да вали, на ,цялата ни работа е такава. Не ми хареса че докато бях за бира, почнаха да свирят и докато вляза в градушката, изпуснах Holy Wars. Не ми хареса, че цяла вечер не смеех да ида за бира. Не ми хареса, че Megadeth не бяха хедлайнери. Не ми хареса, че Мъстейн напусна Metallica
Slayer не свириха Hell Awaits. И не бяха хедлайнери. И Том Арая не куфя.И Кинг гледа лошо.
Не ми хареса, че Metallica бяха хедлайнери. И свириха от новия албум. И свириха парчета след 91. И свириха парчета от 91. Свириха Nothing else. Не свириха Battery. И не взеха Cliff. и Jason. И изгоноха мъстейн и друсат херо.
И голямата четворка бяха голямата тройка и каеъра беше тоя а не sabbath bloody sabbath.
И стоне Соар не бяха хедлайнери. И хич не съм ги слушал.
И Chains не бяха хедлайнери. И не свириха още 10 парчета. И не взеха Layne. И вокала им е черен. И кантрел може да свири.
И Manowar не ми харесаха. DeMaio говори повече, отколкото свири.Че свириха парчета, дето не им ги знам.Пък все пак има много,които им ги знам.Че не бяха хедлайнери(в каварна).
Че рамщайн са немци. Не им разбирам.Разбрах само,че ходят по чалга. бахти металите дето ходят на чалга, кво да им харесаш. Затва си тръгнах на 3тата им песен. И хич не ми хареса,че съм изпуснал шоуто. Не ми харесва, и че не ми харесват пироефекти

ААААААААХА, ААААААААХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАААААААААААААААААААА!!!1!
:unsure: :yes: :lol:

Е тва е истината! :)

Срам не срам, снощи слушах записа на концерта (ден първи) - маса песни са изпорязани. :blush:
И чак тогава разбрах що Дейв не се чуваше, и изглеждаше все едно му вадят зъб през повечето време - ми гласът му беше заминал. Почти изцяло напълно. В момента в който се наложи да повдигне ръмженето до оглушителен вой се получаваше просто едно скимтене. :lol: Тюх! :(
Има нещо, заради което всички биографици на Блек Сабат заслужават да бъдат побити на колове, оставени докато гаргите им гризат карантиите:
Защо всички говорят за "Времето с Ози" и "Времето след Ози"?! В историята на Сабат съществува времето "Преди ДИО" и "Времето след ДИО". Самия ДИО е безпрецедентен и вечен.

#244 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 25 юни 2010 - 13:30

Някой много добре е описал картинката, много забавно. Браво! Чувството за хумор не бива да ни напуска, колкото и черни да се пишем :harhar:
... Through dreams I influence mankind...

#245 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 юни 2010 - 13:31

View PostScardust, on Jun 25 2010, 12:00, said:

Илиядата
ИлиАдата. Това е поема от Омир, но не е за някой си Илия, дето градил килия :harhar:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#246 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 25 юни 2010 - 14:04

На Мегадет валя градушка

Хетфийлд я е пуснал, бас ловя :harhar:
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#247 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 25 юни 2010 - 15:25

View PostSatyr, on Jun 25 2010, 14:31, said:

ИлиАдата. Това е поема от Омир, но не е за някой си Илия, дето градил килия :D

Това като Joy DeMaYo ли нещо е? :harhar: :)
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#248 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 юни 2010 - 15:55

Да, ама по-лошо, 'щото е на български :harhar:

#249 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 25 юни 2010 - 16:00

View PostSatyr, on Jun 25 2010, 16:55, said:

Да, ама по-лошо, 'щото е на български :harhar:

Е на мен ми се наложи да я чета на гръцки :D А и не пиша статии.

ОН: Някой да е мяркал запис някъде от втория ден?
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#250 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 юни 2010 - 16:52

А като четеш Шекспир на английски после "Макбетх" ли пишеш? И аз не пиша статии, иначе :harhar:

#251 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 25 юни 2010 - 17:07

View PostScardust, on Jun 25 2010, 17:00, said:

Е на мен ми се наложи да я чета на гръцки :D А и не пиша статии.

