Естествено, албумът, който ще покажа малко по-долу, не е първият сблъсък с тази музика. Като цяло винаги са ми харесвали всички рок парчета, които съм чувал по радиото, но като съм бил малък не ми е и минавало през акъла да питам някого за тях. Естествено сред плочите на родителите ми имаше някакъв сборен албум на Deep Purple, A Momentary Lapse of Reason на Pink Floyd, някакво полско или чешко хеви (групата май се казваше някаква вариация на изписването на crossfire), но по времето, когато си пусках плочи (като много малък) не посягах към тях (не посягах и към Like a Virgin на Madonna и към Thriller на Джако, лека му пръст).
В началото на ученическите ми години имах някакъв допир с песни от черния албум на Металика, които вече държах да си презапиша и си слушах редовно, но все още нищо не се случваше. Слушах редовно касетки на по-голямата ми сестра - някакви бестове на Queen, Bon Jovi и още нещо, което изпускам. Но и тогава не се случи нищо.
По едно време вкъщи влезе МTV и като единствен източник на музика, се бях залепил за него. Минах транзит през всички популярни стилове в края на деветдесетте, но намерих каквото търсех и, може би, защото последно се бях задържал на рап музиката, изведнъж бях прегазен от следното явление за онези години:
Limp Bizkit - 2000 - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
Тогава за онзи тийнейджър това беше най-великото нещо изобщо!

И така до ден днешен, в който вкусът ми вече се е разпрострял почти във всички разклонения на рок/метъл музиката. Любима група за последните 4-5 години се очерта Nevermore (Limp Bizkit oстанаха някъде в забравеното минало