Jump to content

Sofia Rocks, powered by Sonisphere Festival22-23.06.2010, ст. "Васил Левски"

• You cannot reply to this topic
592 replies to this topic

#121 Кико

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 24 юни 2010 - 12:12

Така.
Искам първо да поздравя всички тези,които знаеха поне малко от творчеството на Алис и пееха заедно с тях.Също така,искам да поздравя тези,които макар да не знаеха песните им, се държаха на ниво и поне пляскаха в ритъма и припяваха рифовете.
Искам да благодаря на Алис,че ни направиха свидетели на нещо изключително.Да!Беше изключително дори без Лейн (представям си какво щеше да е ако беше жив).Искам искрено да изкажа съболезнованията си ,на тези,които не знаеха кои са Alice In Chains и бяха дошли да слушат как се "умира за метъл" и да гледат пироефекти.
За съжаление, българския метъл фен все още е неосъзнат за много неща и не знае как да понася такива фестове.Кръгозорът на по-голямата част от метъл обществото в България се свежда от Nothing Else Matters,през Enter Sandman до Fear Of The Dark и може би затова се случва недоразумението,да ти дойдат на крак групи като Alice In Chains и Stone Sour и под новината за шоуто им да блика от негативни коментари.
За сведения на непросветлените ще кажа,че единствената група,по-голяма от Алис ,свирила на феста , е Металика.А ако Лейн беше жив ,сигурно и това нямаше да е факт.
Stone Sour са сравнително нова група,членовете и са кажи-речи млади хора (в сравнение с членовете на другите банди) и направиха страхотно шоу.Имахме честта да ги видим.Да видим нова група,чиито големи хитове предстои да бъдат написани ,а тези ,които вече са написани,са актуални в момента.Бумът им е през 2010 ,а не е бил през 1983.Така че радвайте се.

Колкото до феста.Страхотен.Организацията беше добра.Не бих казал отлична.Глупостта ,ако напуснеш огражденията да не можеш да се върнеш после,лично на мен ми се стори излишна,но както и да е.Сигурно и на други места по света е така.

Първият ден - супер.Звукът на първите три банди по МОЕ мнение беше слаб и на моменти лош,но не се оплаквам.Беше хубаво.
Донесе ни популярност.В момента хиляди американци,англичани,германци и т.н гледат клипчето на Am I Evil? и коментират как биха дали еди-кой си свой орган ,за да са били на стадиона.
Видяхме малко история.Мъстейн прегърна Джеймс на стадиона ,на който се играе Левски- ЦСКА ,не че особено много се впечатлих от прегръдката или кой знае колко ме вълнува Мъстейн и дразгите му с Металика,но четейки чуждестранните коментари под клипчетата от София,разбирам ,че това за някои хора е от огромно значение и ние всички можем самодоволно да си кажем "Хе-хе ,аз бях там" ,да потрием ръце със злобна усмивка на лице и да се радваме на това,което видяхме.
Един ден ще разказвате на децата си "Видях Антракс,Мегадет,Слейър и Металика в един ден и след това Мъстейн гушна Ларс,а Скот Иън свиреше до Кърк Хамет" ,няма да им казвате "На Мегадет звукът беше ужасен" или "Еми,аз не харесвам Слейър...Ларс оплеска Sad But True".

За втория ден вече изказах мнение.За мен имаше една банда в него.Наистина голяма и величествена,изгубила блясъка ,който имаше,но въпреки това - величествена.
Последните две групи не ги харесвам.Затова и си тръгнах.Не ги слушам.Не ги харесвам и чисто и просто си тръгвам,а не оставам да седя като дърво и после да заливам коментрите в Катехизиса с повърнята си.

Благодаря на организаторите и искрено се надявам ,догодина, да ни зарадват с Мейдън.Пожелавам успех на BEC и на всички ,слушащи хубава музика.
Keep on rockin'!

#122 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 24 юни 2010 - 12:23

View PostDepositus Cordis, on Jun 24 2010, 12:37, said:

wiktory,
патетично, но 3/4 от текста няма общо с концерта вчера и не му е мястото в темата, иначе всички да вземем праснем по 2-3 страници с историята на любимите ни групи от фестивала...

