Scorpions в София25.10.2010г. - стадион "Академик - Плиска"
Started by Satyr, мар 26 2010 10:58
349 replies to this topic
Posted 07 октомври 2010 - 19:25
Мн кофти, че го толагат концерта щото се бхя настроила и толкова го чаках ... Но нищо поне сега Клаус ще се възстанови и може времето да е по-хубаво към края на месеца .. ще емлако студено, но нека поне не вали дъжд.
Posted 07 октомври 2010 - 19:29
wild_child, on Oct 7 2010, 20:25, said:
Мн кофти, че го толагат концерта щото се бхя настроила и толкова го чаках ... Но нищо поне сега Клаус ще се възстанови и може времето да е по-хубаво към края на месеца .. ще емлако студено, но нека поне не вали дъжд.
I don't know how I managed it...
Posted 07 октомври 2010 - 19:30
Sailing Ships, on Oct 7 2010, 19:20, said:
Тогава питам защо никой не го обяви вчера (защото си е повече от ясно, че за 2-3 дни Klaus Meine няма да е в кондиция да пее) или поне да не се дават изявления от промоутърите от типа на -
"Scorpions отменят концерта си в Гърция. Спокойно - в София със сигурност ще има. Ще ги настаним в 5-звезден хотел. Ще се возят в BMW и Mercedes."
"Scorpions отменят концерта си в Гърция. Спокойно - в София със сигурност ще има. Ще ги настаним в 5-звезден хотел. Ще се возят в BMW и Mercedes."
Защото, когато останат 2 дена до някой концерт и активността на купуване на билети е голяма. А продадения билет е ... продаден билет

Аз сериозно си мисля, че накрая ще има хора пред стадиона, които да подаряват билети

What am i supposed to do when the sky begins to fall ?
Posted 07 октомври 2010 - 19:32
Ozzy, on Oct 7 2010, 20:17, said:
Ами недейте толкова да се ядосвате, а си представете следната ситуация:
В Гърция, в деня на концерта, Клаус Майне се разболява. Местен лекар му казва: между 3 и 7 дена ти трябват за да се възстановиш. Какво знаят в този момент Скорпионс? Че концертът в Атина със сигурност "пада", а този в София е на кантар. Какво решават да направят те? Да запишат обръщение към феновете. И в Атина, и в София. Атинското съобщение го пускат веднага, защото в Гърция нещата с концерта са ясни. За Софийското си казват: Майне отива в Германия на преглед. Ако лекарят каже, че може да пее след три дена - отиваме в София и свирим. Ако каже, че му трябва повече време за възстановяване - пускаме и второто записано съобщение (което е записано именно с тази цел - ако концерта в БГ се отмени, да го пуснат на феновете).
Възможно ли е това да е случаят? Възможно е, разбира се. Дори аз лично си мисля, че ТОЧНО ТОВА Е СЛУЧАЯТ.
В Гърция, в деня на концерта, Клаус Майне се разболява. Местен лекар му казва: между 3 и 7 дена ти трябват за да се възстановиш. Какво знаят в този момент Скорпионс? Че концертът в Атина със сигурност "пада", а този в София е на кантар. Какво решават да направят те? Да запишат обръщение към феновете. И в Атина, и в София. Атинското съобщение го пускат веднага, защото в Гърция нещата с концерта са ясни. За Софийското си казват: Майне отива в Германия на преглед. Ако лекарят каже, че може да пее след три дена - отиваме в София и свирим. Ако каже, че му трябва повече време за възстановяване - пускаме и второто записано съобщение (което е записано именно с тази цел - ако концерта в БГ се отмени, да го пуснат на феновете).
Възможно ли е това да е случаят? Възможно е, разбира се. Дори аз лично си мисля, че ТОЧНО ТОВА Е СЛУЧАЯТ.
Представи си и ти следната ситуация:
Възможно е Klaus Meine да е бил неразположен преди това и поради тази причина сетлистовете в Истанбул и Израел да бъдат такива, каквито са. В Атина, в деня на концерта се разболява окончателно. Всички знаем, че членовете на групата са (доста) придирчиви. Затова той веднага лети до Германия. Не му пука за мнението на някой гръцки лекар. Rudolf Schenker и Matthias Jabs записват двете съобщения. Ясно е, че концерт в Гърция няма да има. Пускат видеото, предназначено за нас, днес. Съвсем коректно информират веднага и нашите промоутъри.
Междувременно информацията за отменения концерт в Гърция достига до феновете, до Вас като медия. Вие (и не само) искате повече яснота. В резултат на това получавате категоричен отговор, че концерт ще има. Чудесно. Днес се пуска пресинформация какво ще се случи, докато групата е в България. И това е чудесно. Но защо пускаш подобно категорично съобщение, при положение че след 5-6 часа сам ще се опровергаеш и рискуваш да станеш за смях с оглед на изявленията си от предишния ден? Това е.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 07 октомври 2010 - 19:40
Sailing Ships, on Oct 7 2010, 20:32, said:
Представи си и ти следната ситуация:
Но защо пускаш подобно категорично съобщение, при положение че след 5-6 часа сам ще се опровергаеш и рискуваш да станеш за смях с оглед на изявленията си от предишния ден?
Posted 07 октомври 2010 - 19:43
Ozzy, on Oct 7 2010, 20:24, said:
Не. Ти стига.
Днес, в около 14-15 часА, ЗиРок говориха близо 15 минути с Арт БГ. И Харо 15 минути обясняваше как концерт в събота ще има. В колко ще почне, в колко ще отворят вратите, какво ще се продава вътре, ще има ли подгряващи и т.н. Абсолютно не вярвам, че 15 минути е говорил такива неща, знаейки, че концерт НЯМА да има. За какво му е?! Да се излага, предварително знаейки, че до 2-3 часа официално ще бъде обявено, че концерт няма? Глупости!
Днес, в около 14-15 часА, ЗиРок говориха близо 15 минути с Арт БГ. И Харо 15 минути обясняваше как концерт в събота ще има. В колко ще почне, в колко ще отворят вратите, какво ще се продава вътре, ще има ли подгряващи и т.н. Абсолютно не вярвам, че 15 минути е говорил такива неща, знаейки, че концерт НЯМА да има. За какво му е?! Да се излага, предварително знаейки, че до 2-3 часа официално ще бъде обявено, че концерт няма? Глупости!

