Jump to content

Scorpions в София25.10.2010г. - стадион "Академик - Плиска"

349 replies to this topic

#241 THE DEADMAN

Bultras

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 390 posts

Posted 20 октомври 2010 - 11:52

Б.Т.Р. и Ахат са доказани български рок групи.Лично на мен са ми едни от любимите,но наистина щях да се изкефя още повече,ако Ер Малък бяха съпорт.

#242 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 октомври 2010 - 12:10

View PostMetal Heart, on Oct 20 2010, 12:09, said:

Б.Т.Р. също бяха обвинени във връзкарство - доскоро подгряваха почти всеки концерт в Каварна, бяха нещо като рекламни лица на общината и може би още са.
Това те са си го изработили. Не е връзкарство. Б.Т.Р. бяха лице на Каварна две години преди там да започнат да идват чуждестранни групи и изпълнители. И в продължение на две години те правиха там концерти само пред бабичките на площада, появяваха се на календара на Каварна и т.н. Никой не ги е набутал там - сами са си го направили и съответно е нормално, след като другите групи не са си вдигнали задниците до място, което никой в България не го знае къде е (тогава беше точно така), а те са го правили многократно, в един момент когато започнат да идват известни групи, да викат тях за подгряващи. Обратното би било несправедливо.
Така че, Б.Т.Р. берат плодовете на това, което сами са си посяли. Лесно е да си приятел с Цонко и да ходиш да правиш концерти в Каварна сега. Когато никой не беше чувал за него или за градчето беше трудно. Б.Т.Р. го направиха и пак повтарям - сами. Не с познати ;)
За връзката между другите две групи и двамата големи промоутъра на България мисля, че е излишно да говоря. Да, концерта на Скорпионс НЕ СЕ организира от СМЕ, ама вече става мега досадно.

View PostScardust, on Oct 20 2010, 12:07, said:

Андон, хубаво е споменал Ер Малък...те наистина има какво да покажат. За съжаление те нямат желание да се събират :worship:
Абе, не е баш така... Нека някой ги покани за събитие от подобен мащаб, пък да видим дали имат желание да се съберат или не.
I don't know how I managed it...

#243 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 октомври 2010 - 12:16

Сетих се и още нещо - Б.Т.Р. са най-концертиращата група у нас (заедно със Сигнал). Почти няма място където да не са свирили. Където ги поканят - там отиват. Те с това си вадят хляба. Като прибавим и факта, че са една от най-известните и обичани групи у нас - нормално е да ги канят за подгряващи.
Другите две групи на практика не съществуват. Ахат нещо се поактивизираха напоследък, ама слаба работа. И какво излиза - идва известна група у нас да свири и две несъществуващи банди вдигат телефоните и си уреждат да са подгряващи. Събират състава, правят две репетиции и отиват да свирят, за да могат да си сложат в СиВи-то "аз подгрявах Еди кой си". След което отново не правят нищо свързано с музиката и чакат пак да дойде някой ГОЛЯМ, та да се лепнат за него. Не е ли жалка история това? И къде другаде по света го има това?!

#244 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 20 октомври 2010 - 12:30

На мен днес ми е по-интересен парадокса, който се получава. Когато обявиха Конкурент за съпорт на AC/DC всички ревяха защо те, а не например Ахат. Сега когато Ахат са съпорт на Скорпиънс, всички реват, че им било писнало от Ахат.

Е то няма угодия... :worship:

Извода, който можем да направим е, че след тазгодишните концерти, по-добре Ахат, БТР и Конкурент повече да не са съпорт на никой. ;)

Edited by BeerMe, 20 октомври 2010 - 12:33 .

#245 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 20 октомври 2010 - 12:41

View PostOzzy, on Oct 20 2010, 13:16, said:

