Sonisphere Festival в София22-23.06.2010г. - Национален стадион "Васил Левски"
Started by Javor, дек 09 2009 13:33
1250 replies to this topic
Posted 24 февруари 2010 - 10:02
...и заслужавате цял живот да слушате любимите си групи само на аудио носител, и да ги гледате два пъти в годината по VH1, ако имате кабелна

. . . And Justice For All
Posted 24 февруари 2010 - 10:19
Ozzy, on Feb 24 2010, 09:58, said:
Това ми звучи малко като да кажа, че дадена стока в магазина е скъпа и някой да ми отговори - еееее, а по комунизма и това нямаше, така че си трай. Реално погледнато настоящата обстановка е нормална, а преди години положението беше ненормално, а за да получава качество човек винаги трябва да иска повече, вместо да се задоволява с предложеното му. А и едва ли някой е недоволен, просто си разтягаме локуми в очакване на реални новини.
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 24 февруари 2010 - 10:24
Rebel, on Feb 24 2010, 10:19, said:
Това ми звучи малко като да кажа, че дадена стока в магазина е скъпа
С концертите е същото. Като не ти харесва не ходи. Ама да ходиш и да плачеш?

I don't know how I managed it...
Posted 24 февруари 2010 - 10:30
Ozzy, on Feb 24 2010, 10:24, said:
Какво значи скъпа стока? За теб скъпа, за някой евтина, за трети недостижима. Има ЦЕНА. Ако те устройва - купувай. Ако не те устройва - не купувай.

Що се отнася до мен аз изобщо не плача, а правя точно това - като не ме кефи нещо, не ходя. А иначе колкото до приказките кой кога трябва да свири, какво трябва да има и т.н. - аз го приемам по друг начин. Това си е абсолютно безплатно проучване на общественото мнение, няма как да не се съгласиш, че в този форум присъства една представителна извадка от феновете в България

Posted 24 февруари 2010 - 10:44
Rebel, on Feb 24 2010, 10:30, said:
като не ме кефи нещо, не ходя.

Това си е абсолютно безплатно проучване на общественото мнение
Всъщност, сега като се замислих, в гигантската част от случаите точно ХОРАТА определят реда на групите на даден фестивал. Определили са го предварително закупувайки си или не закупувайки си албуми на всеки от участниците. И ХОРАТА са определили още преди много години, че Metallica ще бъдат винаги хедлайнер. А Anthrax ще свирят винаги по светло и със съкратен сет, с изключение на случаите, в които са на самостоятелно турне. ХОРАТА са си казали думата.
А това, че някой се смята за мега трю и не му харесва, че Anthrax ще свирят в 4 следобед в продължение на само 32 минути си е негов проблем, който апропо, е много лесно решим - отива на самостоятелен концерт на групата, плаща само 20 евро и ги гледа като хедлайнери в продължение на час и половина.
Използвам двете групи само като пример. Мога да кажа същото за които и да са други две групи.
Posted 24 февруари 2010 - 10:56
Satyr, on Feb 24 2010, 10:48, said:
Само дето, това са го определили хората в Америка.
Колко хора имаше на Metallica последния път в София? между 40 и 50 хиляди, нали? Колко хора имаше на неосъществения концерт на Anthrax? Много добре си спомням как в интервюто на Амебата след като отмениха концерта той каза колко билета са продадени - 300. С думи - триста.
Никаква Америка, никаква Европа - тези неща са определени от хората по цял свят. Те са казали кой да бъде вечно хедлайнер и кой вечно подгряващ. Това, че тази ситуация не се харесва на всички е отделен въпрос.
Posted 24 февруари 2010 - 11:08
Satyr, on Feb 24 2010, 11:02, said:
В смисъл, че тук, когато в Америка Металика са си изковавали статуса, изобщо не е имало вариант да се продава тяхната продукция. Също и за Антракс и т. н.
И преди някой да ме е почнал, държа да отбележа, че говоря за това как хората по цял свят са определили кой да бъде винаги хедлайнер и кой винаги подгряващ. Без изобщо да обсъждам качествата на едните и качествата на другите

Posted 24 февруари 2010 - 11:26
Ozzy, on Feb 24 2010, 11:08, said:
... кой да бъде винаги хедлайнер и кой винаги подгряващ
ПИСУК!
Posted 24 февруари 2010 - 11:29
whiplash159, on Feb 24 2010, 11:26, said:
И сам можеш да се сетиш за много примери, в които учениците надминават учителите си и след като в един момент са има били подгряващи в следващия същите тези учители стават съпорт.

