Jump to content

Kavarna Rock Fest 201023-25.07.2010г. - стадион "Калиакра"

569 replies to this topic

#281 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 14 април 2010 - 20:14

Умея да чета и разбрах, че някои не сте съгласни с реда, по който ще се появят артистите на сцената. След това съвсем традиционно последваха мненията за Tarja (певческите й способности), Nightwish (новата вокалистка) и всичко останало.

Това, че някой харесва повече Epica, Doro или Tarja Turunen по никакъв начин не означава, че организаторите ще се съобрази с предпочитанията на публиката, а с това кой колко популярност има или кой е на гребена на вълната в момента. Съответно той се появява на сцената трети или закрива концерта.

Освен с всичко казано от Ozzy, ще се съглася напълно с него и с това, че "приравняване", "надценяване" не може възприемат като факти. Те са плод на личната симпатия/антипатия към някой артист, както аз не разбирам защо някои банди са на толкова голяма почит напоследък. Не ми харесват, не ги слушам, не се занимавам да ги обсъждам, защото не ме засяга.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#282 DonDeMar

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 14 април 2010 - 20:21

Абе чудя се защо Цонко не е поканил досега Пантомайнд.Мисля че това е достойна група за българско участие па макар да няма нито едно.Ей много се кефя на тази банда ама сама птичка пролет не прави,кажете според вас възможно ли е да ги видим там.

#283 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 април 2010 - 20:23

View PostDonDeMar, on Apr 14 2010, 21:21, said:

Абе чудя се защо Цонко не е поканил досега Пантомайнд.Мисля че това е достойна група за българско участие па макар да няма нито едно.Ей много се кефя на тази банда ама сама птичка пролет не прави,кажете според вас възможно ли е да ги видим там.
Защото на концерт за десет лева в София събраха има-няма стотина човека, затова. Защото като че ли ги знаят само посетителите на този форум, при все че наистина са класни музиканти.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#284 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 14 април 2010 - 20:32

Признавам, че думата "факт" е далеч не най-точната. Прави сте. Аз обаче никъде не оспорвам певческите и възможности... само тези на композитор :rolleyes: Все си мисля, че ако тя нямаше нищо общо с Nightwish и този и солов албум се бе появил ей така на пазара (като на всяка новоизгряваща банда), посещаемостта на концертите и щеше да е доооста по-различна от сега. Фен съм на този стил, но явно само аз не забелязвам, с какво е толкова уникален, невероятел и по-як от на разни други банди с женски вокали, които не събират по 5 000 човека в БГ.
И да отбележа, че Tarja не ми е антипатична или нещо... и третия път в БГ ще я гледам.
I will win but never fight
That's the Art of War

#285 DonDeMar

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 14 април 2010 - 21:06

View PostТигър, on Apr 14 2010, 21:23, said:

Защото на концерт за десет лева в София събраха има-няма стотина човека, затова. Защото като че ли ги знаят само посетителите на този форум, при все че наистина са класни музиканти.

Е,това че са класни музиканти малко ли е.А мога да ти кажа че са доста по напред от този форум.Това който го е видял знае за какво става дума http://www.perfectprog.com/index.php?optio...s+for+your+vote!

#286 Вирджиния

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 36 posts

Posted 14 април 2010 - 21:59

View PostСтефан Николов, on Apr 13 2010, 08:40, said:

Не е точно така, защото една приятелка се занимава с това от 10-тина години, и не се е оплакала все още, че нямат участия и т.н.
Е да ама и аз като Таря си прецених възможностите навреме. :rolleyes: А относно Таря наясно съм ,че я боготворя прекалено ,но място за сравнение няма ! Анет може да е добра ,но не и в музиката която аз харесвам. Стили да вземеш да ми пратиш снимките, дето се гушкате с Анет много /яхте сладки. (да не вземеш да се обидиш сега) :) :)

#287 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 14 април 2010 - 23:10

View PostSailing Ships, on Apr 14 2010, 21:14, said:

Това, че някой харесва повече Epica, Doro или Tarja Turunen по никакъв начин не означава, че организаторите ще се съобрази с предпочитанията на публиката, а с това кой колко популярност има или кой е на гребена на вълната в момента.
Нищо не зависи от организаторите в случая. Схемата е следната - свързват с мениджърите на Таря, за да я поканят. Уточняват, че става дума за фестивал. Питат ги кои са другите изпълнители в деня, в който пее Таря. Казват им. И от там нататък организаторите нямат избор, тъй като сто на сто им бива поставено условие тя да е хедлайнър. Съответно - Доро и Епика пък се съгласяват да бъдат преди нея и т. н.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#288 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 15 април 2010 - 00:35

View PostSatyr, on Apr 15 2010, 00:10, said:

Нищо не зависи от организаторите в случая. Схемата е следната - свързват с мениджърите на Таря, за да я поканят. Уточняват, че става дума за фестивал. Питат ги кои са другите изпълнители в деня, в който пее Таря. Казват им. И от там нататък организаторите нямат избор, тъй като сто на сто им бива поставено условие тя да е хедлайнър. Съответно - Доро и Епика пък се съгласяват да бъдат преди нея и т. н.

