Jump to content

Roger Waters - The Wall Tour2010/2011

742 replies to this topic

#301 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 06 февруари 2011 - 18:02

"Потвърдена група значи се пътува, и има записани и платили необходим минималенброй участници в екскурзията."

Това имам предвид и аз. Първоначално бяха обявили, че минималния брой участници за да се организира пътуването е 44 души. На 15 януари имаше записани 22 души и оставаха още 22 за да се попълни минималната бройка. Сега са обявили, че има сформирана група което означава, че трябва да са запълнили 44 места. Ако автобуса е от 57+2 места, означава че остават още 13 свободни. Разбира се може да са преразгледали минималната бройка и да са решили и при по-малко участници да организират екскурзията (има и по-малки автобуси).

#302 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 08 февруари 2011 - 23:15

Шоуто на Роджър с две много престижни награди от "Pollstar Concert Industry Awards":

http://www.pollstar.com/blogs/news/archive.../06/755344.aspx
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#303 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 09:25

Не е много за тази тема, ама и тук става:

Преди седмица албумът "The Dark Side of the Moon" отново е попаднал в "Bilboard Top 200" (престоят му там е вече 777 седмици) - този път на 159-то място.
Същевременно, албумът е на престижното 16-то място в "Billboard Catalog" - в тази класация влизат албуми, които са издадени преди поне 18 месеца и не се намират в първата стотица на "Bilboard Top 200".

За албум, появил се на бял свят преди 38 години, не е никак зле :)
I don't know how I managed it...

#304 marooned

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 324 posts

Posted 14 февруари 2011 - 14:39

View PostOzzy, on Feb 14 2011, 09:25, said:

Не е много за тази тема, ама и тук става:

Преди седмица албумът "The Dark Side of the Moon" отново е попаднал в "Bilboard Top 200" (престоят му там е вече 777 седмици) - този път на 159-то място.
Същевременно, албумът е на престижното 16-то място в "Billboard Catalog" - в тази класация влизат албуми, които са издадени преди поне 18 месеца и не се намират в първата стотица на "Bilboard Top 200".

За албум, появил се на бял свят преди 38 години, не е никак зле :worship:

Една "поправка" :)
777 - са седмиците до 1988, включително. Когато албумът пада само за две седмици от класацията.
След това отново се завръща.
До към средата на първото десетиление на новия век, когато се появиха на L8, седмиците са към 1680!

P.S. Преди около 2-3 години (а може и да е било по-скоро, поровете се в архива) публикувахте класация за най-продаваните групи в ерата на Nielsen Soundscan - от 1993 година до наши дни.
В тази класация, доколкото си спомням, Pink Floyd фигурираха с 33 милиона копия. Т.е. няма нищо изненадващо в новината за "The Dark side of the moon" :worship:
"He is an Ocean! I am just a fish in a pond!"
Carlos Santana about Miles Davis

"Fear builds walls!"
Roger Waters

"When the house is rocking, don't bother knocking!"
Stevie Ray Vaughan

#305 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 14:46

View Postmarooned, on Feb 14 2011, 14:39, said:

Една "поправка" :)
777 - са седмиците до 1988, включително.
Взех информацията от чешки сайт - не съм я проверявал. Възможно е и да си прав. Според Уикито до 1988-ма година са 741 седмици.

#306 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 14:52

Отново според Уикито, в статията за Bilboard Top 200, към момента седмиците са 775. Предполагам, че още не са ъпдейтнали статията и чехите всъщност са прави със 777 :)

#307 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 15:01

А според самите Bilboard е бил в класацията 751 седмици... Откъде са го взели чехите това число 777 идея си нямам :) Всъщност, пуснах новината не заради броя на седмиците, а за това, че ми стана интересно, че албума отново влиза в Топ 200. След толкова години и толкова милиони продажби.

