Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

• You cannot reply to this topic
592 replies to this topic

#161 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:17

Относно Manowar - след изпълнението им ми стана ясно, че ще отнесат много критики и негативни мнения, но нещата могат да бъдат погледнати и по друг начин. Нека не забравяме, че тук говорим не за самостоятелен концерт, а за фестивал. Тоест, публиката е страшно разнородна и при това положение бандите избират понякога различен тип поведение, в смисъл, че всички тези речи и заигравки с публиката от страна на басиста и на вокалиста, въпреки ограниченото време, смея да твърдя си бяха съвсем на място. Реално това си е фест и никоя от останалите банди, включително и на предния ден, не предложи този тип фестивално-развлекателни да ги наречем, вдигащи настроението на масовката приоми :) А според мен един фестивал не може да мине без тези неща. За много хора, които не са фенове на бандата, речта на български се стори страшно интересна, както и хвърлянето на фанелки и дискове от сцената, наливането с бира, както и останалите заигравки и стойки и пози. Видях с очите си около мен хора, които ги гледат за първи път колко бяха впечатлени и то положително. В крайна сметка това, за мен лично, са си начини за вдигане на градуса на едно подобно мероприятие, на което публиката и феновете са разнородни и са си част от шоуто. Някой си избират стегнато да забият 12 песни за час, други залагат на това, не виждам абсолютно нищо лошо.
Съгласен съм обаче с критиките относно начина на напускане на сцената. За другото - това са си Manowar, това е техния начин, това е тяхното поведение на сцената. Всичко е шоу и забавление, а мисля, че хората за това ходят на подобни фестове :puke:

View Postwiktory, on Jun 24 2010, 19:48, said:

смешник.

пич, няма смисъл от подобни постове

#162 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:26

View Postjugulator, on Jun 24 2010, 21:17, said:

пич, няма смисъл от подобни постове

и.. смисъл в настоящи (?) провокации.. мен ако питаш. а, иначе съм пичка. с - А. привет.

#163 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:31

Темата не ща и да я почвам, само си отбелязвам скромното и най-незначително мненийце :puke:

иначе съм пичка. с - А. привет.

Или с други думи "You have a п**ка, I have a к*ррррррр", да си дойдем на темата за концерта вчера :)
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#164 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:34

View PostOverhate, on Jun 24 2010, 21:31, said:

Темата не ща и да я почвам, само си отбелязвам скромното и най-незначително мненийце :puke:

Или с други думи "You have a п**ка, I have a к*ррррррр", да си дойдем на темата за концерта вчера :)

#165 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:37

View PostOverhate, on Jun 24 2010, 21:31, said:

да не злоупотребяме с гостоприемството.. много ми е слънчево, когато си тук: )

Edited by wiktory, 24 юни 2010 - 20:39 .

#166 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:40

Аз винаги съм тук, просто обикновено дебна из засада :puke:
Кай ся за Рамщайн, не ти ли хареса? :)
Изгубил се, открих нощта

#167 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:43

View PostOverhate, on Jun 24 2010, 21:40, said:

Аз винаги съм тук, просто обикновено дебна из засада :puke:
Кай ся за Рамщайн, не ти ли хареса? :)

след като като два пъти ги гледах в Германия..? )))

хареса ми. и от там, Ози.. продължи..

#168 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:45

Е, аз не съм ги гледал в Германия, аз съм мързел и чакам групите да ми дойдат в София :puke:
Изгубил се, открих нощта

#169 Jorko_Beliata

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 132 posts

Posted 24 юни 2010 - 21:20

Много тихо тука бе... :puke: Сега и като почистят... :)

Цялата патаклама глупости ми напомни едно - ич не съм фен на Алице ин Чеинц, което не ми попречи даотбележа (за себе си), че се чуваха и респ. - "пърформваха" доста добре. Почти кат` по радиото. :)
Има нещо, заради което всички биографици на Блек Сабат заслужават да бъдат побити на колове, оставени докато гаргите им гризат карантиите:
Защо всички говорят за "Времето с Ози" и "Времето след Ози"?! В историята на Сабат съществува времето "Преди ДИО" и "Времето след ДИО". Самия ДИО е безпрецедентен и вечен.