На този принцип ли Мъстейн се е съгласил да свири преди Metallica, че и преди Slayer? :rolleyes:
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#289 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 15 април 2010 - 07:33

На подобен принцип. С разликата, че Четворката обикаля така редица държави и навсякъде редът е този. Прочее, сред мениджърите зад Океана няма никакво съмнение кой е "по-по-най" от тези четири групи и това е напълно логичен ред.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#290 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 април 2010 - 08:01

View Postantubis, on Apr 15 2010, 01:35, said:

На този принцип ли Мъстейн се е съгласил да свири преди Metallica, че и преди Slayer? :rolleyes:
А ти за друг вариант сещаш ли се? Защото аз лично, освен Мегадет да свирят преди Металика и Слейър, за друг вариант не се сещам. Освен ако не сме фенове на научната фантастика, разбира се.
I don't know how I managed it...

#291 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 април 2010 - 08:06

Във връзка с тази новина, прави ли ви впечатление приликата между тези две картинки:

Attached Files

#292 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 15 април 2010 - 09:03

@Ozzy - Това се нарича "импотентен дизайнер". Звездата е един от най-експлоатираните символи.

@Ozzy - Аз за друг вариант не се сещам :rolleyes: Но @Satyr като го каза така и ми стана интересно как Мъстейн е реагирал на подобно обаждане и как всяка нощ пребива някоя възглавница от яд :)
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#293 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 15 април 2010 - 09:21

Ози, направо ме застреля братче! Аз и заслепен фен на Nightwish???? Объркал си се сериозно, пич. Аз тях и цяла година да не ги чуя, няма да се сетя, че съществуват.
Дали някой харесва или не харесва някой артист си е негова работа. Едно е да харесваш, друго е да обясняваш, че еди кой си бил велик щото пеел така и така, а другия не можел. Сега не ме почвай за това ми изречение, не говоря за тази тема конкретно, но съм чувал такива твърдения.
Харесвам 3-4 песни на Nightwish от времето с Таря и те са комплексни, музика-вокали. Не ги харесвам само заради изпълнението на Таря или само заради солото. Не харесвам соловите и неща, защото ЗА МЕН те са еднообразни. Всичко се върти около псевдо-оперното и пеене. Това, че ти след няколко слушания си почна да я харесваш е чудесно. Но това с многото слушания и харесването на нещо е феномен, който с нищо не е показателен. Всички сме наясно, че това се случва на подсъзнателно ниво и е свързано с многобройните повторения, а не защото изведнъж критерия ни за възприемане е станал друг.
И т.н.
Радвам се за всички, които я харесват и ще отидат на концерта и в Каварна. Но моля ви не ми обяснявайте за някаква моя заслепеност, омраза и прочее глупости. Всичко е субективно и всеки има собствено мнение. Моето е такова.

#294 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 15 април 2010 - 09:22

@ Ozzy, някой по-назад из форума бе споменал, че всяка година в Каварна Неди Крос се появява backstage, но името му може би умишлено не се споменава, навявайки конкретни спомени на много фенове ... не знам до колко е така ... но все пак

@ аntubis - гледай that metal show, когато гoст е Мъстейн - не дава признаци да е бесен или прецакан, нито за това, че прави турнета като support на Slayer, още по-малко за бъдещите планове с Big Four ... единствено, се извинява на канадските фенове, тъй като заради операцията на Арая пропускат концертите там (а това ставало за втори път поред при Мегадет и канадско турне) ...
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#295 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 15 април 2010 - 10:39

View Postantubis, on Apr 15 2010, 10:03, said:

и ми стана интересно как Мъстейн е реагирал на подобно обаждане и как всяка нощ пребива някоя възглавница от яд :rolleyes:
В голяма грешка си. Като е чул въпросното обаждане Мъстейн си е ударил гъза в тавана от радост и си е казал: "Йес! Най-накрая отново ще свиря пред 40-50 000 души всяка вечер!" Защото няма какво да се лъжем - такова нещо на Мъстейн може да му се случи само и единствено на голям фестивал, с голям хедлайнер. В случая - Металика.

#296 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 15 април 2010 - 18:47

@Satyr -

Съгласен. Такъв е бизнесът - логическо следствие на това, което имах предвид в предишното си мнение.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#297 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 11 май 2010 - 08:43

Заповядайте поредното "кратичко", промоутърско интервю ;)

#298 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 11 май 2010 - 09:10

Изчетох го с голям кеф! Винаги е интересно да научиш нещо "от кухнята" ;)

И се радвам, когато чета реакции на феновете, като: "Каварна! Идваме и тази година!!!"

+1

#299 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 21 май 2010 - 09:24

Ще гледаме и DESTRUCTION!
ПИСУК!

#300 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши