Jump to content

Scorpions в София25.10.2010г. - стадион "Академик - Плиска"

349 replies to this topic

#321 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 27 октомври 2010 - 22:01

View Postwhiplash159, on Oct 27 2010, 22:36, said:

Не съм бил на концерта, но вчера, в търсене на материали за концерта попаднах на една доста критична статия. И понеже разисквате слабостите на организацията ще ви я постна и тук.
Ох, успокоих се, бях почнала да си мисля, че аз нещо не съм наред :unsure: Много точно го е описала авторката, шапка й свалям.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#322 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 27 октомври 2010 - 22:24

По-голяма смешка от това, че обстановката може да убие удоволствието от рок концерт, изпълнен иначе професионално, не бях чел. Честно!
Гледали ли сте кадри от онзи митичен Вакен, който прераства в тридневна кална баня на феновете? Ами, гледайте. И после пак да си говорим

А критичната статия, която критикува, че имало тоалетни зад кулата? :unsure: Та нали точно зад кулата, ако стоят хора, няма да виждат нищо, бе джанъм. Ако ще и от "прозрачен винил" да ти я направят.

Ще ви кажа и една "тайна". В организацията на този концерт участваха активно не само "Арт БГ". Имаше и други хора. Които са правили неведнъж концерти на стадиони, при това и по-големи. Но тъй като това остава невидимо от широката публика - хайде да се плюе по "Арт"-ци, щото е най-лесно, че не знаели как се прави концерт на стадион. Ама - греда :blink:

100 пъти ви се каза, 100 пъти не разбрахте - ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. ТОВА БЕШЕ ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО В СОФИЯ, където можеше да се проведе този концерт по това време на годината. Дори "Арт БГ" са инвестирали средства за относително пооправяне на терена. Доколкото е било възможно. Мислите ли, че не биха предпочели да се проведе на по-подходящо място? Където сигурно би им било и по-евтино.
Мислите ли, че неудобствата са били само за вас, а те са си стояли някъде във ВИП-ложи, върху мека мебел, пиели са коктейли и са наблюдавали сцената с театрален бинокъл?
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#323 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 октомври 2010 - 22:41

View PostSatyr, on Oct 27 2010, 23:24, said:

Дори "Арт БГ" са инвестирали средства за относително пооправяне на терена. Доколкото е било възможно.

Един въпрос.

"Пооправянето" на терена е било да се заравни криво-ляво пръстта, превърнала се по-късно в кал, или се е състояло в нещо друго?
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#324 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 27 октомври 2010 - 22:41

View PostSatyr, on Oct 27 2010, 23:24, said:

Ще ви кажа и една "тайна". В организацията на този концерт участваха активно не само "Арт БГ". Имаше и други хора. Които са правили неведнъж концерти на стадиони, при това и по-големи. Но тъй като това остава невидимо от широката публика - хайде да се плюе по "Арт"-ци, щото е най-лесно, че не знаели как се прави концерт на стадион. Ама - греда :unsure:
Loud Concerts, видяхме. Но тъй като се прокламираше само името на Арт БГ, спрягаме тях. Следователно става два пъти по-смешно, че организацията беше на такова ниво. Гледам, че феновете са се издразнили на едни и същи неща и са направили доста валидни забележки (а не като "що на Мегадет имаше градушка"), а въпросните неща си зависеха изцяло и само от организаторите.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#325 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:01

Щом има толкова недоволни фенове, съвсем логично назрява въпросът дали и самите Scorpions са останали с леко лош вкус в устата от цялата организация, свързана с тях самите?
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#326 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:01

View PostSailing Ships, on Oct 27 2010, 23:41, said:

Един въпрос.

"Пооправянето" на терена е било да се заравни криво-ляво пръстта, превърнала се по-късно в кал, или се е състояло в нещо друго?
Нямам идея точно какво са оправяли, само толкова знам.

