Jump to content

AC/DC в София14.05.2010г. - Национален стадион "Васил Левски"

446 replies to this topic

#121 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 20 декември 2009 - 02:11

View PostJoacim, on Dec 19 2009, 21:52, said:

А това е концерт. На AC/DC. Да си говориш с приятелите си ще е доста трудно :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#122 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 20 декември 2009 - 11:01

View PostSvil, on Dec 19 2009, 22:08, said:

Хм, откога чакам пак на концерт, някой да ми скочи :)

Да, именно заради това, реших да изневеря на принципите си и купих билети за трибуните. Никога досега не съм гледал концерт от трибуните с изключение на Page/Plant, но тогава купих билетите "на черно" и нямаше как да избирам. Винаги съм успявал да стигна най-отпред и да гледам концертите "от оградата" с едно изключение Genesis, но при 160 000 зрители публика нямаше как да се случи, все пак бях на около двадесет метра от сцената и се виждаше чудесно. В Загреб на U2 бяхме "на оградата" и публиката около нас беше ОК, в смисъл спокойна, уравновесена и културна. Като се заговори за този концерт на AC/DC, се замислих дали е удачно да купувам отново билети "пред сцена". Наясно съм, че има минимален шанс да се озовем "на оградата", все пак не сме първа младост и не можем да се съревноваваме с тийновете. :D Спомних си и за разказите на Форинър за меллето в Атина и реших, че този път трибуните са по-удачен вариант. Така че ще бъде странно усещане, но за първи път ще мога да се насладя на шоуто, нещо което например на концерта на U2 тази година не успях да направя в цялост... :)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#123 Dart Marty Rocks!!!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 20 декември 2009 - 11:03

View PostSvil, on Dec 19 2009, 21:14, said:

Аз лично вече не държа да съм в погото и блъсканицата. Зависи от групата, но и трибуните са много добро решение. Мога и да си пийвам и хапвам, ако поискам :)

абе хора, то при тези цени на билетите и това чакане преди концерт хората най-отпред са трезвени (не им стига време да се напият :) ) и бутането е само преди да излезе групата. Ама иначе си е съвсем нормално - то всички пияни са отзад...

#124 Joacim

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 20 декември 2009 - 11:19

Mariilion е прав и аз реших да взема за малко по-заден сектор..тъй тъй вече съм се нагледал и свикнал на пиянски изцепки на метъли нищо ново няма да видя :) Но поне ще си гледам групата на спокойствие и ще осъществя мечтата си .И без това съм прекалено хилав и стоенето на крак 5-6 часа няма да ми понесе и ще трябва да се бутам да ходя назад ..тъй че 75 лва-по-отзад все пак това са AC/DC.Важното е да си там

#125 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 20 декември 2009 - 12:51

View Postmarillion, on Dec 20 2009, 11:01, said:

Никога досега не съм гледал концерт от трибуните с изключение на Page/Plant, но тогава купих билетите "на черно" и нямаше как да избирам. Винаги съм успявал да стигна най-отпред и да гледам концертите "от оградата"
Във всеки един друг случай това би било повод за хвалене, но не и в твоя :no: Слушаш такива групи и ходиш по такива концерти, че да си най-отпред е (почти) безпроблемно. Отиди "на оградата" на ДиСи, отиди "на оградата" на Металика, отиди "на оградата" на Слейър :yes: и тогава ела пак да ни се похвалиш B) На Мерилиън, Фиш и подобните им можем всички :D
I don't know how I managed it...

#126 gellllle

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 20 декември 2009 - 12:52

Прав е Joacim - и аз вече си взех билет за сектор Б,няма смисъл да се блъскаш с некви пияници и дрогирани типове.В Белград бях в сектор Б и беше супер!!