Сетих се и още нещо - Б.Т.Р. са най-концертиращата група у нас (заедно със Сигнал). Почти няма място където да не са свирили. Където ги поканят - там отиват. Те с това си вадят хляба. Като прибавим и факта, че са една от най-известните и обичани групи у нас - нормално е да ги канят за подгряващи.
Другите две групи на практика не съществуват. Ахат нещо се поактивизираха напоследък, ама слаба работа. И какво излиза - идва известна група у нас да свири и две несъществуващи банди вдигат телефоните и си уреждат да са подгряващи. Събират състава, правят две репетиции и отиват да свирят, за да могат да си сложат в СиВи-то "аз подгрявах Еди кой си". След което отново не правят нищо свързано с музиката и чакат пак да дойде някой ГОЛЯМ, та да се лепнат за него. Не е ли жалка история това? И къде другаде по света го има това?!
Абсолютно си прав. За съжаление е точно така :worship:
Мисля, че е крайно време да се даде път на младите групи, на старите вече репертоарът им е до болка познат и вместо да подгряват, май повече отегчават. Не казвам, че са незаслужили - напротив, просто да има малко разнообразие... Хубаво, да правят концерти, но да свирят И нещо ново на тях (нямам предвид кавъри).
P.S. Преди малко се обадих в Eventim да проверя дали връщат пари за билетите на тези, които не могат да отидат на новата дата. Казаха ми да си занеса билета на мястото, откъдето съм го купила до края на седмицата и няма да има проблем.

Edited by Metal Heart, 20 октомври 2010 - 13:13 .

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#246 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 20 октомври 2010 - 12:58

"На мен днес ми е по-интересен парадокса, който се получава. Когато обявиха Конкурент за съпорт на AC/DC всички ревяха защо те, а не например Ахат. Сега когато Ахат са съпорт на Скорпиънс, всички реват, че им било писнало от Ахат. "

Която и група да поканят ще има рев против нея. Като се има предвид колко хора посещават самостоятелните концертите на българските рок групи, нормално е при 10 000 души на концерт поне 9/10 да не симпатизират на групата която ще изберат.

В интерес на истината аз Конкурент като съпор съм ги засичал само веднъж и това беше на AC/DC. На концерта на Black Sabbath за последно гледах Ахат като подгряващи. Сигурно и двете групи са били подгряващи и на други концерти, но не съм останал с впечатление да са редовни подгряващи. Поне на концертите които аз съм посещавал не съм ги срещал.

А иначе за мен си е съвсем нормално даден промоутър да лансира определени групи за съпорт. Това е като някой да ме обвини, че правя реклама на собствената си фирма, а не на фирмата на комшията която е по-добра от моята. Въобще не ми пука дали фирмата на комшията е по-добра, ще рекламирам моята защото това ще ми донесе по-големи печалби. Аз ходя на концерти защото това ми доставя удоволствие, но промоутърите организират концерти защото очакват от тях печалби. Няма такава българска група която като я поканят за съпорт на голяма рок група да увеличи продажбите на билети. За това и при избора на българска група организаторът не търси група чрез която да увеличи продажбите, а се гледат други фактори които да им донесат допълнителни дивиденти.

Edited by Ugly, 20 октомври 2010 - 14:31 .

#247 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 20 октомври 2010 - 13:02

View PostUgly, on Oct 20 2010, 13:58, said:

Кункорент като съпор
Това (с този правопис) автоматично се превръща в любимата ми фраза за деня.

#248 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 20 октомври 2010 - 13:05

Съжалявам поправих го преди да видя, че ти е любимата фраза за деня.

#249 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 20 октомври 2010 - 13:07

Е като си почнал, да беше оправил и съпор-а... :worship:

P.S. No hard feelings - случва се на всеки. Просто ми стана весело. ;)

#250 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 20 октомври 2010 - 13:12

"Е като си почнал, да беше оправил и съпор-а... "

Не бях стигнал до там. Просто стигнах до "Кункорент" и сам не разбрах за коя група съм писал. И нямам лоши чувства, на мен ми се случва доста често за съжаление.

Edited by Ugly, 20 октомври 2010 - 13:55 .

#251 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 20 октомври 2010 - 13:18

Не, че ми пука, когато хората си лансират маркетинговите стратегии за сметка на потребителя, но всичко си има определена граница. Една от причините да не ходя на самостоятелни концерти на "големите български рок групи" е факта, че само хладилника ми още не ми запява "Аз сам си избрах тази съдба...", "Аз съм твоят вечен конкурент..", "Елмаз и съкло.." и др. такива, като го отворя.

Даже съпорт групите последните няколко концерта ме забавляваха искрено. По време на Конкурент, някаква кака отзад ни разправяше весели случки с Емо Ковърдейла от преди 100 години, на Скреч правих компания по пътя до бирата и обратно и т.н Единствените, които си направих труда да слушам са Бастардоломей, по причина, че не ми ги натрапват нонстоп и се оказа, че момчетата са си доста добри.