#308 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 14 февруари 2011 - 15:15

View Postmarooned, on Feb 14 2011, 14:39, said:

P.S. Преди около 2-3 години (а може и да е било по-скоро, поровете се в архива) публикувахте класация за най-продаваните групи в ерата на Nielsen Soundscan - от 1993 година до наши дни.
В тази класация, доколкото си спомням, Pink Floyd фигурираха с 33 милиона копия. Т.е. няма нищо изненадващо в новината за "The Dark side of the moon" :)

Предполагам, че имаш предвид не общите продажби на Pink Floyd, а само на албума The Dark Side of the Moon, защото според актуалните данни на Nielsen, емблематичната тава на Флойд е продадена в 45 милиона копия в цял свят, от които 15 милиона само в САЩ. Интересни са цифрите за друг колосален албум на групата. The Wall е продаден в общо 30 милиона копия в цял свят, от които 11,5 милиона само в САЩ...

Иначе актуалната класация на RIAA за продажби в САЩ, изглежда така...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#309 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 15:20

View Postmarillion, on Feb 14 2011, 15:15, said:

Иначе актуалната класация на RIAA за продажби в САЩ, изглежда така...
Да, ама това е само за щатите. За Света нещата изглеждат по различен начин.

#310 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 14 февруари 2011 - 15:35

View PostOzzy, on Feb 14 2011, 15:20, said:

Да, ама това е само за щатите. За Света нещата изглеждат по различен начин.

Така е, само за щатите е, но за сметка на това цифрите са достоверни. За жалост няма как една организация да се заеме със задачата да брои продажбите на албуми в толкова много страни и континенти...

От друга страна продажбите в САЩ са източник на знания по отношение "влиянието" :) на всяка една сериозна рок група върху рок музиката и мястото и в историята на това изкуство... :worship:

Класация на най-продаваните артисти и групи в САЩ към днешна дата.

Няма да кажа онова, което си мислиш, че бих казал... :worship:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#311 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 15:40

View Postmarillion, on Feb 14 2011, 15:35, said:

Така е, само за щатите е, но за сметка на това цифрите са достоверни.
Ако разчиташе само на цифри, за които със сигурност знаеш, че са достоверни, не би посочил 30-те милиона копия на Стената. Така че това изречение май не е необходимо :worship:

Като сме почнали с подобни класации, ето и любимата ми:

Класация на най-продаваните албуми за целия свят

Да, тя не е точна колкото щатските класации, но пък хората са си посочили на какъв принцип е направена и аз и вярвам ако не на 100, то поне на 90% :)

#312 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 14 февруари 2011 - 15:49

Така, де, винаги когато опре до статистика за брой продажби, аз също ползвам данните от тази класация. По-горе направих същото, но за още по-голяма прегледност посочих и конкретните данни за щатите. В цифрите има голяма доза истина и то в качествено отношение, когато говорим за рок музиката като цяло. Покрай скорошната тема и покрай сегашната дискусия, отново прегледах статистиките и трябва да ти кажа, че в тях виждам много повече логика, отколкото липса на такава по отношение на субективните категории влияние, величие и т.н... :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#313 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 16:00

View Postmarillion, on Feb 14 2011, 15:49, said:

Така, де, винаги когато опре до статистика за брой продажби, аз също ползвам данните от тази класация. По-горе направих същото, но за още по-голяма прегледност посочих и конкретните данни за щатите. В цифрите има голяма доза истина и то в качествено отношение, когато говорим за рок музиката като цяло. Покрай скорошната тема и покрай сегашната дискусия, отново прегледах статистиките и трябва да ти кажа, че в тях виждам много повече логика, отколкото липса на такава по отношение на субективните категории влияние, величие и т.н... :)
Да, съгласен съм с теб, но изключения има винаги :worship:

Ето и още една класация. Тя е може би най-неточна от всички. В смисъл, че в нея числата са приблизителни. Но аз отново си мисля, че са доста близо до истината. Човек направо се хваща за главата като гледа написаното в последната графа :worship:

Класация на най-продаваните групи/изпълнители в света

#314 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 14 февруари 2011 - 16:12

