Jump to content

Kavarna Rock Fest 201023-25.07.2010г. - стадион "Калиакра"

569 replies to this topic

#261 Вирджиния

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 36 posts

Posted 08 април 2010 - 10:35

View PostSvil, on Apr 8 2010, 10:06, said:

Таря може да е учила оперно пеене, ама не е оперна певица. Явно добре си е преценила възможностите и навреме се е отказала от класическата музика. Може в метъла да е голям глас, ама в операта щеше да е повече от посредствена. Изобщо много я надценявате.
Напълно си прав.Там е работата че без нея чара на Nightwish се изгуби. До скоро давах луди пари (родителите ми) за какви ли не уроци докато не разбрах ,че в България няма хляб в опеното изкуство. :angry2:

#262 MESHUGGAH

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 375 posts

Posted 12 април 2010 - 22:18

Какво става с обявяването на останалите 2 групи за втория ден?! :yes: Нали щеше да стане ясно около/след великден? :D
METAL RELIGION

#263 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 13 април 2010 - 07:40

View PostВирджиния, on Apr 8 2010, 10:35, said:

Напълно си прав.Там е работата че без нея чара на Nightwish се изгуби. До скоро давах луди пари (родителите ми) за какви ли не уроци докато не разбрах ,че в България няма хляб в опеното изкуство. :yes:
Не е точно така, защото една приятелка се занимава с това от 10-тина години, и не се е оплакала все още, че нямат участия и т.н.

#264 LadyLuck

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 2 posts

Posted 13 април 2010 - 11:00

View PostSvil, on Apr 8 2010, 10:06, said:

Таря може да е учила оперно пеене, ама не е оперна певица. Явно добре си е преценила възможностите и навреме се е отказала от класическата музика. Може в метъла да е голям глас, ама в операта щеше да е повече от посредствена. Изобщо много я надценявате.

Предвид голямата ми любов към Nightwish и не толкова голямата ми към Traja ( да отбележа, че не я мразя или нещо такова, леко ми е неприятна като поведение) искам да се съглася напълно с мнението на Svil. Уж докато беше в NW мацката много държеше на соловата си кариера ( който е гледал филмите или е чел биографичната книга на групата знае, че многократно е пренебрегвала групата за сметка на собствените си пректи), която щеше да бъде та уж в оперното и църковното пеене. Там обаче на фона на всички останали певеици Tarja не е нищо особено, а и пари не се вадят .....
Както и да е, всеки има право на мнение. Аз ще я гледам в Каварна, но най много се радвам за Доро и Епика и добре, че Tarja e последна, тъкмо ще ни приспи на финала :no:))

#265 mogianistz

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 1 posts

Posted 13 април 2010 - 12:53

View PostLadyLuck, on Apr 13 2010, 12:00, said:

Предвид голямата ми любов към Nightwish и не толкова голямата ми към Traja ( да отбележа, че не я мразя или нещо такова, леко ми е неприятна като поведение) искам да се съглася напълно с мнението на Svil. Уж докато беше в NW мацката много държеше на соловата си кариера ( който е гледал филмите или е чел биографичната книга на групата знае, че многократно е пренебрегвала групата за сметка на собствените си пректи), която щеше да бъде та уж в оперното и църковното пеене. Там обаче на фона на всички останали певеици Tarja не е нищо особено, а и пари не се вадят .....
Както и да е, всеки има право на мнение. Аз ще я гледам в Каварна, но най много се радвам за Доро и Епика и добре, че Tarja e последна, тъкмо ще ни приспи на финала :P))

Въпреки голямата си любов към Nightwish, май нищо не знаеш за Tarja. :no: Така, че си замълчи, защото пишеш пълни глупости. Тя е учила класическо пеене, а не оперно пеене и никога не е смятала да се изявява като оперна певица. И накрая говори в единствено число, защото мен няма да ме приспи. :P

#266 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 13 април 2010 - 12:57

А ти айде да се въздържаш от такива нервни изблици, като за първи пост не е много препоръчително такова поведение.

#267 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 13 април 2010 - 13:01

а и пари не се вадят .....

