Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

592 replies to this topic

#201 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 25 юни 2010 - 09:30

View PostBeerMe, on Jun 25 2010, 10:04, said:

Мръсни метъли, не ви е срам, една счупена седалка да няма тц тц тц... Стадиона СЛЕД фестивала - ЦЪК :worship:
Ебаси, кво са очаквали от нас, не разбирам. Дори се постарах да си събера боклука първата вечер в една кутийка, да не хвърчи всяка опаковка по отделно. Около стадиона било замърсено, не можеш да очакваш 2 дни да ти се извървяват 40 000 души (тва за 60 хил. е доста преувеличено) и да няма една хартийка. Нека организаторите да платят почистването, но да не е под формата на глоба. Това е просто нелепо. Сякаш си нарушител.

#202 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 25 юни 2010 - 09:37

View PostSvil, on Jun 25 2010, 10:30, said:

Ебаси, кво са очаквали от нас, не разбирам. Дори се постарах да си събера боклука първата вечер в една кутийка, да не хвърчи всяка опаковка по отделно. Около стадиона било замърсено, не можеш да очакваш 2 дни да ти се извървяват 40 000 души (тва за 60 хил. е доста преувеличено) и да няма една хартийка. Нека организаторите да платят почистването, но да не е под формата на глоба. Това е просто нелепо. Сякаш си нарушител.

Неведнъж съм виждала какви изродщини стават при мачове на Левски-ЦСКА около стадиона (за вътре само легенди съм чувала :worship: ). Но хората не обръщат внимание на лумпените, които с годините се увеличават в агитките. Обаче когато се организира метъл концерт, целокупното неметално човечество се изрежда да обяснява какви поражения в центъра на София нанася това. А всъщност малко са метъл-феновете, които да са по-малоумни и невъзпитани от редовия ултрас на който и да е от отборите....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#203 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 25 юни 2010 - 09:44

Явно още дълги години ще битува отрицателното мнение в обществото за нашего брата. Ама футбола нали е голямата любов на цялото българско човечество, там проблемите, пораженията и т.н. не се забелязват. Как така ще оплюваме футбола.

#204 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 25 юни 2010 - 09:50

View PostSvil, on Jun 25 2010, 10:44, said:

Явно още дълги години ще битува отрицателното мнение в обществото за нашего брата. Ама футбола нали е голямата любов на цялото българско човечество, там проблемите, пораженията и т.н. не се забелязват. Как така ще оплюваме футбола.

Мдааам, все още ни мислят за мръсни и вмирисани клошари с кубинки :worship: Такова нещо като футбол в България не съм забелязала да има, само някви ритнитопковци се шматкат по тревата. И като споменах тревата се радвам, че е жива, че щяха да ревът 1 седмица после, като след концерта на баба Мадона.

#205 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:00

Тука се хвърлят някви обвинения пак по Меноуор, пак едни титанични глупости изпълнени с жлъчката в душите ви.
Като свирят 5 часа и силно - 'Ауу тоя бас ме убиваше у дробовете' , 'Аууу, тия ме отекчиха' - бла, бла.
Като намалят децибелите и свирят кратко пак изсипвате 16 тона лайна, че не знам си кво.

Не зная ние феновете на групата до колко сме болни, но ако аз хейтвах толкова някой-нещо със сигурност бих се лекувал по някакъв начин.

И за да хвърля и аз малко бомба, едва ли съществуват по-скучни циркаджии от тази овъррейтед бандичка наречена 'SLAYYYYYEEEEEEEEER'.
"Кланица, месомелачница, месокомбинат..' и какви ли не още глупости... За 4-ти път ги гледам и за 4-ти път през живота си едвам не умирам от скука.
И изобщо не е въпрос на стилово разграничаване, харесвам доста банди в този стил, но не зная какво друго освен ПР-а им е яко на тая банда.
В една песен на Мегадет съм убеден, че има доста повече разчупеност, оригиналност, ритъм и мелодия в едно отколкото в цялото им творчество.

Естествено че бях решил да си запазя мнението за себе си и изобщо нямах намерение да го споделям с никой, но не сме ние първите които скачаме да защитаваме каквото и да е било...а вие които първи почвате да храните нещо което така или иначе не харесвате...и няма как да разберете и усетите! Точно така както и аз явно не 'усещам' нищо в Slayer.

