Jump to content

Scorpions в София25.10.2010г. - стадион "Академик - Плиска"

349 replies to this topic

#281 eXasis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 26 октомври 2010 - 11:47

Звукът беше перфектен отляво зад фен зоната. Но в Каварна атмосферата си е друга... Въпреки проблемите, които имаха там - със звука, видеостените и тн, доста повече ще го помня за разлика от вчерашния "дългоочакван".
По-горе някой каза "хубав, но нищо повече" - аз съм на това мнение също. "Почти" перфектни, но нищо повече и нищо ново, даже честно казано очакванията ми бяха по-високи като за прощален концерт. И защо съкратиха "Send me an angel" при положение, че и без това сетлистът им не е кой знае какво? "The Zoo" пък нещо много я омесиха, звучеше доста странно, а на някои песни просто си личеше, че искаха да ги опаткат набързо. Като цяло забелязах, че от всички музиканти само на Джеймс Котак не му се остарява, а другите наистина са решили да се пенсионират! Разбира се, концертът имаше и положителни страни - откъм звук и светлинни ефекти останах доволен.
А лошите впечатления от София така и не успях да ги променя, явно си е такова градчето - пълна анархия с много малоумни същества и ужасно много комплексарчета. Но това е друга болна тема. :unsure:

#282 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 26 октомври 2010 - 12:24

Явно 5 години се отразяват сериозно. Гледах ги за първи път в Каварна 2005-та година - е, отвяха ме! Сетът беше поне 5 песни по-дълъг и чувството, че малко се попретупват нещата, липсваше напълно. Това си остава един от най-хубавите посетени от мен концерти. Докато вчерашният и миналогодишният им спадат по-скоро към графата "ок". Но пък вчера си се накефих на макс така или иначе, добре че не беше толкова студено :D

И да, следващият охранител, който си прибере палка или перце, хвърлени към мен, ще си го отнесе много сериозно :angry3: Бахти копелдаците, честно! И прекрасно показно какво представлява държавата ни - сбирщина от крадливи дребни душици, които си заслужават унизителното драпане в калната ни дупка. :unsure: Простете и моето лирическо отклонение...
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#283 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 26 октомври 2010 - 12:36

View Postforeigner, on Oct 26 2010, 13:24, said:

Сетът беше поне 5 песни по-дълъг
Мислиш ли? :unsure:
I don't know how I managed it...

#284 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 26 октомври 2010 - 13:28

Хаха, добре, моя грешка :unsure: Но за да остана с впечатлението за "поне 5 песни по-дълъг", значи работата изобщо не е била толкова претупана.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#285 Боби Стефанов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 96 posts

Posted 26 октомври 2010 - 17:05

Аз пропуснах концерта, но се радвам за всички, които са се забавлявали. :angry3:
Имам само един въпрос - кой е надписал това знаме с "45 is not enought!"(което се чете "иноот") Че се изложихме с такава грешка на трикольора баш... :unsure:
Блажени са полегналите.

#286 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 26 октомври 2010 - 17:39

Не съм очарована от концерта. В сравнение с предишните два в Каварна, този беше най-тривиалният. Стадионът беше по-зле от "Калиакра", а цената на билета - В ПЪТИ по-висока (в сравнение с 2005-та). Чудя се на какво отгоре? Сетлистът ли беше тройно по-дълъг, Scorpions ли трябваше да се стараят повече като за последно? Нищо подобно. Дори сетлистът беше орязан. Клаус Майне си пестеше гласа (както и очаквах), да не казвам колко от звука достигаше до "трибуните" - сковани набързо две-три дъски, върху които деца и възрастни се бутаха като на ученическа скамейка и се прескачаха, понеже нямаше откъде да се мине... Пълна мизерия. Не очаквах много в интерес на истината, но единствените неща, които си заслужаваха, бяха мултимедията и представянето на новите песни. Уж бях впечатлителна, а толкова малко се развълнувах (предимно на баладите), че чак се учудих на себе си. Много стандартно изпълнение :unsure:
Някои хора си тръгнаха още преди биса, а други на излизане коментираха, че са изпуснали "Стъклен дом" :angry3: Нямаше масово припяване и ми беше странно, че почти никой около мен не знае текстовете и слушам основно собствения си глас :D

Edited by Metal Heart, 26 октомври 2010 - 17:56 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#287 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 26 октомври 2010 - 18:11

View PostMetal Heart, on Oct 26 2010, 18:39, said:

Някои хора си тръгнаха още преди биса, а други на излизане коментираха, че са изпуснали "Стъклен дом" :unsure: Нямаше масово припяване и ми беше странно, че почти никой около мен не знае текстовете и слушам основно собствения си глас :angry3:

Така беше и долу "на терена", т.е. на калната нива. Странно е как хора на 20 и няколко години (колкото мен) или по-малки, хора на по 30-40 г. не знаеха и думичка от "Holiday", "Big City Nights", да не говорим за 'Make It Real" или "The Best Is Yet To Come". Никаква реакция.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#288 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 26 октомври 2010 - 19:09

View PostSailing Ships, on Oct 26 2010, 19:11, said:

Така беше и долу "на терена", т.е. на калната нива. Странно е как хора на 20 и няколко години (колкото мен) или по-малки, хора на по 30-40 г. не знаеха и думичка от "Holiday", "Big City Nights", да не говорим за 'Make It Real" или "The Best Is Yet To Come". Никаква реакция.
А едно време изучавахме Wind of Change в час по английски (някъде през 90-те) :unsure: Още си го спомням, все едно беше вчера - учителката ни, макар и рускиня с "нестандартно" :angry3: произношение, написа текста на песента на дъската, постепенно изтриваше по някоя дума от него, докато останат само няколко и после ни караше да ги възстановим. Така учихме английския, а и си пеехме в час... Блажени години, рокендролът беше млад :D А сега вече не е.
Vanquish the pain

#289 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 26 октомври 2010 - 19:12

Така е.Определено като публика се представихме под ниво.
Дано повече никога не се провежда концерт на тази кочина наречена стадион.
Въпреки всичко концертът ми хареса.Наистина беше добър,но толкова.
Всички бяхме с големите очаквания,а Scorpions ни приземиха.

#290 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 октомври 2010 - 19:21

Не знам, аз на тая разорана нива съм виждал да пасат крави. Сериозно говоря. А иначе на концерта снощи не бях, но като гледам сетлиста, май очаквах и аз като бая народ нещо по-грандиозно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#291 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 26 октомври 2010 - 19:38

View PostTHE DEADMAN, on Oct 26 2010, 20:12, said:

Всички бяхме с големите очаквания,а Scorpions ни приземиха.

Абсолютно. Точно така се получи. Нищо лошо не искам да кажа - концертът си беше добър, но нищо по-специално от това. Групата може много, много повече, ако иска. Факт е, че Klaus Meine си пазеше гласа и човекът си беше в пълното право. Но можеше да ни дадат още от себе си, както и цялата публика можеше да направи същото.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#292 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 26 октомври 2010 - 19:38

View PostMetal Heart, on Oct 26 2010, 18:39, said:

Стадионът беше по-зле от "Калиакра", а цената на билета - В ПЪТИ по-висока (в сравнение с 2005-та).
E-ех, 2005-а, 2005-а - концерт на Destruction в зала "Христо Ботев" - 24 лв., концерт на Fates Warning пак там - 16 лв., концерт на Kraftwerk във "Фестивална" - 20 лв., на Megadeth в същата зала - същата цена, концерт на Black Sabbath с Ози - 35 лв. (една от цените), концерт на Dio на стадиона в Каварна - 15 лв., на Deep Purple пак там - 20 лв., Scorpions - като Пърпъл, Korn в София, "Фестивална" - 25 лв., Fish в НДК - 30 лв., Paradise Lost в "Христо Ботев" - 17 лв., Steve Vai в НДК - 30 лв. .... :unsure:

Няма да се ровя да видим, който ни е повторил и потретил от изброените в следващите години, колко пари е струвал билетът. Не случайно чинно съм посочил до всеки концерт мястото на провеждане. Хонорарът на всяка група зависи от мястото на провеждане - за читалище, за зала до 3000 души, зала до 6000 души, стадион за 20 хил., стадион за 50 хил. - хонорарът е различен. И, естествено, расте с капацитета на мястото на събитието.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#293 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 26 октомври 2010 - 20:18

View PostSatyr, on Oct 26 2010, 20:38, said:

Няма да се ровя да видим, който ни е повторил и потретил от изброените в следващите години, колко пари е струвал билетът. Не случайно чинно съм посочил до всеки концерт мястото на провеждане. Хонорарът на всяка група зависи от мястото на провеждане - за читалище, за зала до 3000 души, зала до 6000 души, стадион за 20 хил., стадион за 50 хил. - хонорарът е различен. И, естествено, расте с капацитета на мястото на събитието.
Прав си, оттогава цените на билетите скочиха доста, но от всички изброени концерти досега да са се покачили най-много двойно, а за този концерт е повече от тройно (поне за седалките, за фен зоната и четворно). А двата стадиона са близки по капацитет, само населеното място е различно. Остава и за това да се плаща различно в пъти. На мен ми прилича на вдигнат неимоверно хонорар заради "последното турне", а в крайна сметка ние от публиката не видяхме особена разлика... Освен в поизпразнения си джоб.

Edited by Metal Heart, 26 октомври 2010 - 20:36 .

Vanquish the pain

#294 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 26 октомври 2010 - 22:31

В Каварна никога няма разделение по сектори и цени :unsure:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#295 maidenfen

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 26 октомври 2010 - 23:32

View Postforeigner, on Oct 26 2010, 13:24, said:

Явно 5 години се отразяват сериозно. Гледах ги за първи път в Каварна 2005-та година - е, отвяха ме! Сетът беше поне 5 песни по-дълъг и чувството, че малко се попретупват нещата, липсваше напълно. Това си остава един от най-хубавите посетени от мен концерти. Докато вчерашният и миналогодишният им спадат по-скоро към графата "ок". Но пък вчера си се накефих на макс така или иначе, добре че не беше толкова студено :D

И да, следващият охранител, който си прибере палка или перце, хвърлени към мен, ще си го отнесе много сериозно :angry3: Бахти копелдаците, честно! И прекрасно показно какво представлява държавата ни - сбирщина от крадливи дребни душици, които си заслужават унизителното драпане в калната ни дупка. :unsure: Простете и моето лирическо отклонение...

