Jump to content

Sonisphere Festival в София22-23.06.2010г. - Национален стадион "Васил Левски"

1250 replies to this topic

#981 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 08 юни 2010 - 13:48

View PostOzzy, on Jun 8 2010, 14:39, said:

Друг път...
Еми като се замисля в София не ми е никак фестивало-атмосферно и общо взето и от двата фестивала ме интересуват по няколко групи.
Знам че ти не се кефиш на Каварна и циганията пред стадиона, но има и положителни неща.

#982 Joacim

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 08 юни 2010 - 13:51

View PostSvil, on Jun 8 2010, 12:49, said:

Зависи кого имаш предвид под "измислени траш герои", защото най-доброто, кото можеше да ни се случи е да привлекат Тестамент за първия ден.
И аз съм на това мнение.Е какво да се прави,яд ме е но така поне ще мога спокойно да си пийвам биричката и да събирам сили за мелето в последствие

#983 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 08 юни 2010 - 13:52

Аз пък не разбирам к'во толкоз се впечатляват хората от подробностите.
Причината за мащабите на този фестивал е комбинацията от Big 4 (и то най-вече първите 3 от тях) на една сцена + Рамщайн втория ден - може би най-актуалната и популярна модерна метъл група, при това неидвала у нас досега.
Дори само тия 4-5 групи да беше феста - пак щеше да е най-мащабното събитие за годината, а вероятно и за петилетката, а посещаемостта нямаше да е много по-различна. Другото са подробности.
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#984 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 08 юни 2010 - 14:04

View PostSvil, on Jun 8 2010, 12:49, said:

Зависи кого имаш предвид под "измислени траш герои", защото най-доброто, кото можеше да ни се случи е да привлекат Тестамент за първия ден.
Мен не ме броите в това "ни", нали? Няма как някой простосмъртен, освен вероятно самата аз, да знае кое е най-доброто за мен. Както казах, предпочитам настоящото разпределение; дори повече от оригиналното. Ако на някого му е непосилно да си представи такава ситуация, моля да ми простите, не мога да помогна.
Чета коментарите в сайта, и без да имам капка национално самосъзнание (което е съвсем друга тема), започвам да се срамувам, не, ужасявам се, че съм родена в тази държава. Възпява се там, как "ми се надяваше бълг. народ", пък думата "български" се употребява като някакъв вид обидно определение... Дълбоко съчувствам на решилите да отговорят на това. Докато не позволим на родните музиканти поне теоретичната възможност да постигнат световен успех, това няма да се случи. Няма ли някакъв начин хората да спрат да "измерват" качеството на дадена група по броя фенове? Сигурно се налага да се проведе референдум по жизненоважния Проблем кой ще (се опитва) да свири, докато хората си купуват бира, защото в момента всичко ми прилича на съревнование кой ще вдигне най-много шум.

И нямам представа как толкова убедително предсказвате по какъв начин би реагирал Дио, например. Някакак твърде много противоречи на всеобщото преклонение пред положителния му характер, бих казала.
Don't mistake lack of talent for genius.

#985 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 08 юни 2010 - 14:08

View PostDepositus Cordis, on Jun 8 2010, 14:48, said:

Еми като се замисля в София не ми е никак фестивало-атмосферно и общо взето и от двата фестивала ме интересуват по няколко групи.
Знам че ти не се кефиш на Каварна и циганията пред стадиона, но има и положителни неща.
О, аз не говоря за обстановката покрай концертите. Не говоря за това има ли кебапчета до стадиона, има ли къмпинг до стадиона, има ли море до стадиона и т.н. Говоря за самите групи. Няма никакъв начин по който мога да сравня Металика, Слейър, Мегадет, Меноуар, Алис Ин Чейнс и Рамщайн с имената, които са тази година в Каварна. Разликата е от земята до небето. Изключвам разбира се няколкото стотин трюта в България, които твърдят обратното :angry3:

View PostOverhate, on Jun 8 2010, 14:52, said:

Аз пък не разбирам к'во толкоз се впечатляват хората от подробностите.
Причината за мащабите на този фестивал е комбинацията от Big 4 (и то най-вече първите 3 от тях) на една сцена + Рамщайн втория ден - може би най-актуалната и популярна модерна метъл група, при това неидвала у нас досега.
Дори само тия 4-5 групи да беше феста - пак щеше да е най-мащабното събитие за годината, а вероятно и за петилетката, а посещаемостта нямаше да е много по-различна. Другото са подробности.
Именно :harhar:
I don't know how I managed it...