#127 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 20 декември 2009 - 12:57

Нека не забравяме, че това не е концерт на Napalm Death :yes: и точно на AC/DC не очаквам нечовешко пого хаха, а като се има предвид, че не смятам да се блъскам да съм най-отпред, мисля, че няма да загина в пространството пред сцена. Подкрепям тезата за пияните отзад, споменах след концерта на Металика, че ми разбиха устата точно в широкото пространство на терена, където група глупаци бяха решили да си правят пого и да пречат на хората. Прекалено много шум вдигате, седалките са за хората, които искат да си седят мирно и кротко и да не ги болят краката след това, а не въпрос на оцеляване, хайде стига драматизъм :no:
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#128 gellllle

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 373 posts

Posted 20 декември 2009 - 13:02

някак не си представям някой да е на концерт на DC и да е седнал!!Поне В Белград не видях някой да седи!

#129 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 20 декември 2009 - 13:16

View Postgellllle, on Dec 20 2009, 13:02, said:

някак не си представям някой да е на концерт на DC и да е седнал!!Поне В Белград не видях някой да седи!

Имах предвид преди концерта. А на мен определението "пияници и дрогирани типове" ми звучи като да чета форум, който няма нищо общо с хора, запознати с тази музика. Не се заяждам, обаче ми става смешно вече как се обсъжда колко екстремно и нечовешко е да се завреш отпред. Да, да си "на оградата" си е зор, но ако не държиш да си точно там, не виждам къде е проблемът. Пияни и неадекватни има навсякъде по стадиона, това не означава, че трябва да гледам от станцията на метрото, нали?
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#130 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 20 декември 2009 - 13:29

View PostDart Marty Rocks!!!, on Dec 20 2009, 11:03, said:

абе хора, то при тези цени на билетите и това чакане преди концерт хората най-отпред са трезвени (не им стига време да се напият :yes: ) и бутането е само преди да излезе групата. Ама иначе си е съвсем нормално - то всички пияни са отзад...
Нещо не си ме доразбрал. Аз алкохол на концерт не употребявам. За сметка на това вода и кола в промишлени количества. Бутането е през цялото време. Вярвай ми, от 20 години ходя по концерти.

#131 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7532 posts

Posted 20 декември 2009 - 13:47

Концерт на Диси се гледа от седалките. По възможност във ВИП-ложа и накрая групата да дойде да ти се поклони лично.

Все пак говорим за братя-емигранти от многодетно шотландско семейство, и двамата с неясна дикция и спорна широта на разбирането, за нюкасълски автомонтьор с капа, за фермер с чувство за прав ритъм и за още там един, който свири на бас с два пръста.

WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#132 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 20 декември 2009 - 15:06

И аз вече съм горд притежател на билет пред сцена B) Нека ми дойдат пияните и дрогираните, имам натрупана спортна злоба от концерта в Атина, която трябва да бъде изразходвана B) :no: B) :orc: :D :yes:
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#133 Ugly

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted 20 декември 2009 - 15:59

"Joacim", някои с билети от 75 лв. ще могат да гледат солото на Ангъс на 1-2 метра, доста по-близо от колкото ще го гледаме ние които ще сме отпред (то ще бъде в центъра на стадиона). Сцената ще стига до центъра на стадиона, така, че и тези които са най-отпред с билети от 75 лв. ще могат да видят Ангъс и Брайън от близо (тъй като те постоянно се движат по пътеката).

А относно бутането, както казва моята племенница "никога не съм очаквала, че на AC/DC някой може да прави пого", но и това ни се случи.