Е и на гръцки е с алфа :harhar:
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#252 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 25 юни 2010 - 17:33

Да, ама той я е чел наобратно и си е водил записки с молив :harhar:

Attached Files

#253 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 25 юни 2010 - 18:27

View PostТигър, on Jun 25 2010, 11:43, said:

Ако не беше това мнение, надали щях да се изкажа в тази тема повече. Ози, не че нещо, обаче това не е коментар на човек, който някога е харесвал групата, а на човек, който ги обвинява за нервния си стомах.
@Нещото, което си е забравило запетаята в никнейма
Сега, съжалявам, нали, обаче хич не ми допада по този начин да се нападат музиканти, които харесвам. Това не е аргументация, а злоба и простотия. Сори за силните думи. Харесваш ги - добре. Не ги харесваш - пак добре, живеем в свободна страна. `айде обаче да не ме окачествяваш като човек с отклонения и да не ми обясняваш кое е досадно или не, да не ми казваш кое е безумно сценично поведение и кое не е, и като цяло да не правиш опити да ми променяш мнението, а? `айде да не се опитваш да ми вмениш на мен, лично, и на всички, които харесват групата и ще ти прочетат мненийцето, че група, която харесваме, е недоразумения. Запази си мислите за себе си и или коментирай изпълнението им, или не ги коментирай изобщо.
-----
Иначе, сега загледах записа от първия ден и леко съжалявам, че не го посетих, но... Бтв, някак ми е странно човек, който се кефи на Slayer, да ми обяснява чий външен вид е нелеп при наличието на Кери Кинг. Нищо против човека, де, страхотен китарист и интервюто, което даде за сайта, е интересно, обаче грижливо сплетена огромна брада и цял ръкав от пирони, дето как не му пречеше да свири не знам, ми се класират някъде около външния вид на Джийн Симънс, що се отнася до нещо, което не бих причинил на собствената си външност. Същото важи и за сценичното облекло на доста метъли и рокаджии, Manowar включително. `щото е сценично облекло, !@#. Мястото му е на сцената и ако на достатъчно хора им харесва, значи си е изпълнило функцията.

Хаха Тигърчо, на правопис ли ще ме учиш? Пробвай да регистрираш потребител със запетая в името и после ми обяснявай за никнейма. А ако толкова държиш, можеш да видиш и регистрацията ми в стария форум на Про-Рок в all.bg, откъдето дойдоха всички по-стари юзъри.
Със сигурност обаче не си ти човекът, който ще ми каже дали да запазя определено мнение за себе си или да го споделя с останалите. Капиш? Поредният малоумник, който си мисли, че съм тръгнал да му "променям мнението". Знаеш ли колко слабо ме интересува твоето мнение, че да правя опити да го променям?
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#254 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 25 юни 2010 - 18:34

Истината е, че немската банда е поканена в клуба с цел реклама. Хонорара само за да седят в столичното заведение възлиза на 150 000 евро.
"Не знаехме за какъв вид заведение става на въпрос" - коментира вокалиста Тил Линдеман "Музиката беше арабско-ориенталска. Атмосферата беше нажежена от полусъблечени жени танцуващи по масите. За пръв път попадаме в такъв тип клуб, който по-скоро приличаше на арабско-турска дискотека в крайните квартали на Берлин. Културно вие българите сте свързани с Турция и предполагам, че повечето заведения са в този стил тук при вас."

#255 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 25 юни 2010 - 18:36

@Нещото
Ти изобщо прочете ли ми поста, преди да ревнеш? А следващия прочете ли? Не съм целял нито да те обиждам, нито да се карам с теб, въпреки острия тон. Ако си ме разбрал погрешно, сори. Оправяй се.
От тук нататък ако искаш да ми кажеш нещо - на ЛС, че ми писна да пиша в тая тема.

Edited by Тигър, 25 юни 2010 - 18:36 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#256 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 25 юни 2010 - 22:20

Снимка към публика по време на Seek&Destroy:

Edited by Ozzy, 26 юни 2010 - 08:25 .
До 500 пиксела ширина ;)

#257 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 25 юни 2010 - 23:15

Ози какъв е хейтър само,тцтцтц :harhar:

Извинявам се,ако девойката ми се е обидила на определението ми за феновете на Менуър.Винаги има изключения.Както казах и аз се имам за техен скромен фен,пък не ходя като 70-80% от техните трю фенове,затова и ги нарекох селяни и т.н.

