Jump to content

Какво слушаш в момента?...и като как го намираш!?

827 replies to this topic

#421 mabon

от Клана Морна <TYPE O PUROGATIV>

• Отлъчени
  • PipPip
  • 139 posts

Posted 22 август 2007 - 23:57

View Postdave, on Aug 23 2007, 00:45, said:

Пример - Много близък мой познат му пускам Тъксидо с тази песен - дъра бъра .... опааа - няма дъра бъра - я кво интересно =- ква е таз банда?
После пускам Мартин - няма реакция - дъра бъра.
Реших, че е резултат на моментно състояние, повторих обратно - първо Мартин, после истината.
Познай на кое получих реакцията описана в началото? Не на Мартин.

Предполагам си му пуснал Тъксидо на 2-рата, 3-та ракия, а МАртин - на 13-тата, 14-тата - и човекът друго освен дъра-бъра не е бил в състояние да произведе.
А много вероятно е да е решил, че е същата група, но не е чул добре първия път.
Кой тоя познат, бре?? :)

Иначе си прав - Мартин прави парчето по-епик, отколкото Уинстън го е замислил. Ама той Гор и не е имал претенции да го сравняват с оригинала, или че е следвал канонично оригиналите. Точно обратното - по начало всичките песни са пречупени през него. Затова и (ней-вероятно) е кръстил албумите "COUNTERFEIT". Защото те са си точно това.

Но не може никой да му отрече уважението, което заслужава, както и заслугата, че отдава така почит и признание на такава велика група като Туксидо, изкарвайки ги на светло, за иначе по-"масовизираните" и поне в по-голямата си част - по-конвенционални (да ме извини Виолатора) фенове на Депеш.
nemo me impune lacessit

#422 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 22 август 2007 - 23:57

Ми не е само тва. Тази песен е подчертано интровертна, неепична и лична (акустичнав смисъла на първите три неща).

А може би просто си я слушал в тази версия най-много пъти? Какво щеше да стане, ако беше почнал с кавъра на МЛГ и след време случайно чуеш оригиналката? Дали нямаше да я упрекнеш в неинтровертност, епичност и неличност?
violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#423 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts
  • Interests:watching different roads and wonder where my own is rolling<br />waiting all day long for a change and it's showing

Posted 23 август 2007 - 00:07

View Postcadaurus, on Aug 23 2007, 00:57, said:

Какво щеше да стане, ако беше почнал с кавъра на МЛГ и след време случайно чуеш оригиналката?
Късмет бате :) Аз ако Бях чул първо Резидънтс, а после Металика...
@ Папо - същото, с нюанса, че става въпрос за две различни вечери на пускане. И че познаваш познатия много бегло. Втори Нюанс - Познатия е по-скоро фен На Депеш, отколкото на Тъксидо.
Next One Is Real

#424 mabon

от Клана Морна <TYPE O PUROGATIV>

• Отлъчени
  • PipPip
  • 139 posts

Posted 23 август 2007 - 00:14

View Postcadaurus, on Aug 23 2007, 00:57, said:

А може би просто си я слушал в тази версия най-много пъти? Какво щеше да стане, ако беше почнал с кавъра на МЛГ и след време случайно чуеш оригиналката? Дали нямаше да я упрекнеш в неинтровертност, епичност и неличност?

Да, много хора, които познавам са подходили точно по този начин.
И си казват, че версията на Мартин им харесва повече... Явно "първото впечатление" залепва по-сериозно от всичко останало.

Аз самият съм го изпитвал това (за мой срам) с песента HURT, щото в началото си мислих, че е на Джони Кеш и чак впоследствие разбрах, че оригиналът всъщност е на Трент, и Джони Кеш и прави кавър, а не обратното, както смятах първоначално...
Както и да е - и двамата се справят страхотно, защото това е размазваща песен.

Ха познайте кое е оригинала:

ДЖОНИ КЕШ

ТРЕНТ РЕЗНЪР
nemo me impune lacessit

#425 cadaurus

мелоФройд

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 494 posts

Posted 23 август 2007 - 00:43

View Postmabon, on Aug 23 2007, 01:14, said:

Да, много хора, които познавам са подходили точно по този начин.
И си казват, че версията на Мартин им харесва повече.

