Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"
Started by MESHUGGAH, юни 22 2010 06:38
592 replies to this topic
Posted 24 юни 2010 - 23:46
О да, и Моторхед ъф корс

Posted 24 юни 2010 - 23:48
Пол Ди Ано/Мейдън - братска прегръдка 3-ти път

Posted 25 юни 2010 - 00:16
Overhate, on Jun 24 2010, 22:20, said:
Както писах и аз там още по обяд:
"На бай Ганьо Българина, обаче, не може да му се угоди. Рамщайн били циркаджии, Мановар позьори и кратки, на Алис вокала бил негър, Ларс си бъркал барабаните, Кърк свирел елементарно, Мъстейн не си говорел с публиката...... "

"На бай Ганьо Българина, обаче, не може да му се угоди. Рамщайн били циркаджии, Мановар позьори и кратки, на Алис вокала бил негър, Ларс си бъркал барабаните, Кърк свирел елементарно, Мъстейн не си говорел с публиката...... "

И Стоунс да доведат и U2 ,хейтърите пак ще им намерят кусури,така че не се надявайте.
Posted 25 юни 2010 - 00:23
Кико, on Jun 25 2010, 01:16, said:
Еми реално ,всичко ,което си написал е факт.Друг е въпросът ,че това не трябва да пречи да се запомни хубавото и по никой начин не означава ,че трябва да се лее злоба и "хейт".
И Стоунс да доведат и U2 ,хейтърите пак ще им намерят кусури,така че не се надявайте.
Мен пък ме нахъсаха феновете на стоун соур и алиса.Хората подскачаха пееха,абре баси хубавото беше да ги гледа човек.
Posted 25 юни 2010 - 00:30
Еми реално ,всичко ,което си написал е факт.
Не бих казал. Има три твърдения, които не са факт, а интерпретация - че Рамщайн са циркаджии, Мановар позьори, а Кърк Хамет свири елементарно - и трите са въпрос на гледна точка.
Същото от друга гледна точка изглежда така - Рамщайн са добри шоумени, Мановар имат оригинална сценична идеология, а Кърк Хамет свири приятни и запомнящи се сола.
Въпросът е: Защо масовия Ганьо избира да гледа от "добрата" страна само на любимата си група, а задължително гледа от "лошата" на другите?
Колкото до другите твърдения, те са наистина факти, с които човек, ако е фен на съответните групи, трябва да е бил наясно и преди концертите, а ако не е фен, не би трябвало да му дреме.

Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя
Posted 25 юни 2010 - 07:31
Нещото което вие в нощта, on Jun 25 2010, 00:02, said:
Относно Manowar - може да ви се стори пресилено, но според мен човек трябва да има леки отклонения, за да харесва тези циркаджии. Би било прекрасно да забранят на тази група да участва на фестивали. Нека да си правят самостоятелни концерти от по 5-6 часа, но по-добре да спестят тази невероятна досада на всички, които не са им фенове. Със сигурност това е група, която или обичаш или мразиш, но цялата тази епичност, безумно сценично поведение и костюми на фона на доста еднообразни песни може да те накара да се издрайфаш.
Гррррр И само като се замисля, че са обмисляли вариант да поканят Ник Кейв и не са го направили, защото не се вписвал стилово във феста...
Човекът поне прави музика и то каква! за разлика от тези недоразумения...

Иначе и аз предпочитам догодина да няма Manowar. Не и ако организаторите отново смятат да се отнесат по подобен начин с тях. В смисъл, те направиха два от най-запомнящите се метъл-концерти в историята на България, на самостоятелен концерт тук биха събрали публика колкото Megadeth, Anthrax и Slayer, взети заедно, и съм твърде убеден, че, след Metallica и Rammstein, именно те са докарали най-много хора на стадиона. На фона на това можеха поне да им осигурят качествено озвучаване, ако и да не им дадат повече време на сцената. От няколкото клипа, които гледах в ютуб, чувам, че гласът на Ерик Адамс просто изчезва отвреме-навреме, китарите се губят и т.н. Баса и барабаните си ги чувах и от нас, благодаря. Честно казано, мисля си, че малкото песни поне отчасти се дължат на проблемите с техниката. Друг е въпросът, че според мен наистина група като тях не трябва да се превръща в подгряваща на друга група, с която нямат абсолютно нищо общо. Същото ще е, ако догодина сложат Iron Maiden да подгряват Мадона*. Примерно.
----
*Тук не говоря за имагинерното качество, наречено музикална стойност. Говоря за стилова прилика или разлика в музиката и шоуто.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 25 юни 2010 - 07:49
Гледал бил клипчета в ЮТуб. Наясно ли си, колко се различава звука от клипче, с този който сме чули ние на стадиона. Озвучаването на Мановар не беше толкова зле, колкото се опитваш да го изкараш. Просто те се изложиха. Приеми факта, че любимата ти група се представи зле!
Posted 25 юни 2010 - 08:00
И двата дни концертите бяха супер. Точка.
Утре отивам да повторя първия ден в Букурещ.
Останалите размишления оставям за други, мен ме мързи да пиша и чета изляния относно скука и лош звук - и двете ги имаше и за мен, но ще си остана само с пресипналия глас и с добрите впечатления

