Jump to content

AC/DC в София14.05.2010г. - Национален стадион "Васил Левски"

446 replies to this topic

#421 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 15 май 2010 - 23:38

View Postdidogun, on May 15 2010, 23:21, said:

Я кажете за качеството на звука? От разговори разбирам, че е имало места на стадиона откъдето звукът е окачествяван като недобър. Аз бях пред сцената на 6-7 ред откъм стараната на Малкълм (където бях и в Атина преди година) и нямам забележки. Всичко звънеше. Малко по-слаб може би като децибели беше спрямо Атина, но като качество - перфектен мисля.
Аз също бях пред сцената и звукът си беше супер. За сравнение бях в Атина на трибуните и беше по-слабо откъм озвучение спрямо сега.

Не знам, днес ми мина през ума, че може би от една страна не е зле, че имаме само 40 хиляден стадион :) Беше много по-задушевно и темпераментно, в сравнение с Атина :D
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#422 Талиесин

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 14 posts

Posted 15 май 2010 - 23:45

Страхотен концерт, един от най-добрите, провеждали се в България! Изпълнението на групата беше перфектно, изключително професионално и без излишни лигавщини и дивотии - всичко, което можеше да се очаква от AC/DC беше на лице. Сриха ми шапката с това дивеене и търчане - на тия години изглеждаха като машини, особено Ангъс Йънг - направо му се възхитих, дано и аз да съм така на неговите години...

Напълно съм доволен, и от концерта, и от организацията (нямах никакви проблеми нито на влизане, нито на излизане, всичко беше екстра - но явно през различните входове е било различно).
No one remembers the singer. The song remains.

#423 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 16 май 2010 - 00:59

И аз нямах никакъв проблем с влизането, но може би защото влязох сравнително рано. Много хора се изсипаха в последния момент, тогава сигурно е станала гъчканица, което е нормално.

Имаше обаче друг проблем при влизането, ще си самоцитирам част от коментара под ревюто на концерта:
"Btw, имаше някакъв проблем с баркодовете на билетите или със самите машинки, с които ги проверяваха. На един приятел не му разчете баркода (а той си купи билета пред очите ми от касите пред стадиона) и в първия момент му викат "Ами не може да те пуснем, отиваш в Първо районно и подаваш оплакване срещу този, който ти е продал билета". о.О Добре, че все пак го пуснаха.
Една приятелка проверяваше билети и след концерта ми каза, че масово имало такъв проблем с баркодовете и те по едно време просто спрели да ги проверяват и пускали наред."

А звукът, поне по-напред, беше чудесен като качество. И беше доста силен, даже си мисля, че ако беше по-силен щеше да ми е неприятно.

Така че от организацията не се оплаквам. Само малко кофти беше разположена фен зоната - почти на цената на front of stage билет, а завряна в ъгъла, далеч както от сцената, така и от пътеката.

View Posthendy, on May 15 2010, 13:14, said:

:metal:
великолепно беше :)
А теб случайно да са те вдигали на конче по време на The Jack, щото една от мацките ми заприлича на теб. :Р

Edited by Vaskes, 16 май 2010 - 01:01 .

There's a devil crawling along your floor

#424 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 16 май 2010 - 02:38

View PostVaskes, on May 16 2010, 01:59, said:

Имаше обаче друг проблем при влизането, ще си самоцитирам част от коментара под ревюто на концерта:
"Btw, имаше някакъв проблем с баркодовете на билетите или със самите машинки, с които ги проверяваха. На един приятел не му разчете баркода (а той си купи билета пред очите ми от касите пред стадиона) и в първия момент му викат "Ами не може да те пуснем, отиваш в Първо районно и подаваш оплакване срещу този, който ти е продал билета". о.О Добре, че все пак го пуснаха.
Една приятелка проверяваше билети и след концерта ми каза, че масово имало такъв проблем с баркодовете и те по едно време просто спрели да ги проверяват и пускали наред."
На нас пък въобще не ни проверяваха никакви баркодове, а влязохме още в самото начало, някъде към 15:00~15:30... :metal: Относно случката с твоя приятел - когато си купувам билет, винаги изисквам да ми прикачват касовата бележка към него, за да не стават такива недоразумения, защото си знам, че съм темпераментна и че ако откажат да ме пуснат с билет за 130 лв., бих избила половината стадион :)
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#425 SDI