Мен ако питаш, би било крайно интересно, ако в нарочна тема, извадим от тези класации само големите рок групи и артисти и ги съпоставим. Тук не говоря за противопоставяне, а за съпоставяне, моля да не бъда разбран погрешно! Имам чувството, че това би допринесло за по-правилното ситуиране на любимите ни групи и изпълнители в историята на рок музиката, извън изцяло субективните ни предпочитания и музикални вкусове...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#315 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 16:30

View Postmarillion, on Feb 14 2011, 16:12, said:

Мен ако питаш, би било крайно интересно, ако в нарочна тема, извадим от тези класации само големите рок групи и артисти и ги съпоставим.
Може би ще излезнат доста интересни неща, да... Като примерно, че единственото място на света, на което Led Zeppelin са продали повече албуми и сингли от Queen е САЩ. Навсякъде другаде Queen са продали повече. И то доста повече. До днес не знаех това.

#316 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 14 февруари 2011 - 16:45

Queen никога не са били фактор в щатите. С риск да те отчая още повече, ще ти кажа, че 23 милиона от продадените 41 милиона копия на албуми на групата в САЩ, се дължат на двете посмъртни компилации, както и на първата компилация на Queen от 1981г... :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#317 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 16:51

View Postmarillion, on Feb 14 2011, 16:45, said:

Queen никога не са били фактор в щатите. С риск да те отчая още повече, ще ти кажа, че 23 милиона от продадените 41 милиона копия на албуми на групата в САЩ, се дължат на двете посмъртни компилации, както и на първата компилация на Queen от 1981г... :)
С нищо не можеш да ме отчаеш... Аз се надявам да не съм те отчаял, че любимите ти Цепелин са продали повече от НЕфактора Куин само в САЩ :worship: А след като за теб САЩ са фактор номер 1 за определяне на значимост и влиятелност на дадена група, а останалия свят, състоящ се от около 6 милиарда човека смуче - ОК. Нямам нищо против.

#318 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 14 февруари 2011 - 16:59

Е, това беше леко излишно, говориш с огромен фен на QUEEN, все пак... :worship:

Колкото то "Зепелин", винаги съм казвал, че основните си комерсиални успехи групата е постигнала в САЩ. На фона на продажбите в щатите, останалите продажби на групата по цял свят изглеждат нелепо. Но ако решиш да сравниш техните продажби в Англия с продажбите на други рок групи от същото поколение, убеден съм, разликите няма да са толкова фрапантни, дори напротив, ще бъдат в полза на "Зеп". За справка, виж сертифицираните продажбите на "Бийтълс", "Флойд" и "Стоунс" в Англия и ще разбереш какво имам предвид... :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#319 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 февруари 2011 - 17:13

View Postmarillion, on Feb 14 2011, 16:59, said:

Колкото то "Зепелин", винаги съм казвал, че основните си комерсиални успехи групата е постигнала в САЩ. На фона на продажбите в щатите, останалите продажби на групата по цял свят изглеждат нелепо.
Точно затова се чудя защо непрекъснато и по всички теми изтъкваш тяхното свръх влияние и значимост... Чудно ми е на какво се базира то. На продажбите им в САЩ? Сигурно, щом навсякъде другаде продажбите им са нелепи в сравнение с тези в САЩ. Иначе, да, съгласен съм, че продажбите им в останалата част на света са си доста добри в сравнение с повечето групи от тяхното поколение.

