Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

592 replies to this topic

#141 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:59

Тъкмо щях да поздравя Кико за мнението и след това прочетох другото. :harhar:

Първия ден незнайно защо не ми сложиха жълта лента отвън. Не знаех, че ми трябва, докато не ми казаха хора вътре, но това не ми попречи да си мина през единия от входовете и през трибуните да вляза пред сцената без никой да ме спре и то няколко пъти, че дъждът ми дойде малко повечко. След това си показах билета и ми сложиха някаква червена лента, за да си взема бира, но това вътре от човек до огражденията.

#142 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 24 юни 2010 - 14:05

View PostБоби Стефанов, on Jun 24 2010, 14:54, said:

А някой може ли да ме просветли кой е този Георги Панайотов, защото нищо не ми говори, а справката в гугъл не ми помогна никак. Пък когато джоуи каза, че двама души ще почете, си помислих, че има предвид Дио и Питър Стийл. Къде ти...

Георги Панайотов е един човек, който познавам от 12-13 години, дългогодишен фен на ManOwaR , направил много за тях като фен сайт, преводи, скинове и какво ли не.
Той почина по много нелеп начин наскоро.

Posted Image

Posted Image

Да, той не беше известен с нищо на никой, беше си просто фен от малък...един от всички. Очаквам сега да почнат зверските злобни коментари как може да го споменават заедно с името на ДИО...
Нека лайната да почнат да летят, СЕГА!

П.П. Почивай в Мир Жоре. Сигурен съм че си видял това което се случи вчера някъде там отгоре...
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#143 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 24 юни 2010 - 14:11

^ Преиграваш....

Ето независима странична гледна точка на човек, който е гледал излъчването на първия ден в кино в САЩ:
http://metalassault....igfourmovie.php
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#144 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 юни 2010 - 14:16

View PostScardust, on Jun 24 2010, 15:05, said:

Очаквам сега да почнат зверските злобни коментари как може да го споменават заедно с името на ДИО...
Стига глупости! Никой тук не би си позволил подобно нещо за починал човек. Още повече, че ДиМайо може да почита от сцената когото си поиска.
Благодаря за разясненията. И аз се чудех кой е този човек.
I don't know how I managed it...

#145 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 14:25

View PostSatyr, on Jun 24 2010, 15:11, said:

Ето независима странична гледна точка на човек, който е гледал излъчването на първия ден в кино в САЩ:
http://metalassault....igfourmovie.php

Благодаря за линка! Беше интересно наистина да се прочете добре написано ревю от тази гледна точка.

Човекът дава 9.5 от 10 Напълно заслужено! :harhar: ;) :lol:

Edited by Ice-9, 24 юни 2010 - 14:26 .

#146 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 24 юни 2010 - 14:53

View PostIce-9, on Jun 24 2010, 14:41, said:

"Мейнстрийм" може да се преведе като "основно течение", в случая музикално течение.
Аз мейнстрийм знам какво е, не разбрах кога и как дета и блека (които, според мен, са преминали апогея си) станаха мейнстрийм.
... Through dreams I influence mankind...

#147 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 15:46

View PostЗмей Горянин, on Jun 24 2010, 14:53, said:

Аз мейнстрийм знам какво е, не разбрах кога и как дета и блека (които, според мен, са преминали апогея си) станаха мейнстрийм.

ОК, кое е мейнстрийм тогава? :puke:

#148 deniz

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 1 posts

Posted 24 юни 2010 - 16:35

Музиката, атмосферата и преживяването бяха уникални! Сериозна критика и много забележки отправям към търговското дружество, поело охраната на събитието. Сред публиката във фен-зоната имаше хора, които директно си въртяха сасове, пускаха димки, надрусани типове, пияни до козирката фенове, които особено по време на изпълнението на Слейър, бяха нетърпими. Лично отидох да помоля служител от "Никор Секюрити" ООД да дойде на мястото, където възникна много сериозен проблем между хората, желаещи да изгледат спокойно изпълненията и тълпа пияни фенове, но единственото, което получих като съдействие беше безличното "Ще кажа на началника". Коментар за ситуацията, както и за поведението няма да направя. Слава богу, на следващия ден бяха взети някакви мерки... или просто интелектът на зрителите беше като цяло на по- високо ниво от тези, посетили стадиона на предния ден. :puke:

#149 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 юни 2010 - 16:58

Прибрах се най-сетне, подредих си мислите и мога набързо да ги изложа.
Искам да започна с това, че което ще напиша си е мое мнение. Не ме занимавайте с това, колко големи фенове сте, как аз не разбирам, а вие разбирате повече от мен и въобще тъпотии от сорта.
След това лирично отклонение, да започна:
Първи ден:
Антракс - голяма тръпка ми беше да ги видя, уви. Освен никаквото озвучаване и представянето им беше доста неубедително. Изкефих се само на Indians и вплетената в нея забежка към Дио. Природата поне беше на тяхна страна и този път ги пощади.
Мегадет - Мъстейн дали си беше загубил гласчето по пътя или микрофона му не беше достатъчно увеличен, но инструментите тотално доминираха и текста почти не се различаваше. Въпреки това и въпреки разразилия се в този момент порой се изкефих. Иска ми се да ги гледам пак, но на самостоятелен концерт. Имат какво повече да покажат.
Слеър - машини. Какво повече може да се каже за тях. Не съм им голям фен, нито знам текстовете, но хъсът им е заразителен. Все пак въпреки мазалото с китарите, основните рифове добре се различаваха и относително им се изкефих.
Металика - освен суперлативи, какво друго да кажа. Изкефих се на макс. Боли ме врата от куфеене. Луда работа. Общото изпълнение беше страхотно. Гледам ги трети път и сигурно пак да дойдат, пак ще ги гледам :)
Имам някои забележки относно организацията на стадиона. Не ни пуснаха да отидем до мърча, но това се компенсира на втория ден, когато пък нямахме никакви проблеми.
Втори ден:
Стоун Сор - няква много скучна група. Страшно еднообразни, ако не броим онова парче, дето го въртят по МТВ - Through the glass и даже и аз му знам текста. На повечето им песни нещо им липсваше края. Свършваха изведнъж в нищото, странно че някои така и започваха. Накратко можеха да ни ги спестят.
Алис ин Чейнс - никога не съм харесвал Сиатълската вълна, освен по купони тяхна песен никога не съм слушал, но ми харесаха. Оня мулат има страшно гърло, имаха интересни инструментали, хубав, плътен саунд (нямам предвид озвучаването, а стилът им на свирене). Допаднаха ми, макар че самостоятелно едва ли ще ги гледам.
Мановар - единственото, което измива и то малко срамът от отвратителното им представяне е Трибюта към Дио. Всичко друго беше под всякаква критика. Пеенето, "свиренето", заигравките с публиката, обиденото излизане от сцената сякаш ние сме им виновни за нещо. Позите и пъченето, ръцете над главата и други такива не ми се коментират хич. Изобщо очаквах много повече от тази прехвалена група. Още повече, че съм проходил в тази музика с първите им албуми. Жалка картинка, за която извинението, че били прецакани откъм време изобщо не е основателно. Много добре са знаели с колко време разполагат. Можеха да си спестят клоунското поведение и да свирят през тези минути.
Рамщайн - някои споменаха разликата с пълният им сет в Белград. Е аз там не съм бил, но това, което видях покри изцяло очакванията ми и постигнах пълно удовлетворение от видяното и чутото. И аз се изкефих много на факта, че няма никакви приказки между песните. Кому са нужни тия разливания. Имаше какво още да се желае, не свириха обещаните 2 пълни часа, както беше обявено миналата седмица в разписанието, ама ... сигурно има някой виновен и тъй като са последни, не можем да обвиним друга група, че им е изяла времето, мисля че Бойко Борисов или г-жа Фандъкова са виновни :puke:
Боли ме врата, отдавна не бях куфял толкова :)
А, между другото Змея пак много хубаво се е разписал.