Ох каква драма,изпих 2 бири докато прочета всичко навсякъде.Толкоз е лесно,аз реших да не дразня слуха си в опити да разбера коя песен изпълняват примерно Слеърррр(само по мелодия разбирах)и реших че е най-подходящия момент да ходя да си купя цигари :D))

#258 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 25 юни 2010 - 23:35

Страхотно се размазах на феста и силно се надявам той да има още издания. След края на първия ден трябваше да си събирам частите на тялото в торбичка, четирите групи просто изкъртиха!!!
Антракс бяха фантастични, много енергия имаше в изпълнението им, стегнат и хубав сетлист, но ги искам и като хедлайнъри.
Мегадет - еми мамка му, на моменти изобщо не чувах Дейв, а Мегадет бяха една от основните причини да си купя билет. Ениуей, и те се представиха супер, Мъстейн просто... абе не мога да опиша харизмата на този човек, великан!!! Мрънкало бил, не знам си какво бил... iСиктир!!!
Слейър разцепиха - колкото пъти идват, толкова пъти ще ги гледам.
Металика... огромни адмирации, концертът им ме зареди за поне месец напред, и имаше Blackened!!! :D

Не харесвам Слипнот и затова не съм обръщала някакво специално внимание на Стоун Сауър, но пък момчетата си забиха яко, най-малкото - не са ми пречили :D
Алис ин Чейнс - красота, която не мога да опиша с думи. :) След отпадането на Мастодон това беше единствената ми много любима група в лайн-ъпа за втория ден и се размазах на оградата като маргарин върху филия. :metal: Невероятен сет, невероятни музиканти, невероятен Дювал - лично за мен привикването му в Алис е втората най-адекватна замяна на починал вокал в историята на рока след тази на Бон Скот с Брайън Джонсън. А за имбецилите, които са го псували, че бил, видиш ли, негър - дано децата им се омъжат/оженят точно за негри! :harhar: Щеше ми се да има повече от новите парчета, и изобщо целият им сет да е по-дълъг. Започвам да си мечтая за техен самостоятелен концерт.
Менуор - ще ми се да не ги бяха напъхали в лайн-ъпа на този фест, просто смешната им за мен патетика не се връзва концептуално по никакъв начин със сериозните изпълнители, които свириха на него. Някак си не възприемам за концерт нещо, в което рецитацията и меренето на мускули са повече от музиката. За мен това е пластмасова бутафорна група. Бих си спестила мнението, но ме е яд на начина, по който замениха филигранната красота, обгърнала душата ми след концерта на Алис, с циркаджийщини за 13-годишни. И не, нямаше как да ги пропусна, защото исках да гледам Рамщайн от първи ред. Но има едно нещо, за което истински им се възхищавам и това е прекрасното им отношение към България, всички жестове, с които карат българските им фенове да се почувстват специални, това, че почетоха паметта на обикновен техен фен наравно с тази на Дио, това, че свириха песен на Сабат с Дио.
Рамщайн - машини. Велико шоу. Шоу, което служи на музиката им, а не я заменя. Мадона да взема пример.

-----------------------------------------------------
Тук е мястото за оплаквания, но честно казано такива нямам към феста, а по-скоро към съпътстващи го лица и събития. Вярно, че организаторите не замениха двете отпаднали групи с адекватни по величина, но и така си се получи достатъчно яко.

