Roger Waters - The Wall Tour2010/2011
Started by Ozzy, апр 10 2010 18:43
742 replies to this topic
Posted 29 септември 2010 - 08:56
Едно време, по соца, се носеха зловещи слухове за това какво правили тези "изроди" от KISS на техните концерти! Предаваха се легенди от ръка на ръка как чичо Джийн Симънс вързвал едно прасе между две огромни колони и после с няколко "виртуозни" движения на пръстите му по баса, ударната вълна от звука размазвала прасето и ставало невероятно шоу ...
Помня този разказ на един мой съученик, който го бил чул от не-знам-си-кой-си и ... така се раждат легендите ... Е, на това прасе няма да му се случи същото, но си е част от шоуто ...

Posted 29 септември 2010 - 09:47
Както и очаквах, логичното се случи - втора дата за Прага: 16.04.2011
Предварителната продажба на билетите през сайта на Уотърс започва на от днес.
Предварителната продажба на билетите през сайта на Уотърс започва на от днес.
I don't know how I managed it...
Posted 30 септември 2010 - 11:27
marillion, on Sep 28 2010, 12:34, said:
Може би за почитателите на Родж, ще представлява интерес и новият брой на списание "Rolling Stone", който е вече в продажба. Централно място в този брой на списанието е отделено за материал посветен на вече започналото турне...

Повече тук...

Повече тук...
Тук материалът за Роджър Уотърс може да се чете онлайн.
Posted 30 септември 2010 - 16:44
help!
Замотках се (поради всякакви причини и проблеми, най-вече тежко-финансови) и едва сега започнах да се замислям сериозно за купуване/поръчване на билет за някоя дата. Чух че на някои места всичко е продадено и вече ме обхваща паника. Виждам че някои от вас са си взели/поръчали билети за Загреб (това ми се вижда най-приемлива дата и като близост, съответно разходи). Опитвам се да намеря информация в хърватския Евентим, но няма такава за поръчка на билети...да не би да са разпродадени? А тези от вас които са си напазарували, от БГ офисите на Евентим ли си взехте или поръчка онлайн/от чужбина?
Благодаря предварително за всякаква информация и съвети!
p.s. видях един коментар на Ozzy относно разходите...според вас (тези които са пътували и имат представа) Загреб и Прага ли са най-приемливите дестинации от гледна точка разходи? (в момента много сериозно съм закъсал откъм пари и бих пропуснал, но може никога вече да нямам шанса да видя Roger наживо...няма да си го простя)
Замотках се (поради всякакви причини и проблеми, най-вече тежко-финансови) и едва сега започнах да се замислям сериозно за купуване/поръчване на билет за някоя дата. Чух че на някои места всичко е продадено и вече ме обхваща паника. Виждам че някои от вас са си взели/поръчали билети за Загреб (това ми се вижда най-приемлива дата и като близост, съответно разходи). Опитвам се да намеря информация в хърватския Евентим, но няма такава за поръчка на билети...да не би да са разпродадени? А тези от вас които са си напазарували, от БГ офисите на Евентим ли си взехте или поръчка онлайн/от чужбина?
Благодаря предварително за всякаква информация и съвети!
p.s. видях един коментар на Ozzy относно разходите...според вас (тези които са пътували и имат представа) Загреб и Прага ли са най-приемливите дестинации от гледна точка разходи? (в момента много сериозно съм закъсал откъм пари и бих пропуснал, но може никога вече да нямам шанса да видя Roger наживо...няма да си го простя)
HeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:
Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:
Posted 30 септември 2010 - 19:54
Geddy, on Sep 30 2010, 17:44, said:
Виждам че някои от вас са си взели/поръчали билети за Загреб (това ми се вижда най-приемлива дата и като близост, съответно разходи). Опитвам се да намеря информация в хърватския Евентим, но няма такава за поръчка на билети...да не би да са разпродадени?
Здрасти колега.
Трябва да отвориш този линк:
http://www.eventim.hr/en/tickets/roger-wat...rformance.html#
Ако по някакви причини линкът не ти се отваря, иди на началната страница на хърватския ЕВЕНТИМ - http://www.eventim.hr/hr/
търси Roger Waters и мини на английски от менюто вляво горе под логото. След това натисни линка Click here to invoke seatmap, точно под надписа Seatmap booking. Ще ти се отвори схема на залата в отделно меню. Всичко това е много подобно на българския ивентим.
По-хубавите места отдавна са продадени, но билетите в никакъв случай не са свършили. Все още можеш да си купиш трибуни непосредствено перпендикулярно на сцената, както и по-навътре в залата. Съветът ми е да избереш места на долната трибуна (оцветени в червено). Правостоящи места на терена долу също има. Когато поръчваш, избери да ти доставят билетите с препоръчано писмо на адрес, на който постоянно има хора. След като завършиш поръчката ще ти даде възможност да принтираш Потвърждението за изпълнена заявка от notepad.
Моите билети пристигнаха след шест дни.
Ако срещнеш затруднения питай.
Posted 30 септември 2010 - 22:18
Здрасти, отдавна не съм те засичал по тези места...