Posted 25 юни 2010 - 08:14
@Svil
Наясно съм, да. И съм готов да го приема факта, да. Само че за проблемите със звука пишат толкова много хора, че просто няма как да ги пренебрегна. А че съм наясно с разликата между клип от ютуб и слушането наживо, наясно съм, обаче това, че гласът просто изчезва, т.е. замлъква, означава не друго, а, че там, от където е сниман клипът, гласът не се е чувал изобщо на моменти. А при положение, че виждам как Ерик Адамс си отваря устата и пее...
Както и да е, очаквах нещо подобно, затова и не отидох на концерта. Не може такава група да даде адекватна на предишните си концерти изява, като я ръгнеш да подгрява хора, с които няма нищо общо, на фестивал, където ще стои като зле пришита кръпка. Дано довечера в Румъния са по-добре, де.
Наясно съм, да. И съм готов да го приема факта, да. Само че за проблемите със звука пишат толкова много хора, че просто няма как да ги пренебрегна. А че съм наясно с разликата между клип от ютуб и слушането наживо, наясно съм, обаче това, че гласът просто изчезва, т.е. замлъква, означава не друго, а, че там, от където е сниман клипът, гласът не се е чувал изобщо на моменти. А при положение, че виждам как Ерик Адамс си отваря устата и пее...
Както и да е, очаквах нещо подобно, затова и не отидох на концерта. Не може такава група да даде адекватна на предишните си концерти изява, като я ръгнеш да подгрява хора, с които няма нищо общо, на фестивал, където ще стои като зле пришита кръпка. Дано довечера в Румъния са по-добре, де.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 25 юни 2010 - 08:20
Ето 3 клипа от мен, звука е зле, но се различава кои са песните 
Ramstein - Du Hast
Metallica - One
The Big 4 - това аз съм го снимал, да не се бърка с другото

Ramstein - Du Hast
Metallica - One
The Big 4 - това аз съм го снимал, да не се бърка с другото

Posted 25 юни 2010 - 08:45
Тигър, on Jun 25 2010, 09:14, said:
Както и да е, очаквах нещо подобно, затова и не отидох на концерта.
Повечето от нас вече са гледали Металика, Slayer, Megadeth, Manowar, че и по няколко пъти. Но този концерт беше различен, случиха се епохални неща, за които можеше да се предположи, че ще се случат, така че би трябвало всички, които са съпричастни към метъла, да се изтресем на стадиона, ако ще и само за масовка да е. Някои сигурно ще кажат, че преигравам, но този концерт за мен беше нещо като Армагедон - метъла срещу чалгата, ако щете България в цивилизования свят или в ориентала. Не виждам по-подходящо събитие от това всички метъли да се обединят и да се "легализират" в тази държава, а и пред света. И - не - AC/DC не беше подходящ концерт за това, защото там се изсипа куцо и сакато. А куцо и сакато не се изсипва да гледа Slayer и Megadeth. Не знам дали на някой му направиха впечатление някой дребни факти, като примерно, че репортажите за концерта по БТВ бяха доста по-дълги от обичайното, полицията благодари на феновете за доброто поведение и др. подобни. Това преди 20 години нямаше как да стане. А сега стана, въпреки че Ани Салич може и да си запуши ушите, ако чуе по радиото Angel of Death, а полицаите още да си ни псуват. Някак си метълът мина на друго ниво.
В този ред на мисли, не укорявайки решението ти да си останеш у дома и да слушаш баса и барабаните на Manowar, мисля, че беше по-добре да присъстваш и ти, защото сега може да си мислиш, че е добре, че не си дошъл, но след години ще съжаляваш.
Относно плюенето и недоволстването изказано от някои хора, включително донякъде и от мен - този въпрос сме го бистрили много. Няма проблем да изкажеш негативните си оценки за някоя група, или изпълнение, стига те да не са за сметка на положителното, когато то присъства, и да не очернят общата добра картина. Тук доста от пишещите сме улегнали хора, отдавна не се подмокряме само като чуем микрофонията от китарата на любимите ни музиканти и мисля, че е нормално да отбелязваме и недостатъците, и слабостите на групите. Може пък така някои от младите български групи да си направят изводи кое се приема добре, и кое прелива чашата на добрия вкус. А за младежът, който спомена нещо в смисъл - "Какво си направил ти за музиката, та се осмеляваш да критикуваш всепризнати колоси от сцената" - по добре не започвай тази тема, защото ще се изложиш

Мислех да кажа две кротки добронамерени думи на Тигър, пък то какъв старчески патос ме удари...