за съжаление е - че повече от - 3/4 - мислят като теб.
явно не са се вслушали в съвета ми да се разходят за по едно питие. навън.

това, с което няма общо е -патетиката.
прочети следващото мнение, за да направиш сравнение.

със здраве

View PostКико, on Jun 24 2010, 13:12, said:

Така.
Искам първо да поздравя всички тези,които знаеха поне малко от творчеството на Алис и пееха заедно с тях.Също така,искам да поздравя тези,които макар да не знаеха песните им, се държаха на ниво и поне пляскаха в ритъма и припяваха рифовете.
Искам да благодаря на Алис,че ни направиха свидетели на нещо изключително.Да!Беше изключително дори без Лейн (представям си какво щеше да е ако беше жив).Искам искрено да изкажа съболезнованията си ,на тези,които не знаеха кои са Alice In Chains и бяха дошли да слушат как се "умира за метъл" и да гледат пироефекти.
За съжаление, българския метъл фен все още е неосъзнат за много неща и не знае как да понася такива фестове.Кръгозорът на по-голямата част от метъл обществото в България се свежда от Nothing Else Matters,през Enter Sandman до Fear Of The Dark и може би затова се случва недоразумението,да ти дойдат на крак групи като Alice In Chains и Stone Sour и под новината за шоуто им да блика от негативни коментари.
За сведения на непросветлените ще кажа,че единствената група,по-голяма от Алис ,свирила на феста , е Металика.А ако Лейн беше жив ,сигурно и това нямаше да е факт.
Stone Sour са сравнително нова група,членовете и са кажи-речи млади хора (в сравнение с членовете на другите банди) и направиха страхотно шоу.Имахме честта да ги видим.Да видим нова група,чиито големи хитове предстои да бъдат написани ,а тези ,които вече са написани,са актуални в момента.Бумът им е през 2010 ,а не е бил през 1983.Така че радвайте се.

Поздравления! :harhar:

Edited by wiktory, 24 юни 2010 - 12:21 .

#123 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 12:30

View PostКико, on Jun 24 2010, 13:12, said:

Така.

Колкото до феста.Страхотен.Организацията беше добра.Не бих казал отлична.Глупостта ,ако напуснеш огражденията да не можеш да се върнеш после,лично на мен ми се стори излишна,но както и да е.Сигурно и на други места по света е така.

Първият ден - супер.Звукът на първите три банди по МОЕ мнение беше слаб и на моменти лош,но не се оплаквам.Беше хубаво.
Донесе ни популярност.В момента хиляди американци,англичани,германци и т.н гледат клипчето на Am I Evil? и коментират как биха дали еди-кой си свой орган ,за да са били на стадиона.
Видяхме малко история.Мъстейн прегърна Джеймс на стадиона ,на който се играе Левски- ЦСКА ,не че особено много се впечатлих от прегръдката или кой знае колко ме вълнува Мъстейн и дразгите му с Металика,но четейки чуждестранните коментари под клипчетата от София,разбирам ,че това за някои хора е от огромно значение и ние всички можем самодоволно да си кажем "Хе-хе ,аз бях там" ,да потрием ръце със злобна усмивка на лице и да се радваме на това,което видяхме.
Един ден ще разказвате на децата си "Видях Антракс,Мегадет,Слейър и Металика в един ден и след това Мъстейн гушна Ларс,а Скот Иън свиреше до Кърк Хамет" ,няма да им казвате "На Мегадет звукът беше ужасен" или "Еми,аз не харесвам Слейър...Ларс оплеска Sad But True".

За втория ден вече изказах мнение.За мен имаше една банда в него.Наистина голяма и величествена,изгубила блясъка ,който имаше,но въпреки това - величествена.
Последните две групи не ги харесвам.Затова и си тръгнах.Не ги слушам.Не ги харесвам и чисто и просто си тръгвам,а не оставам да седя като дърво и после да заливам коментрите в Катехизиса с повърнята си.