От гледна точка на разходи, Загреб е съвсем приемлив вариант. Пътуването обаче задължително трябва да се извърши с кола. Трае около 8 часа /от София/ и като разходи не е никак скъпо, от Ниш нататък е само магистрала с приемливи такси. В Загреб положението с хотелите е малко сложно. В смисъл има, но добрите са малко по-скъпи. Лично аз винаги отсядам в Arcotel Allegra Zagreb, защото се намира в самия център на града и има паркинг /платен, около 24 евро за 24 часа/. Хотелът е скъп /около 100 евро за двойна стая/, но си струва парите. Имам принцип да избирам по-скъпи хотели когато съм с кола и се налага да пренощувам в някой град на Балканите, не съм патил, но предпочитам да не си вгорчавам пътуването с излишно напрежение. Загреб е сравнително евтин град и можеш да минеш съвсем тънко като пребиваване там, а определено хърватската столица има какво да ти предложи. Чудесен град, лично аз много го харесвам...
Според мен вариант Прага е по-скъп. След фалита на Sky Europe май няма "low cost" компания, която да лети до чешката столица от България. Като цяло цените в Прага се доближават до тези в Западна Европа, а не бива да забравяш и фактът, че това е туристически град и обикновено е пълен с хора от цял свят и това предопределя по-високи цени на хотели и заведения. Тук, Ози, ще ти бъде от помощ с подробности и актуална информация...
Лично аз бих предпочел вариант Милано вместо Прага. Wizz Air лети много удобно в петък и връщане в неделя, при изключително ниски цени от около 150 лева за "ретърн". Една от четирите дати на концертите на Родж там е на 2 април, събота. За тази дата имам билети и за тази дата познавам още двама съфорумци, които ще пътуват за Милано. За съжаление по-ниските разходи по пътуването се "компенсират" от по-високите цени на хотелите в града на модата, както и особеното местоположение на залата, но няма пълно щастие...
Който и вариант да избереш обаче, искрено ти пожелавам нещата да се наредят така, че в крайна сметка да успееш да видиш това изключително шоу...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 01 октомври 2010 - 08:07
За по-непретенциозни компании с кола в Загреб (а и където и да е всъщност) може да ползвате някоя от офертите на:
http://www.only-apartments.com/
Изпробвани са точно за Загреб и Будапеща и нямат грешка. Излиза по-евтино от хотел, може би малко по-скъпо от хостел, но сте самостоятелни, а не в стая за 10+ човека както би било в хостела. Обикновено хостела си остава най-евтин вариант, но хостелите са навряни на такива места, където паркирането е адски трудно. А някои от тези апартаменти разполагат с паркинг.
http://www.only-apartments.com/
Изпробвани са точно за Загреб и Будапеща и нямат грешка. Излиза по-евтино от хотел, може би малко по-скъпо от хостел, но сте самостоятелни, а не в стая за 10+ човека както би било в хостела. Обикновено хостела си остава най-евтин вариант, но хостелите са навряни на такива места, където паркирането е адски трудно. А някои от тези апартаменти разполагат с паркинг.
Posted 01 октомври 2010 - 08:18
Къде се изгуби, бе, човек?!

