Jump to content

Kavarna Rock Fest 201023-25.07.2010г. - стадион "Калиакра"

569 replies to this topic

#481 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 юли 2010 - 09:43

View Postman on a mission, on Jul 29 2010, 10:36, said:

Винаги ми е било много смешно въпросното възвеличаване.Просто Цонко стана местният герой на Каварна и доби сериозна популярност именно благодарение на величаенето му от фенове и журналисти.Да видим още колко ще просъществува...
Ами така де... 5 години по всички медии, 5 години всички викаме "Цонко президент!", станА най-известния кмет в България след Бойко Борисов, а накрая какво се оказва? Че бил най-обикновен логистик. Разбираш ли. :)
То това не е смешно. Не е и тъжно. Просто е тъпо. Ако някой го удовлетворяват подобни обяснения, мен не ме. :)
I don't know how I managed it...

#482 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:12

Не знам какво означава "обикновен логистик", но именно при неговото управление Каварна се появи на картата. Образно казано, де. Честно, силно се съмнявам условията за провеждане на тия концерти да се осигуряват чак толкова лесно. Ако беше така, щяха да са в някой по-голям град. Поне така си мисля. Няма от къде да знам доколко той, точно, има заслуга за провеждането на тези концерти именно в Каварна, естествено, но все си мисля, че не е малко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#483 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:18

View PostТигър, on Jul 29 2010, 11:12, said:

Не знам какво означава "обикновен логистик".
Аз също не знам, но знам, какво означава спорец Цонко Цонев. "Обикновен логистик" е човек, който помага, ама само така лекинко, отстрани едва ли не. Друг върши основната работа по организирането на концертите. А накрая "логистИка" обира лаврите на успеха на даденото събитие. Демек - става мега известен. Така излиза по думите му... :)

#484 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:30

Ози, извини ме за емоционалността и тона на изказването ми, но "гейзера Заки" е гнусния и гаден педал Велизар Соколов от бившия мазен дует "Авеню" /сега просто обикновен педал.../. По едно време го познавах лично и по-мазно и лицеНЕприятно създание /пиша умишлено в среден род!/ трудно можеш да откриеш. Само да припомня на всички, че атаките, организирани срещу торент-тракерите /без никаква юридическа или правна обосновка!/ бяха инициирани от ужасно неприятно противната Саня Армутлиева /работил съм във "Вирджиния рекърдс" за малко - тя и гея Заки са си лика прилика - търкулнало се лайненце, намерило си другарче!/ и същия този Велизар Соколов. Далеч съм от мисълта да защитавам нарушенията на авторското право, но просто не е това начина /още повече, че и нашето и европейското законодателство ВСЕ ОЩЕ позволяват използването на даден продукт с авторски права за лична употреба, независимо от начина му на придобиване./...
А що се отнася до Мюзикаутор - изказах позицията си в предния си коментар - убеден съм, че никой не им е платил за това, че на концертите са били изсвирени песни, които са от техния каталог, защитен с авторски права, и по този параграф със сигурност би трябвало да получат пари. Но те трябва да си търсят тези пари от организаторите на концертите, а не от бат' Цонко /освен ако и той не е сред организаторите :) / и тук позицията ми изцяло съвпада с тази на Ози - толкова години се би в гърдите, че е организатор, а сега се оказа, че е само "спомоществувател" :) Елементарно, Уотстън ....упссс, Цонко :)

Edited by Minstrel in the Gallery, 29 юли 2010 - 10:32 .

#485 Dark

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 20 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:32

Мда, така е...а как ли ще се отрази на самото събитие? :)

#486 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:38

Аз пък за 5 години дето ходя на този фестивал и веднъж не съм чул Общината на Каварна да е организатор? :) Все си е имало Лауд Консъртс, Жокер и тн.
Виж 'С помощта на Общината' ми е познато, да.
Мисля си, че всеки който се тупа по гърдите трябва да има основание, Цонко Цонев като кмет и човек има право на това. Делата му го доказват и съм сигурен, че ако тази доскоро напълно анонимна компания имат и най-малкото правно основание, те ще си получат кирливите пари.