#150 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 24 юни 2010 - 17:01

View Postdeniz, on Jun 24 2010, 17:35, said:

Музиката, атмосферата и преживяването бяха уникални! Сериозна критика и много забележки отправям към търговското дружество, поело охраната на събитието. Сред публиката във фен-зоната имаше хора, които директно си въртяха сасове, пускаха димки, надрусани типове, пияни до козирката фенове, които особено по време на изпълнението на Слейър, бяха нетърпими. Лично отидох да помоля служител от "Никор Секюрити" ООД да дойде на мястото, където възникна много сериозен проблем между хората, желаещи да изгледат спокойно изпълненията и тълпа пияни фенове, но единственото, което получих като съдействие беше безличното "Ще кажа на началника". Коментар за ситуацията, както и за поведението няма да направя. Слава богу, на следващия ден бяха взети някакви мерки... или просто интелектът на зрителите беше като цяло на по- високо ниво от тези, посетили стадиона на предния ден. :puke:
Кви мерки са взети??? На пропуска пред мен един почти припадна. Охраната и приятелите му с голям зор го вдигнаха и вместо да го изнесат му помогнаха да влезе на стадиона. Твърдо съм убеден, че този човек няма спомен от концерта!

View PostScardust, on Jun 24 2010, 15:05, said:

Георги Панайотов е един човек, който познавам от 12-13 години, дългогодишен фен на ManOwaR , направил много за тях като фен сайт, преводи, скинове и какво ли не.
Този пич го познавам, остава да си спомня кой, кога и при какъв повод ни запозна. Говорил съм с него, със сигурност, но спомена ми свършва до там...

#151 Mago De Oz

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 17 posts

Posted 24 юни 2010 - 17:44

Сатире, според мен Боби не преиграва ни най-малко, но както и да е , темата е друга

Ходих на вторият ден, за което като цяло не съжалявам. Първите две групи ги проспах, не само моята музика. Бяха ми скучни, еднообразни и тотално безинтересни. Нито хубаво, нито лошо, просто не е за мен. Не знам дали са свирили хитове, не знам да ли са свирили добре, нямам мнение.

Manowar - от трите концерта на които съм бил, това беше най-слабият. Личеше си, че имат проблем със звука, личеше си, че Хемзик не се е сработил добре с останалите. Не знам на какво се дължеше това слабо представяне, не ме и интересува, като фен исках да получа най-доброто от тях, но не го получих, факт. За първи път изказванията на Демайо не ме издразниха, защото беше кратко, смислено и искрено. Поклон и лека ти пръст Жоре, почивай в мир, братко ! Heaven And Hell беше наистина красив начин да се почете Дио, кой каквото иска да говори, кучетата си лаят, кервана си върви! Трябваше да се поклонят, не трябваше да напускат така сцената, трябваше да свирят повече песни, но не го направиха, за което търпят критика.

Rammstein - тук нямам думи, хареса ми абсолютно всичко! За разлика от Ози, това ми е първото гледане на бандата, но си заслужаваше всяка стотинка дадена за тях. За пореден път се убедих, че тези момчета са преди всичко артисти, след това музиканти, но това никак не лошо. Изсвириха всички мой любими песни, направиха невероятно светлинно шоу, паднаха на колене пред нас, няма какво повече да иска човек! Размазах се тотално! Звучаха като немски танк мачкащ всичко пред себе си, разкошно !

Това, което видях, според мен си заслужаваше напълно. Най-лесното е да се плюе , много повече сила се иска да кажеш нещо добро, дори и да е било не толкова добро според разбиранията ти. Много е лесно за хората да ругаят, да казват колко са били велики онези и колко са били зле тези, да се правят на "велики" разбирачи за всичко, но преди да почнат да го правят, да се замислят (ако могат, разбира се) какво те са сътворили, записали и продали в цял свят, какво те са дали на сцената, на която се пишат фенове, въобще какво става ли за нещо тяхното мнение, освен да си задоволяват комплексираните си терзания мразейки и плюейки.
Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О, неразумний юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе."
ПАИСИЙ ЙЕРОМОНАХ СЪБРА ТАЗИ ИСТОРИЯ В 1762 ЛЕТО ГОСПОДНЕ[b]

#152 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 24 юни 2010 - 18:11

Преиграва и то сериозно с това:

Очаквам сега да почнат зверските злобни коментари как може да го споменават заедно с името на ДИО...

