Jump to content

Kavarna Rock Fest 201023-25.07.2010г. - стадион "Калиакра"

• You cannot reply to this topic
569 replies to this topic

#81 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 10 март 2010 - 09:08

Предимството на Sonisphere може да са групите, които ще свирят, но Каварна е място, където освен на фестивала се ходи и заради морето и бирата, които се леят от сутрин до вечер. Трудно мога да сравня 2 дни на стадиона с 1 седмица на море(или 3 дни, който както си избере). :worship:
Които и групи да поканят тази година със сигурност ще се ходи, а колкото по-добри групи, толкова по-добре.

#82 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 март 2010 - 09:30

View PostBeerMe, on Mar 10 2010, 09:08, said:

където освен на фестивала се ходи и заради морето и бирата, които се леят от сутрин до вечер
Така е. В София бира си нямаме :metal: За това и ходя два пъти годишно в Каварна - да разбера какво точно представлява тази хмелена течност :worship:
I don't know how I managed it...

#83 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 10 март 2010 - 09:34

View PostOzzy, on Mar 10 2010, 09:30, said:

Така е. В София бира си нямаме :) За това и ходя два пъти годишно в Каварна - да разбера какво точно представлява тази хмелена течност :worship:

Друго си е да опънеш кокал на кръчметата пред стадиона. :metal:

#84 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 март 2010 - 09:34

Баце, не можеш да отречеш, че за повечето софиянци, морето е идея фикс. Като наближи лятото и полудявате. Съгласен съм с г-н Петров, че и на фестовете по брега повечето фенове са столичани, ама признайте, че и морето има много голям процент влияние в това :metal:
Бирата е ясна, ама да си удариш студена биричка след плажа, ехе... с панирани рапани и цаца :worship:

#85 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 март 2010 - 09:37

View PostBeerMe, on Mar 10 2010, 09:34, said:

Друго си е да опънеш кокал на кръчметата пред стадиона. :worship:
Ако "кръчметата" за които говориш са тези, за които се сещам, то това е последното място във вселената, на което си мечтая да "опъна кокал".

View PostSvil, on Mar 10 2010, 09:34, said:

Баце, не можеш да отречеш, че за повечето софиянци, морето е идея фикс. Като наближи лятото и полудявате. Съгласен съм с г-н Петров, че и на фестовете по брега повечето фенове са столичани, ама признайте, че и морето има много голям процент влияние в това :)
Че кой казва нещо различно?! Така е разбира се... Просто си мисля, че никой не се вдига от на майната си до на майната си щото там имало бира :D Хората се вдигат защото ТАМ ИМА КОНЦЕРТИ. Ако концертите ги нямаше, последното място за което ще се сетят софиянци или които и да са отивайки на море е Каварна. :metal:

#86 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 10 март 2010 - 09:41

View PostOzzy, on Mar 10 2010, 09:37, said:

Ако "кръчметата" за които говориш са тези, за които се сещам, то това е последното място във вселената, на което си мечтая да "опъна кокал".

Че кой казва нещо различно?! Така е разбира се... Просто си мисля, че никой не се вдига от на майната си до на майната си щото там имало бира :worship:

Не ме разбра, бирата и морето са просто бонус към феста. Идеята ми беше, че много хора съчетават ходенето на море с Калиакра рок фест.. както и да е...Бира имам и в хладилника ако става въпрос.

И да, прави си на море в Каварна по друг повод не бих отишла ако не бяха концертите. Дори последната година спахме в Балчик, защото плажа в каварна е ужасен.

Edited by BeerMe, 10 март 2010 - 09:42 .

#87 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 март 2010 - 09:44

Ако концертите ги нямаше, последното място за което ще се сетят софиянци или които и да са отивайки на море е Каварна. :worship:
Което идва да ми подскаже, че ако в Созопол имаше къде да се провеждат концерти, би бил перфектната концертна дестинация през лятото :metal:

#88 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 10 март 2010 - 09:46

View PostBeerMe, on Mar 10 2010, 09:41, said:

И да, прави си на море в Каварна по друг повод не бих отишла ако не бяха концертите. Дори последната година спахме в Балчик, защото плажа в каварна е ужасен.
За това говоря, да :worship:

#89 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 10 март 2010 - 10:03

Просто си мисля, че никой не се вдига от на майната си до на майната си щото там имало бира :D
А-а, това аз го правя. Заклел съм се и минимум веднъж годишно ходя в Трявна - заради природата, архитектурата, спокойствието и на първо място - живата бира в местната (белгийска :) ) бирария :metal:
Само дето концерти в Трявна няма. Което не е непременно недостатък.
Иначе, жива бира има и на много места в София, тях също посещавам с кеф, дори и едно в Бургас открих. Но на север от Варна положението с бирата е критично. Няма нищо качествено, извън стандартните бири, налични във всеки магазин, плюс наливната бълвоч на и пред стадиона. Та, ако има нещо, с което Каварна да наваксва, това определено е БИРАТА.
Освен това, живата бира има много малка трайност и дори и в хладилен камион, не мога да си нося такава с мен за повече от ден-два :worship:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#90 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 10 март 2010 - 10:08

View PostBeerMe, on Mar 10 2010, 09:41, said:

...спахме в Балчик, защото плажа в каварна е ужасен.
Ех, а да знаехте какви разкошни плажове има покрай Шабла и Крапец... :worship:
ПИСУК!