Ozzy, дори да не са знаели вчера, а да са разбрали едва днес, само 2-3 часа след участието си по Z-Rock, по никакъв начин не променя факта, че "Арт БГ" се изложиха. Дори и с малко. Никого не обвинявам. Разсъждавам на глас и си задавам някои въпроси. Няма как точно ние да знаем истината на 100%, но нищо не ни пречи да упражним това свое право.

И аз това питам - "За какво му е?"
При положение че има голяма вероятност концертът да падне, да говори пред медиите, че концерт категорично ще има, че еди-какво си. По-добре да си мълчаха, докато нещата не се изяснят максимално.
Ситуацията много ми напомня тази с Depeche Mode и проблемите със здравето на Dave.
Edited by Sailing Ships, 07 октомври 2010 - 19:57 .
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 07 октомври 2010 - 19:46
Уж щяло да бъде към края на месеца, пък ще видим.
Само да не го сложат на 27ми, че как ще сме едновременно на Scorpions и WASP не ми е ясно...
Само да не го сложат на 27ми, че как ще сме едновременно на Scorpions и WASP не ми е ясно...
Posted 07 октомври 2010 - 19:54
Sailing Ships, on Oct 7 2010, 20:43, said:
Ozzy, дори да не са знаели вчера, а да са разбрали едва днес, само 2-3 часа след участието си по Z-Rock, по никакъв начин не променя факта, че "Арт БГ" се изложиха.

При положение че има голяма вероятност концертът да падне
Ще го кажа с други думи - не обвинявайте една доказала се фирма в неща, които само може да фантазирате или предполагате. До сега тези хора нямат издънен концерт и са се доказали на нашия пазар. Нямам никакви основания да се съмнявам в тях. Това НЕ Е НМА.
Posted 07 октомври 2010 - 20:10
Ozzy, on Oct 7 2010, 20:54, said:
Точно тук не съм съгласен. Ако те не са знаели каква е реалната ситуация по време на интервюто за ЗиРок - по никакъв начин не са се изложили.
Ама откъде да знаем, че имало голяма вероятност концертът да падне? От това, че и в Гърция пада? Че там може да падне и след три дни да има концерт у нас - примери бол. Нали можеш да си представиш колко мейла и нерви са разменени днес между организаторите и мениджърите?
Ще го кажа с други думи - не обвинявайте една доказала се фирма в неща, които само може да фантазирате или предполагате. До сега тези хора нямат издънен концерт и са се доказали на нашия пазар. Нямам никакви основания да се съмнявам в тях. Това НЕ Е НМА.

