Jump to content

Roger Waters - The Wall Tour2010/2011

742 replies to this topic

#541 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 18 април 2011 - 14:57

View PostJurisprudent, on Apr 18 2011, 15:44, said:

Aбе вие...за концерт на Роджър Уотърс ли сте тръгнали или...да дегустирате пива...сега заради вас и на мен ми се допи :metal:

Аз чакам Ози да се върне и да обобщи по двете теми, така или иначе е имал възможност да съчетае и двете неща в Прага... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#542 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 18 април 2011 - 15:02

View Postmarillion, on Apr 18 2011, 14:57, said:

Аз чакам Ози да се върне и да обобщи по двете теми, така или иначе е имал възможност да съчетае и двете неща в Прага... :yes:

Това вече си е истинско издевателство - в това се превръща темата. Цели три Роджър Уотърс-а, загребско и пражко пиво...нещо и за храната да разкажете тогава...не само ми се доходи на концерт покрай тая тема, не само ми се допи бира, не само и огладнях случайно, ами...черна завист вече ме обзема ;) :metal:

:lol:

Edited by Jurisprudent, 18 април 2011 - 15:03 .

Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#543 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 18 април 2011 - 15:15

Доколкото знам си в Англия, толкова ли няма за тебе близък пъб, който да предлага "Local Brewery"?
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#544 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 18 април 2011 - 15:30

View Postmarillion, on Apr 18 2011, 15:15, said:

Доколкото знам си в Англия, толкова ли няма за тебе близък пъб, който да предлага "Local Brewery"?

Бре в момента точно не ме позна къде съм...няма значение. Виж, друга идея ми дойде, пражкото да не е само в Прага...това е хубавото на консуматорското общество, като имаш супермаркети и целият свят е в хладилния шкаф. А м/у другото стана офтопик и аз млъквам с лигавщините.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#545 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 18 април 2011 - 17:44

View Postmarillion, on Apr 18 2011, 15:57, said:

Аз чакам Ози да се върне и да обобщи по двете теми, така или иначе е имал възможност да съчетае и двете неща в Прага... :metal:
След като два дена съм се наливал като умопобъркан с Велкопоповички Козел и Старопрамен, ми се струва кощунство изобщо да споменавам за някакви си хърватски бири. :lol:
Що се отнася до другата тема (концертната), мисля, че каквото имах да казвам за всеки от трите концерта, го споделих с вас веднага след тяхния край. Нямам какво друго да добавя ;)
Понеже повечето от вас не са били на предишното турне, само ще кажа, че "The Dark Side of the Moon Tour" по никакъв начин НЕ БЕШЕ ПО-МАЛКО ВПЕЧАТЛЯВАЩО, сравнено с "The Wall Tour". :yes:
I don't know how I managed it...

#546 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 18 април 2011 - 17:52

Точно това имах предвид за бирата... :metal:

View PostOzzy, on Apr 18 2011, 18:44, said:

Понеже повечето от вас не са били на предишното турне, само ще кажа, че "The Dark Side of the Moon Tour" по никакъв начин НЕ БЕШЕ ПО-МАЛКО ВПЕЧАТЛЯВАЩО, сравнено с "The Wall Tour". :lol:

Не пропускаш да дразниш, а? :yes:

Добре, де, пътепис, концертен репортаж, едно - друго? ;)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#547 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 18 април 2011 - 18:05

View Postmarillion, on Apr 18 2011, 18:52, said:

Не пропускаш да дразниш, а? :metal:
А, не... Просто се сетих. Аз винаги съм се прекланял пред албумите "The Wall" и "Wish You Were Here". Лично за мен те винаги са стояли над "The Dark Side of the Moon". За това и "The Wall Tour" ме впечатлява повече от "The Dark Side of the Moon". Не поради други причини. Пак повтарям - и двете турнета са еднакво впечатляващи.

Добре, де, пътепис, концертен репортаж, едно - друго? ;)
Беше планиран... Сега не съм сигурен. Ще го пообмисля тези дни и ще видя дали мога да напиша нещо, което да си струва четенето.

#548 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 18 април 2011 - 21:36

View PostOzzy, on Apr 18 2011, 17:44, said:

Понеже повечето от вас не са били на предишното турне, само ще кажа, че "The Dark Side of the Moon Tour" по никакъв начин НЕ БЕШЕ ПО-МАЛКО ВПЕЧАТЛЯВАЩО, сравнено с "The Wall Tour". ;)

Ози, един въпрос от любопитство, ако не ти е проблем да отговориш...Можеш ли накратко (ако е възможно изобщо) да кажеш какво е представлявал спектакъла/представлението или както искаш го наречи по Dark Side of the Moon. Защото, на базата на сравнението с The Wall, изглежда не е било просто турне. И докато Стената си е поначало шоу, интересно ми е как е бил представен Dark Side of the Moon.

