Jump to content

Рок концертите на фестивала в гр. Ловеч - 2010г.6-11.05.2010г. - Градски площад

• You cannot reply to this topic
19 replies to this topic

#1 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 януари 2010 - 15:23

За момента нищо интересно за нас... Но поне вече знаем, че такъв фестивал тази година ще има.

http://mysound.bg/?act=article&id=7848
I don't know how I managed it...

#2 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 22 януари 2010 - 15:30

Искаш да кажеш, че името Лейди Гага скоро няма да грейне в подписа ти, така ли? :)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#3 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 януари 2010 - 15:40

Ще грейне, да... Редом до това на ИгрЪта (Дъ Гейм) :)

#4 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 22 януари 2010 - 15:41

Абе не помня вече, ама Туйстед Систър свириха ли в Ловеч??Или пак "музикално компетентни журналисти" са се оплескали :)

#5 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 22 януари 2010 - 15:46

View PostСтефан Николов, on Jan 22 2010, 15:41, said:

Абе не помня вече, ама Туйстед Систър свириха ли в Ловеч??
http://www.katehizis...ws.php?id=7519
:)

#6 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 22 януари 2010 - 15:55

Мерси значи все пак не са се оцапали както обикновенно :)

#7 king_of_dreams

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 105 posts

Posted 22 януари 2010 - 17:31

" Именно тя ще бъде черешката на тортата в 5-дневната фиеста" - щом тя ще е черешката, представям си какви ще са останалите компоненти на тортата :) И по-добре - не ми се разкарва пак до Ловеч, не и след последното кошмарно пътуване.

#8 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 22 януари 2010 - 19:55

Фестивалът е шестдневен. За пети пореден път ще се провежда, как пък не запомниха... А "черешката на тортата" не се съмнявайте, че ще бъде такава заради работния ден, който ще е 11 май. Рок концертите, както обикновено, предполагам ще се нагодят да са събота и неделя. И на най-глупавия общинар му е ясно, че рокаджиите правят най-голямата навалица и пият най-много бира. :)

#9 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 23 януари 2010 - 01:00

Направи всичко възможно чрез познати, познати на познати и познати на познати на познати кръчмите да работят по до късно.
Ако успееш - после върви в Каварна да предаваш опит...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#10 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 23 януари 2010 - 03:53

View PostSatyr, on Jan 23 2010, 01:00, said:

Направи всичко възможно чрез познати, познати на познати и познати на познати на познати кръчмите да работят по до късно.
Ако успееш - после върви в Каварна да предаваш опит...

Ама нали ти казах, че то си има кръчми, които си работят докато има клиенти по всяко време, не само покрай феста. Само дето трябва някой да ви ги покаже. :D Освен това в двете такива, които веднага ми изкачат на ум (които най-редовно посещаваме) се слуша и доста качествена музика. В едната е по дифолт (Радио 1 Рок, нон-стоп), в другата - на поискване (всичко). Има си и цял денонощен бар и то голям, в центъра на Вароша, само трябва там да се пренебрегне по някакъв начин техно музиката, която обаче напоследък все по-настойчиво се измества от обикновен ненатрапчив мейнстрийм денс и попец (че и поп рочец се прокрадва). Въобще места за среднощна забава след концертите и извън механа "Оазис" има. :D

Каварна да си се оправят. А опит с удоволствие бих предал. Стига да са схватливи. И бирата и шкембето да са евтини (шкембето да е и хубаво).

#11 Bozo

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 11 posts

Posted 06 април 2010 - 18:44

http://paper.standar...?article=319878

:crying:

#12 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 06 април 2010 - 19:48

Не че някога изобщо съм имал намерение да ходя там, но жалко все пак.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#13 ping_pong_bitches

star sucker

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 270 posts

Posted 07 април 2010 - 06:20

Това с безплатните концерти и конкретно този фест са си чиста измекярщина за мен.

#14 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 07 април 2010 - 08:24

"Това с безплатните концерти и конкретно този фест са си чиста измекярщина за мен. "

Честно казано, няма нищо безплатно в това да отидеш от Варна, София, Бургас и т.н. до Ловеч и да си наемеш хотел за да гледаш определени групи. На мен определено ми излиза по скъпо отиване до Ловеч от колкото концерт в София. Иначе мразя безплатни концерти, по простата причина, че на такива мероприятия има страшно много случайни хора които не знаят за какво са там. Но въпреки това предпочитам примерно да видя Twisted Sister или W.A.S.P на живо на такъв "безплатен" концерт, от колкото да не отида (което не ми пречи ако има платени да отида и на тях).

#15 maznislav

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 26 posts

Posted 07 април 2010 - 12:11

кофти тръпка
МИналата година гледахме прекрасни банди...
Кога щяхме да видим иначе Bonfire Kingdom Come и Doken :yes:
Имах подозрения , че ще бъде зле таз година , ама чак пък толкоз ... гаднооооо :crying:

#16 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 07 април 2010 - 14:23

На мен пък много ми харесваше фестивалът в Ловеч - групите винаги бяха яки (кога друг път ще гледаме Слейд и Kingdom Come например?!), хубава атмосфера, приятно градче, а и винаги съм била с приятели, така че публиката не ме бъркаше изобщо. Мъчно ми е, че отпада. Дано да е само за тази година.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#17 Fak_yu!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 187 posts

Posted 07 април 2010 - 18:19

View PostUgly, on Apr 7 2010, 08:24, said:

Иначе мразя безплатни концерти, по простата причина, че на такива мероприятия има страшно много случайни хора които не знаят за какво са там.