-Проблемите с баркодовете на билетите. Това е недопустимо. Недопустимо е и, че продължава да се случва, след като този проблем съществуваше и на АС/ДС, и на Ерик Клептън. Отидох в 9:30 сутринта да ми сложат гривничките и няма да обяснявам какво изпитах, когато ми казаха "билетът ви е невалиден, ще трябва да пишете оплакване в МВР." Това са 180 лева и фестивал, за който се нахъсвам от месеци. Добре, че служителите бяха печени и ми сложиха гривните въпреки всичко - пбясниха ми, че преди мен са минали едва десетина други и на почти половината билетите им също били "невалидни".
-Присъединявам се към Боби Стефанов в негодуванието му срещу тъпите копелдаци от охраната, които заграбиха перца и палки в ущърб на хора, платили почти по 200 лева и чакали с часове, за да са на първи ред. Много е грозно. МНОГО.
-Раздухването на проблема с боклука и отвратителният тенденциозен репортаж на БНТ по случая. Наистина ли НАЙ-ВАЖНОТО е, че след феста са останали 17 000 торби боклук? А не това, че десетки хиляди бяха щастливи поне за два дена в иначе гадната мизерна боклучава дупка, в която същите тези управляващи, общинари и тем подобни боклуци превърнаха България? И не това, че точно този фест най-накрая постави България на картата на света, че господ отново беше българин (макар и за два дни), че хиляди чужденци продължават да пишат как биха дали мило и драго, за да са били в България в този момент?!?? Кое от тези дребни, жалки, мизерни човечета успя да постигне и една стотна от това?? Кое от тях успя да накара няколко десетки хиляди да се чувстват горди, че са българи??? Отвратена съм.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#259 Davidian

епископ

• Тамплиeри
  • PipPipPip
  • 361 posts

Posted 25 юни 2010 - 23:40

Доживяхме другарчета, доживяхме да видим нещо толкова мащабно на музикалната ни сцена. Като за начало ще кажа, че съм много доволен, че това е само началото на евентуално продължение. Все така да продължава дано, и все по-актуални имена да ни заливат.
Като за начало бих казал, че по въпрос за организация нямам забележки. Дори и да е имало нередности, не мисля, че когато човек отива на такъв очакван форум обръща внимание на подобни неща.
Безкрайно съм разочарован от булшинството от публика. Нямам идея как е било долу, аз бях в сектор А. Е, такава заспала работа нямаше. През по-голямата част от времето само аз бях прав, като естествено на хедлайнерите всички ставаха. Множество народ иначе се беше приготвил с чисто нови тениски на определени групи, незнайно защо не ги разпознаваше на сцената. Някои индивиди, самоопределящи се като фенове, не знаеха нито ред от хитовете на любимците си. Крайно съм разочарован от тази гледна точка, мисля, че не отвърнахме с подобаващото уважение и плам на групите, особено началните. Но повече няма да характеризирам българския "метъл" фен, мисля че достатъчно сем го говорили това в една друга тема.
Всъщност имам забележки към организацията. Не разбирам защо големите имена на фестивала бяха поставени да свирят първи. Шегичка де (или не съвсем).
Антракс бяха страхотни. Отдавна чаках да ги видя. Стегнат сет, с най-големите класики на групата. Удоволствие е да гледаш Скот Йън да куфее. Като единствен направил си труда да стане на крака, покуфее и попее в нашия сектор, Беладона ми махна (както вече на близките им тръсна да чуват :D ).
Като фанатик на тема Мегадет си беше сбъдната мечта да видя някои емблематични фигури на живо. Мъстейн съществува, яко. По-късно, докато си хапвах по време на изпълнението на Металика, си помислих. Не е ли ирония това, че Металика се опитаха да разбият всичко с всички усилия и ефекти, а Мъстейн успя да разцепи небето с 6 ноти и 2 галопа? Може пък и да не е съвпадение. Сетлистове и изпълнение няма да коментирам. Бях доволен на всичко изпълнено. Отново съм разочарован, че не получиха нужната доза истерия. Мъстейн бил статичен-бих искл да попитам, колко от вас могат да изсвирят която и да е песен на Мегадет, да пеят, че и да куфеят. Не е лесна това работа, и не е толкова лесно да свириш и куфееш, повярвайте. Предвид, че Мегадет имат най-сложен репертоар всичко е разбираемо.
Не съм особен привърженик на Слеър, но определено спечелиха симпатиите ми. Винаги съм приемал музиката им за много примитивна, но видях, че поне са искрени в това, което правят. Раздадоха се, феновете са доволни, а и Арая има много сладичка усмивка :)
Не съм фен на Металика и нищо не се промени след първия ден. Използваха уместно ефекти, в кулминационни моменти, но това са си дребни трикове за впечатляване за мен. Музикалния вариант на Джеймс Камерън, музика и внушение в правилния момент. Сигурно фанатиците са им много доволни. Няма какво да се сърди никой, като се казва за грешките на Хамет. То бива, бива ама китарист уж от такава класа, да прави жалки подобия на сола, на всичкото отгоре и да ги бърка. Ама както и да е. Трухильо беше изключително енергичен. Дано го видим скоро с MiKe Muir :harhar:. Естествено, всичко свърши с драма и сълзи. Нямаше нужда, но си е исторически момент.