Точно пък в операта падат страхотни пари, стига да си от добрите.
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#268 Journeyman

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted 13 април 2010 - 13:06

Както и да е, всеки има право на мнение. Аз ще я гледам в Каварна, но най много се радвам за Доро и Епика и добре, че Tarja e последна, тъкмо ще ни приспи на финала :P))
Със сигурност м-р Майк Терана няма да позволи заспиване.....Все пак той е главната атракция на самодейния и колектив :no:

Edited by Journeyman, 13 април 2010 - 13:06 .

www.etarfans.org

#269 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 13 април 2010 - 18:49

Таря ако беше истинска оперна певица, гласът й надали щеше да стърже като пила върху стъкло след час и половина пеене на микрофон. Загледайте "End of an Era" и ще разберете за какво говоря. Страхотен концерт, всъщност, обаче на финала певицата като че леко сдаде багажа.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#270 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 13 април 2010 - 19:19

Tarja - Nightwish взе да става като темите, посветени на Metallica, Deris - Kiske ...

Винаги в Nightwish се е слушала думата на Tuomas. Каквото напише/каже той, това се изпълнява. Е, с известна условност - Sami (преди години), Emppu или Marco да се включат с някоя и друга идея в композирането.

"End Of An Era" - последен концерт от дългото турне и респективно гласът на Tarja не е в оптимална форма на моменти. Въпрос на физиология, умора и т.н. Няма смисъл от спорове, ясно е, че можеше да е доста по-добре. Отделно стои въпросът за търканията в групата тогава, които винаги рефлектират.

Операта за Tarja Turunen не е фикс идея. Впечатлението ми, което съм добил от интервютата (защото въпросите за операта са дежурни и втръсват) с нея, е, че гледа на тази част от музикалната си кариера като на възможност, носеща лично удоволствие и нищо повече.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#271 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 13 април 2010 - 20:32

Проблема не е в Таря, а във феновете и. Тя може и да си знае възможностите и да е много земна, но феновете и я надценяват и превъзнасят повече от необходимото.

#272 antubis

непослушник

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 773 posts

Posted 13 април 2010 - 20:50

View PostSvil, on Apr 13 2010, 21:32, said:

Проблема не е в Таря, а във феновете и. Тя може и да си знае възможностите и да е много земна, но феновете и я надценяват и превъзнасят повече от необходимото.

Не мога да се съглася повече :no:
Opeth (3), TSO (2), Roger Waters (4)

#273 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 13 април 2010 - 20:57

Svil, именно това имах предив 100 поста назад :no: Заради това надценяване от феновете и заблудата им да приравняват Tarja на Nightwish, сега трябва да я гледаме като хедлайнер при наличието на много по-заслужили имена. Но явно това си е наше мнение :P
Няма да се оплаквам от този факт, а ще ида да си гледам Epica в Солун за втори път като хедлайнер. Просто е кофти за споделящите мнението ми фенове, които ще ги гледат само в Каварна :P
I will win but never fight
That's the Art of War

#274 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 14 април 2010 - 12:12

В Ticketstream се появиха и еднодневните билети :rolleyes:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#275 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 14 април 2010 - 14:30

View PostSailing Ships, on Apr 13 2010, 20:19, said:

Tarja - Nightwish взе да става като темите, посветени на Metallica, Deris - Kiske ...
С тая разлика, че тоя път подкрепям Таря - `щото ме кефи повече на външен вид и като сценичен изпълнител, не за друго. Пък и първите концертни записи с Анет бяха направо трагични. По-скорошните като че не са, де, обаче...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#276 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 14 април 2010 - 17:42

Аз не превъзнасям никого. Мога да спомена 3-4 групи, които безумно се надценяват, включително и в този форум, а в музиката им не намирам нищо любопитно и иновативно. Няма да го направя, защото всичко е въпрос на индивидуален вкус.

Сравнявам Tarja с Anette Olzon и за себе си намирам убедителни разлики в полза на Turunen. И тук не става дума за приравняване Tarja - Nightwish, а коя от двете пасва повече към групата с вокалните си умения.