А по едно нещо, което ти спомена - за мен лично Wish You Were Here е най-добрия албум на групата. Донякъде и Dark Side... го поставям над The Wall просто защото считам, че тематиката на албума е по-широка и всеобхватна от по-тясната история, разказана в The Wall. Но повтарям, че това е субективно виждане, не се хващайте да ме критикувате за това, не е обективна оценка.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#549 king_of_dreams

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 19 април 2011 - 07:50

View PostOzzy, on Apr 18 2011, 17:44, said:

След като два дена съм се наливал като умопобъркан с Велкопоповички Козел и Старопрамен, ми се струва кощунство изобщо да споменавам за някакви си хърватски бири. :yes:
Що се отнася до другата тема (концертната), мисля, че каквото имах да казвам за всеки от трите концерта, го споделих с вас веднага след тяхния край. Нямам какво друго да добавя ;)
Понеже повечето от вас не са били на предишното турне, само ще кажа, че "The Dark Side of the Moon Tour" по никакъв начин НЕ БЕШЕ ПО-МАЛКО ВПЕЧАТЛЯВАЩО, сравнено с "The Wall Tour". :metal:

Между другото точно за това си мислех напоследък, правих за себе си сравнителен анализ и прокарвах паралели между двете турнета. Напълно съм съгласен, емоциите ми бяха абсолютно еднакви и напълно се припокриха с очакванията и в двата случая. И все пак очаквам по-просторен коментар и репортаж :lol:

#550 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 19 април 2011 - 08:06

View PostJurisprudent, on Apr 18 2011, 22:36, said:

Ози, един въпрос от любопитство, ако не ти е проблем да отговориш...Можеш ли накратко (ако е възможно изобщо) да кажеш какво е представлявал спектакъла/представлението или както искаш го наречи по Dark Side of the Moon. Защото, на базата на сравнението с The Wall, изглежда не е било просто турне.
Не беше ;)
Фенски впечатления на оцелелите след "The Dark Side of the Moon Tour", можеш да прочетеш тук :metal:

#551 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 19 април 2011 - 08:25

"Dark Side... го поставям над The Wall ....не се хващайте да ме критикувате за това, не е обективна оценка."

И защо трябва да те критикуваме. Аз познавам много хора за които Dark Side of the Moon е най-великия албум. Аз никога не съм разбирал какво значи обективна оценка. За мен музиката е чувство или я усещаш или не. След като дадена музика те докосва и ти въздейства повече от друга значи това е твоята музика.

Лично за мен The Wall най-силно ми е въздействал и ме е размазвал два пъти (втория път беше преди няколко дни). Като нито един от моите приятели не споделя това мое усещане.

#552 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 19 април 2011 - 08:31

View PostUgly, on Apr 19 2011, 09:25, said:

"Dark Side... го поставям над The Wall ....не се хващайте да ме критикувате за това, не е обективна оценка."

И защо трябва да те критикуваме. Аз познавам много хора за които Dark Side of the Moon е най-великия албум. Аз никога не съм разбирал какво значи обективна оценка. За мен музиката е чувство или я усещаш или не. След като дадена музика те докосва и ти въздейства повече от друга значи това е твоята музика.

Лично за мен The Wall най-силно ми е въздействал и ме е размазвал два пъти (втория път беше преди няколко дни). Като нито един от моите приятели не споделя това мое усещане.

Нарочно си формулирах въпроса така, за да не става масивен спор кой е най-великият, най-впечатляващият и т.н. албум на групата. Да, за мен също музиката е лично усещане.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#553 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 19 април 2011 - 08:54

View PostOzzy, on Apr 19 2011, 08:06, said:

Не беше :metal:
Фенски впечатления на оцелелите след "The Dark Side of the Moon Tour", можеш да прочетеш тук :yes:

Човече. Прочетох какво сте видели ти и останалите колеги съфорумници преди време в Прага на турнето за Dark Side...Сега, единственото, което мога да кажа (за себе си, естествено), е, че много съжалявам, че ще видя сегашното турне, а не онова (макар да съм сигурен, че това сега ще е достатъчно добро). Но онова, което сте видели...човек спокойно може да умре след това и да сънува пирамиди и диаманти, прасета и овце. Боже искам да се гръмна в момента. ;)
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#554 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 19 април 2011 - 13:52

Концертът от турнето Dark side... беше с КЛАСИ над The Wall tour.

#555 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 19 април 2011 - 14:55

Ясно. Трябваше да се родя няколко години по-рано и всичко щеше да е наред.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#556 Delfinat

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 7 posts

Posted 19 април 2011 - 15:21

View PostJurisprudent, on Apr 19 2011, 15:55, said:

Ясно. Трябваше да се родя няколко години по-рано и всичко щеше да е наред.

Или да не се беше раждал :harhar: :russian: :fans: хахаахах

#557 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 19 април 2011 - 15:25

:harhar:

#558 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 19 април 2011 - 16:05

View PostDelfinat, on Apr 19 2011, 16:21, said:

Тоя го изхвърлихте, предполагам.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#559 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 19 април 2011 - 16:08

View PostJurisprudent, on Apr 19 2011, 17:05, said:

Тоя го изхвърлихте, предполагам.
Емотикончето от предния ми постинг означава само едно нещо. А и сам можеш да видиш към коя група потребители принадлежи.

#560 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 19 април 2011 - 16:13

View PostOzzy, on Apr 19 2011, 16:08, said:

Емотикончето от предния ми постинг означава само едно нещо. А и сам можеш да видиш към коя група потребители принадлежи.

Така, така, разбрах всичко. Ясно, нямаше нужда да питам.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users