#153 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 18:48

View Postjugulator, on Jun 24 2010, 13:58, said:

Пичове, моля ви, спрете да говорите безумия :puke: Пуснете си Alice in Chains и се успокойте. Отворете си отделна тема за тях и включете и онзи пич, дето е пейстнал некъф ферман с историята на любимата си група.

смешник.

#154 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 24 юни 2010 - 18:51

Смешник, не смешник, ако сега всеки постне подробна биография на любимата си група и обясни защо те са били най-стойностните на фестивала, тук ще стане мазало.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#155 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 19:00

View PostТигър, on Jun 24 2010, 19:51, said:

Смешник, не смешник, ако сега всеки постне подробна биография на любимата си група и обясни защо те са били най-стойностните на фестивала, тук ще стане мазало.

не виждам ти да си от омазаните.

от години следвам стриктно един свой принцип. а той е, когато нещо не мога да похваля, то по-добре да премълча - да не наранявам - различните вкусове и мнения, с моята лична, субективна позиция. хората нямат нужда от подобни "критики". нямам право да коригирам други хора в личния им избор. това е позиция. ако някой не харесва да слуша Алис, не мога да го накарам да ги харесва, за да ми хареса на мен. ако не мен Меноуър ми изглеждат клоуни, не означава, че трябва да плюя по тях и по техните фенове. не можем да критикуваме хората заради това, което са - не ти харесва - махаш се. нооу, бат тенкс ениуей. не мога да съдя някой, защото се държи еди как си към мен, защото аз мога да се защитя или да си тръгна. мога обаче да го съдя за това как плюе безцеремонно някой друг, който не може да се защити. не можах, а и не искам честно казано да го обяснявам това това на продухани до безидейност мозъчета.
на финал ни остават - майните. някак си обаче ми е неетично да псувам.. днес на едно не се обръща внимание, утре - на друго.. човек (или цялото общество) постепенно загубва самоуважение, както и уважение към другите, щото не му пука вече нито как се изразява, нито как изглежда, нито му дреме дали той разбира другите, дали те него ще разберат.. и туйто.
със здраве котке.

#156 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 24 юни 2010 - 19:04

Не виждам да е писал против теб или Alice in Chains, обаче.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#157 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 24 юни 2010 - 19:06

Да върнем темата към темата.

#158 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 19:09

View PostТигър, on Jun 24 2010, 20:04, said:

Не виждам да е писал против теб или Alice in Chains, обаче.

вероятно е и бил добронамерен. за което ще му се извиня. аз умея да го правя. а и тук ме познават от 5 години. не отскачам от думата си.

просто не - се - включвай - когато - няма - какво да - кажеш. ок.

а иначе постинга ми включваше много хора, които така и не опознаха Алис, както и да е.
лека и ведра: )

View PostSatyr, on Jun 24 2010, 20:06, said:

Да върнем темата към темата.

: )

извини ме.

Edited by wiktory, 24 юни 2010 - 19:08 .

#159 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:00

wiktory, за да съм честен, аз също леко се подразних от Алис-ките фенове в темата, които се опитаха да ги изкарат най-голямото събитие за вечерта, без да добавят задължителното "за мен" или "според мен" :puke:

Изказвания от типа на "Алис ин Чейнс са единствените вчера, свирили музика" са, за мен............да го кажем неуместни :)
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#160 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 20:12

View PostOverhate, on Jun 24 2010, 21:00, said:

wiktory, за да съм честен, аз също леко се подразних от Алис-ките фенове в темата, които се опитаха да ги изкарат най-голямото събитие за вечерта, без да добавят задължителното "за мен" или "според мен" :puke:

Изказвания от типа на "Алис ин Чейнс са единствените вчера, свирили музика" са, за мен............да го кажем неуместни :)

о, не, брадъре: )))

според мен, естествено.
ма като се знаем, защо ме заяждаш? ъ?
защото си - Overhate. нали. при това и много любим?

приключихме темата, имай превид и мнението ми. ок!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users