#170 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 24 юни 2010 - 22:04

Имам чувството, че за да бъде задоволена една част от българските "фенове", трябва да се доведат Stones, U2, AC/DC в един ден за цена от 1.20 с ДДС. Ебахти, какъв "хейт" и каква дебилщина се е изляла в коментарите под новините и репортажите от феста.

Боже господи!!!! Няма угод!!!!!

Дребните проблеми ли ще помните след години или това, че видяхме Голямата четворка на една сцена? Видяхме възкръсването на една легендарна група, уникално шоу от страна на Рамщайн, а на всичкото отгоре и цял свят гледа първия ден на фестивала. Малко е, че ще има DVD от първия ден в края на годината, малко е че Antrax се завръщат в света на големите групи след това турне с Slayer, Megadeth и Metallica. Малко е, че най-накрая беше дадена възможност на български групи да се изявят на подобно събитие. Малко е, че чухме нови песни на Stone Sour и видяхме Corey Taylor

Всичко Ви е малко!!! :puke: Вечно недоволни, мъртви отвътре хора, водещи абсолютно безмислено съществувание!!!

Insane in my brain

#171 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 24 юни 2010 - 22:20

Както писах и аз там още по обяд:

"На бай Ганьо Българина, обаче, не може да му се угоди. Рамщайн били циркаджии, Мановар позьори и кратки, на Алис вокала бил негър, Ларс си бъркал барабаните, Кърк свирел елементарно, Мъстейн не си говорел с публиката...... "

:puke:
Изгубил се, открих нощта

#172 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 24 юни 2010 - 22:42

На кривата ракета космосът й крив :)
След двата осемчасови маратона на стадиона и двете почти толкова дълги пътувания още не знам на кой свят се намирам, но едно мога да кажа със сигурност - на този фест нямаше случайни групи и който е бил там, за да ги оцени по достойнство, а не да се хваща за кусурите на представянето им, се е изкефил като за световно :puke: Да, валя ни дъжд, после градушка, брулеше ни студен вятър и накрая ни болеше тук и там, но изживяването си заслужаваше :)
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#173 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 22:51

Нека верно да имаме предвид, че това е ФЕСТИВАЛ. Естествено не може всеки да си намести такъмите на 100%.
За Ден Първи: Ми нали Великата четворка я даваха по кина в цял свят. А по час между сетовете, как ви се струва? А всички останали, които нямаха привилегията да гледат това уникално шоу на живо? Не помня Ларс да е бъркал, може би Кърк е свирел елементарно... и така да е било, не ми направи впечатление, щото ми беше такъф неземен КЕФ... Мъстейн не си говорел с публиката... ми може да е бил малко антисоушъл, какво от това?
Ден Втори: Нямам впечатления, но който е отишъл за определена група или групи, видял си ги е, чул си ги е... Иначе щеше ми се да послушам Алис, Мановър и Рамщайн. От казаното дотук май само за Мановър не съжелявам.

#174 Carlsberg

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 219 posts

Posted 24 юни 2010 - 22:52

немския ми е меко казано на отрицателно ниво...

Edited by Ozzy, 25 юни 2010 - 07:59 .
...и не само той.

#175 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 24 юни 2010 - 23:02

Аз ще съм поредният, който ще се присъедини към мнението на Змея, тъй като в най-голяма степен се доближава до моето собствено. Съгласен съм и с Ози, че всеки, който е гледал Rammstein в зала ще направи разликата между двата концерта. Не, че не ми хареса изпълнението вчера, но в Белград беше поне две класи отгоре. Много повече харесвам Rammstein, отколкото Metallica, но за мен първият ден беше категорично по-силен.
Относно Manowar - може да ви се стори пресилено, но според мен човек трябва да има леки отклонения, за да харесва тези циркаджии. Би било прекрасно да забранят на тази група да участва на фестивали. Нека да си правят самостоятелни концерти от по 5-6 часа, но по-добре да спестят тази невероятна досада на всички, които не са им фенове. Със сигурност това е група, която или обичаш или мразиш, но цялата тази епичност, безумно сценично поведение и костюми на фона на доста еднообразни песни може да те накара да се издрайфаш. :) Гррррр И само като се замисля, че са обмисляли вариант да поканят Ник Кейв и не са го направили, защото не се вписвал стилово във феста... :puke: Човекът поне прави музика и то каква! за разлика от тези недоразумения...