Това, което ти е написал Дуенде ще ти бъде доста полезно, но за да си спестиш излишни главоболия - отивай в първия Ивентим в България (на някое от местата за продажба, а не онлайн) и директно си купувай билет за концерта в Загреб. Нашия Ивентим ги продава и то на същите цени. Ще имаш проблем с продавачите - 99% от тях са абсолютно неадекватни и не знаят как се работи със системата. Ще ти кажат, че такъв концерт НЯМА. Кажи им да махнат чавката, която авотматично им изкарва САМО концертите и събитията у нас. Като я махнат ще им изскочат стотици събития за цяла Европа. Там вече търсите по име или по дата и - воала! Имало такъв концерт

Относно сравнението Загреб-Прага. Цените в Загреб са по-високи от тези у нас, на някои места не с малко. Не бих казал, че цените в Прага се доближават до тези в Западна Евпропа. Бих каза обратното - доближават се до тези у нас. Пример: бира в нормална чешка кръчма струва от порядъка на 1 евро. Порция ядене в нормална чешка кръчма струва от порядъка на 3-4-5 евро. Което си е съвсем приемливо. Не случайно използвам думата "нормална" за кръчма. Нормална значи такава, в която си ходят самите чехи. Влезеш ли в някоя кръчма в идеалния туристически център - забрави цените, които посочих преди малко. По-скоро тях трябва да ги умножиш по 2-3-4 и тогава ще стигнеш до цена, с която ще ти резнат главата.
Бих казал, че що се отнася до ядене и спане, ако си малко в час с нещата Прага е по-евтин град от Загреб. Пътят до Прага също не е толкова скъп. Да, по-скъп е от пътя до Загреб, но не е убийствен като цена. НО! Винаги има едно "НО"

Що се отнася до хотел в Загреб - първо трябва да си изясниш кое от двете неща предпочиташ - хотелът да е близо до залата или близо/в центъра.