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 8 posts

Posted 16 май 2010 - 09:44

Koнцертът беше невероятен! Уникално преживяване! Бил съм на много концерти, но на такова сценично присъствие не съм бил свидетел... :metal: :)

#426 garigazari

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 138 posts

Posted 16 май 2010 - 09:50

View Postforeigner, on May 16 2010, 03:38, said:

На нас пък въобще не ни проверяваха никакви баркодове, а влязохме още в самото начало, някъде към 15:00~15:30... :metal: Относно случката с твоя приятел - когато си купувам билет, винаги изисквам да ми прикачват касовата бележка към него, за да не стават такива недоразумения, защото си знам, че съм темпераментна и че ако откажат да ме пуснат с билет за 130 лв., бих избила половината стадион :)
Аз като гледам моя билет за София Рокс, съм го сложил в една книга и мастилото се е изтрило малко и от баркода и от всички надписи, но за щастие си има касова бележка.

#427 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 16 май 2010 - 14:49

Звукът беше перфектен. Нашата компания също остана с впечатление, че в Атина звукът е бил по силен.

Относно проблема с бар кодовете двама от нашата компания също имаха проблем, пратиха ги в един павилион където им биха печат и ги пуснаха. Останах с впечатление тъй като си взеха билети в последния момент, че проблема не е в машинките, а че това са пуснатите допълнително билети и бар кодове на тези билети не ги засичаха машинките.

#428 stef_lp

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 128 posts

Posted 16 май 2010 - 15:01

View PostUgly, on May 16 2010, 15:49, said:

Останах с впечатление тъй като си взеха билети в последния момент, че проблема не е в машинките, а че това са пуснатите допълнително билети и бар кодове на тези билети не ги засичаха машинките.

Не е от това моя си го взех веднага след Нова Година и пак имах проблем с баркода... но няма значение справиха се добре с проблема :metal:

#429 Vaskes

Contemplator

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 178 posts
  • Interests:Post-punk, Industrial, Gothic Rock, Punk, New Wave, Rock'n'Roll, Orchestral, Instrumental, Experimental

Posted 16 май 2010 - 16:14

View Postforeigner, on May 16 2010, 03:38, said:

Относно случката с твоя приятел - когато си купувам билет, винаги изисквам да ми прикачват касовата бележка към него, за да не стават такива недоразумения, защото си знам, че съм темпераментна и че ако откажат да ме пуснат с билет за 130 лв., бих избила половината стадион :)
Човекът си имаше касова бележка, предполагам и заради това го пуснаха (или защото действително е имало много хора с такъв проблем), но в началото му се заядоха въпреки бележката. :metal: Но няма значение, както вика stef_lp, важното е, че в крайна сметка нямаше проблеми, всички влязохме и се разбихме!
There's a devil crawling along your floor

#430 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 16 май 2010 - 16:52

Very, very bad news... :metal:

#431 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 16 май 2010 - 17:11

View PostVaskes, on May 16 2010, 01:59, said:

А теб случайно да са те вдигали на конче по време на The Jack, щото една от мацките ми заприлича на теб. :Р

ахаха, не съм била аз, не съм фен на тази практика :)

View PostEnvy, on May 16 2010, 17:52, said:

уф, гад, може ли така да го напишеш това :Р

#432 Envy

Not Telling

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2409 posts

Posted 16 май 2010 - 17:26

View Posthendy, on May 16 2010, 18:11, said:

уф, гад, може ли така да го напишеш това :Р
А как? Толкова кофти ми стана за the Romanian shibanyacks - няма да има кой да им напомня да си вдигат ръцете, нито да ги уведомява, че не ги чува... :metal: :) :worship:

#433 dani1948

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 421 posts

Posted 16 май 2010 - 17:27

View PostEnvy, on May 16 2010, 17:52, said:

:) :worship: :crying:
When a Man Lies He Murders
Some Part of the World
These Are the Pale Deaths Which
Men Miscall Their Lives
All this I Cannot Bear
to Witness Any Longer
Cannot the Kingdom of Salvation
Take Me Home

#434 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 16 май 2010 - 17:30

View PostEnvy, on May 16 2010, 18:26, said:

А как? Толкова кофти ми стана за the Romanian shibanyacks - няма да има кой да им напомня да си вдигат ръцете, нито да ги уведомява, че не ги чува... :) :worship: :crying:
Или да им вика шибаняци... :metal:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#435 Joacim

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 16 май 2010 - 23:18

Роних сълзи ... пред сцената беше адския култ.Тотален екстаз накрая просто For those about to rock...и сълзите избликнаха... :metal: :)

#436 KillingTime

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 1 posts

Posted 17 май 2010 - 00:21

месеци чакахме с приятели концерта на Ангъс и СИЕ :worship: и честно казано изобщо не бяхме измежду хората, които се бяха натегнали, че конкурент ще откриват - слушал съм техни парчета - нито ми е работа, нито искам да им коментирам музиката. Обаче адски лошо впечатление ми направи не само, че бившият им басист е на позиция, от която меко казано зависи накъде духа вятъра, но и участието, на което те се представиха абсолютно неподготвени. Някак си не ми се връзва да откриваш за група от калибъра на AC/DC и да си толкова неподготвен и буквално неориентиран на места...

Другото, което последва е начинът, по който единият им китарист храни хора, които изказват негативно мнение по музиланите форуми. Пич, разбирам, че не носиш на критика, но не можеш да ограничиш хората само да те харесват - за какво ти е? Ако всички те гледат с овчо обожание, гаранция, че ще си пръснеш мозъка на втората седмица....Няма да има предизвикателство :crying: То вярно, че музикантите сме по-надарени в областта на егоцентризма, антропоцентризма, алколо...такова и други центиризми ама грандоманията вече е много оспасно отклонение :)

и черешката е замазването на цялата ситуация. мисля, че на всички присъстващи и неприсъстващи им стана ясно, че няма да откриват в Румъния просто, защото се изложиха на родна почва и организаторите са счели, че стига :metal:

първо: http://www.katehizis...ws.php?id=15070

после: http://www.katehizis...ws.php?id=15109

красота...дет е казал народа - 'хубава работа, ама....'

#437 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 17 май 2010 - 08:51

Феноменалните дойдоха и разбиха!
:crying:

#438 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 17 май 2010 - 09:05

Накратко и от мен:
Концертът беше страхотен, шоуто повече от грандиозно. Хареса ми, останах доволен. Въпреки всичко все още не съм фен на AC/DC. Липсва ми нещо, за да ме запленят.
Древногръцката трагедия в едно действие, наречена "Конкурент", не ми се коментира изобщо.
Имаше малко проблемче и с пропусквателният режим, но това е бял кахър. Най-много ме изнерви наглото униформено ченге, което ни пререди с 20 души групичка при оградата, след като бяхме чакали около 45 минути на опашката. Отнесе бая псувни, надявам се да го сърби, знаете къде. Аз лично му викнах, че ще му изям фуражката, ако го докопам, но се съмнявам, че ме е чул при толкова много възмутени викове наоколо.

#439 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 19 май 2010 - 09:08

Още една снимка, която си харесвам ... Как само е блеснала китарата ;)

#440 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 21 май 2010 - 13:15

Най-сетне намерих време да кача клиповете от концерта. Т.е. все още се качват. Качеството не е особено добро, ама с тоя апарат и от това разстояние, толкова. Та ето го моя профил в Youtube, да гледате :worship:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users