И още едно култово изказване на Цонко:

"Кметът на Каварна Цонко Цонев призова и „Музикаутор” да се включат в инициативата със скромно дарение, например 100 000 лева. "

Източник: http://focus-news.bg/?id=n1424661
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#487 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:40

Преди 5-6 години доста народ имаше само бегла представа, за това къде се намира Каварна. Понастоящем за този град се говори, хората знаят много добре къде се намира, с какво е известен, някои са ходили по повече от един път, рок фестивалът смея да кажа набира сила, групите, които са свирили искат да се върнат и да свирят пак, щото има луда тълпа, за фестивала и града се чува по европата, че и оттатък океана. Дай боже във всеки град по един такъв "обикновен логистик". Бъдете сигурни, че "обикновеният логистик" ще се справи и с тази ситуация. Пожелавам му го най-искрено, както му пожелавам да организира още много фестивали и събития в Каварна, на които да ходят и се радват хората.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#488 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:47

View PostScardust, on Jul 29 2010, 11:38, said:

веднъж не съм чул
Става вече малко нелепо :) Не познаваш хора, които са били фенове на Меноуар, а днес ги смятат за смешна група, не си чувал, че Община Каварна организира концерти... Все нещо не си разбрал и чул. :) Значи проблема явно трябва да е в теб :)
И не - не се нахвърлям :)

View PostEmperor, on Jul 29 2010, 11:40, said:

Пожелавам му го най-искрено, както му пожелавам да организира още много фестивали и събития в Каварна, на които да ходят и се радват хората.
Всички му го пожелаваме. :) Но ставаше въпрос за друго нещо...

#489 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:55

Нелепо е да защитаваш нещо, за което си нямаш никаква реална идея :)

#490 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 29 юли 2010 - 10:55

Прочее, ако загледате DVD-то на Manowar от 2007, ще видите изказване на Цонко Цонев, че е вързан с цялата организация на концерта. Само да кажа.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#491 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 29 юли 2010 - 11:08

Е то оставаше Кмета на общината да не е свързан с организацията на концерта. Само че да 'организираш' нещо, може да има поне 30 аспекта.
По същия начин може Музикаутор да си търсят и правата от 'Той Той', те все пак организираха фекалните пластмасови кутии.

#492 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 29 юли 2010 - 11:20

View PostDepositus Cordis, on Jul 27 2010, 09:27, said:

Втория ден - там бях заради Корпиклаани, видя се че и голяма част от публиката също. Внесоха много настроение и сетлиста им беше от най-добрите които можеха да изкарат за малкото време което имаха. В репортажа в сайта, писан явно от "трю трашър", се усеща иронично отношение и непознаване на групата дори и за 5те реда за тях, което е непрофесионално и дразнещо. След Корпиклаани имах чуството, че концерта е свършил и започва съвсем друг.
Браво за това мнение! :) Напълно го споделям! :) :)
Дано някой се сети да организира самостоятелен концерт на Корпиклаани, подкрепени от други фолк-метъл групи.
Hedniska Blod

#493 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 29 юли 2010 - 11:26

Всички му го пожелаваме. :) Но ставаше въпрос за друго нещо...
[/quote]

Другото нещо е, че е станал мега популярен покрай организираните в града концерти. Че защо да не е популярен, да дава интервюта, да го показват по телевизията, да изказва мнение за това и онова. Според мен точно такива хора трябва да се показват, които са НАПРАВИЛИ нещо. Организацията на концертите в Каварна съм сигурен, че ти е повече ясна отколкото на мен, както и кой с какво участва в нея. И оттам и от подписаните книжа вече следва въпросът към кого Музикаутор да се обръщат за правата си.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#494 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 29 юли 2010 - 11:49

View PostOzzy, on Jul 29 2010, 08:58, said:

...Община Каварна организира концерти (заедно със съответен промоутър, разбира се). Така се пише на всички плакати, така се рекламира по радио, телевизия и т.н.: "Loud Concerts и Община Каварна ГОРДО представят..."
Ей там, горе вляво:
Posted Image
В съответствие с това твърдение предлагам да кажем на Музикаутор, че имат да вземат пари и от ... "Каменица":
Posted Image

А иначе има много аспекти на организацията на един концерт. Едно от тях е наема на съоръжението, където той ще се проведе, който не е никак малък разход. В случая Joker Media / Loud Concerts не плащат за подобно нещо понеже общината, която е собственик на стадиона им го предоставя. Също като цяло за случването на тези концерти кметът е отговорен и с постоянно изказваното си желание подобни прояви да се случват и с натиска към определена промоутърска компания да се включи към организирането на съответното събитие. Защото ако не беше Цонко едва ли някой от организаторите на концерти щеше да се юрне да прави събития в Каварна.

Всъщност тук спора за дължимата сума е свързан изцяло с това, което е записано в договора на музикантите за изнасянето на конкретен концерт в Каварна. А какво пише в този договор едва ли някой от тук-пишещите знае.
ПИСУК!

#495 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 юли 2010 - 11:58

View PostScardust, on Jul 29 2010, 11:55, said:

Нелепо е да защитаваш нещо, за което си нямаш никаква реална идея :)
Да, общо взето и аз така мисля. Само дето аз нищо не защитавам, а само казвам, че 5 години да се биеш в гърдите с думите "Аз съм организатор", а след това когато се търсят някакви пари да кажеш, че не си, е..... как да го кажа..... Сещам се за една дума, ама не ми се иска да я казвам.