На ся остана да се появи някой новоизлюпен фен на Новел Ваг и да сподели, че тая песен е направена за женски глас в стил боса-нова. :)

HURT

Съвършен кавър. Дотолкова съвършен, че за мен това са две различни песни. Мистерия е как Джони Кеш успява да разчупи песента толкова много от позицията си на всепризнат класик.

Edited by cadaurus, 23 август 2007 - 00:44 .

violator: Моите категории са абсолютно обективни. Това е факт.

#426 d.r.i.

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 23 август 2007 - 00:44

айде нещо за лека нощ -

#427 Ukime

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 7 posts

Posted 23 август 2007 - 01:36

Posted Image
Arcana - Chant Of The Awakening

#428 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 23 август 2007 - 03:10

Posted Image

За фенове на In The Woods, Sculptured, дори Opeth, защо не и Theatre Of Tragedy..

Edited by rodd1ck, 23 август 2007 - 03:11 .

#429 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 23 август 2007 - 07:37

U2 - If God Will Send His Angels
:agree: :lol: :P :worship: :worship: :worship:
I don't know how I managed it...

#430 Mekong Delta

Стара жица

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 308 posts

Posted 23 август 2007 - 07:44

Fi5Th Reason - Within Or Without

Posted Image

.................
...But grey is still black...

#431 ArthurDent

епископ

• Отлъчени
  • PipPipPip
  • 245 posts

Posted 23 август 2007 - 08:31

View Postrodd1ck, on Aug 23 2007, 04:10, said:

Posted Image
За фенове на In The Woods, Sculptured, дори Opeth, защо не и Theatre Of Tragedy..
Аз съм от феновете на тия групи и стил. Обаче въпреки нееднократното призоваване продължавате да пускате обложки без да изписвате групата и албума. Сега как да разбера кое да си намеря и чуя :lol: :P :agree:

Иначе тук е:

Anarion - Unbroken

Posted Image

#432 Guest_Regen_*

• Гости

Posted 23 август 2007 - 08:31

Кемъл - Право в сърцето ми.
По-кър-ти-тел-на.

#433 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 23 август 2007 - 08:41

Ми не е само тва. Тази песен е подчертано интровертна, неепична и лична (акустичнав смисъла на първите три неща).
Мартин Гор - напротив прави точно обратното. Епичнен електронен паметник. Ми това е съвсем друга песен, със съвем друг текст и съвсем друго послание,
Тва е.

Именно това ценя най-много в кавърите. Пречупването през светогледа на кавъриращия. За мен - това е основният смисъл на кавърирането. Да изкривиш песента.
Ако искам да си причиня усещанията, които оригиналът ми дава..., ще си пусна него. :agree: Когато слушам кавър, искам да видя как съответния музикант чува и възприема песента, за която вече съм си изградил някаква представа. И ако успее да промени тази представа - тва е добър кавър!
Всички усещаме нещата по различен начин. Един така, друг онака. Ако някой ми направи "In a manner of speaking" по същия пестелив и минималистичен начин като Тъксидо, какво ще ми даде? А Мартин ми показва едно различно измерение на тази великолепна песен, която спира времето. И най-важното - разкрива колко дълбока и многопластова е.

Пример - Много близък мой познат му пускам Тъксидо с тази песен - дъра бъра .... опааа - няма дъра бъра - я кво интересно =- ква е таз банда?
После пускам Мартин - няма реакция - дъра бъра.
Реших, че е резултат на моментно състояние, повторих обратно - първо Мартин, после истината.
Познай на кое получих реакцията описана в началото? Не на Мартин.