+1 При мен беше по зле, аз направо побеснях,когато едно копеле от охраната вдигна перото което беше паднало пред мен и го даде на една тъпа путка -журналистка ли беше стюардка ли, де да я знам.Същото тва копелдаче охранителче ми го е правил номера и на Венъм и Уасп в зала Христо Ботев и съм му запомнил мазната и гадна физиономия и дет го добарам следващия път там ще остане.Дано някой от тях чете форума.На тях искам да и кажа:Мазни копелдаци вие не сте там да прибирате палките и перата предназначени за нас феновете и да ги давате на познати и роднини, мамка ви продажна.Накрая наглостта и стигна дотам да искат по 100???!!! лева за перо.Призовавам на следващия концерт ,на който това се случи ,да нахлуем дружно във буферната зона и да и начупим дружно каските на тея негодници!!!!!

#296 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 27 октомври 2010 - 07:49

View PostSailing Ships, on Oct 26 2010, 19:11, said:

И аз не знам думичка от техните песни, но и не съм им фен и не им ходя на концертите.
Но незнаенето на дискографията на някоя група наизуст не те прави по-малко фен. Имам си оригиналните дискове, като реша си вадя книжката и си припявам с това, което върви на уредбата. Не мога да си пълня главата с всичко. Информацията е твърде много, за да запаметявам всичко, което ме вълнува. Има си начини да си правиш справки при нужда.
Имам познати, които знаят всяка песен на Гардиън наизуст, дали те са по-големи фенове от мен, при положение, че нямат дори пиратски техен диск?

#297 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 27 октомври 2010 - 08:45

Когато си на стадион с още 10 000 души и настане странна тишина тогава, когато се предполага, че ще е най-голямата еуфория, се чувстваш необичайно. Признавам си, това не ми се беше случвало на друг концерт. Не става въпрос дали някой е повече фен от другия, а за това, че атмосферата на концерта стана тягостна...
Vanquish the pain

#298 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 27 октомври 2010 - 09:04

Е, мене поне на припевите ме бива и там викам, ако и да не знам цялата песен. А че е тягостно, тягостно е. Ама те феновете на Скорпиънс май са си такива. Поне в Каварна не ми направиха никак добро впечатление :unsure:

#299 Wicked Child

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 49 posts

Posted 27 октомври 2010 - 09:13

Мхм, няма. И билетите за Скорпиънс миналата година бяха на цената на евтините билети от тази година. Само дето в Каварна освен Scorpions видяхме Edguy и Blind Guardian.
Аз съм доволен от концерта. Покри очакванията ми, които пък не бяха грандиозни така или иначе. Вярно е обаче, че в сравнение с миналогодишното шоу в Каварна нещо липсваше. Все едно гледах същия концерт, само дето вече знаех кога какво ще се случи.
Пък за публиката в Каварна и София - сравненията са тъпи. Щото масата хора от Каварна пътуват през половината (или цялата) страна, за да видят някоя банда. А в София всяка средностатистическа отрепка може да реши, че вместо да направи 50 лв оборот на някоя дискотека, може да иде с гаджето да чуят Still Loving You и "Фю-фю-фюууу".

#300 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 27 октомври 2010 - 11:10

„не знаеха и думичка от "Holiday", "Big City Nights", да не говорим за 'Make It Real" или "The Best Is Yet To Come"”

„Когато си на стадион с още 10 000 души и настане странна тишина тогава, когато се предполага, че ще е най-голямата еуфория, се чувстваш необичайно.”

Е това е леко пресилено. Вярно, че публиката звучи доста фалшиво (но това не е престъпление) и не беше толкова активна, но чак да е наставала „странна тишина”.

Holiday + Happy Birthday Matthias - Farewall Tour

Wind of Change

The Best Is Yet To Come

Still Loving You

„Вярно е обаче, че в сравнение с миналогодишното шоу в Каварна нещо липсваше.”

Влезете в темата от миналата година и ще види, че в нея пак се пишат същите неща както и след таз годишния концерт за публиката на Scorpions. Как публиката им чака само баладите и през останалото време са били пасивни. Или това, че гласа на Клаус не звучал вече добре или „асинхронът в свиренето, примитивните аранжименти и дисбалансът между вокалите и музиката” и т.н.

Концерт с концерт не си приличат. Бил съм на концерти в които музикантите са се раздавали и въпреки това в мен нищо не се е разгорявало, а всички останали са били впечатлени. Спомням си концертна Def Leppard и Whitesnake, как всички обясняваха, че гласът на Елиът бил зле и как Leppard са се изложили и т.н., а аз си изкарах добре въпреки, че бях бесен заради излагацията със закъснението и проливния дъжд.

На мен най-много ми хареса първия концерт на Scorpions на стадион Васил Левски през1993 г. Може би тогава не бях толкова разглезен като сега.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users