Ама откъде да знаем, че имало голяма вероятност концертът да падне? От това, че и в Гърция пада? Че там може да падне и след три дни да има концерт у нас - примери бол. Нали можеш да си представиш колко мейла и нерви са разменени днес между организаторите и мениджърите?
Именно защото не знаеш нещо със сигурност дали ще се случи, какъв е смисълът да си убеден, да говориш за него, че ще стане, да го рекламираш? Аз това не проумявам. Затова и си дискутираме с теб.
Прав си. Има много примери за това, че един концерт се отменя, а след 3 дни групата спазва графика на турнето си. Да, мейлите със сигурност са били ужасно много, както и изхабените нерви. Ами - феновете? ОК, ние с теб сме от София и след 2-3 седмици ще намерим време да отидем, въпреки провала на сегашните ни планове, но какво да кажем за хората от провинцията?
Аз нямам желанието да обвинявам "Арт БГ". Концерти винаги са падали, винаги са се отлагали, както казах. Такъв е бизнесът. Просто се подразних от дребния факт, че до последно нищо не се знаеше и (почти) до последно организаторите бяха твърдо убедени и рекламираха концерта. Затова поне според моето скромно мнение от "Арт БГ" малко се изложиха. Нищо повече.
Edited by Sailing Ships, 07 октомври 2010 - 20:12 .
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 07 октомври 2010 - 20:37
Не ми се влиза в спорове, знам само едно - аз, която съм горе долу на половината години на Клаус Майне, се възстановявам от настинка около седмица. Нереално беше да ни убеждават, че той ще се оправи за два-три дни и ще излезе на сцената в този студ след скорошно боледуване, за да пее над два часа, все едно нищо не е било. Това е.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!
Vanquish the pain
Posted 07 октомври 2010 - 20:39
Никой не е убеждавал никого в нищо. В рамките на по-малко от 24 часа всички са се чудили ще стане ли чудо или не. В рамките на по-малко от 24 часа виждат, че чудо няма да стане и казват: концерт няма да има. Нито някой е мотал някой в продължение на дни и седмици, нито нищо. Това е.
Posted 07 октомври 2010 - 21:15
„Ама откъде да знаем, че имало голяма вероятност концертът да падне? От това, че и в Гърция пада? Че там може да падне и след три дни да има концерт у нас - примери бол.”
Миналата година AC / DC са принудени да отменят втория концерт на 3 март 2009 г., Антверпен, Белгия в резултат на внезапно заболяване на Брайън Джонсън, който се разболява от тежък грип и не е в състояние да пее. На 05 март 2009 г. AC/DC изнасят концерт в Лайпциг.
"аз, която съм горе долу на половината години на Клаус Майне, се възстановявам от настинка около седмица." Брайън Джонсън тогава беше на 62 години.
„Именно защото не знаеш нещо със сигурност дали ще се случи, какъв е смисълът да си убеден, да говориш за него, че ще стане, да го рекламираш?”
Смисъла е в това, че ако се беше провел концерта, тъй както предполагам, че нашата страна са ги информирали в последния момент,
в тоя случай ако си мълчат колко ли билета щяха да продадат. Не че със тези дъждове и студ положението с желаещите рязко се е повишило.
„ОК, ние с теб сме от София и след 2-3 седмици ще намерим време да отидем, въпреки провала на сегашните ни планове, но какво да кажем за хората от провинцията?”
А какво да кажат българите които отидоха в Гърция. На никой не му е приятно, но най-малка вина в такива случаи имат организаторите. То не че музикантите имат вина. Никой не е по велик от природата. В такива ситуации няма доволни. А питате ли организаторите които са наели стадион, изградили са сцена резервирали са хотели наели са персонал който да движи мероприятието и т.н. Надявам се все пак да са направили нужните застраховки, защото просто не ми се мисли в какво положение ще са.
п.п. А ако са си направили застраховка и застрахователят не е щастлив.
Миналата година AC / DC са принудени да отменят втория концерт на 3 март 2009 г., Антверпен, Белгия в резултат на внезапно заболяване на Брайън Джонсън, който се разболява от тежък грип и не е в състояние да пее. На 05 март 2009 г. AC/DC изнасят концерт в Лайпциг.
"аз, която съм горе долу на половината години на Клаус Майне, се възстановявам от настинка около седмица." Брайън Джонсън тогава беше на 62 години.
„Именно защото не знаеш нещо със сигурност дали ще се случи, какъв е смисълът да си убеден, да говориш за него, че ще стане, да го рекламираш?”
Смисъла е в това, че ако се беше провел концерта, тъй както предполагам, че нашата страна са ги информирали в последния момент,