Благодаря на организаторите и искрено се надявам ,догодина, да ни зарадват с Мейдън.Пожелавам успех на BEC и на всички ,слушащи хубава музика.
Keep on rockin'!

Кико, много истина им ав думите ти. Големият проблем е липсата на "бекграунд", но така е когато си млад и кипиш от енергия, а сега се слушат предимно тресни... Нямам нищо против, но не е добре това, че блек, дет и прочие стилове са "мейнстрийм".

#124 Кико

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 24 юни 2010 - 12:43

View PostIce-9, on Jun 24 2010, 12:30, said:

Кико, много истина им ав думите ти. Големият проблем е липсата на "бекграунд", но така е когато си млад и кипиш от енергия, а сега се слушат предимно тресни... Нямам нищо против, но не е добре това, че блек, дет и прочие стилове са "мейнстрийм".
Ако питаш мен,аз съм против въобще ,че ги има тези стилове.Когато музиката липсва за сметка на идиотската провокация е лошо.
С риск да ми изядете главата бих казал,че едни блек бандите и тези тип Кенибъл Корпс ,се различават от един Азис по много малко неща.
Разликата от там,че на единия музиката се състои в гадни ориенталски повърни,а на другите в както ти се изрази - тресни.
Иначе популярността и на двата индивида се дължи на евтината и скандална провокация.Не на музиката.
Това,че единият излиза на сцената по прашки ,а другият оплискан в кръв и черва,за мен е без значение ,когато музиката липсва.

Но това е друга тема.Сори за оф топика.

#125 MESHUGGAH

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 24 юни 2010 - 12:55

Евала за това:

МВР благодари за цивилизованото поведение на феновете по време на рокфестивала в София

В охраната на двудневния фест участваха служители на СДВР, специализирани полицейски сили, Главна дирекция «Пожарна безопасност и спасяване», Гражданска защита

Министерството на вътрешните работи благодари на всички фенове, посетили на 22 и 23 юни традиционния Sofia Rocks Sonisphere фестивал, за това, че не допуснаха ексцесии, които да помрачат събитието. Публиката показа уважение към полицейските служители, ангажирани с регулирането на движението и контролирането на подходите към стадион “Васил Левски” и опазването на реда в Борисовата градина и централната градска част. Така феновете помогнаха на униформените да изпълнят професионалните си ангажименти, не бяха допуснати нарушения на обществения ред и инциденти, а София се утвърди като достоен и сигурен домакин на прояви от световна класа. Още повече, че фастивал от такъв мащаб се проведе за първи път на територията на столицата.
В охраната на двудневния фест участваха служители на СДВР, специализирани полицейски сили, Главна дирекция «Пожарна безопасност и спасяване», Гражданска защита. Екипите действаха по предварително утвърден план, синсхронизиран със Столичната община. За времето на провеждането на рокфеста на стадион «Васил Левски» оперативен щаб координираше екипите на МВР, организаторите и ангажираната от тях охранителна фирма. Столичната полиция беше обезпечила денонощно с усилени патрули всички уязвими места.

Много се радвам, че всичко мина ОК и не се изложихме пред света! А най-вече като НАЙ-ЗДРАВАТА ПУБЛИКА!!! ;) :harhar:
METAL RELIGION

#126 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 24 юни 2010 - 12:57

View PostКико, on Jun 24 2010, 13:43, said:

Ако питаш мен,аз съм против въобще ,че ги има тези стилове.Когато музиката липсва за сметка на идиотската провокация е лошо.
С риск да ми изядете главата бих казал,че едни блек бандите и тези тип Кенибъл Корпс ,се различават от един Азис по много малко неща.
Разликата от там,че на единия музиката се състои в гадни ориенталски повърни,а на другите в както ти се изрази - тресни.
Иначе популярността и на двата индивида се дължи на евтината и скандална провокация.Не на музиката.
Това,че единият излиза на сцената по прашки ,а другият оплискан в кръв и черва,за мен е без значение ,когато музиката липсва.