#91 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 10 март 2010 - 10:11

View Postwhiplash159, on Mar 10 2010, 10:08, said:

Ех, а да знаехте какви разкошни плажове има покрай Шабла и Крапец... :metal:
За Шабла подозирах. Но какво е това Крапец? Аз само да го намеря на картата и.... :worship:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#92 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 10 март 2010 - 10:14

View Postwhiplash159, on Mar 10 2010, 10:08, said:

Ех, а да знаехте какви разкошни плажове има покрай Шабла и Крапец... :worship:

Родена съм в района, но друг се грижеше за организацията по спането :metal: А Крапец е едно хубаво място все още не презастроено.

#93 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 10 март 2010 - 10:18

View PostSatyr, on Mar 10 2010, 10:11, said:

Но какво е това Крапец? Аз само да го намеря на картата и.... :worship:
Крапец е село между Шабла и Дуранкулак. По-точно се намира тук.
ПИСУК!

#94 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 10 март 2010 - 13:19

View PostSatyr, on Mar 10 2010, 10:03, said:

Иначе, жива бира има и на много места в София, тях също посещавам с кеф, дори и едно в Бургас открих.

кое е това чудотворно място в бс ако споделиш :)
аз съм по твърдите питиета по принцип, освен ако няма изобилие от Guinness или нещо баварско, но за жива бира .. ще се дам
иначе Созопол би бил чуден за концерти ..
а Каварна не само за Софиянци не би била място за почивка и плаж, ако нямаше концерти .. до преди Дио през 2005, за мен и повечето ми приятели от Бургас, Каварна беше .. нещо като Албания - "някъде в другият край на балканите (в случая черноморието), където не смятам, че някога ще стигна"
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#95 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 март 2010 - 13:33

Аз пък съм ходил в Каварна още през 90-те, беше за един 8-ми декември. Цялата област беше като заспала. Всъщност бяхме някъде в Шабла, но минахме през Каварна. Едва намерихме работещ магазин за хранителни стоки и то през деня. Но пък в кръчмето дето бяхме каква рибена супа ядохме, и до сега си я спомням...

#96 Belbo

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 30 posts

Posted 10 март 2010 - 13:44

[quote name='stormbringer' date='Mar 10 2010, 13:19 ' post='61746']
кое е това чудотворно място в бс ако споделиш :)

На площад "Св. св. Кирил и Методий" има една кръчма, на която не помня името, но предлага жива бира. Намира се срещу механа "Банско"

#97 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 10 март 2010 - 14:10

View PostBelbo, on Mar 10 2010, 13:44, said:

На площад "Св. св. Кирил и Методий" има една кръчма, на която не помня името, но предлага жива бира. Намира се срещу механа "Банско"

Мда точно на площада се намира, като идваш от посока Александровска се пада в дясно, до Търговския център. Няма как да го пропуснеш то си пише с големи букви "Жива Бира" :)

#98 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 10 март 2010 - 14:14

View PostSvil, on Mar 10 2010, 13:33, said:

Аз пък съм ходил в Каварна още през 90-те, беше за един 8-ми декември. Цялата област беше като заспала. Всъщност бяхме някъде в Шабла, но минахме през Каварна. Едва намерихме работещ магазин за хранителни стоки и то през деня. Но пък в кръчмето дето бяхме каква рибена супа ядохме, и до сега си я спомням...
Баща ми имат приятели, там ама аз май сефте ходих за Дио там не съм много сигурен :) . Ама винаги си е било такова малко градче добре, че бат Цонко го пооправи :P . То даже по голяма част от приетелите ми даже и не знаеха къде се намира ;)

#99 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 март 2010 - 14:17

Малките градчета си имат собствено очарование, не знам дали е чак толкова за добро, това че Цонко ги оправи. Е да, живнаха икономически, но да видим, докога и колко ...

#100 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 10 март 2010 - 14:51

View PostSvil, on Mar 10 2010, 14:17, said:

Малките градчета си имат собствено очарование, не знам дали е чак толкова за добро, това че Цонко ги оправи. Е да, живнаха икономически, но да видим, докога и колко ...

Цонко е един от най-обичаните кметове в България точно по тази причина, че съживи леко града. Миналата година говорихме с един дядо, който беше може би на 85+ години и дори той одобряваше подобни събития като Калиакра Рок Фест. Човека каза, че хората са доволни, има работа по време на фестивалите, изкарват някой лев, какво им трябва повече на местните. Най-много се радваше, че метълите били кротки и не създавали проблеми :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users