в тоя случай ако си мълчат колко ли билета щяха да продадат. Не че със тези дъждове и студ положението с желаещите рязко се е повишило.
„ОК, ние с теб сме от София и след 2-3 седмици ще намерим време да отидем, въпреки провала на сегашните ни планове, но какво да кажем за хората от провинцията?”
А какво да кажат българите които отидоха в Гърция. На никой не му е приятно, но най-малка вина в такива случаи имат организаторите. То не че музикантите имат вина. Никой не е по велик от природата. В такива ситуации няма доволни. А питате ли организаторите които са наели стадион, изградили са сцена резервирали са хотели наели са персонал който да движи мероприятието и т.н. Надявам се все пак да са направили нужните застраховки, защото просто не ми се мисли в какво положение ще са.
п.п. А ако са си направили застраховка и застрахователят не е щастлив.
Edited by Ugly, 07 октомври 2010 - 21:25 .
Posted 07 октомври 2010 - 21:19
Никой не е виновен в такава ситуация.Всеки го е яд,че се провалиха нещата,но важното е все пак концертът да се състои.Да се надяваме,че ще е на удобна дата,а няма да съвпадне с тaзи на W.A.S.P.
Posted 07 октомври 2010 - 22:14
Идиоти... Концерт на стадион, в края на Октомври. Да го преместят направо на Алеко, на ски пистите...
Има нещо, заради което всички биографици на Блек Сабат заслужават да бъдат побити на колове, оставени докато гаргите им гризат карантиите:
Защо всички говорят за "Времето с Ози" и "Времето след Ози"?! В историята на Сабат съществува времето "Преди ДИО" и "Времето след ДИО". Самия ДИО е безпрецедентен и вечен.
Защо всички говорят за "Времето с Ози" и "Времето след Ози"?! В историята на Сабат съществува времето "Преди ДИО" и "Времето след ДИО". Самия ДИО е безпрецедентен и вечен.
Posted 07 октомври 2010 - 22:38
Слушам Скорпиънс от края на 1987-ма. Това е любимата ми банда и хоп "припадам' като разбирам за култовата зала, която ще приюти прощалния им концерт! А като разбрах, че концерта е преместен на мястото, където студентите от СУ играят физическо направо се отказах! Ozzy, пич не мога да те разбера зощо ги защитаваш тези "промоутъри" след като още вчера гръцкия фен-сайт на Скорпиънс ( най-добрия фен сайт на бандата за мен ) излезе с инфо, че Клаус трябва да почива цяла седмица! Моля се този концерт да го има и то в човешки условия, за да се изкефят хората купили си билети .... ама тъпи ходове като вчерашния с уверения за идването на бандата и т.н. ме отвращават!
Posted 07 октомври 2010 - 23:46
Дано преместят концерта в някаква зала, този стадион е ужасен.
Hedniska Blod
Posted 07 октомври 2010 - 23:48
Сигурно ще прозвучи нереално и сантиментално, но трябваше да се сбогуваме на Васил Левски. Единственият стадион в БГ, отговарящ на класата на Скорпиънс. Една от най-успешните и емблематични групи в рока, когато праведната музика царуваше, е просто тъпо да бъде забутана на такова място, нищо че Васил Левски няма да се напълни. Иначе дано Клаус се възстанови бързо и да има концерт, и всичко да бъде както трябва. Пу пу пу дано!
Posted 08 октомври 2010 - 00:28
Всяко зло, за добро. Нямаше на тая нива и при тия температури да се получи нищо. Хората щяха да останат недоволни, групата щеше да свири колкото да отбие номера. Ташак.
Edited by didogun, 08 октомври 2010 - 00:29 .
Posted 08 октомври 2010 - 08:01
Jorko_Beliata, on Oct 7 2010, 23:14, said:
Идиоти... Концерт на стадион, в края на Октомври.
Възможностите са били две: да има концерт на открито (защото желаещите да го посетят са повече отколкото вместимостта на която и да е било зала у нас) или да няма изобщо концерт. Дори няма да ви питам кое от двете предпочитате - близо 10-те хиляди продадени билета ми дават ясна и точна представа какво искат феновете.
venelinnn, on Oct 7 2010, 23:38, said:
Ozzy, пич не мога да те разбера зощо ги защитаваш тези "промоутъри"
venelinnn, on Oct 7 2010, 23:38, said:
след като още вчера гръцкия фен-сайт на Скорпиънс ( най-добрия фен сайт на бандата за мен ) излезе с инфо, че Клаус трябва да почива цяла седмица

Posted 08 октомври 2010 - 08:29
Ozzy, on Oct 8 2010, 09:01, said:
Това е лесно за обяснение - досега тази агенция не е разочаровала феновете си, организирала е концерти на групи като Haggard, Lordi, Sodom, Crematory и т.н. и при тях издънки е нямало и няма индикации да има такива за в бъдеще.

Откакто снощи блокът ми се разтресе с 4 и нещо по Рихтер (аз на един от последните етажи

It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Vanquish the pain
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users