Jump to content

Roger Waters - The Wall Tour2010/2011

742 replies to this topic

#421 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 31 март 2011 - 13:18

Аз имам едно друго въпросче за концерта в Барселона:

В какви граници се движеха цените на мърчандайза?
ПИСУК!

#422 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 31 март 2011 - 13:22

View Postwhiplash159, on Mar 31 2011, 14:18, said:

В какви граници се движеха цените на мърчандайза?
Което ми напомня, че на сайта на Waters мърчандайзът за европейското турне почти изобщо не е ъпдейтван и има съвсем малко неща. Не знам защо е така...
Наистина ще е хубаво който е бил на концерта, да сподели нещо и за мърча - цени, артикули и т.н.
I don't know how I managed it...

#423 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 31 март 2011 - 14:01

точно една седмица ;) аз вече си имам тениска (черната с птиците ;) ), но ако има време ще погледна мърча и ще докладвам B)
Ози - няма да съм с апарат, но това за пра-дядо ти е страхотно, наистина. представям си как ще се почувстваш, когато го видиш на живо...

#424 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 31 март 2011 - 16:01

Още един оцелял от Барселона. Трудно се описва подобен концерт, трябва не просто да се чуе и види, а да се изживее. Не съм гледал по-добро съчетание от прекрасна музика, изпълнена безупречно и с въздействаща визия. Определено надхвърли очакванията, които и без това бяха в небето, а най-приятната изненада (оставям кристалния звук и свръх-детайлна мултимедия) беше гласът на Роджър - невероятно изпълнение на един велик вокалист, в когото (със срам си признавам) съм се съмнявал в това отношение. Не изпускайте поне един концерт от това турне!

Най-доброто място за гледане на спектакъла е долу фронтално пред сцената на разстояние около 10-на метра пред озвучителния пулт, не е нужно да сте по-назад от това. McVicar добре е описал повечето неща. Дядото на Ози беше в първия сет снимки по време на прекъсването, на най-централното място, страхотно! Българската народна музика беше първото нещо, което прозвуча в края след гласа на Роджър изпращащ музикантите един по един. Надявам се целта да не е била по-бързо изпразване на залата. ;) Преди концерта подгряването беше основно Bob Dylan, малко John Lennon, Sam Cooke и т.н.

Прасето си е глиган с бивни и летеше на собствен ход с някакви перки отдолу, без никакви въжета.

Мърчът е с горе-долу нормални към високи цени - 40 евро блузки, 35 евро шапка, 10 евро ключодържател. Имаше и една откровена изгъзица - 40 евро за плакат. Винаги си купувам плакати, но този път си скъсах от един стълб наблизо.

П.П. Смених си мелодията на телефона с началото на In The Flesh увеличена няколко пъти.
Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

#425 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 31 март 2011 - 18:33

View PostOzzy, on Mar 31 2011, 13:32, said:

И благодаря, че си снимал прадядо ми на Стената на Roger Waters (точно по средата) ;)

Доста ми е интересно, Ози, как е попаднала снимката на прадядо ти на "стената" - ти ли си я пратил или е някаква случайност? Сори, ако вече си написал някъде, не съм видял.

Иначе да не би тоя летящ глиган, както се свидетелства, да е глиган, защото прасето върви с името Пинк Флойд и да е в правата на Гилмор и останалите; та Уотърс да трябва да си измисля заместващи прасеподобни същества.
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#426 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 31 март 2011 - 18:53

View PostJurisprudent, on Mar 31 2011, 19:33, said:

Доста ми е интересно, Ози, как е попаднала снимката на прадядо ти на "стената" - ти ли си я пратил или е някаква случайност? Сори, ако вече си написал някъде, не съм видял.
http://www.katehizis...s.php?id=15647
;)

#427 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 31 март 2011 - 18:59

View PostOzzy, on Mar 31 2011, 19:53, said:

Благодаря, Ози, не си спомням или не съм чел статията. Ще следя за снимката като гледам концерта през май. Вероятно няма да съм с апарат или камера, ама ако нося и я хвана, ще снимам.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#428 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 01 април 2011 - 09:15

Здравейте , съжалявам Ози, явно съм пропуснал новината за прадядо ти , иначе можеше да дам зум и да можеше и да се чете надписа.
За мърча - Seaborn e написал, 40 евро за тениска, ама не ми се даваха толкова... А иначе и dobri има доста снимки, явно не му остава време тия дни да напише нещо, може на тях да се вижда по - добре...

#429 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 април 2011 - 09:27

Няма никакъв проблем :worship: Аз, живот и здраве, ще си го снимам предостатъчно пъти. Но някак си ми е хубаво като го виждам на различни концерти из целия свят :worship:

#430 Dobri

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 79 posts

Posted 01 април 2011 - 10:37

Да споделя и аз малко впечетления от концерта в Барселона от малко по-друг ъгъл.
Първо ще уточня, че никога не съм гледал The Wall видеото от 1980 година и не съм познавач на Пинк Флойд. Просто групата е в периферията на музикалните ми предпочитания, освен най-популярните им неща. Не гледах и никакво видео от настоящия тур, само преслушах няколко пъти албума.
На живо звучи много по хубаво и впечетляващо. Гласа на Уотърс е доста въздействащ и приятен. За мултимедийната визия няма какво да говорим. Даже ме изненеда детайлноста на прожектираното върху стената. Двете части на представлението минават неусетно. Дори по-малко популярните композиций от албума са доста приятни за наблюдаване и слушане.
На прибиране през нощна Барселона си мислех, че ако има подобни представления от световно ниво поне веднъж месечно в новата ни зала в София, може би ще успеем да намяляваме малко-помалко чалга културата сред подрастващите. Или поне сред българите такива. :-(
Направих хубави снимки за растоянието на което бяхме, част от които може да видите тук:

https://picasaweb.google.com/dobrikotzev/20...eWallBarcelona#

За съжаление. не знаех за българската връзка сред снимките публикувани на стената през антракта и не направих снимки.