Много се дразня на такива мисли. :crying:

P.S. Те случайните хора, защо изобщо са хора?

Edited by Fak_yu!, 07 април 2010 - 18:20 .

Да летиш с неподозиран устрем, обхванат от непозната жизнена енергия, към все по-достойни и по-човешки дела, към живот без слабости, страдания и болки, към света на освободения от грубите прояви на високомерие и хегемонизъм човек, на еснафското съществуване и плесента от отживелиците на миналото - това е безценният дар на планината. Съзнаваме ли го?!

#18 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 08 април 2010 - 10:05

"Много се дразня на такива мисли.

P.S. Те случайните хора, защо изобщо са хора? "

А сага като те дразнят такива мисли да спра да мисля ли или да си убия децата. Определено не ми повдига настроението като до мен има 60-70 годишни пенсионери които си пробват слуховото апаратче дали ще чуят нещо и определено не знаят за какво са на площада. А пък простотията в Каварна където на малкото площадче са набили само шатри и скари направо ме размазва, човек се чуди дали да гледа концерт или да си пази задника да не се подпали на някоя скара. И определено от ефекти с пушеци няма нужда, той площада си е достатъчно задимен.

Edited by Ugly, 08 април 2010 - 10:06 .

#19 eXasis

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 39 posts

Posted 08 април 2010 - 17:26

Концертите се правят за ХОРА, независимо дали са безплатни или не. Следователно всеки ЧОВЕК има правото да присъства на тях. Извинявай, ама тези "60-70 годишните" не са животни и не бива да се говори с такова пренебрежение за тях - ти също ще остарееш след някое време. Няма значение дали е млад или възрастен, щом е решил да те дразни. Както и дали входът се плаща или не - навсякъде се намират такива.
А как трябва да се държи човек, за да ти "повдигне настроението" ? Все пак си дошъл да гледаш групата, а не да правиш забележки на хората около теб. Аз не виждам какъв е проблема, освен ако не те провокират по някакъв начин... Попринцип за безплатните концерти винаги си имаш едно наум, че са леки и неангажиращи - нормално е да има и любопитни хора, които са дошли просто от любопитство.

#20 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 08 април 2010 - 18:31

Аз нямам нищо против хората които посещават този тип концерти. Аз казвам какво не ми харесва на мен в безплатните концерти, а не казвам, че не трябва да има такива хора или да се забрани на определени хора да ходят по концерти.

"ти също ще остарееш след някое време"

Айде стига, аз пък си мислех, че вече съм остарял. В случая няма нищо общо възрастта. Става въпрос за това, че голяма част от местното население, което през живота си не е чувало нищо по различно от ташка и бомбашка се изтърсва на рок концерт (не зависимо дали става въпрос за Ловеч или София). Единствено и само защото точно в този момент всички са там и за да не изпуснат някоя клюка. По младите с надеждата да забият нещо чуждо и да се видят с приятели, а по възрастните защото точно в този момент не дават поредния сериал и за да поклюкарстват. За много от тях това е като да ти дойде цирка в града. Отиват да видят някакви клоуни (паплач) които се изтърсват от близки и далечни места, облечени по странен начин за да слушат някакъв шум, който тази паплач си мисли, че е музика. На концерта на Europe, тъй като не ме пуснаха да мина напред, в радиус от 15 метра около мен, освен мен имаше само 1 момче което пееше от време на време. Имаше двама старци (единия с бастун), които страшно ми напомниха на старците от балкона на мъпет шоуто. През цялото време люпеха семки и си говореха. По едно време след 3-4 песен изглежда им стана много шумно или ги заболяха краката и си тръгнаха. Хората около мен гледаха на всякъде другаде, но не и към сцената и имаше толкова досада на лицата им, че се чудех дали са им платили за да присъстват или са ги докарали насила. Не настъпи раздвижване даже и на The Final Countdown, която се очаква, че ще е по популярна и за по-непросветените с творчеството на Europe. За Twisted Sister и W.A.S.P не наривах тази грешка и успях да се предвижа по-напред и да избегна тези гледки.

И пак повтарям нямам нищо против, че хората са отишли на мегдана да гледат шоу (в случая не музикално, а някакво си тяхно шоу). Просто на мен не ми харесва да гледам концерт в такава компания. Поради тази причина на такива концерти ходя само когато наистина групата която е поканена ми харесва.

Миналата седмица бях на кино и на два реда пред мен имаше една жена която беше с двете си деца едното от което почти през цялото време плака. Е със сигурност обичам децата, но това не попречи да ми развалят удоволствието от филма.

Аз също не харесвам и концерти в зала "Фестивална" (може би даже повече от безплатните), но това не означава, че трябва да разрушат залата. Просто не ходя в нея на концерти (даже и на групи които бих ги гледал ако са в друга зала).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users