Posted 01 октомври 2010 - 09:53
Аз бипх добавил още един проблем с билетите в Прага за този концер, не знам как магат да се купят онлайн. Много ми се ходеше в Прага и имах желание да съчетая посещението на концерта и разглеждането на града, но не ми било писано. Но Ozzy се е справил с този проблем, който мен ме спъна. Аз изглежда попаднах на този 1% от продавачите които без проблеми ми извади всички дати на които има концерти които се продават чрез Ивентим (но приятели са имали проблеми на една от касите).
Posted 01 октомври 2010 - 10:14
Ugly, on Oct 1 2010, 10:53, said:
Аз бипх добавил още един проблем с билетите в Прага за този концер, не знам как магат да се купят онлайн.
Значи... Билетите за концертите в Прага, които се провеждат в тяхната О2 Арена (бивша Сазка Арена) не могат да се купят по стандартния начин с кредитна карта, така, както сме свикнали да го правим. Начинът е друг - след регистрация на сайта, си правиш онлайн резервация (доста подобна на резервациите, които могат да се правят в Българския Тикетстрийм). Получаваш код, с който до края на следващия ден отиваш на някое от няколкото хиляди места в Чехия и си купуваш билетите. Пощи, будки за вестници и т.н. Където имат терминали.
Естествено изниква въпроса: Какво правим, ако не сме от Чехия?! И за това са помислили. В английската версия на сайта това е добре описано, но ще се опитам с няколко думи да го разкажа: пише им се мейл - колко и какви билети искаш да купиш. Те ти отговарят, пишейки ти по коя банкова сметка в Чехия трябва да им се преведат парите. Превеждаш парите, като за основание на превода се пише номера на резервацията, който те са ти пратили в мейла си до теб. Щом получат парите, те ти пращат билетите по пощата. Това е. Малко сложно, но начин има.
Posted 01 октомври 2010 - 11:09
Нямам време да чета последните 5 поста, но още 1 вариант за посещение на концерт от това турне.
Аз избрах Барселона. 3 часа полет с Уиз еър. Двупосочен около 180 лв на най-ниската цена. Все още има около 130 билита за най горната трибуна.
Аз избрах Барселона. 3 часа полет с Уиз еър. Двупосочен около 180 лв на най-ниската цена. Все още има около 130 билита за най горната трибуна.
Posted 01 октомври 2010 - 23:12
Благодаря на всички за подробното инфо
. Така като гледам билет ще се купува от български Евентим (тъкмо ще спестя разхода за доставка от чужбина), спането в хостел (или някой по-евтин хотел...ще потърся по-нататък), хапването ше го измислим на място на улицата...пътя - кола нямам, иначе съм навит ако някой е с кола и се чуди как да запълни свободно място-да се включа с возене и с дял от разхода за гориво (шофиране не предлагам...живот и здраве дотогава ще имам книжка, но като шофьор-новобранец не смея, особено пък в чужбина...), така че остава вариант влак или автобус. Не видях в темата някой да е коментирал влак, а аз съм пътувал до Прага и до Загреб и пътуването е сносно и даже приятно като си с хубава компания, но не помня цени (то всъщност беше част от тур с Лот Лориен и друг се занимаваше с организация, разходи и т.н.). До Прага е с прекачване в Русе, после пътуваш през Румъния (пътьом се опитват да те оберат ако си в спален влак и спиш...), после се прекачваш в Будапеща. За Загреб пък имаш прекачване в Белград, но има и един гаден риск - съдейки по собствения си гаден опит, влаковете от София до Белград често закъсняват или аварират и предизвикват закъснение (повече от час-2 понякога), което може да е фатално след като гониш друг влак (на мен ми се е случвало)...та мисълта ми е че ако искаш да се разходиш, да се настаниш, да вземеш душ, да идеш по-рано пред залата и т.н. има известен риск...но всъщност влака не е лоша идея (особено ако пристигнеш ден по-рано и имаш време за други удоволствия), а и зависи с колко по-евтин е от автобус (обикновено е по-евтин). Аз самия все още се колебая дали да е Прага или Загреб (май по-скоро Загреб ще е) - и двата града съм ги посещавал и имам хубави спомени, имам представа горе долу от цени...ще видя как са цените за пътя. Иначе благодаря за съветите - и аз съм попадал в местенцата където ти режат главата (с обноски и 5-звездно обслужване
), стигнахме до Старо Место (както и да се произнася) прегладняли и прежадняли, ама накрая минахме на бира и сандвичи от някакво магазинче наоколо...нищо че на улицата било забранено да се пие бира и без малко половината група Лот Лориен да си пропусне вечерния концерт поради обърнатото им внимание от местната полиция
...ма това е вече офтопик...и като казах офтопик:
всъщност не съм се губил, все съм си наоколо
. Редовно чета Катехизиса, често посещавам форума да чета, но не се логвам и не пиша, поради...абе честно да си кажа, напоследък (разбирай доста дълъг период от време) съм загубил всякакво желание да бъда част от форум и дискусии...не че нещо лично - това се случва във всички форуми в които съм регнат (някои от тях даже не ги и посещавам вече). Не е като да няма интересни теми които да засягат интересите ми, любимата ми музика (или други неща), даже напротив...ама много трудно се наканвам да драсна някой ред, че и често се отказвам когато стигна до компютър. Не знам що е така...ама е така. Може и да има нещо общо с преумора, ангажименти и пак преумора от дълго бачкане пред компютъра (и липса на желание да си прекарвам голяма част от свободното време пред компютър). А може и да ми е писнало от горещи теми с безмислени спорове, в които общо взето всеки е убеден че е 200% прав и не мърда от мнението си...(поне такива неща ми се привиждат).
...а може би просто съм си издигнал някаква стена
айде стига офтопик
айде наздраве и дано се видим на някой от концертите (или поне да имаме какво да споделяме тук след тях
)

Ozzy, on Oct 1 2010, 09:18, said:
Къде се изгуби, бе, човек?! 

...а може би просто съм си издигнал някаква стена

айде стига офтопик
айде наздраве и дано се видим на някой от концертите (или поне да имаме какво да споделяме тук след тях

HeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:
Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:
Posted 02 октомври 2010 - 10:19
^ по темата:
"A note from Roger - September 30, 2010
от Roger Waters The Wall на 30 септември 2010 г. в 22:16
In a recent news item on Foxnews/online, subsequently abridged in The London Evening Standard, Abraham Foxman, head of the ADL,(Anti Defamation League) in the USA, accuses my new production of "The Wall" and by implication me, of anti-Semitism. A serious charge that demands a response. Had Mr Foxman come to my show before passing judgement and commenting publicly he might, I hope, have held his peace, as there is no anti Semitism in "The Wall" show. The song to which he refers, "Goodbye Blue Sky", describes how ordinary people, military and civilians alike, suffer trauma in the aftermath of war. The visuals that accompany the song show waves of B52 bombers dropping various symbols from bomb bays on a war ravaged landscape. The symbols are: in no particular order, a Crucifix, a Hammer and Sickle, a Star of David, A Crescent and Star, a Mercedes sign, a Dollar sign, and a Shell Oil sign. Mr Foxman's concern was that potentially the juxtoposition of a Star of David and a Dollar sign might incite hatred of Jews. Contrary to Mr Foxman's assertion, there are no hidden meanings in the order or juxtaposition of these symbols. The point I am trying to make in the song is that the bombardment we are all subject to by conflicting religious, political, and economic ideologies only encourages us to turn against one another, and I mourn the concommitant loss of life.
In so far as The Wall has a political message it is to seek to illuminate our condition, and find new ways to encourage peace and understanding, particularly in the Middle East.
Incidentally, being from England, I had never heard of the ADL until today, but I have googled them and I see from their mission statement of 1913 that their brief is not only to defend the Jewish people from defamation, but also, and I quote, " to secure justice and fair treatment to all citizens alike and to put an end forever to unjust and unfair discrimination against and ridicule of any sect or body of citizens". Perhaps we should all focus on that lofty ideal and stop cowering in our corners throwing stones at one another.
Roger Waters"
Това бе публикувано на 30.09 в официалната страница на турнето във facebook
"A note from Roger - September 30, 2010
от Roger Waters The Wall на 30 септември 2010 г. в 22:16
In a recent news item on Foxnews/online, subsequently abridged in The London Evening Standard, Abraham Foxman, head of the ADL,(Anti Defamation League) in the USA, accuses my new production of "The Wall" and by implication me, of anti-Semitism. A serious charge that demands a response. Had Mr Foxman come to my show before passing judgement and commenting publicly he might, I hope, have held his peace, as there is no anti Semitism in "The Wall" show. The song to which he refers, "Goodbye Blue Sky", describes how ordinary people, military and civilians alike, suffer trauma in the aftermath of war. The visuals that accompany the song show waves of B52 bombers dropping various symbols from bomb bays on a war ravaged landscape. The symbols are: in no particular order, a Crucifix, a Hammer and Sickle, a Star of David, A Crescent and Star, a Mercedes sign, a Dollar sign, and a Shell Oil sign. Mr Foxman's concern was that potentially the juxtoposition of a Star of David and a Dollar sign might incite hatred of Jews. Contrary to Mr Foxman's assertion, there are no hidden meanings in the order or juxtaposition of these symbols. The point I am trying to make in the song is that the bombardment we are all subject to by conflicting religious, political, and economic ideologies only encourages us to turn against one another, and I mourn the concommitant loss of life.
In so far as The Wall has a political message it is to seek to illuminate our condition, and find new ways to encourage peace and understanding, particularly in the Middle East.
Incidentally, being from England, I had never heard of the ADL until today, but I have googled them and I see from their mission statement of 1913 that their brief is not only to defend the Jewish people from defamation, but also, and I quote, " to secure justice and fair treatment to all citizens alike and to put an end forever to unjust and unfair discrimination against and ridicule of any sect or body of citizens". Perhaps we should all focus on that lofty ideal and stop cowering in our corners throwing stones at one another.
Roger Waters"
Това бе публикувано на 30.09 в официалната страница на турнето във facebook
Posted 05 октомври 2010 - 14:51
Билетите за втория концерт в Прага (16-ти април) са вече в продажба.
Posted 05 октомври 2010 - 15:32
Ако някой ще ходи в Загреб с личен транспорт и има свободно място или пък знае добър начин за придвижване, моля да сподели.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 05 октомври 2010 - 19:45
Днес по обед се сдобих с четири хартийки за Загреб от Офис 1.
Много помогна информацията за чопчето от по-предните постове
и с общи усилия билетите са вече факт.
Още не знам точно как ще пътуваме, но ако имаме място ще пиша.
И все пак можем да се съберем съфорумците в Загреб и да пийнем по биричка
Много помогна информацията за чопчето от по-предните постове
и с общи усилия билетите са вече факт.
Още не знам точно как ще пътуваме, но ако имаме място ще пиша.
И все пак можем да се съберем съфорумците в Загреб и да пийнем по биричка

Posted 07 октомври 2010 - 11:32
Aз лично не бих си го причинил, но все пак:
Edited by Ozzy, 07 октомври 2010 - 11:39 .
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?
Posted 07 октомври 2010 - 11:38
Тук се въздържаме от линкове с пиратско съдържание.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users