Втория ден пак бях за първите две групи главно.
Stone Sour ме оставиха изключително доволен. Най-накрая група, която е издала дебюта си след раждането ми и не са по-възрастни от баща ми. Прекрасен сет, сценично поведение и изпълнение. Тейлър е изключително харизматичен фронтмен. Надявам се да спази обещанието си и да дойде отново. И този път да не си куфея и пея сам :D.
Alice in chains бяха групата, която очаквах с голямо нетърпение. Ще бъде лицемерно, ако кажа, че съм им върл фен. Слушал съм класиките им, но вникнах в творчеството им главно заради концерта. Последния им албум е абсолютен шедьовър и се радвам, че чух (макар и малко) неща от него. Личат си големите групи, фигурите по сцената. Професионализъм, раздаване. Много фенове задоволиха, дано са отворили очите на още повече хора.

Бих коментирал Manowar, но се страхувам да не някой уориър веднага да ме посрещне, затова ще си спестя приказките за високопарните думи и "сценичното" поведение на групата. Дано феновете им са доволни.

Рамщайн-бизнесмени. Музика и изпълнение. Може би повече изпълнение. Но се радвам, че ги видях, поне за обща култура. Имаха интересни идеи в хореографията :metal:

И след дългото обръшение, още малко към уориърите.

Тигър, уважавам те много, още от времето, когато се срещахме из артлайна. Винаги ми е било приятно да чета филмовите ти рецензии. Но моля те, поспри се малко с ролята си на ангел-покровител на Manowar. Уж изповядваш разбиране към чуждото мнение и вкус, в следващия момент отговаряш на всеки пост, накърняващ дори и малко групата ти. Мисля, че си достъчно интелигентен да разбереш, че любимците ни не акат паста за зъби и понякога нападките са напълно в реда си. По надълбоко в темата (поне засега) няма да навлизам. Извинете за дългите писаници.

Edited by Davidian, 25 юни 2010 - 23:45 .

#260 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 25 юни 2010 - 23:47

View Postforeigner, on Jun 26 2010, 00:35, said:

-Раздухването на проблема с боклука и отвратителният тенденциозен репортаж на БНТ по случая. Наистина ли НАЙ-ВАЖНОТО е, че след феста са останали 17 000 торби боклук? А не това, че десетки хиляди бяха щастливи поне за два дена в иначе гадната мизерна боклучава дупка, в която същите тези управляващи, общинари и тем подобни боклуци превърнаха България? И не това, че точно този фест най-накрая постави България на картата на света, че господ отново беше българин (макар и за два дни), че хиляди чужденци продължават да пишат как биха дали мило и драго, за да са били в България в този момент?!?? Кое от тези дребни, жалки, мизерни човечета успя да постигне и една стотна от това?? Кое от тях успя да накара няколко десетки хиляди да се чувстват горди, че са българи??? Отвратена съм.

Съгласен с две ръце и два крака.И на мен ми се стори отврат.А когато Пайнер си прави онези...хммм как да ги нареча концерти(никак не е точната дума това)никой стон не обелва.....
Да не говорим за мачове.Бил съм на 3 през живота си.2 на националния ни отбор преди евро 2004 и един в Италия между Рома и Лацио(красива ама грозна работа)и никък не възнамерявам повече да посета такова чудо(там за един мач може да се нагледаш на ужаси които за 1000 концерта няма да видиш

Edited by Carlsberg, 25 юни 2010 - 23:55 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users