Просто леко се подразних от споменаването на смъртта на Фреди. Легендата за свръхпопулярността на Куин, която се дължала на смъртта му съм я чувал безброй много пъти. Обикновено хората, които я разказват, си нямат никаква представа от това, че Куин вероятно са първата в света стадионна група и са изнасяли концерти пред от 50 до 250 000 човека, НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, далеч преди това изобщо някой дори да си е помислял, че е възможно. И само някакви си десетина години преди да умре Фреди.
По същата логика аз мога да кажа, че от всички продажби, които Цепелин са направили от създаването си до днес, 80% са се случили след смъртта на Бонам и разпада на групата :) И вероятно никак няма да съм далеч от истината :worship:

#320 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 14 февруари 2011 - 18:32

QUEEN е една от най-любимите ми групи и ти много добре знаеш това. За QUEEN сме водили не един и два дебата във форума, нали помниш, че аз съм доказан "талибан" по темата... :worship:

Ровил съм се много в статистика и специализирана литература. По отношение продажбите на QUEEN, нещата не са много розови от гледна точка на заклети фенове на групата, като нас двамата с теб. Трябва да признаем, че в значителна степен са верни твърденията, че комерсиалните успехи на групата са свързани със смъртта на Фреди. Говорим за комерсиални успехи! Вече ти обърнах внимание върху статистиката за САЩ. От сертифицирани продажби на 41 милиона копия на албуми, точно 23 милиона се дължат на три компилации. Сертифицираните продажби за Англия сочат умопомрачителната цифра от 18,7 милиона копия от продадени албуми с името на QUEEN. За жалост не разполагаме с разбивка, но съм убеден, че тук положението няма да бъде по-различно и компилациите /т.е. пост-смъртните издания на QUEEN/ ще са в основата на общата цифра. Това са сухите цифри...

Има и нещо друго. Цифрите за Англия и останалия свят се базират на продажби през последните двадесет години и в този смисъл не са съвсем коректни. Надявам се не смяташ, че QUEEN са продали точно два пъти и половина повече плочи от The Beatles в Англия, защото статистиката казва точно това: QUEEN - 18,7 млн.; The Beatles - 7,4 млн...

View PostOzzy, on Feb 14 2011, 17:13, said:

Точно затова се чудя защо непрекъснато и по всички теми изтъкваш тяхното свръх влияние и значимост... Чудно ми е на какво се базира то. На продажбите им в САЩ? Сигурно, щом навсякъде другаде продажбите им са нелепи в сравнение с тези в САЩ. Иначе, да, съгласен съм, че продажбите им в останалата част на света са си доста добри в сравнение с повечето групи от тяхното поколение.

Защото те действително са свръх влиятелни и свръх значими. Само се замисли, че говорим за група, която не съществува от 30 години, но продължава да продава деветте си албума като топъл хляб, а всеки втори музикант ги сочи за свой основен първоизточник на вдъхновение!

Само за протокола, повечето хора, които ме познават, много добре знаят, че не Led Zeppelin са любимата ми група - те дори не са ми в топ 5 по този показател. Но от мен няма да чуеш подобни думи за действително най-любимите ми групи - преди години може би, да, но не и днес... :D

Просто леко се подразних от споменаването на смъртта на Фреди. Легендата за свръхпопулярността на Куин, която се дължала на смъртта му съм я чувал безброй много пъти. Обикновено хората, които я разказват, си нямат никаква представа от това, че Куин вероятно са първата в света стадионна група и са изнасяли концерти пред от 50 до 250 000 човека, НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, далеч преди това изобщо някой дори да си е помислял, че е възможно. И само някакви си десетина години преди да умре Фреди.

Тук сме на едно мнение с теб. Смъртта на Фреди катализира нездрав интерес към творчеството на групата. За това спомогна и алчността на Браян, но нека да не възобновяваме стари спорове. В тази връзка една хубава новина. На 14 март тази година, излизат ремастирани версии с бонус диск на всеки един от първите пет албума на QUEEN. Това е част от новия договор на групата с Universal Music, който сложи край на четиридесетгодишната обвързаност на QUEEN с EMI...

По същата логика аз мога да кажа, че от всички продажби, които Цепелин са направили от създаването си до днес, 80% са се случили след смъртта на Бонам и разпада на групата :worship: И вероятно никак няма да съм далеч от истината ;)

Твърде вероятно е това да е точно така, но за жалост няма как да го твърдим със сигурност... :)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users