Jump to content

Sonisphere Festival в София22-23.06.2010г. - Национален стадион "Васил Левски"

1250 replies to this topic

#241 deluxworld

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 24 февруари 2010 - 10:02

...и заслужавате цял живот да слушате любимите си групи само на аудио носител, и да ги гледате два пъти в годината по VH1, ако имате кабелна :)
. . . And Justice For All

#242 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 24 февруари 2010 - 10:19

View PostOzzy, on Feb 24 2010, 09:58, said:

Това ми звучи малко като да кажа, че дадена стока в магазина е скъпа и някой да ми отговори - еееее, а по комунизма и това нямаше, така че си трай. Реално погледнато настоящата обстановка е нормална, а преди години положението беше ненормално, а за да получава качество човек винаги трябва да иска повече, вместо да се задоволява с предложеното му. А и едва ли някой е недоволен, просто си разтягаме локуми в очакване на реални новини.
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#243 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2010 - 10:24

View PostRebel, on Feb 24 2010, 10:19, said:

Това ми звучи малко като да кажа, че дадена стока в магазина е скъпа
Какво значи скъпа стока? За теб скъпа, за някой евтина, за трети недостижима. Има ЦЕНА. Ако те устройва - купувай. Ако не те устройва - не купувай.
С концертите е същото. Като не ти харесва не ходи. Ама да ходиш и да плачеш? :)
I don't know how I managed it...

#244 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 24 февруари 2010 - 10:30

View PostOzzy, on Feb 24 2010, 10:24, said:

Какво значи скъпа стока? За теб скъпа, за някой евтина, за трети недостижима. Има ЦЕНА. Ако те устройва - купувай. Ако не те устройва - не купувай.
С концертите е същото. Като не ти харесва не ходи. Ама да ходиш и да плачеш? :)

Що се отнася до мен аз изобщо не плача, а правя точно това - като не ме кефи нещо, не ходя. А иначе колкото до приказките кой кога трябва да свири, какво трябва да има и т.н. - аз го приемам по друг начин. Това си е абсолютно безплатно проучване на общественото мнение, няма как да не се съгласиш, че в този форум присъства една представителна извадка от феновете в България :harhar:

#245 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2010 - 10:44

View PostRebel, on Feb 24 2010, 10:30, said:

като не ме кефи нещо, не ходя.
Именно за това говоря :)

Това си е абсолютно безплатно проучване на общественото мнение
Това е донякъде така, но каква е ползата от това проучване? Кои ще бъдат групите и в какъв ред ще свирят не се решава от хората или от българските промоутъри. Така си идват от чужбина. Искаш/не искаш - те така си идват.
Всъщност, сега като се замислих, в гигантската част от случаите точно ХОРАТА определят реда на групите на даден фестивал. Определили са го предварително закупувайки си или не закупувайки си албуми на всеки от участниците. И ХОРАТА са определили още преди много години, че Metallica ще бъдат винаги хедлайнер. А Anthrax ще свирят винаги по светло и със съкратен сет, с изключение на случаите, в които са на самостоятелно турне. ХОРАТА са си казали думата.
А това, че някой се смята за мега трю и не му харесва, че Anthrax ще свирят в 4 следобед в продължение на само 32 минути си е негов проблем, който апропо, е много лесно решим - отива на самостоятелен концерт на групата, плаща само 20 евро и ги гледа като хедлайнери в продължение на час и половина.
Използвам двете групи само като пример. Мога да кажа същото за които и да са други две групи.

#246 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 24 февруари 2010 - 10:48

Само дето, това са го определили хората в Америка. Дори не и в Западна Европа в такава степен. Така че - можем да имаме известни претенции :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#247 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2010 - 10:56

View PostSatyr, on Feb 24 2010, 10:48, said:

Само дето, това са го определили хората в Америка.
Как така хората в Америка?! Разликата в продажбите на Metallica и Anthrax в Америка са съпоставими с тези в Европа.
Колко хора имаше на Metallica последния път в София? между 40 и 50 хиляди, нали? Колко хора имаше на неосъществения концерт на Anthrax? Много добре си спомням как в интервюто на Амебата след като отмениха концерта той каза колко билета са продадени - 300. С думи - триста.
Никаква Америка, никаква Европа - тези неща са определени от хората по цял свят. Те са казали кой да бъде вечно хедлайнер и кой вечно подгряващ. Това, че тази ситуация не се харесва на всички е отделен въпрос.