... Through dreams I influence mankind...
Posted 25 юни 2010 - 09:01
Някой може ли да каже нещо повече за тази тениска, как може да си я купим и защо не присъства името на
Manowar 

Edited by garigazari, 25 юни 2010 - 09:02 .
Posted 25 юни 2010 - 09:02
Имам сериозното усещане, че у феновете на Бързовар се е зародила/изродила някаква ревност относно това че техните лУбимци НЕ БЯХА ОСНОВНАТА АТРАКЦИЯ НА ФЕСТИВАЛА.На Magic Circle ще се реваншират.Нямали звук, нямали време, организаторите се подиграли с тях - АРЕ СТИГА БЕ!!! Ми аз и за Megadeth чета че са имали сериозни проблеми с озвучаването, ама никъде не видях мрънкЯне.Стегнете се, нали сте от Steel

What we need right now, is a miracle on earth
Let out hearts cry out, so our voices can be heard
Let us walk away together
From the never ending rain,
'Til the sun will shine for all of us again
Posted 25 юни 2010 - 09:02
Абе тва за благодарностите от полицията...
Преди първия ден си взимам бира до Орлов Мост и съм с още няколко човека и си говорим нещо за концертите. Накрая си взимаме бирите да тръгваме къв стадиона и пуснах някаква реплика от типа "Айде бе на концерт сме" при което единия от двамата полицаи които злобееха наблизо се опита да ме скастри с реплика "Какво като си на концерт, ще се държиш прилично!", и това при положение че нито правехме проблеми, нито бяхме пияни нито нищо. И аз съвсем серионзно си попитах в момента неприлично ли се държа, той ме изгледа умно както само те си могат, завъртях и си тръгнах. Много време трябва да мине за да се променят навиците на много от полицаите че са на мястото си за да служат и помагат, а не да се заяждат още повече че и в момента полицай се става с връзки и децата на милиционерите са днешните полицаи...
Преди първия ден си взимам бира до Орлов Мост и съм с още няколко човека и си говорим нещо за концертите. Накрая си взимаме бирите да тръгваме къв стадиона и пуснах някаква реплика от типа "Айде бе на концерт сме" при което единия от двамата полицаи които злобееха наблизо се опита да ме скастри с реплика "Какво като си на концерт, ще се държиш прилично!", и това при положение че нито правехме проблеми, нито бяхме пияни нито нищо. И аз съвсем серионзно си попитах в момента неприлично ли се държа, той ме изгледа умно както само те си могат, завъртях и си тръгнах. Много време трябва да мине за да се променят навиците на много от полицаите че са на мястото си за да служат и помагат, а не да се заяждат още повече че и в момента полицай се става с връзки и децата на милиционерите са днешните полицаи...
Posted 25 юни 2010 - 09:18
Змей Горянин, on Jun 25 2010, 09:45, said:
.........А за младежът, който спомена нещо в смисъл - "Какво си направил ти за музиката, та се осмеляваш да критикуваш всепризнати колоси от сцената" - по добре не започвай тази тема, защото ще се изложиш 

Благодаря ти за "младежът"

Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О, неразумний юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе."
ПАИСИЙ ЙЕРОМОНАХ СЪБРА ТАЗИ ИСТОРИЯ В 1762 ЛЕТО ГОСПОДНЕ[b]
ПАИСИЙ ЙЕРОМОНАХ СЪБРА ТАЗИ ИСТОРИЯ В 1762 ЛЕТО ГОСПОДНЕ[b]
Posted 25 юни 2010 - 09:19
man on a mission, on Jun 25 2010, 10:02, said:
Имам сериозното усещане, че у феновете на Бързовар се е зародила/изродила някаква ревност относно това че техните лУбимци НЕ БЯХА ОСНОВНАТА АТРАКЦИЯ НА ФЕСТИВАЛА.На Magic Circle ще се реваншират.Нямали звук, нямали време, организаторите се подиграли с тях - АРЕ СТИГА БЕ!!! Ми аз и за Megadeth чета че са имали сериозни проблеми с озвучаването, ама никъде не видях мрънкЯне.Стегнете се, нали сте от Steel 

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 25 юни 2010 - 09:19
garigazari, on Jun 25 2010, 10:01, said:
Някой може ли да каже нещо повече за тази тениска, как може да си я купим и защо не присъства името на
Manowar 

Man on a Mission - Mustaine мрънкаше и още как

Edited by Змей Горянин, 25 юни 2010 - 09:21 .
... Through dreams I influence mankind...
Posted 25 юни 2010 - 09:20
Един приятел от махалата.
What we need right now, is a miracle on earth
1 user(s) are reading this topic