Отделна тема е, че стилът на Nightwish е различен от моментните търсения на Tarja. Признавам си, че в началото очаквах да чуя нещо напълно еднакво на "Oceanborn", "Wishmaster" или "Century Child", но бързо се абстрахирах от миналото и "My Winter Storm" слушане след слушане започна да ми харесва все повече и повече.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#277 Earl Of Black

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 202 posts

Posted 14 април 2010 - 18:25

View PostSailing Ships, on Apr 14 2010, 17:42, said:

Сравнявам Tarja с Anette Olzon и за себе си намирам убедителни разлики в полза на Turunen. И тук не става дума за приравняване Tarja - Nightwish, а коя от двете пасва повече към групата с вокалните си умения.
Темата е за Каварна Рок Фест, а не за сравнение м/у Tarja и Anette или коя пасва най-много на Nightwish. Всичко дойде от там, как Tarja е хедлайнер, защото събирала най-много хора. А защо това е така... или тя е най-близкото до Nightwish, което масата от българските фенове могат да си позволят за сега, или поради вече споменатите "наценяване", "приравняване" и т.н факти :rolleyes:

Edited by Earl Of Black, 14 април 2010 - 18:29 .

I will win but never fight
That's the Art of War

#278 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 април 2010 - 18:56

View PostEarl Of Black, on Apr 14 2010, 19:25, said:

Всичко дойде от там, как Tarja е хедлайнер, защото събирала най-много хора. А защо това е така... или тя е най-близкото до Nightwish, което масата от българските фенове могат да си позволят за сега
Не съм съгласен с такова твърдение. Аз лично, също като Sailing Ships харесвам доста първия и солов албум, смятам го за добър (в този жанр, разбира се) и отивайки на концерт на Таря аз ПЪРВО очаквам и желая да чуя соловите и неща. Песните и с Найтуиш за мен са на второ място. Съдейки по реакциите на публиката далеч не съм единствен. Да не говорим, че с течение на времето нещата се променят - на първия и концерт у нас не видях никой с фланелка на Таря. Всички бяха с фланелки на Найтуиш. При второто и гостуване нещата в тази насока бяха доста различни.

или поради вече споменатите "наценяване", "приравняване" и т.н факти :)
А пък с това изобщо не съм съгласен. Това категорично не са никакви факти. Такива неща говорите ти, Свил и още една шепа хора. Откъде накъде и поради какви факти вие решавате, че хората, които пълнят залите на концерти на Таря ПО ЦЯЛ СВЯТ го правят защото я били надценявали?! Глупости :D На мен по ми се струва, че вие или я подценявате, или заслепеността ви по Найтуиш и по Томас не ви дава възможност да разсъждавате трезво и безпристрастно :)

View PostEarl Of Black, on Apr 13 2010, 21:57, said:

Заради това надценяване от феновете и заблудата им да приравняват Tarja на Nightwish, сега трябва да я гледаме като хедлайнер при наличието на много по-заслужили имена.
Не. Не заради това. Ще гледате Таря като хедлайнер, защото В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ хората по целия свят харесват Таря като певица, харесват изпятото от нея в Найтуиш и харесват соловите и неща. И всичкото това В ПЪТИ повече от останалите певици, които ще пеят в същата вечер. А не заради надценяване, както на вас ви се иска B) На концертите на Таря залите са пълни с хора, КОИТО ХАРЕСВАТ НЕЯ И МУЗИКАТА КОЯТО ПЕЕ, а не с хора, които нещо си надценявали.

View PostEarl Of Black, on Apr 13 2010, 21:57, said:

Но явно това си е наше мнение :)
А! Ето това вече е истина. Това си е ваше мнение. Мнение на малцинство заслепени фенове на Найтуиш, което на всичкото отгоре е погрешно и не отговаря на истината. А това последното изречение си е пък мое мнение :) :rolleyes:
I don't know how I managed it...

#279 Florimel

архиепископ

• Тамплиери
  • PipPipPipPip
  • 642 posts

Posted 14 април 2010 - 19:43

Ози, айде на бира, баце, че да си поговорим за Таря и Найтуиш и да не спамим форума :rolleyes:

#280 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 14 април 2010 - 19:55

View PostFlorimel, on Apr 14 2010, 20:43, said:

Ози, айде на бира, баце, че да си поговорим за Таря и Найтуиш и да не спамим форума :)
Защо да го спамим?! Темата за фестивала в Каварна ли е? Таря ще пее ли на фестивала? Говорим ли си защо тя е хедлайнер, а други не са? Отговорът на всички въпроси е "ДА", нали? Значи сме си баш по темата :rolleyes: А за бирата чЕкам да се обадиш, ама ти нещо изчезна напоследък :)
I don't know how I managed it...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users