Posted 24 февруари 2010 - 11:29
Ozzy, on Feb 24 2010, 11:08, said:
То това важи и за цяла Западна Европа - там едните винаги са пълнели стадиони, а другите не.
И преди някой да ме е почнал, държа да отбележа, че говоря за това как хората по цял свят са определили кой да бъде винаги хедлайнер и кой винаги подгряващ. Без изобщо да обсъждам качествата на едните и качествата на другите

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Posted 24 февруари 2010 - 11:42
Стефан Николов, on Feb 24 2010, 11:34, said:
Тези двата май трябва да бъдат в долната графа като се знае кой е "организатор" 

наистина много ме впечатлява това мрънкане на нероден петко... лично аз миналата година бих път и за мановар и за рамщайн и ще ми е много удобно да ми дойдат на крака в един ден

на фестивал никой не те задължава да гледаш всички групи... ако е организирано като хората - кеф ти бира, кеф ти кебапчета, при всички случаи ще е купон.
Posted 24 февруари 2010 - 11:43
Тигър, on Feb 24 2010, 11:29, said:
не толкова, че ОМГ, Manowar подгряващи, колкото от това, че немците и другите две групи са тотално несъвместими като стил
Стефан Николов, on Feb 24 2010, 11:34, said:
Тези двата май трябва да бъдат в долната графа като се знае кой е "организатор" 

Posted 24 февруари 2010 - 12:14
В тона на тази кратка ретроспекция забравяш Талаян в Сливен 90-а
Kreator в Варна 93-а...
Kreator в Варна 93-а...
Posted 24 февруари 2010 - 12:35
Ozzy, on Feb 24 2010, 09:58, said:
Аз пък си мисля, че хората много бързо забравят. Или са прекалено малки, за да помнят. А не беше чак толкова отдавна...
Бих могъл да се подпиша под цялото ти мнение, чудесен анализ и абсолютно правдиви изводи. За жалост човешката психика е така устроена, че привиква с благините по-бързо от очакваното и хората почти моментално забравят за несгодите. А, както се казва в една книжка, "колкото повече, толкова повече", затова въпреки пълното ми съгласие с казаното от теб, аз винаги ще съжалявам, че не съм се родил в Холандия или поне в "братска" Полша...

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 24 февруари 2010 - 12:42
Хората ще гледат кой Devildriver и Stone sour,кой Bullet for my valentine и Stone sour..Behemoth,а на нас ако ни сложат Меноар ще е баси подигравката.АйдеHeaven and hell ги ина почти навсякъде,ама Маноар???
Стиловата разлика винаги я е имало.Не сте ли гледали LINE-UP oт предните години?Поне за Англия де.Много разнообразни групи,няма стари,няма нови,всичко е там.Миналата година 1-я ден бяха хедлайнери Линкин парк,а преди тях бяха Heaven and hell.Bullet for my valentine и те бяха някаде из групите.На втория ден бяха по ред на излизане Avenged sevenfold,Lamb of god,Machine head,Limp Bizkit,Nine inch nails и накрая хедлайнера Metallica.А тука пак искат да ни тровят с Меноари разни.Дано не е вярно,че нз как ще ги трая,камо ли фенчетата им.
Стиловата разлика винаги я е имало.Не сте ли гледали LINE-UP oт предните години?Поне за Англия де.Много разнообразни групи,няма стари,няма нови,всичко е там.Миналата година 1-я ден бяха хедлайнери Линкин парк,а преди тях бяха Heaven and hell.Bullet for my valentine и те бяха някаде из групите.На втория ден бяха по ред на излизане Avenged sevenfold,Lamb of god,Machine head,Limp Bizkit,Nine inch nails и накрая хедлайнера Metallica.А тука пак искат да ни тровят с Меноари разни.Дано не е вярно,че нз как ще ги трая,камо ли фенчетата им.
Posted 24 февруари 2010 - 12:44
marillion, on Feb 24 2010, 12:35, said:
Бих могъл да се подпиша под цялото ти мнение, чудесен анализ и абсолютно правдиви изводи. За жалост човешката психика е така устроена, че привиква с благините по-бързо от очакваното и хората почти моментално забравят за несгодите. А, както се казва в една книжка, "колкото повече, толкова повече", затова въпреки пълното ми съгласие с казаното от теб, аз винаги ще съжалявам, че не съм се родил в Холандия или поне в "братска" Полша... 

Това е тема на друг разговор, но аз ще си позволя малко оф топик все пак, защото темата винаги ме е вълнувала, а именно - според мен прогресът се дължи на това, че човек се стреми винаги към нещо по-добро и не се задоволява с това, което има, ако не беше така, щяхме да сме още в пещери. Това няма нищо общо с фестивала, но има общо с тезата, че видиш ли трябва да сме доволни, че не е като едно време. И какво ако се беше родил в Холандия или Полша - щеше да мразиш германците, въпреки че днешните нямат нищо общо с тези отпреди сто години. Същото е и сега - доволен си от нещо, защото не е както преди 20 години, но едното няма нищо общо с другото. Спирам до тук, защото по въпроса за Sonisphere няма как все още да има доволни и недоволни и всичко в тази връзка е празни приказки.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users