Jump to content

Roger Waters - The Wall Tour2010/2011

742 replies to this topic

#261 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 03 декември 2010 - 22:41

И още две нови европейски дати:

30 Юни - Париж (трета дата, след 30 и 31 Май)
06 Юли - Милано (пета дата, след 01, 02, 04 и 05 Април)

Този тур започва да се превръща в чудовищен, а петата дата за миланската зала, започва да ме кара да си мисля, че е възможно там да се снима и официалното DVD от тура (все пак в тази зала са снимани доста официални DVD-та, като се започне от Peter Gabriel и се стигне до Depeche Mode). Това последното пък започва да ме кара да мечтая за шестица от тотото под формата на участие на Дейв именно на една от миланските дати, а защо това да не бъде съботната дата? Уикенд в Милано и пролетен шопинг тур няма да се отрази зле на Поли и дано някой подшушне нещо подобно на Дейв... :harhar:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#262 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 декември 2010 - 10:52

Ето интересни снимки от двата концерта на Waters в Long Island:
- от 12.10. - цък
- от 13.10. - цък
- мърчендайз - цък
I don't know how I managed it...

#263 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 13 декември 2010 - 13:35

До края на турнето в Северна Америка има два концерта - днес и утре в Anaheim. След това има три концерта в Мексико и край с двете Америки. А Гилмор го няма никъде... До колкото си спомням, беше обявено, че той ще се появи на една от датите в Северна Амарика. Значи това остава да се случи само днес или утре. А ако това не стане, изниква въпросът: дали пък не са решили датата да е европейска? Дано! :rabbi: :pop:

#264 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 13 декември 2010 - 14:55

Не знам къде си прочел информация, че става дума за щатска дата. Аз от самото начало смятам, че единственото място на което Гилмор е логично да се появи, се нарича Лондон. Вярно, този път концертите не са в "Ърлс Кърт", но все пак става дума за родния град на групата и логично би трябвало там да се снима DVD-то от тура, което пък предполага и участието на Дейв в записите... Иначе продължавам да се надявам на пролетните разпродажби в Милано и афинитета на Поли към изисканата мода, но това е по-скоро в сферата на фантазиите... :rabbi:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#265 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 13 декември 2010 - 15:12

View Postmarillion, on Dec 13 2010, 14:55, said:

Не знам къде си прочел информация, че става дума за щатска дата.
Ами и аз не знам... Сега се поразрових и наистина никъде не се споменава за Северна Америка. Явно аз съм сгрешил.
Що се отнася до ДВД-то, аз мисля, че вероятността то да се снима по време на трите дати в Мексико е доста голяма. Лондон също е един от вариантите, разбира се. Както и Милано. Не си представям, че няма да е на някое от тези три места.
А ето и историята за излизането на една сцена на Гилмор с Уотърс по време на това турне:
http://www.guitarworld.com/article/david_g...lquot_tour_date

От края й разбираме, че всъщност мястото ще бъде избрано именно от Гилмор, а не от Уотърс: "PS. Just heard from David, he will decide in due course which gig he wants to do, it will be a surprise!"

Ще видим... Аз лично не се надявам да го видя - Прага и Загреб едва ли ще са сред възможните дестинации. Тези, които ще ходят в Милано и в Холандия имат доста по-добър шанс.

#266 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 13 декември 2010 - 15:39

Според мен, Милано е възможен вариант поради две причини. Първата е броят на обявените дати. Четири поредни и една допълнителна месеци по-късно. Съвсем естествено възниква вариант, именно там да се снима шоуто, като последната, пета дата, играе ролята на резервна за евентуално изчистване на грешки. Втората причина е свързана с личната драма на Родж. Знаеш, баща му е загинал край Анцио в Италия и евентуално това може да го накара да снима в тази страна. Плюс това всички знаем привързаността на италианската публика към прогресив рока. Естествено това са лично мои спекулации на база огромното ми желание да уцеля шестица от тотото и видя Дейв и Родж отново на една сцена. Да не говорим, че от четири дати, аз ще посетя само една - тази в събота. По-вероятно е DVD-то да се снима в Лондон, вариант Мексико ми се струва твърде екзотичен, най-вече от гледна точка на личността Роджър Уотърс... :pop:

EDIT: Забравих да кажа, че именно правото на избор на Дейв за датата, ме кара да се моля виртуално на Поли, да реши да направи един пролетен шопинг тур в европейската столица на модата... :rabbi:

Edited by marillion, 13 декември 2010 - 15:43 .

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#267 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 13 декември 2010 - 15:45

View Postmarillion, on Dec 13 2010, 15:39, said:

Плюс това всички знаем привързаността на италианската публика към прогресив рока.
Знаем, разбира се :rabbi: Но си нямам никаква идея какво общо има това с Pink Floyd и в частност с турнето на Roger Waters.

#268 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 13 декември 2010 - 15:46

Ха-ха-ха, ще замълча, разбрах те отлично за какво намекваш... :rabbi:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#269 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 14 декември 2010 - 10:36

View PostOzzy, on Dec 13 2010, 15:12, said:

Тези, които ще ходят в Милано и в Холандия имат доста по-добър шанс.

Чул те Господ...и Гилмор де :) :rolleyes: :yes: :rabbi:
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#270 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 декември 2010 - 10:49

Турнето в Северна и Южна Америка приключва утре. Междувременно шести концерт е обявен в Милано. Този път на 7-ми юли. С него, концертите от европейското турне стават 60.