#986 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 08 юни 2010 - 14:12

View Postwhiplash159, on Jun 8 2010, 11:58, said:

Ще има заместители :harhar:
http://www.katehizis...s.php?id=15336
Каква я мислехме, каква излезе :angry3:
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#987 Scardust

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 623 posts

Posted 08 юни 2010 - 14:14

Официално съобщение на организаторите за отпадането на HEAVEN & HELL от "Sonisphere"
(05.05.2010 13:38:33)

"... Що се отнася до афиша на "Sofia Rocks" – започваме да търсим нова група, която да замести освободената позиция за първия ден. Феновете не бива да се съмняват, че ще получат само най-доброто и в двата дни на фестивала! Съвсем скоро ще научите повече за това кой артист/ банда ще дойдат у нас."
What am i supposed to do when the sky begins to fall ?

#988 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 08 юни 2010 - 14:22

View PostMor-Rioghain, on Jun 8 2010, 15:04, said:

Мен не ме броите в това "ни", нали?
Очевидно не трябва да те броим.
След като толкова държиш на двете бългаски банди, ами не посещавай София рокс, а посети самостоятелните им концерти, каквито те вероятно доволно често имат в София.
Даваш някакви странни квалификации на световно известни групи, които са се доказали и за повечето хора имат очевидните качества, защо изобщо си се засилила да посещаваш това мероприятие?

#989 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 08 юни 2010 - 14:23

View PostScardust, on Jun 8 2010, 14:14, said:

Официално съобщение на организаторите за отпадането на HEAVEN & HELL от "Sonisphere"
(05.05.2010 13:38:33)

"... Що се отнася до афиша на "Sofia Rocks" – започваме да търсим нова група, която да замести освободената позиция за първия ден. Феновете не бива да се съмняват, че ще получат само най-доброто и в двата дни на фестивала! Съвсем скоро ще научите повече за това кой артист/ банда ще дойдат у нас."
И те направо им спестиха пари за пътни и т.н., като не дойдаха, а направо са си тук в България :harhar:

#990 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 08 юни 2010 - 14:37

View PostMor-Rioghain, on Jun 8 2010, 15:04, said:

И нямам представа как толкова убедително предсказвате по какъв начин би реагирал Дио, например. Някакак твърде много противоречи на всеобщото преклонение пред положителния му характер, бих казала.
Написах го и в коментарите под новината. Дио сигурно се върти в гроба заради това, че са го заменили с групи от дълбокия ъндърграунд. Това е безобразие. Да замениш група с МИЛИОНИ почитатели по цял свят с групичка с макс четирицифрен брой хора, които са я чували, имам предвид. Нямам нищо против групите, де. Може би дори са добри музиканти. Обаче при положение, че организаторите са обещали наистина големи имена, някак да тряснат изпълнители, за които не съм чувал почти нищо, не върви.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#991 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 08 юни 2010 - 14:45

View PostSvil, on Jun 8 2010, 15:22, said:

защо изобщо си се засилила да посещаваш това мероприятие?
V

View PostOverhate, on Jun 8 2010, 14:52, said:

:harhar:

И пак да повторя, не "държа" толкова, просто не си тровя нервите по въпроса. Вече е време да престана да тормозя всеки с това какво искам аз.
А Скре4 съм гледала на живо в далечната 2002-а година, два пъти, и много ми харесаха.
Don't mistake lack of talent for genius.