П.П. Тениските които се раздаваха бяха с щампа на Трибюта, който ви убиваше в сърцата тия дни.

Спрете с тази омраза, има теория че води до ракови образУвания.
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#206 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:05

View PostScardust, on Jun 25 2010, 11:00, said:

Естествено че бях решил да си запазя мнението за себе си и изобщо нямах намерение да го споделям с никой, но не сме ние първите които скачаме да защитаваме каквото и да е било...а вие които първи почвате да храните нещо което така или иначе не харесвате...и няма как да разберете и усетите! Точно така както и аз явно не 'усещам' нищо в Slayer.
Ето такива изказвания ме дразнят много.Какво значи "не разбирате"? Manowar да не са химическа формула? Изобщо музиката от кога стана математика?
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#207 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:10

Доста музиканти ще ти кажат, че музиката е и математика, освен всичко друго. Попадал ми е учебник по математическа теория на музиката, само дето бях твърде в началото на първи курс, за да разбера изобщо за какво става дума. А химията не е математика. Manowar не са и химия. Те са геология, понеже гръм и метъл тресат земята.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#208 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:10

^^ Не, просто хората са различни и миналото до голяма степен определя как една магия ще действа или ще бъде прах в очите ти. Да, концерта им беше слаб, очаквах го. Затова ще ходя в Чехия и на МСМ.
Това ми беше десети юбилеен концерт и бях много разочарован, е и ? Проблема не беше в самите тях, а в това че са 'подгряващи' и то не на кой да е, ами на самите РАМЩАЙН, които са явление и в музиката и на сцената изобщо. Не им беше мястото на Меноуор там и затова сигурно ги няма и на онези тениски...

И за да ти обясня за химията, ще се цитирам от една друга тема, в която ти също видно се изявяваше по същия начин:

View PostScardust, on Jun 20 2010, 14:22, said:

Джоуи е странен тип, не ме кефят разбиранията му и характера му...но пък умее да надъхва с музиката си и да пише семпли текстчета, на които аз по детински да се радвам. Да, Меноуор са точно детинската ми страст...помогнаха ми в много трудни моменти и това че не съм се предавал често и съм постигнал нещата с които се гордея в живота си го дължа по някакъв начин на тях. Вярно е че сега ги слушам много, ама много рядко...като изпадна в някое носталгично състояние или друг момент.
Слушам предимно коренно различна музика вече и нямам никаква файда да им бъда адвокат или да се карам с хора заради тях, все ми е тая какво мислят хората, това няма да промени вкусът от музиката им и следата която оставиха в мен.

@Тигър, има групи дето си правят музиката като математически формули...то на тях си им личи, има един тон такива бандички вече, повечето са в Нуклиър Бласт :worship:

Edited by Scardust, 25 юни 2010 - 10:12 .

#209 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:11

А сега нека изкажа и моето мнение - то доста се припокрива с мнението и на други хора, но моето си е мое и ще си го кажа :friends:
Първия ден: -
българската група я пропуснах, но тъпите шефове не ме пуснаха за Антракс и като дойдох точно излизаха Мегадет на сцената. И на мен ми се стори, че звука беше глух, вокалите не се чуваха ясно, а че Мъстейн си е социопат /в добрия смисъл на думата :worship: / е ясно на всички. Хареса ми изпълнението на групата, въпреки проблемите със звука ...
Слейър много ми харесаха в изпълнението си - здраво, мощно, без излишни заигравки с публиката, стегнато и твърдо! Евалата и на Том, Кери, Дейв и Джеф!
Металика много ме изкефиха оптимално - звука беше чуден, държаха се готино, забиваха яко, а общата песен беше черешката на тортата на концерта!

Втория ден: -
по същата причина /б.р. по-горе/ не можах да гледам бг-групата и Стоун Сауър. Но дойдох точно за Алис ин чейнс и ... се размазах от кеф. Не съм бил никога толкова голям фен на групата, харесват ми, но на концерта най-много те ми харесаха от музикантска гледна точка! Свириха страхотно, раздадоха се и се забавляваха, а по-важното е, че забавляваха и нас. Страшно ми харесаха и ако дойдат самостоятелно да свирят, ще е супер!
Меноуар - очаквах много, не получих нищо /освен речта на български и трибюта към Дио!/ - саунда не беше добър, прекалиха с лигавенето и цупенето и ... дотам.
Рамщайн - не мислех да ги гледам въобще, но една позната ме помоли да остана с нея до края на концерта и останах ... Шоуто ми хареса като шоу, но и на мен ми се сториха кратки ;)

Като цяло - много съм доволен от организирането на подобен фестивал, дано традицията продължи и за в бъдеще! Очакваме догодина Мейдън и още някое голямо име!

