Kavarna Rock Fest 201023-25.07.2010г. - стадион "Калиакра"
Started by Metal Heart, яну 09 2010 21:14
569 replies to this topic
Posted 14 април 2010 - 20:14
Умея да чета и разбрах, че някои не сте съгласни с реда, по който ще се появят артистите на сцената. След това съвсем традиционно последваха мненията за Tarja (певческите й способности), Nightwish (новата вокалистка) и всичко останало.
Това, че някой харесва повече Epica, Doro или Tarja Turunen по никакъв начин не означава, че организаторите ще се съобрази с предпочитанията на публиката, а с това кой колко популярност има или кой е на гребена на вълната в момента. Съответно той се появява на сцената трети или закрива концерта.
Освен с всичко казано от Ozzy, ще се съглася напълно с него и с това, че "приравняване", "надценяване" не може възприемат като факти. Те са плод на личната симпатия/антипатия към някой артист, както аз не разбирам защо някои банди са на толкова голяма почит напоследък. Не ми харесват, не ги слушам, не се занимавам да ги обсъждам, защото не ме засяга.
Това, че някой харесва повече Epica, Doro или Tarja Turunen по никакъв начин не означава, че организаторите ще се съобрази с предпочитанията на публиката, а с това кой колко популярност има или кой е на гребена на вълната в момента. Съответно той се появява на сцената трети или закрива концерта.
Освен с всичко казано от Ozzy, ще се съглася напълно с него и с това, че "приравняване", "надценяване" не може възприемат като факти. Те са плод на личната симпатия/антипатия към някой артист, както аз не разбирам защо някои банди са на толкова голяма почит напоследък. Не ми харесват, не ги слушам, не се занимавам да ги обсъждам, защото не ме засяга.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 14 април 2010 - 20:21
Абе чудя се защо Цонко не е поканил досега Пантомайнд.Мисля че това е достойна група за българско участие па макар да няма нито едно.Ей много се кефя на тази банда ама сама птичка пролет не прави,кажете според вас възможно ли е да ги видим там.
Posted 14 април 2010 - 20:23
DonDeMar, on Apr 14 2010, 21:21, said:
Абе чудя се защо Цонко не е поканил досега Пантомайнд.Мисля че това е достойна група за българско участие па макар да няма нито едно.Ей много се кефя на тази банда ама сама птичка пролет не прави,кажете според вас възможно ли е да ги видим там.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Posted 14 април 2010 - 20:32
Признавам, че думата "факт" е далеч не най-точната. Прави сте. Аз обаче никъде не оспорвам певческите и възможности... само тези на композитор
Все си мисля, че ако тя нямаше нищо общо с Nightwish и този и солов албум се бе появил ей така на пазара (като на всяка новоизгряваща банда), посещаемостта на концертите и щеше да е доооста по-различна от сега. Фен съм на този стил, но явно само аз не забелязвам, с какво е толкова уникален, невероятел и по-як от на разни други банди с женски вокали, които не събират по 5 000 човека в БГ.
И да отбележа, че Tarja не ми е антипатична или нещо... и третия път в БГ ще я гледам.

И да отбележа, че Tarja не ми е антипатична или нещо... и третия път в БГ ще я гледам.
I will win but never fight
That's the Art of War
That's the Art of War
Posted 14 април 2010 - 21:06
Тигър, on Apr 14 2010, 21:23, said:
Защото на концерт за десет лева в София събраха има-няма стотина човека, затова. Защото като че ли ги знаят само посетителите на този форум, при все че наистина са класни музиканти.
Е,това че са класни музиканти малко ли е.А мога да ти кажа че са доста по напред от този форум.Това който го е видял знае за какво става дума http://www.perfectprog.com/index.php?optio...s+for+your+vote!
Posted 14 април 2010 - 21:59
Стефан Николов, on Apr 13 2010, 08:40, said:
Не е точно така, защото една приятелка се занимава с това от 10-тина години, и не се е оплакала все още, че нямат участия и т.н.

Posted 14 април 2010 - 23:10
Sailing Ships, on Apr 14 2010, 21:14, said:
Това, че някой харесва повече Epica, Doro или Tarja Turunen по никакъв начин не означава, че организаторите ще се съобрази с предпочитанията на публиката, а с това кой колко популярност има или кой е на гребена на вълната в момента.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 15 април 2010 - 00:35
Satyr, on Apr 15 2010, 00:10, said:
Нищо не зависи от организаторите в случая. Схемата е следната - свързват с мениджърите на Таря, за да я поканят. Уточняват, че става дума за фестивал. Питат ги кои са другите изпълнители в деня, в който пее Таря. Казват им. И от там нататък организаторите нямат избор, тъй като сто на сто им бива поставено условие тя да е хедлайнър. Съответно - Доро и Епика пък се съгласяват да бъдат преди нея и т. н.
На този принцип ли Мъстейн се е съгласил да свири преди Metallica, че и преди Slayer?

Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 15 април 2010 - 08:01
antubis, on Apr 15 2010, 01:35, said:
На този принцип ли Мъстейн се е съгласил да свири преди Metallica, че и преди Slayer? 

I don't know how I managed it...
Posted 15 април 2010 - 09:03
@Ozzy - Това се нарича "импотентен дизайнер". Звездата е един от най-експлоатираните символи.
@Ozzy - Аз за друг вариант не се сещам
Но @Satyr като го каза така и ми стана интересно как Мъстейн е реагирал на подобно обаждане и как всяка нощ пребива някоя възглавница от яд
@Ozzy - Аз за друг вариант не се сещам

Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)
Posted 15 април 2010 - 09:21
Ози, направо ме застреля братче! Аз и заслепен фен на Nightwish???? Объркал си се сериозно, пич. Аз тях и цяла година да не ги чуя, няма да се сетя, че съществуват.
Дали някой харесва или не харесва някой артист си е негова работа. Едно е да харесваш, друго е да обясняваш, че еди кой си бил велик щото пеел така и така, а другия не можел. Сега не ме почвай за това ми изречение, не говоря за тази тема конкретно, но съм чувал такива твърдения.
Харесвам 3-4 песни на Nightwish от времето с Таря и те са комплексни, музика-вокали. Не ги харесвам само заради изпълнението на Таря или само заради солото. Не харесвам соловите и неща, защото ЗА МЕН те са еднообразни. Всичко се върти около псевдо-оперното и пеене. Това, че ти след няколко слушания си почна да я харесваш е чудесно. Но това с многото слушания и харесването на нещо е феномен, който с нищо не е показателен. Всички сме наясно, че това се случва на подсъзнателно ниво и е свързано с многобройните повторения, а не защото изведнъж критерия ни за възприемане е станал друг.
И т.н.
Радвам се за всички, които я харесват и ще отидат на концерта и в Каварна. Но моля ви не ми обяснявайте за някаква моя заслепеност, омраза и прочее глупости. Всичко е субективно и всеки има собствено мнение. Моето е такова.
Дали някой харесва или не харесва някой артист си е негова работа. Едно е да харесваш, друго е да обясняваш, че еди кой си бил велик щото пеел така и така, а другия не можел. Сега не ме почвай за това ми изречение, не говоря за тази тема конкретно, но съм чувал такива твърдения.
Харесвам 3-4 песни на Nightwish от времето с Таря и те са комплексни, музика-вокали. Не ги харесвам само заради изпълнението на Таря или само заради солото. Не харесвам соловите и неща, защото ЗА МЕН те са еднообразни. Всичко се върти около псевдо-оперното и пеене. Това, че ти след няколко слушания си почна да я харесваш е чудесно. Но това с многото слушания и харесването на нещо е феномен, който с нищо не е показателен. Всички сме наясно, че това се случва на подсъзнателно ниво и е свързано с многобройните повторения, а не защото изведнъж критерия ни за възприемане е станал друг.
И т.н.
Радвам се за всички, които я харесват и ще отидат на концерта и в Каварна. Но моля ви не ми обяснявайте за някаква моя заслепеност, омраза и прочее глупости. Всичко е субективно и всеки има собствено мнение. Моето е такова.
Posted 15 април 2010 - 09:22
@ Ozzy, някой по-назад из форума бе споменал, че всяка година в Каварна Неди Крос се появява backstage, но името му може би умишлено не се споменава, навявайки конкретни спомени на много фенове ... не знам до колко е така ... но все пак
@ аntubis - гледай that metal show, когато гoст е Мъстейн - не дава признаци да е бесен или прецакан, нито за това, че прави турнета като support на Slayer, още по-малко за бъдещите планове с Big Four ... единствено, се извинява на канадските фенове, тъй като заради операцията на Арая пропускат концертите там (а това ставало за втори път поред при Мегадет и канадско турне) ...
@ аntubis - гледай that metal show, когато гoст е Мъстейн - не дава признаци да е бесен или прецакан, нито за това, че прави турнета като support на Slayer, още по-малко за бъдещите планове с Big Four ... единствено, се извинява на канадските фенове, тъй като заради операцията на Арая пропускат концертите там (а това ставало за втори път поред при Мегадет и канадско турне) ...
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.
Posted 15 април 2010 - 10:39
antubis, on Apr 15 2010, 10:03, said:
и ми стана интересно как Мъстейн е реагирал на подобно обаждане и как всяка нощ пребива някоя възглавница от яд 

I don't know how I managed it...
Posted 15 април 2010 - 18:47
@Satyr -
Съгласен. Такъв е бизнесът - логическо следствие на това, което имах предвид в предишното си мнение.
Съгласен. Такъв е бизнесът - логическо следствие на това, което имах предвид в предишното си мнение.
So, take me with you,
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Take me far away,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...
Posted 11 май 2010 - 09:10
Изчетох го с голям кеф! Винаги е интересно да научиш нещо "от кухнята"
+1

И се радвам, когато чета реакции на феновете, като: "Каварна! Идваме и тази година!!!"
+1
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users