View Postforeigner, on Oct 27 2010, 23:41, said:

Loud Concerts, видяхме. Но тъй като се прокламираше само името на Арт БГ, спрягаме тях. Следователно става два пъти по-смешно, че организацията беше на такова ниво.
Прокламираше се и на "Z-Rock", нали концертът беше и за техния рожден ден. Предните - Пърпъл, Ейша - все в зали бяха, пък никой не каза, че "Z-Rock" не знаят как се прави концерт на стадион :unsure:

View Postforeigner, on Oct 27 2010, 23:41, said:

Гледам, че феновете са се издразнили на едни и същи неща и са направили доста валидни забележки (а не като "що на Мегадет имаше градушка"), а въпросните неща си зависеха изцяло и само от организаторите.
Не коментирам това, за което са се издразнили феновете. Коментирам преди всичко статия в News.bg и някои обобщения. Че обстановката "убила" кефа от концерта например.

#327 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:05

View PostSatyr, on Oct 28 2010, 00:01, said:

Нямам идея точно какво са оправяли, само толкова знам.

Ясно. :unsure:

Четох някъде (мисля, че даже тук, във форума, някой писа) как в последните 1-2 дни преди концерта са сковали "трибуните". Затова ми стана интересно какво толкова са оправяли и на терена, който си беше картофена нива.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#328 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:06

View PostSailing Ships, on Oct 28 2010, 00:01, said:

Щом има толкова недоволни фенове, съвсем логично назрява въпросът дали и самите Scorpions са останали с леко лош вкус в устата от цялата организация, свързана с тях самите?
Благодаря за този въпрос! :unsure:

#329 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:06

View PostSailing Ships, on Oct 27 2010, 23:41, said:

Един въпрос.

В интерес на истината пооправили бяха. Както писах по-горе, на 5-ти октомври беше страхотия, почти бях на път да си продам купените в първия ден на пускането билети. Разорана нива, дупка до буца, мърсотия и две глутници кучета - една вътре, една отвън на стадиона. Завчера имаше много по-приличен вид. Сковани бяха нови пейки, що-годе подредено беше, също и поизчистено.

За мен причината за многото критични коментари не е само в стадиона. Събраха се недостатъци в различни насоки и както едно време учехме, количествените натрупвания доведоха до качествени изменения - повечето хора са останали недоволни.

Edited by HeathenHeart, 27 октомври 2010 - 23:09 .

Hedniska Blod

#330 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:07

View PostSatyr, on Oct 28 2010, 00:06, said:

Благодаря за този въпрос! :blink:

Не е отправен към теб. Спокойно. :unsure:

Разсъждавам си просто. :yes:
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#331 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:08

Чисто и просто - повечето хора не са били кой знае какви фенове, както е винаги на концерти на подобни групи. А когато не си фен, когато знаеш две балади на кръст на тази група, тогава обстановката може да ти "скапе" концерта. Но аз пък не мога да разбера как феновете се влияят от това, че на нефенове им се скапало настроението. И така нататък.

#332 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:15

View PostSatyr, on Oct 28 2010, 00:08, said:

Чисто и просто - повечето хора не са били кой знае какви фенове, както е винаги на концерти на подобни групи. А когато не си фен, когато знаеш две балади на кръст на тази група, тогава обстановката може да ти "скапе" концерта. Но аз пък не мога да разбера как феновете се влияят от това, че на нефенове им се скапало настроението. И така нататък.

Принципно си прав. Обаче това групата няма как да го знае, нали?

Абсолютен факт е, че като публика не се представихме на ниво - дали заради лошите впечатления от организацията, дали заради "нефеновете", дали заради всичко наведнъж. Към края на "The Best Is Yet To Come" с по-масовото припяване си помислих, че наистина съм на Концерт, но тази моя представа набързо се изпари.