#431 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 април 2011 - 10:44

View PostDobri, on Apr 1 2011, 11:37, said:

Чудесни снимки си направил, благодаря, че ги сподели с нас! :worship:

Аватарът ти също ми харесва :worship:

#432 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 01 април 2011 - 16:33

View PostDobri, on Apr 1 2011, 10:37, said:

Прекрасни снимки, евала.
Сега се сещам да попитам съфорумниците, които са били в Барселона, ако може да кажат, антракта/прекъсването в, ще го нарека, спектакъла (защото концерт му е малко да го наречеш) дали съвпада с разделението в албума на 1 и 2 диск/касета. Мисля, че на тия носители последната песен от първата част беше Goodbye cruel world. Питам от чисто любопитство.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#433 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 април 2011 - 16:38

Точно както в албума е.

#434 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 01 април 2011 - 17:52

Dave Gilmour to join Roger Waters for new Pink Floyd performance

Ex-bandmates to play onstage together for the first time since 2005
April 1, 2011 | 0Buy Pink Floyd Music from Amazon UKPink Floyd news RSS feedMore Pink Floyd news, reviews, videos and tour dates Rogers Waters has revealed that he is planning to perform a Pink Floyd song with ex-bandmate David Gilmour live this year.

The UK leg of his The Wall Live European tour starts on May 11.

The elaborate show - based on Pink Floyd's 1980/81 tour of their 1979 album 'The Wall' - will play for six nights at London O2 Arena, on May 11, 12, 14, 15, 17, and 18. It will then hit the Manchester MEN Arena on May 20 and 21.

"I think it's beginning to look now as if he'll [Gilmour] do one gig," Waters said. "He'll do 'Comfortably Numb' at one gig. It's a big secret when."

In an interview with Sky News Waters added that the tour, which sees a 240ft-wide and 35ft-tall wall being dismantled throughout the show, will most likely be the last time he does anything of a similar scale.

"Constructing something like this indoors - I'll probably never do anything this big again, the technology of projection we've used in this show is breathtaking," he said.

He added: "When we split up David and Nick [Mason, drummer] ended up with the name [of the band] and I ended up with 'The Wall' and everything to do with it and a few quid."

The band briefly reformed in 2005 for Live 8.

Mason recently spoke out about his hopes that one day the whole band will reform for more live shows.

WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#435 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 01 април 2011 - 18:35

В Лондон ще е. 100%.
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#436 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 април 2011 - 18:50

Milano - 01.04.2011

#437 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 02 април 2011 - 18:57

View PostOzzy, on Apr 2 2011, 18:50, said:

Като гледам клипчето ми едва един въпрос. Любопитно ми е мнението на съфорумниците - "стената" в спектакъла, дали е видеостена или в/у нея се прожектира? Ако е видеостена, конструкцията ми се струва още по-впечатляваща
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#438 McVicar

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 02 април 2011 - 19:18

View PostJurisprudent, on Apr 2 2011, 19:57, said:

Като гледам клипчето ми едва един въпрос. Любопитно ми е мнението на съфорумниците - "стената" в спектакъла, дали е видеостена или в/у нея се прожектира? Ако е видеостена, конструкцията ми се струва още по-впечатляваща

Ами според мен си беше видеостена, в смисъл докато я градяха и не беше още завършена, върху нея течеше някакво видео, което го нямаше в пространството зад нея, където нямаше "тухли" (ако беше прожекция). Също детайлността беше впечатляваща, HD. Освен това ми правеше впечатление, че блокчетата като ги поставяха бяха бели за 1-2 секунди, и после се сливаха с останалата стена. Ама все пак бяхме далеч ,и не съм 100% сигурен... Но пък как ги събориха накрая, и прах се вдигна даже... :lol:

#439 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 02 април 2011 - 20:12

View PostMcVicar, on Apr 2 2011, 20:18, said:

Ами според мен си беше видеостена, в смисъл докато я градяха и не беше още завършена, върху нея течеше някакво видео, което го нямаше в пространството зад нея, където нямаше "тухли" (ако беше прожекция). Също детайлността беше впечатляваща, HD. Освен това ми правеше впечатление, че блокчетата като ги поставяха бяха бели за 1-2 секунди, и после се сливаха с останалата стена. Ама все пак бяхме далеч ,и не съм 100% сигурен...

И аз така мислех, особено заради, както ти казваш, HD детайлността; това ми е направило впречатление от видеотата, които съм гледал. И това от Милано, което е постнал Ози, ми направи такова впечатление, но накрая, гледайки именно рухналата стена, се замислих дали наистина е видеостена, т.е. дали наистина биха направили видеостена, която рухва, а не просто нещо, в/у което се прожектира. Но най-вероятно ти си прав.

View PostMcVicar, on Apr 2 2011, 20:18, said:

Но пък как ги събориха накрая, и прах се вдигна даже... :blink:
:lol:
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#440 Seaborn

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 124 posts

Posted 02 април 2011 - 23:39

View PostJurisprudent, on Apr 2 2011, 19:57, said:

Не е видеостена, а върху нея се прожектира с невероятно добри и детайлни проектори, които наистина разпознават всяка "тухла" като отделен екран и прожектират единствено върху стената, но не и върху музикантните или пространството зад стената.
Windy bus-stop. Click. Shop-window. Heel.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users