Тва за примерите със случки и познати - на някой друг! :worship:

Една колежка, дето все ме врънка да и пусна поне за малко радио "Фреш" и да "спирам тези дразнещи шумове", които все ги въртя, умира за суинг варианта на Новелките. И кво!? Това показателно ли е? Значи ли нещо!? :lol:
Забавен е, свеж..., ама чак по-добър от нещо, докоснато от Мартин Гор!? :worship:

@mabon

Убеден съм, ако Трент Резнър е знаел какво ще стори Джони Кеш с "Hurt", изобщо никога нямаше да я изпее сам. В момента, в който я е написал, щеше да отиде и да я подари безвъзвратно на Големия Джони, с думите "За мен е чест". :worship:
Интересно ми е, като как намираш кавърите на Джони на "The Mercy seat" и "Personal Jesus"!?

По темата, звучи:

Peter Hammill -->> "Over"

Posted Image

:P
/(.)
//\\

Edited by violator, 23 август 2007 - 09:22 .

-----------------------------------------
Слушай силно!

#434 Violet

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 22 posts

Posted 23 август 2007 - 09:05

View PostArthurDent, on Aug 23 2007, 09:31, said:

Аз съм от феновете на тия групи и стил. Обаче въпреки нееднократното призоваване продължавате да пускате обложки без да изписвате групата и албума. Сега как да разбера кое да си намеря и чуя :lol: :P :agree:

^Subterranean Masquerade - Suspended Animation Dreams'05 ..вероятно поне малко ще те изненада, предвид препоръките. ))

т.з. Shape of Despair - Shades of...

#435 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 23 август 2007 - 09:18

View Postcadaurus, on Aug 22 2007, 17:42, said:

Мачот е в Бургас бря. Чичо Пенчо завинаги! :P

Смятай колко съм кух :worship: Срам ме е... :lol:

А иначе The Revenge Project снощи в Swinging Hall направиха ааадски як лайв :P Бяха се събрали обидно малко хора, но пък Бургазлийте си удариха изкъртващия сет без видимо да се притесняват от това B) След първите 2-3 парчета дойдоха и още някви хора - тa общо около 30-40 човека имаше :( Който не е дошъл да съжалява много мощно :worship: , не беше за изпускане :agree:

В момента, ей така, от никъде, ми се прислуша туй:

Posted Image
THE REVENGE PROJECT
The Dawn Of Nothingness (2005)
:worship:
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#436 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 23 август 2007 - 09:35

Nightwish - The Poet And The Pendulum :agree:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#437 dave

Not Knowing

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 505 posts
  • Interests:watching different roads and wonder where my own is rolling<br />waiting all day long for a change and it's showing

Posted 23 август 2007 - 09:48

Слушам новия Bad Religion.
Posted Image
И се опитвам да се съглася с ревюто на Стифф, ама не става.
Албумчето си точно Bad Religion от най-добра класа.
Никога не съм аресвал чак толко таз банда.
Винаги ми е била попи някак - от таз банда тръгва точно тоз хамирикаски пънчец, дето най-ме дразни.
Но както и във всеки друг албум, те не стигат до там, че да ме раздразнят, колкото последователите им.
Та за New Maps of Hell - първият албум на Bad Religion, който ми харесва от много време насам.
Next One Is Real

#438 dav

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted 23 август 2007 - 09:55

Shadow Gallery - 2005 - Room V

Posted Image

#439 Suffer Me

Passenger

• Енориаши
  • PipPip
  • 80 posts

Posted 23 август 2007 - 09:59

View Postviolator, on Aug 22 2007, 22:05, said:

За великолепния вкус получаваш великолепен поздрав! Изпълнение, което ме разплаквало десетки...стотици пъти.
Благодарности! :lol: Нечовешка песен... :agree: Не съм много сигурна в чие изпълнение ме кефи повече. :P
Гласът на Мартин тук, с тези леки вибрации, малко ми напомня за Antony (от and the Johnsons) - нездравословно емоционално е пеенето на Тонката... не бих посмяла да пусна такова нещо в офиса. :worship: Обаче не ми пречи да преслушам албумът, в който се намира "Sister of Night". :worship: Даже надъхва работния процес. :worship:

Depeche Mode - Ultra

Posted Image

#440 d.r.i.

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 50 posts

Posted 23 август 2007 - 10:01

Прекрасна утрин за едно Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users