#271 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 22 декември 2010 - 13:12

Турнето отвъд океана приключи !
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#272 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 януари 2011 - 10:24

View PostOzzy, on Sep 29 2010, 09:47, said:

Както и очаквах, логичното се случи - втора дата за Прага: 16.04.2011
Предварителната продажба на билетите през сайта на Уотърс започва на от днес.
Въпросната втора дата в Прага също вече е "sold out". За жалост, така като гледам графика, няма да има възможност за трети концерт там...
Евала на чехите - разпродадоха си и двата концерта, при това с (вероятно) най-скъпите билети в цялото турне. Няма какво да се чудим, че там нещата просто СЕ СЛУЧВАТ.
До средата на годината концерти в същата зала ще изнесат Sade, Roxette, Bryan Adams, Judas Priest, Whitesnake, Slayer, Megadeth... И това без да броим десетките по-малки концерти.

#273 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 05 януари 2011 - 15:16

Появиха се информации за продължение на турнето през 2012 година в Австралия, Нова Зеландия и евентуално Япония, като идеята на промоутъра е да се обърне повече внимание на така наречения "secondary market", което означава максимално ограничаване на разходите с цел понижаване на цените на билетите, за да стане възможен евентуален концерт на Роджър в страни като България, например...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#274 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 05 януари 2011 - 16:35

Интересно ... чичо Роджър в Залата на 4-ти километър и вътре "Стената" се руши, а публика от 15 000 неистово дивеят ... :metal: Звучи интригуващо, но дали някога ще се осъществи ... Аз си имам билети за Загреб, дори си организирах екскурзийка за 11 дни из цяла Хърватска, но не бих отказал и концерт на гения и у нас ...
Но засега първо да стане ясно кой ще свири на Сонисфиъра, кой ще изнася самостоятелни концерти и т.н. и т.н. ... Ходи ми се из Европата и на Алан Парсън ако изнася концерти тази година, а твоя /и мой задочен/ приятел Рибока няма ли издаде някой нов албум и да го промотира из нашите земи, а? ;)

#275 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 05 януари 2011 - 16:46

Той още е в "изпитателен срок", докторите му разрешиха да пее само акустично. Фиш реши да се вслуша за първи път в техните съвети и направи акустичен тур в Англия и Германия в края на годината. Засега няма планове за нов албум, но кой знае... :metal:

Да се върнем на темата...

Намерих публикуваното преди три дни пълно интервю с промоутъра на турнето. Хвърлете едно око, струва си да се прочете какво означава този тур от бизнес гледна точка...

http://www.pollstar.com/blogs/news/archive.../02/751891.aspx
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#276 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 05 януари 2011 - 16:48

View Postmarillion, on Jan 5 2011, 15:16, said:

Появиха се информации за продължение на турнето през 2012 година в Австралия, Нова Зеландия и евентуално Япония, като идеята на промоутъра е да се обърне повече внимание на така наречения "secondary market", което означава максимално ограничаване на разходите с цел понижаване на цените на билетите, за да стане възможен евентуален концерт на Роджър в страни като България, например...

По какъв начин Австралия, Япония и Нова Зеландия са "secondary market" :metal: ;)

Edited by Dart Marty Rocks!!!, 05 януари 2011 - 16:48 .

#277 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 05 януари 2011 - 22:38

View PostDart Marty Rocks!!!, on Jan 5 2011, 16:48, said:

По какъв начин Австралия, Япония и Нова Зеландия са "secondary market" :metal: :)

Съжалявам много, не бях видял интервюто, моля тези два поста да се изтрият, ако се сметнат за спам ;) :metal:

#278 Banquo

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 1 posts

Posted 15 януари 2011 - 17:55

Здравейте, всички! На 22ри ще ходя в Будапеща и много ми се иска да отида на концерта с някой.Така, че давайте пишете тука или на ЛС. :drinks: :rolleyes:

#279 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 17 януари 2011 - 23:25

току що си купих билет и за втората холандска дата - на 9ти :)
знам, че бая хора от форума ще ходят на нея, така че ще се видим там ;)

* само да ви кажа, че в момента са пуснати ограничени количества билети и за 8ми, така че ако някой ще е там отрано и се чуди какво да прави, да побърза B)

Edited by hendy, 17 януари 2011 - 23:27 .

#280 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 януари 2011 - 09:03

Нашият съфорумник king_of_dreams, който е бил на два от концертите, не е споделил за тях тук, защото има проблеми с кирилицата. Снощи ми прати своите впечатления (за което му благодаря) и аз си позволявам да ги пусна тук, защото има неща, които биха били интересни и любопитни за всички вас:

Napulno pokri moite o4akvaniq, grandiozno i pompozno, absoluten spektakul i pir za vsi4ki vuzmojni setiva.Zvukut pove4e ot ubiistven, emociite i energiqta v neograni4eni koli4estva.Po vreme na antrakta i na dvata koncerta mislq,4e pokazaha dqdo ti i to na centralno mqsto na stenata - Dimitar ..... ne mojah da pro4eta dobre familiqta ( pone taka mi kaza edin moi priqtel, koito su6to u4astva v tozi forum). Na purviq koncert puskaha na6a folklorna muzika prez intermision-a i sled kraq ,a na vtoriq koncert samo nakraq,no za celi 50 minuti - ostanah sam nasred zalata i slu6ah v zahlas - ne mojeh da povqrvam,4e 4uvam bulgarska folklorna muzik v surceto na Boston sled koncert na Roger Waters i to trio Bulgarka, v koeto u4astva Qnka Rupkina, purva bratov4edka na ba6ta mi. Prosulzih se i edvam si udurjah pulsa, za da ne polu4a aritmiq :crying:) Nqma da se vpuskam v podrobnosti otnosno samoto show kakto i playlist-a, pri koito ot samoto na4alo i ne sum o4akval iznenadi. Taini4ko se nadqvah da vidq David po vreme na Comfortably Numb,no uvi. Dano pone ti ili ostanalite suforumnici imate tazi 4est i udovolstvie v Evropa.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users