#134 pepa angelova

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 171 posts

Posted 20 декември 2009 - 16:18

Тази година в Амстердам ги гледах от първи ред на трибуните, от ляво на сцената, почти на края на удължението на сцената. Нямахме избор, такива билети имаше. Но, се виждаше перфектно. Много по-добре отколкото долу. Към края на концерта джапахме в бира, а тези долу бяха окъпани в такава. Но това няма значение, защото всички бяха в страшна еуфория. Но като си представя на какво приличаше този закрит стадион! Пък на всичкото отгоре тревата е със супер специална поддръжка, защото Арената е построена върху колони, т.е. няма естествена среда. При положение, че в Европа е забранено пушенето на закрити места, там по средата на шоуто се пушеше яко. Това, обаче не пречеше на никого, пък и никой от организаторите не преследваше хора от публиката. И не само, че са успяли да си възстановят стадиона в нормален вид, но цяло лято там продължаваше да има концерти. Тук една Мадона посрещнахме и разни фръцли с токчета се разхождаха по терена и беше егати оплакването за съсипията. Да бяха видели Арената на какво прилича.

#135 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 20 декември 2009 - 16:24

View PostRebel, on Dec 20 2009, 13:16, said:

Да, да си "на оградата" си е зор, но ако не държиш да си точно там, не виждам къде е проблемът.
според мен е доста по-добре да си "на оградата" от колкото 5-10 метра зад нея, тъй като там си се опрял на нещо стабилно през цялото време, и реално не се уморяваш толкова, колкто ако си малко по назад, и тъпата те носи във всички посоки ...
що се отнася до бутането и блъскането - да има го, обаче последните години ми се струва, че доста по-културно се държат хората по концерти ..
а и понятието "на оградата", конкретно за този концерт, на който пътеката ще стига до средата на стадиона е малко по-различно ...
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#136 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 20 декември 2009 - 16:43

View PostOzzy, on Dec 20 2009, 12:51, said:

Във всеки един друг случай това би било повод за хвалене, но не и в твоя B) Слушаш такива групи и ходиш по такива концерти, че да си най-отпред е (почти) безпроблемно. Отиди "на оградата" на ДиСи, отиди "на оградата" на Металика, отиди "на оградата" на Слейър :yes: и тогава ела пак да ни се похвалиш :orc: На Мерилиън, Фиш и подобните им можем всички B)

Аз не го споделям, за да се хваля. :D Казах го по повод това, че за първи път ще бъда на трибуните. По ирония на съдбата ще гледам от трибуните, може би най-рокаджийския концерт в моя живот. :no: А, реално погледното, трябваше да бъде точно обратното. Посещение на прогресив рок концерт предполага специални ефекти, богато "лайт шоу", хореография, декори...все неща изискващи място на трибуните. Рок концерт на AC/DC е неземна емоция, висок адреналин, пот и бира, все неща предполагащи място "на оградата". Но, както вече споменах, реших да не надценявам възможностите си и да заложа на спокойствието на трибуните, като искрено се надявам и там да не се наложи да седим на едно място, а да се изправим на крака още в самото начало... B)
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#137 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 20 декември 2009 - 17:07

View Poststormbringer, on Dec 20 2009, 16:24, said:

според мен е доста по-добре да си "на оградата" от колкото 5-10 метра зад нея, тъй като там си се опрял на нещо стабилно през цялото време, и реално не се уморяваш толкова, колкто ако си малко по назад, и тълпата те носи във всички посоки ...

:yes: :no: B) Освен това имаш достатъчно въздух, нещо, което определено е в излишък, ако са те заградили 5 гардероба от всички страни. Като човек със силна клаустрофобия заявявам, че на ограда винаги ми е най-добре :orc:

А колкото до блъсканицата - силно се съмнявам, че ще можем да я докараме до гръцките величини, така че съм спокойна. :D
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#138 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 23 декември 2009 - 11:07

На мен ли ми се струва или билетите за пред сцената свършиха?
I don't know how I managed it...

#139 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 23 декември 2009 - 11:12

Наистина са съвършили, както и добрите седящи за сектор "А" и отчасти за сектор "В". Честно казано очаквах по-голямо търсене, особено по празниците...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#140 Joacim

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 23 декември 2009 - 11:17

Аз си поръчах за фен зоната :metal: Някой има ли представа какво ще е разстоянието между двата сектора ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users