Абсолютен факт е, че Scorpions показаха професионализъм, но нищо повече от поредния просто хубав концерт. Свириха си 1 час и 30-40 минути, изпълниха си договора, ще си получат хонорара и толкова. Но като се замисля и като знам какво могат да направят, ако искат ... Това е.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#333 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:16

View PostSatyr, on Oct 28 2010, 00:08, said:

Но аз пък не мога да разбера как феновете се влияят от това, че на нефенове им се скапало настроението. И така нататък.
Ето един пример - зад мен човек от публиката около 15 минути се опитваше да проведе телефонен разговор и вместо Скорпиънс бях принудена да слушам него.
Hedniska Blod

#334 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:21

А аз бях принуден да слушам "фенове" да се подпитват - "Абе, тая песен коя беше?". Съвсем сериозно.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#335 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:35

View PostSailing Ships, on Oct 28 2010, 00:21, said:

А аз бях принуден да слушам "фенове" да се подпитват - "Абе, тая песен коя беше?". Съвсем сериозно.
Това в общия случай е по-приемливо, особено ако е група дето пее на по-екзотичен език. Важното е да не се пречи на тези, които искат да чуят групата.
Hedniska Blod

#336 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:36

View PostHeathenHeart, on Oct 28 2010, 00:35, said:

Това в общия случай е по-приемливо, особено ако е група дето пее на по-екзотичен език. Важното е да не се пречи на тези, които искат да чуят групата.

Като се замисля, май аз им пречех, викайки и пеейки си текстовете. :D
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#337 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 27 октомври 2010 - 23:38

View PostSailing Ships, on Oct 28 2010, 00:36, said:

Като се замисля, май аз им пречех, викайки и пеейки си текстовете. :D
Хахахаха, това помага и аз така помагах. :D
Hedniska Blod

#338 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 28 октомври 2010 - 07:44

View PostSailing Ships, on Oct 27 2010, 20:46, said:

Не става дума за това кой е по-голям фен от другия или дали изобщо е истински фен. Не става дума и за това кой какви дискове има - оригинални, пиратски или слуша mp3 на компютъра.

Става дума за това, че като си на концерт на група, която ти се води любима, на група, която уж харесваш, не върви да седиш като чукнат и да мълчиш като риба. Поне така го разбирам аз. Отиваш на концерт, за да куфееш, за да проявиш уважение към музикантите, които обичаш, ако щеш. Нищо повече.

Но не мога да приема и ми е странно как хора на по 20 г. (за по-големите да не коментирам, които буквално са пораснали с музиката на Scorpions) около мен стояха безучастно. Странно ми е и това, че около мен имаше някакви групички, които (чакайки същинския концерт) си припяваха и знаеха всяка думичка от творчеството на "Тоника" или "Една българска роза". :D Но на "Wind Of Change" или "Holiday" - мълчание.

За организацията не ми се говори особено. Само ще кажа, че Scorpions не бяха залък за устата на "Арт БГ". Солидарен съм към всички онези съфорумци, които я критикуват и казват до голяма степен това, от което и аз не съм доволен като фен.
Човече, това не са фенове. Това са точно ония дето са за престиж на стадиона, за да кажат после, че са били там. Щото в петък и събота вечер като отидат в Син Сити нали трябва да се похвалят нещо.

#339 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 28 октомври 2010 - 08:24

Впрочем, кога ще отпадне малоумната практика на световно известни изпълнители да подгряват по 45-60 минути някакви други? Никога не съм могъл да схвана смисъла на това "подгряване". Човек отива на стадион, за да види любимата си група, въобще не му се слуша друго, а се оказва, че ще се наложи. Много по-умно е подгряващите да са "разгряващи" и да свирят след хедлайнъра. Хем феновете, които са дошли само за една банда, няма да ги слушат, хем те ще имат по-реалистична представа за това колко хора искат да ги слушат.

"ИСКАМ ТАКА ДА ИЗТРЕЩИТЕ, ЧЕ СВЕТИ ДИО ГОРЕ В НЕБЕТО ДА ВИ ЧУЕ!!!"
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

#340 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 28 октомври 2010 - 14:14

View PostSvil, on Oct 28 2010, 08:44, said:

Човече, това не са фенове. Това са точно ония дето са за престиж на стадиона, за да кажат после, че са били там. Щото в петък и събота вечер като отидат в Син Сити нали трябва да се похвалят нещо.

Именно. Затова и аз се подразних. :harhar:
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users