View Postwhiplash159, on Jul 29 2010, 12:49, said:

В съответствие с това твърдение предлагам да кажем на Музикаутор, че имат да вземат пари и от ... "Каменица":
Не съм чувал от "Каменица" да казват, че са организатори на концерти.
За сметка на това десетки пъти съм чувал от устата на Цонко Цонев изречението: "Община Каварна организира концерт/фестивал" :)

#496 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 29 юли 2010 - 12:14

Всъщност тук спора за дължимата сума е свързан изцяло с това, което е записано в договора на музикантите за изнасянето на конкретен концерт в Каварна. А какво пише в този договор едва ли някой от тук-пишещите знае.

Whiplash, точно там е работата, че организатора сключва договор с изпълнителя, в който договор обаче се уточняват всички детайли на концерта, без сетлиста естествено - пари, дати, гостоприемство, разходи за транспорт и т.н. и т.н. Мюзикаутор от своя страна нямат нищо общо с това в този момент - тях не ги интересуват условията по тези договори /писал съм и съм участвал в изготвянето на такива договори/ - от Мюзикаутор се интересуват кои песни се изпяват на този концерт. И тук няма значение дали са кавър-версии или собствени на групата песни. Пак казвам - идват Мегадет примерно, имат си договор за концерт с организатора тук, всичко е ОК, идват, пеят еди-кои-си песни и си отиват. Мегадет имат примерно договор с EMI за разпространение и авторски права за албумите си, EMI имат договор за представителство с Мюзикаутор за територията на БГ и съответно са носители на авторските права за използването на песните от албумите на Мегадет. След концерта организатора е длъжен /тъй като най-вероятно има договор с носителя на авторските права за използването на песните от албумите на Мегадет/ да се свърже с Мюзикаутор и да обяви - Мегадет изпълниха тези и тези песни, ние дължим на Мюзикаутор по 5 евро за използването на всяка песен от групата /защото групата също ще вземе някой цент дори и заради факта, че е изпълнила тези и тези песни!/, което ще рече, че организатора дължи на Мюзикаутор 100 евро за изпяването на тези песни от страна на Мегадет /това по всички закони си се счита за разпространение на обект на авторското право!/ и ако организатора не си плати тези 100 Евро, Мюзикаутор има право да го съди. Тези лайна от Мюзикаутор са изчакали да се събере прилично голяма сума от неиздължени пари за разпространението на всички песни по всички концерти, на които групи те имат права за разпространение и излъчване на територията на БГ. А и не на последно място - ако имаш финансови претенции, но в продължение на 5 години не си си търсил правата за тези претенции, ти ги губиш. Затова Мюзикаутор могат да имат претенции за неизплатени задължения в срок само до 5 години назад. ...

Извинявам се за юридическата тирада, само исках да изясня положението ... А то е - Мюзикаутор имат да вземат пари от организатора на концерта, а шума в медиите се появява, защото навсякъде е афиширано, че Община Каварна е ако не организатор, то поне СЪ-организатор на всички тези концерти. Нещо, което се оказва, че е един вид недоразумение :)

#497 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 29 юли 2010 - 12:22

Ако говорим за юридическа страна на нещата, ще е безумно да се доказва изпълнението на тези песни пред съда :)
Какво, ще отиде някой от Музикаутор и ще каже 'Аз бях там! Те свириха и тази песен!' :)
Без посредствен оторизиран орган, който да предостави протоколен документ , прилежно подписан от страна на организатора, тия пари ще ги видят през крив макарон.
Лично бих се заел с такова дело :)

Edited by Scardust, 29 юли 2010 - 12:22 .

#498 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 29 юли 2010 - 12:23

View PostMinstrel in the Gallery, on Jul 29 2010, 13:14, said:

Затова Мюзикаутор могат да имат претенции за неизплатени задължения в срок само до 5 години назад. ...
Моето изказване целеше друго - че без да познаваш въпросния договор не можеш да знаеш към кого всъщност трябва да са придявени претенциите. Иначе да - община се води съорганизатор, но както писах и по-горе има различни аспекти на организацията и общината участва в някои от тях. В случая конкретната история е от кого трябва да се търсят парите, които изискват Музикаутор.
ПИСУК!

#499 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 29 юли 2010 - 12:27

View PostScardust, on Jul 29 2010, 13:22, said:

тия пари ще ги видят през крив макарон.
Те вече виждат част от тия пари. И то не през крив макарон. Някои промоутъри са платили вече за някои концерти. Дори ако не се лъжа (сега не ми се рови назад да чета), самите Мюзикаутор споменават, че Loud са им платили за концертите на УАСП и Стратовариус.

#500 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 29 юли 2010 - 12:34

Те казаха и че Цонко Цонев е платил всичко до стотинката до миналата година през април, бтв. Въпросът е Маричков ли е излъгал тогава или Кметъла се прави на ударен сега.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users