Никой няма да ти яде главата, само ще те помоля да спреш да възхваляваш едни групи за сметка на други по тоя начин. Глупаво е. Правиш го почти винаги, когато искаш да обясниш, че някой си е велик и влиятелен(сравненията ти на Елтън Джон с Кай Хансен, на Боб Дилън с ди Майо и т.н.), сега на дневен ред са канибалските трупове. Недей.
Това ти го казвам като човек, който има вероятно по-малък толеранс към блек метъла и от теб. Сериозно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#127 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 24 юни 2010 - 12:58

View PostIce-9, on Jun 24 2010, 13:30, said:

Пичове, моля ви, спрете да говорите безумия :harhar: Пуснете си Alice in Chains и се успокойте. Отворете си отделна тема за тях и включете и онзи пич, дето е пейстнал некъф ферман с историята на любимата си група.

А дет метълът бил мейнстрийм ;)

#128 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 12:59

Супер се израдвах на факта, че на 22-ри имаше хора от всички възрасти, без преклонната, разбира се. Всякакви хора. Както на ACDC. В крайна сметка посещаемостта и настроението показаха кой какво слуша и кой за какво е дошъл. За 23-ти не коментирам, не ходих. Важното е, че се представихме страхотно като публика, БРАВО за което. Аз лично пях и се драх като за последно, а бях на един от входовете на сектор В (точно срещу сцената), а около мен в разгара на сета на Металика ми бяха почти на нивото, което си е постижение :harhar:

#129 Velvet Thorns

jedi knight

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 599 posts
  • Interests:paradise lost | doom metal | death metal | stoner metal | sludge metal | progressive metal | black metal | gothic metal | scandinavian metal | drone metal | post metal | industrial metal | cyber erotica | photography | body modification

Posted 24 юни 2010 - 13:04

View PostMESHUGGAH, on Jun 24 2010, 11:54, said:

P.S. Към екипа на Катехизис:
Ако имате разговор с "BEC", споделете след това с какво впечатление са останали от тазгодишния фестивал, мислят ли да продължат и занапред да ни радват с това събитие... :harhar:
да, и питайте ги кой и колко кинти е прибрал, за да се изгаври с феновете и да влачи Рамщайн по чалга бардаци
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...

#130 KoftoZ

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 27 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:15

Е преди да отидат в чалготеките Till и един от китаристите бяха в Rocknrolla ,но май не останаха особено впечатлени и след около час си тръгнаха. Явно по бардаците по им е харесало, щом са повторили на следващата вечер :harhar:
And you think you're so clever and classless and free,
But you're still fucking peasents as far as I can see!

#131 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:26

View PostKoftoZ, on Jun 24 2010, 14:15, said:

Е преди да отидат в чалготеките Till и един от китаристите бяха в Rocknrolla ,но май не останаха особено впечатлени и след около час си тръгнаха. Явно по бардаците по им е харесало, щом са повторили на следващата вечер :harhar:

Трябвало е да ги насочат към Black Lodge. Можеше да им хареса ;)

#132 metal-core

кюре

• Отлъчени
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:28

Аз останах доволен.И от първия ден и от втория.На Мъстейн малко му се губеше гласът.Но като цяло станахме свидетели на нещо уникално.Накрая едва ли някой очакваше почти всички да излязат за AM I EVIL.Чакам DVD-то.Групите заради,които бях дошъл на втория се представиха супер.Кори Тейлър беше на 6-7 метра пред мен.Надявам се да го видя отново и ако може с една друга група,знаете коя.Общо взето бях един от малкото,които постоянно припяваха с Кори(затова нямам глас сега)Все пак при толкова "рицари" наоколо.После си взех почивка и на следващите 2 банди единственото нещо,което правих е да внимавам да не падна в моментите,когато почваше голямата бутаница.Alice in chains,не съм им фен,но са приятни за слушане.Новия вокал се справя доста добре.Меноар-моите "любимци".Не можах да повярвам,че свириха по-малко от час.Излязоха в 19:22 и 20:16 напуснаха сцената.Очаквах да се върнат за още 2-3 песни,но вместо това излязоха техниците и започната да прибират.Блародаря ти господи!!!Поне взука им да беше нещо,а то пълна скръб.И изгубиха доста време за свирене в някакви речи и глупави сола.Да не си на мястото на феновете им.Но на мен ми беше все тая.
RAMMSTEIN-УНИКАЛНО ШОУ,но след това,което сподели Ози се надявам да ги видя на самостоятелен концерт.И аз исках повече от старите песни,но все пак имат нов албум.Звука беше много добър също.Тъкмо да си довърша това,което беше останало от гласа ми след Стоън Соър.