Edited by Нещото което вие в нощта, 24 юни 2010 - 23:05 .

Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#176 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 23:13

View PostНещото което вие в нощта, on Jun 25 2010, 00:02, said:

Относно Manowar - може да ви се стори пресилено, но според мен човек трябва да има леки отклонения, за да харесва тези циркаджии. Би било прекрасно да забранят на тази група да участва на фестивали. Нека да си правят самостоятелни концерти от по 5-6 часа, но по-добре да спестят тази невероятна досада на всички, които не са им фенове. Със сигурност това е група, която или обичаш или мразиш, но цялата тази епичност, безумно сценично поведение и костюми на фона на доста еднообразни песни може да те накара да се издрайфаш. :) Гррррр И само като се замисля, че са обмисляли вариант да поканят Ник Кейв и не са го направили, защото не се вписвал стилово във феста... :puke: Човекът поне прави музика и то каква! за разлика от тези недоразумения...

Аз нямам отклонения, харесвам Мановър като музиканти. Съгласен съм обаче, че от известно време много преиграват. Имат си своите достойнства. Не съм съгласен, че са недоразумения, като цяло. В музикално отношение имат прекрасни албуми, но най-доброто което са правили е вече в миналото, засега.

Слушам наистина много неща, включително Ник Кейв. Но никога не бих си позволил такива квалификации за неговото можене. Колкото до невъзможния вариант Ник Кейв/Мановър, това просто не го виждам да стане някога.

Повече толерантност моля!

#177 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 24 юни 2010 - 23:21

Здравейте, аз също се посъвзех (физически, психически няма как :puke: ) и реших да нахвърлям моите мисли за феста.

Благодаря на организаторите за феста, но си заврете шибаните гривни отзад!!! И, вие се опитайте да се изпикаете за по-малко от 20 мин в "официалните кенефи". Всичко друго беше на много високо ниво, но това с гривните :)

На 22.06. написахме цяла страница в историята на тази музика. Ще го усетим с DVD-то. Много силни 3 групи и ТИТАНИЧНИ МЕТАЛИКА!!! Феноменална публика!!! :)

На 23.06. нямах сили за нищо, но първите 2 групи (сори, и двата дни не успях да се измъкна на време и да чуя БГ групите) се справиха перфектно - и звук и поведение и отношение - всичко беше на топ ниво. Manowar - благодаря за думите за Дио, всичко останало беше поза. Сори. Супер разочарованието за мен беше следващата група, които едва успяха да свирят (силно казано) час и 15 мин, 15 мин от които бяха посветени на разходка с лодка. Рамщайн направиха много хубав театър, но отбиха номера. Вяла публика, поне 10К по-малко от първия ден.

Следващият Сонисфиър? - дано не зависи от бройката зрители (особено втория ден). Надявам се да е близък формат до този и единият хедлайнер да е Iron Maiden. И да няма Рамщайн и Manowar
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#178 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 23:26

View Postdani1948, on Jun 25 2010, 00:21, said:

Следващият Сонисфиър? - дано не зависи от бройката зрители (особено втория ден). Надявам се да е близък формат до този и единият хедлайнер да е Iron Maiden. И да няма Рамщайн и Manowar

Мейдън ще дойдат. Говоря със самия Шеф Господ :puke:

#179 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 23:28

View PostIce-9, on Jun 25 2010, 00:26, said:

Мейдън ще дойдат. Говоря със самия Шеф Господ :)

Плюс Джудас, Соулфлай & Сепултура дотук :puke:

#180 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 23:31

Соулфлай/Сепултура братска прегръдка 2-ри път :puke:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users