#210 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:19

View PostScardust, on Jun 25 2010, 11:00, said:

За 4-ти път ги гледам и за 4-ти път през живота си едвам не умирам от скука.
Е, лошо няма, ама ако на Slayer едвам не си умрял от скука, това означава, че на Manowar оня ден със сигурност си се гътнал. Пък гледам пишеш... Да не би приживе да си си дал паролата за форума на някой друг и сега той да пише вместо теб? :worship: :friends:

вие които първи почвате да храните нещо което така или иначе не харесвате...и няма как да разберете и усетите! Точно така както и аз явно не 'усещам' нищо в Slayer.
Има една голяма разлика и тя е, че повечето хора, които тук, а и на други места, "хранят" Manowar, чистосърдечно си признават, че това е една от първите групи с които са прослушали метъл, че навремето много са ги харесвали, дори и обожествявали, че са им били големи фенове и т.н. Т.е. тези хора са напълно наясно с това какво представлява музиката на Manowar. Не говорят просто така наизуст, с единствената цел да хейтват. Били са им фенове, след което групата ги е разочаровала няколко стотин хиляди пъти. Толкова е просто, не знам как не можете да го разберете, а само за хейтване говорите, за "неразбиране" и за "неусещане" на творчеството и идеите на тази толкова велика група ;)
I don't know how I managed it...

#211 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:23

Аз не познавам такива хора, съжалявам :worship:

#212 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:25

View PostScardust, on Jun 25 2010, 11:23, said:

Аз не познавам такива хора, съжалявам :unsure:
Значи се движиш само в мега ограничения кръг на уориърите. Защото ако не беше така, щеше да ги забележиш - те са навсякъде :yes:

#213 man on a mission

Sixx

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 963 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:35

View PostScardust, on Jun 25 2010, 11:23, said:

Аз не познавам такива хора, съжалявам :unsure:
Аз съм един от тях.Няма смисъл да обяснявам колко бях хлътнал по Manowar преди години и какво значеха те за мен.До голяма степен прослушах хеви благодарение на тях.Но дотам.И сега си пускам първите им четири албума и ги слупам с огромно удоволствие.Но това са били времена когато музиката ги е управлявала, а не нелепият маркетинг на басиста им.И съм напълно съгласен с мнението на Ozzy.Никой тук не мрази Manowar, а чисто и просто критикува, което е право на всеки един потребител.Това че действителността не изнася на много хора е отделна тема.
What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again

#214 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:37

View PostRebel, on Jun 25 2010, 10:37, said:

Неведнъж съм виждала какви изродщини стават при мачове на Левски-ЦСКА около стадиона (за вътре само легенди съм чувала :unsure: ). Но хората не обръщат внимание на лумпените, които с годините се увеличават в агитките. Обаче когато се организира метъл концерт, целокупното неметално човечество се изрежда да обяснява какви поражения в центъра на София нанася това. А всъщност малко са метъл-феновете, които да са по-малоумни и невъзпитани от редовия ултрас на който и да е от отборите....
А няма да се разберем така, ако нямате поглед на стадиона не може да правите такива изказвания заради 50 скинара които и без мач ще си се сбият. И аз съм много против тези неща, да не говорим че на Рамщайн отпред имаше точно такива лумпени които изобщо не гледаха концерта...

#215 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:39

Както и да е, темата не е за Меноуор, а въпреки това постовете назад са в пълно противоречие на твърденията ти с Ози.

Ози, дали се движа само сред 'уориъри' ... все си мисля, че много добре знаеш че грешиш, поне и от малкото ми постове тук :unsure:

Edited by Scardust, 25 юни 2010 - 10:40 .