#133 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:29

View PostIce-9, on Jun 24 2010, 13:30, said:

Нямам нищо против, но не е добре това, че блек, дет и прочие стилове са "мейнстрийм".
Това не го разбрах... :harhar:
Стори ли ми се, или преминаването от сектор в сектор не беше забранено? Какъв е смисълът тогава, човек да се изплющи със скъпи билети, а после всички да могат да си ходят където поискат?

Edited by Змей Горянин, 24 юни 2010 - 13:30 .

... Through dreams I influence mankind...

#134 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:34

View PostЗмей Горянин, on Jun 24 2010, 14:29, said:

Стори ли ми се, или преминаването от сектор в сектор не беше забранено? Какъв е смисълът тогава, човек да се изплющи със скъпи билети, а после всички да могат да си ходят където поискат?
Не беше само, ако си с правилната лента на ръката - във фронт стейджа нямаше бира и тоалетни примерно и излизахме назад и после ни пускаха пак...

#135 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:38

View PostDepositus Cordis, on Jun 24 2010, 14:34, said:

Не беше само, ако си с правилната лента на ръката - във фронт стейджа нямаше бира и тоалетни примерно и излизахме назад и после ни пускаха пак...
На мен ми се стори, че вратите си седяха отворени и никой не проверяваше нищо... То нямаше охрана, камо ли да се проверява.
Пикаенето зад шатрите беше доста гнусна история, но и опашките пред тоалетните си ги биваше. Как така се получава, че за бира чакаш 30 сек., а за тоалетна 20 мин? Добре, че си спестих и двете :harhar:
... Through dreams I influence mankind...

#136 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:41

View PostЗмей Горянин, on Jun 24 2010, 14:29, said:

Това не го разбрах... :harhar:

"Мейнстрийм" може да се преведе като "основно течение", в случая музикално течение. Поради липса на достатъчно добър български еквивалент чуждицата си остава в употреба. Иначе имах предвид Сектор Б Standing - бях на входа точно срещу сцената и въобще не съм слизал на треволяка, защото по-добре се вижда. На ДиСи бях на терена, но там няма особено голяма видимост, особено ако си по-назад. Така че добре направих - сега успявах да видя по-пълна картина, макар и отдалече. Фронтстейджа бяха страхотна гледка, особено на Металика. Абе връхта, размазахме се от кеф! ;)

#137 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:43

Гледайте какво става само като се спомене името на Дио. А на поляците като им изсвириха половината песен, останаха заспали.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#138 Ice-9

Леко со секирата како

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 190 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:44

View PostIce-9, on Jun 24 2010, 14:41, said:

...Освен това въобще не опрях до слагане на гривна, и си обменях флуиди на воля когато си поискам, с минимални опашки. За разлика от картинката на тревата :harhar:

#139 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:53

Ето още снимки и от двата дни на фестивала от един познат "колега" фотограф, който си влезе с голЕм апарат :harhar:
http://www.digitalartsbg.com/thumbnails.ph...pby&uid=335

#140 Боби Стефанов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 96 posts

Posted 24 юни 2010 - 13:54

А някой може ли да ме просветли кой е този Георги Панайотов, защото нищо не ми говори, а справката в гугъл не ми помогна никак. Пък когато Джоуи каза, че двама души ще почете, си помислих, че има предвид Дио и Питър Стийл. Къде ти...

Edited by Боби Стефанов, 24 юни 2010 - 14:03 .

Блажени са полегналите.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users