#992 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 08 юни 2010 - 15:10

View PostMor-Rioghain, on Jun 8 2010, 15:45, said:

А Скре4 съм гледала на живо в далечната 2002-а година, два пъти, и много ми харесаха.
Тогава свириха като подгряващи на HIM, а миналата година - на Limp Bizkit. Не са случайна група, но всички очакваха достоен заместител на отпадналите Mastodon, а не български съпорт... Оттам идва и разочарованието на повечето фенове.
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#993 2+2=5

Blasteroid

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 08 юни 2010 - 15:17

View PostMetal Heart, on Jun 8 2010, 16:10, said:

Тогава свириха като подгряващи на HIM, а миналата година - на Limp Bizkit. Не са случайна група, но всички очакваха достоен заместител на отпадналите Mastodon, а не български съпорт... Оттам идва и разочарованието на повечето фенове.
Явно не са случайна група. Доста връзки имат, така като ги гледам. С този смешния рап метъл, който правят да се уредят да подгряват на толкова концерти.
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths

#994 Overhate

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 508 posts

Posted 08 юни 2010 - 15:29

Скреч, както споменах и по-горе, са ми странен избор, затова не искам да коментирам.
Бастардоломей, обаче, за мен ще се впишат много добре стилово в първия ден. Дори по-добре и от H&H (нека хардрок феновете да почнат да ме плюят сега :harhar: ).
Но както споменах и по-горе, това са подробности. Мегадет, Слейър и Металика са това, което искам да видя в този ден.
Останал сам, прегърнах здрача
Изгубил се, открих нощта
На твоя гроб не ще да плача
Пред твоя кръст не ще скърбя

#995 BeerMe

бирена фея

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 863 posts

Posted 08 юни 2010 - 15:30

С толкова много пълнеж на фестивала се чудя как ще изпия толкова много бира в свободното време. :harhar:

#996 2+2=5

Blasteroid

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 08 юни 2010 - 16:28

Ами Bastardolomey ще ги дават ли по кината в цял свят ? :harhar:
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths

#997 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 08 юни 2010 - 17:02

Скре4 са готини, въпреки че след 3тата песен единия им викач обикновено издъхва. Опитват се да пунтират Бизкит, но са мнооого далеч от хора като Фред Дърст, Уес Борланд, Сам Ривърс, DJ Lethal и... е, не му помня името на барабаниста. Но иначе една тяхна песен ми се е набила в главата - "Шопска салата мейд ин Чайна" :harhar: Като цяло очаквах известна група за втория ден, а за първия очаквах да оставят празно място в памет на Рони... Както и да е... Г-н Петров започна да се пооаква и май ще започна да си поспестявам суперлативите по негов адрес...

#998 jugulator

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted 08 юни 2010 - 18:52

View PostBlacky, on Jun 8 2010, 12:49, said:

::OFF::

Че си прав за Manowar, прав си, но я се огледай, някой нещо подобно каза ли изобщо? Прекалено си амбициран да се противопоставяш на "тру феновете", че дори не забелязваш как държанието ти е точно копие на тяхното, но с обратен знак.
::/OFF::

Еми явно си мисли, че за да е модерен и да се хареса трябва да плюе по Меноар и феновете им при всяка отдала му се възможност. не му е за први път да прави подобни меко казано неадекватни включвания. Ма така е по-куул...

#999 Stat1c

King Nothing

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 174 posts

Posted 08 юни 2010 - 19:48

Преди много слушах Manowar, след което ми поомръзнаха, но едно нещо не мога да им отрека - страхотни пичове са, а и определено знаят как да надъхат публиката! Изключая тези, които си казват: "Пффф, Manowar, ебахти смотаняците!"
Ъъъъ... т'ва са две неща :harhar:

Edited by Stat1c, 08 юни 2010 - 19:49 .

#1000 Barbarian_Brothers

послушник

• Отлъчени
  • Pip
  • 42 posts

Posted 08 юни 2010 - 21:04

Че аз заради тях отивам на феста ... Ако не бяха те, нямаше да отида изобщно на 2-рия ден. Не че не слушам отвреме на време и Рамщайн въпреки че не слушам техния стил, но не бих отишъл ако ги нямаше и ManOwaR. На Металика бях преди 2 години, купих си билета главно заради Дио и Мегадет. Няма да отговарям на хората които пишат тук, че не ги харесват, защото просто няма смисъл - всичко ще си проличи на концерта момци. Не отричам, че има и по-добре СВИРЕЩИ банди, но там е разликата, другите свирят, Manowar убиват :harhar:

Edited by Barbarian_Brothers, 08 юни 2010 - 21:05 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users