#216 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:43

View PostНещото което вие в нощта, on Jun 25 2010, 00:02, said:

Относно Manowar - може да ви се стори пресилено, но според мен човек трябва да има леки отклонения, за да харесва тези циркаджии. Би било прекрасно да забранят на тази група да участва на фестивали. Нека да си правят самостоятелни концерти от по 5-6 часа, но по-добре да спестят тази невероятна досада на всички, които не са им фенове. Със сигурност това е група, която или обичаш или мразиш, но цялата тази епичност, безумно сценично поведение и костюми на фона на доста еднообразни песни може да те накара да се издрайфаш. :yes: Гррррр И само като се замисля, че са обмисляли вариант да поканят Ник Кейв и не са го направили, защото не се вписвал стилово във феста... :unsure: Човекът поне прави музика и то каква! за разлика от тези недоразумения...
Ако не беше това мнение, надали щях да се изкажа в тази тема повече. Ози, не че нещо, обаче това не е коментар на човек, който някога е харесвал групата, а на човек, който ги обвинява за нервния си стомах.
@Нещото, което си е забравило запетаята в никнейма
Сега, съжалявам, нали, обаче хич не ми допада по този начин да се нападат музиканти, които харесвам. Това не е аргументация, а злоба и простотия. Сори за силните думи. Харесваш ги - добре. Не ги харесваш - пак добре, живеем в свободна страна. `айде обаче да не ме окачествяваш като човек с отклонения и да не ми обясняваш кое е досадно или не, да не ми казваш кое е безумно сценично поведение и кое не е, и като цяло да не правиш опити да ми променяш мнението, а? `айде да не се опитваш да ми вмениш на мен, лично, и на всички, които харесват групата и ще ти прочетат мненийцето, че група, която харесваме, е недоразумения. Запази си мислите за себе си и или коментирай изпълнението им, или не ги коментирай изобщо.
-----
Иначе, сега загледах записа от първия ден и леко съжалявам, че не го посетих, но... Бтв, някак ми е странно човек, който се кефи на Slayer, да ми обяснява чий външен вид е нелеп при наличието на Кери Кинг. Нищо против човека, де, страхотен китарист и интервюто, което даде за сайта, е интересно, обаче грижливо сплетена огромна брада и цял ръкав от пирони, дето как не му пречеше да свири не знам, ми се класират някъде около външния вид на Джийн Симънс, що се отнася до нещо, което не бих причинил на собствената си външност. Същото важи и за сценичното облекло на доста метъли и рокаджии, Manowar включително. `щото е сценично облекло, !@#. Мястото му е на сцената и ако на достатъчно хора им харесва, значи си е изпълнило функцията.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#217 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:45

View PostScardust, on Jun 25 2010, 11:39, said:

Ози, дали се движа само сред 'уориъри' ... все си мисля, че много добре знаеш че грешиш, поне и от малкото ми постове тук :unsure:
Ами не намирам никакво друго логично обяснение, след като твърдиш, че такива хора не познаваш. Защото тях наистина ги има навсякъде.
Иначе, да - знам, че не движиш само сред уориъри.

#218 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:51

View Postman on a mission, on Jun 25 2010, 11:35, said:

Аз съм един от тях.Няма смисъл да обяснявам колко бях хлътнал по Manowar преди години и какво значеха те за мен.До голяма степен прослушах хеви благодарение на тях.Но дотам.И сега си пускам първите им четири албума и ги слупам с огромно удоволствие.Но това са били времена когато музиката ги е управлявала, а не нелепият маркетинг на басиста им.И съм напълно съгласен с мнението на Ozzy.Никой тук не мрази Manowar, а чисто и просто критикува, което е право на всеки един потребител.Това че действителността не изнася на много хора е отделна тема.
Присъединявам се безусловно. Особено Into Glory Ride и Hail to England са страхотни албуми. След Kings of Metal обаче нещата ставата непоносимо помпозни и групата се первърна в трупа буфосинхронисти. (Лично мнение)

#219 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:51

Много се запалихте нещо :unsure:
Posted Image

#220 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 25 юни 2010 - 10:52

View PostDepositus Cordis, on Jun 25 2010, 11:37, said:

А няма да се разберем така, ако нямате поглед на стадиона не може да правите такива изказвания заради 50 скинара които и без мач ще си се сбият. И аз съм много против тези неща, да не говорим че на Рамщайн отпред имаше точно такива лумпени които изобщо не гледаха концерта...

Е точно те нанасят поражения, другите хора не, говорим все пак за тези, които чупят, най-общо казано нарушават реда и прочие, не за всички, които ходят на мачове. Освен това изобщо не са само скинарите, но хайде да не се отклоняваме от темата, това не е толкова важно.
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users