#248 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 24 февруари 2010 - 11:02

В смисъл, че тук, когато в Америка Металика са си изковавали статуса, изобщо не е имало вариант да се продава тяхната продукция. Също и за Антракс и т. н. Не че би било по-различно, но просто не се е случило.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#249 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2010 - 11:08

View PostSatyr, on Feb 24 2010, 11:02, said:

В смисъл, че тук, когато в Америка Металика са си изковавали статуса, изобщо не е имало вариант да се продава тяхната продукция. Също и за Антракс и т. н.
То това важи и за цяла Западна Европа - там едните винаги са пълнели стадиони, а другите не.
И преди някой да ме е почнал, държа да отбележа, че говоря за това как хората по цял свят са определили кой да бъде винаги хедлайнер и кой винаги подгряващ. Без изобщо да обсъждам качествата на едните и качествата на другите :)

#250 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 24 февруари 2010 - 11:26

View PostOzzy, on Feb 24 2010, 11:08, said:

... кой да бъде винаги хедлайнер и кой винаги подгряващ
Само не съм съгласен с това винаги. И сам можеш да се сетиш за много примери, в които учениците надминават учителите си и след като в един момент са има били подгряващи в следващия същите тези учители стават съпорт. Но като цяло си прав.
ПИСУК!

#251 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2010 - 11:29

View Postwhiplash159, on Feb 24 2010, 11:26, said:

И сам можеш да се сетиш за много примери, в които учениците надминават учителите си и след като в един момент са има били подгряващи в следващия същите тези учители стават съпорт.
Black Sabbath и Manowar!!! :)

#252 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 24 февруари 2010 - 11:29

View PostOzzy, on Feb 24 2010, 11:08, said:

То това важи и за цяла Западна Европа - там едните винаги са пълнели стадиони, а другите не.
И преди някой да ме е почнал, държа да отбележа, че говоря за това как хората по цял свят са определили кой да бъде винаги хедлайнер и кой винаги подгряващ. Без изобщо да обсъждам качествата на едните и качествата на другите :)
На мен лично недоволството ми от слуха беше не толкова, че ОМГ, Manowar подгряващи, колкото от това, че немците и другите две групи са тотално несъвместими като стил - което, при положение, че на евентуалния концерт три четвърти от публиката ще е именно заради Rammstein, ще доведе до това да се налага редовият фен на Manowar или Дио да търпи разни идиотчета, които обиждат любимите му групи. Достатъчно е човек да погледне малко писания из сайта и ще ме разбере.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#253 Стефан Николов

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 147 posts

Posted 24 февруари 2010 - 11:34

СИГУРНИ:

KATATONIA
ANATHEMA

ВЕРОЯТНИ:
Тези двата май трябва да бъдат в долната графа като се знае кой е "организатор" :)

#254 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 24 февруари 2010 - 11:42

View PostСтефан Николов, on Feb 24 2010, 11:34, said:

Тези двата май трябва да бъдат в долната графа като се знае кой е "организатор" :fool:

:harhar:

наистина много ме впечатлява това мрънкане на нероден петко... лично аз миналата година бих път и за мановар и за рамщайн и ще ми е много удобно да ми дойдат на крака в един ден :)

на фестивал никой не те задължава да гледаш всички групи... ако е организирано като хората - кеф ти бира, кеф ти кебапчета, при всички случаи ще е купон.

#255 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2010 - 11:43

View PostТигър, on Feb 24 2010, 11:29, said:

не толкова, че ОМГ, Manowar подгряващи, колкото от това, че немците и другите две групи са тотално несъвместими като стил
Ама то е ясно като бял ден защо се прави подобно нещо (все пак нека припомним, че участието на Manowar за момента е само и единствено в сферата на мега слуховете). Който иска да види Rammstein и е фен на групата ще отиде да ги види независимо дали Manowar свирят преди тях или не. Единици ще са феновете на немците, които ще се откажат от концерта, защото видиш ли Manowar ще подгряват. Евентуалното привличане на Manowar би докарало НЯКОЛКО ХИЛЯДИ хеви метъл фена, които иначе не биха отишли на концерта на Rammstein. А няколко хиляди повече продадени билета по между 50 и 130 лева (примерно) съвсем не е нещо пренебрежимо.

View PostСтефан Николов, on Feb 24 2010, 11:34, said:

Тези двата май трябва да бъдат в долната графа като се знае кой е "организатор" :)
Че тези концерти са мега съмнителни е ясно като бял ден. Като изброявах, имах предвид концертите, които са официално обявени от българска страна или от страна на групата и/или за които се продават билети.

#256 metalu

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 51 posts

Posted 24 февруари 2010 - 12:14

В тона на тази кратка ретроспекция забравяш Талаян в Сливен 90-а
Kreator в Варна 93-а...

#257 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 24 февруари 2010 - 12:29

View Postmetalu, on Feb 24 2010, 12:14, said:

забравяш
Нищо не забравям. Всичко, което си струва да се отбележи е качено на сайта.

#258 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 24 февруари 2010 - 12:35

Аз пък си мисля, че хората много бързо забравят. Или са прекалено малки, за да помнят. А не беше чак толкова отдавна...

Бих могъл да се подпиша под цялото ти мнение, чудесен анализ и абсолютно правдиви изводи. За жалост човешката психика е така устроена, че привиква с благините по-бързо от очакваното и хората почти моментално забравят за несгодите. А, както се казва в една книжка, "колкото повече, толкова повече", затова въпреки пълното ми съгласие с казаното от теб, аз винаги ще съжалявам, че не съм се родил в Холандия или поне в "братска" Полша... :)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#259 metal-core

кюре

• Отлъчени
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 24 февруари 2010 - 12:42

Хората ще гледат кой Devildriver и Stone sour,кой Bullet for my valentine и Stone sour..Behemoth,а на нас ако ни сложат Меноар ще е баси подигравката.АйдеHeaven and hell ги ина почти навсякъде,ама Маноар???
Стиловата разлика винаги я е имало.Не сте ли гледали LINE-UP oт предните години?Поне за Англия де.Много разнообразни групи,няма стари,няма нови,всичко е там.Миналата година 1-я ден бяха хедлайнери Линкин парк,а преди тях бяха Heaven and hell.Bullet for my valentine и те бяха някаде из групите.На втория ден бяха по ред на излизане Avenged sevenfold,Lamb of god,Machine head,Limp Bizkit,Nine inch nails и накрая хедлайнера Metallica.А тука пак искат да ни тровят с Меноари разни.Дано не е вярно,че нз как ще ги трая,камо ли фенчетата им.

#260 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 24 февруари 2010 - 12:44

View Postmarillion, on Feb 24 2010, 12:35, said:

Бих могъл да се подпиша под цялото ти мнение, чудесен анализ и абсолютно правдиви изводи. За жалост човешката психика е така устроена, че привиква с благините по-бързо от очакваното и хората почти моментално забравят за несгодите. А, както се казва в една книжка, "колкото повече, толкова повече", затова въпреки пълното ми съгласие с казаното от теб, аз винаги ще съжалявам, че не съм се родил в Холандия или поне в "братска" Полша... :)

Това е тема на друг разговор, но аз ще си позволя малко оф топик все пак, защото темата винаги ме е вълнувала, а именно - според мен прогресът се дължи на това, че човек се стреми винаги към нещо по-добро и не се задоволява с това, което има, ако не беше така, щяхме да сме още в пещери. Това няма нищо общо с фестивала, но има общо с тезата, че видиш ли трябва да сме доволни, че не е като едно време. И какво ако се беше родил в Холандия или Полша - щеше да мразиш германците, въпреки че днешните нямат нищо общо с тези отпреди сто години. Същото е и сега - доволен си от нещо, защото не е както преди 20 години, но едното няма нищо общо с другото. Спирам до тук, защото по въпроса за Sonisphere няма как все още да има доволни и недоволни и всичко в тази връзка е празни приказки.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users