Но нека родните промоутъри да се замислят, че има и доста хора, които се чувстват прецакани от факта, че големите групи обикновено по концерти извън Бг си водят техни банди, а като стъпят в БГ и им дават Именника (от тоя, който едно време даваха да си избираш име за детето) да си изберат от родните звезди.

Та както казах, на мен лично не ми дреме дали Лили Иванова ще подгрява Рамщайн, въпросът е принципен. :worship:

Edited by BeerMe, 20 октомври 2010 - 13:29 .

#252 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 20 октомври 2010 - 14:15

View PostBeerMe, on Oct 20 2010, 13:18, said:

Но нека родните промоутъри да се замислят, че има и доста хора, които се чувстват прецакани от факта, че големите групи обикновено по концерти извън Бг си водят техни банди, а като стъпят в БГ и им дават Именника (от тоя, който едно време даваха да си избираш име за детето) да си изберат от родните звезди.

В Германия това турне на Scorpions се подгрява от Edguy ... които също така свириха преди Scorpions на Калиакра преди няколко години, и тогава пак имаше много недоволни - "какви били тези палячовци" и пр. и пр... имаше доста недоволни и от "Secret Sphere" бяха 1 от 2те съпорт банди преди Gamma Ray в София през февруари ... аз мисля, че просто българина трябва винаги да е недоволен и да псува това което му се предлага - ако не наша банда - била еди си каква, била лансирана от еди си кой, всеки път те били, ако е чужда (както каза ти " техни банди") - палячовци били, слаби били, не ставали и пр...
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#253 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 20 октомври 2010 - 14:41

www.katehizis.com/news/shNews.php?id=16588

Posted Image

#254 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 21 октомври 2010 - 08:51

View Poststormbringer, on Oct 20 2010, 15:15, said:

В Германия това турне на Scorpions се подгрява от Edguy ... които също така свириха преди Scorpions на Калиакра преди няколко години, и тогава пак имаше много недоволни - "какви били тези палячовци" и пр. и пр... имаше доста недоволни и от "Secret Sphere" бяха 1 от 2те съпорт банди преди Gamma Ray в София през февруари ... аз мисля, че просто българина трябва винаги да е недоволен и да псува това което му се предлага - ако не наша банда - била еди си каква, била лансирана от еди си кой, всеки път те били, ако е чужда (както каза ти " техни банди") - палячовци били, слаби били, не ставали и пр...

EdGuy са страхотна банда, гледах ги мин. лято в Каварна и направиха супер сет, след тях Blind Guardian ни доразбиха и накрая забравих, че Scorpions са хедлайнерите на вечерта. Такова нещо трудно ще се случи с 2 български подгряващи групи. Но както казваш, мрънкачи винаги е имало и ще има... :worship:

#255 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 21 октомври 2010 - 09:03

Е, да, но нали сесещаш, че Едгай и Гардиън в Каварна не са в качеството на подгряващи, тъй като там е фестивал.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#256 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 21 октомври 2010 - 09:08

View PostBlacky, on Oct 21 2010, 10:03, said:

Е, да, но нали сесещаш, че Едгай и Гардиън в Каварна не са в качеството на подгряващи, тъй като там е фестивал.

Абсолютно се съгласявам с теб. Stormbringer даде за пример Едгай като подгряващи в германската част от турнето, та така стигнахме и до Каварна. :worship:

#257 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 21 октомври 2010 - 09:19

Да, де, но понеже написа, че това трудно ще се постигне с две БГ подгряващи групи - няма как да се постигне фестивалната атмосфера на самостоятелен концерт ;) Това ми беше мисълта.
И, за да не съм съвсем офф - като гледам времето - ако се задържи така до идната седмица, посетилите ще си изкарат приятно. :worship:
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#258 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 21 октомври 2010 - 09:27

За сега времето в понеделник ще е облачно.
http://sinoptik.bg/?tid=20&oid=100&...011#d25.10.2010

Дано си остане такова и да не вали.
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#259 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 21 октомври 2010 - 09:43

Прогнози - дал Господ. Според тази - в понеделник ни очаква Light Rain.

#260 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 21 октомври 2010 - 10:11

View PostOzzy, on Oct 21 2010, 10:43, said:

Според тази - в понеделник ни очаква Light Rain.
Според тази - също.
ПИСУК!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users