Jump to content

Рок/метъл албумът, с който прослушахте Нашата музика

170 replies to this topic

#101 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 декември 2009 - 11:56

View Postmarillion, on Dec 5 2009, 11:45, said:

В заблуда си, винаги съм твърдял едно и също нещо относно Флойд.
Не съм :yes: Темата беше за десетте най-велики албума на всички времена или нещо подобно. След като пуснах личния си топ 10 ти каза: "Ето, че и ти все пак признаваш и слушаш прог - в десетте най-велики албума си сложил 2 прогресив - "Wish You Were Here" и "The Wall"" (цитирам по памет, разбира се).
Иначе съм съгласен с останалото казано от теб :yes:
I don't know how I managed it...

#102 bojoloko

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 14 posts

Posted 11 декември 2009 - 12:34

Brave New World! Моите родители също не си падат по тежката музика.Като цяло никой в къщи не харесва метъл.

#103 Monica

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 01 януари 2010 - 19:22

Posted Image
Manowar са виновниците :yes:
Отчасти и родителите ми, и двамата слушат рок/метъл.. баща ми е по по-тежкото, естествено, докато майка се ограничава с лекички неща.

#104 Fak_yu!

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 187 posts

Posted 03 януари 2010 - 14:00

Имах едни съученици, който много говореха за силата, която ти дава метъл музиката. До тогава аз си бях прост чалгар. Та един ден им казвам, дайте нещо да слушам, да видим каква е тая сила. Единия съученик ми даде дискове на Tiamat, The Gathering, Lacuna Coil, но Cradle Of Filth с Cruelty And The Beast стана най-великото нещо, което бях слушал до този момент. Втория велик албум :D беше Hatebreeder на Children Of Bodom. От този момент металистите станаха +1, а чалгарите -1 :D :D .

Posted Image

Posted Image
Да летиш с неподозиран устрем, обхванат от непозната жизнена енергия, към все по-достойни и по-човешки дела, към живот без слабости, страдания и болки, към света на освободения от грубите прояви на високомерие и хегемонизъм човек, на еснафското съществуване и плесента от отживелиците на миналото - това е безценният дар на планината. Съзнаваме ли го?!

#105 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 04 януари 2010 - 10:58

За първи път виждам някой да мигрира в тази посока :D
... Through dreams I influence mankind...

#106 didara

Inconvenient

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 564 posts

Posted 04 януари 2010 - 15:31

:D
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!

#107 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 януари 2010 - 15:40

View PostЗмей Горянин, on Jan 4 2010, 10:58, said:

За първи път виждам някой да мигрира в тази посока :D
Да не би да си виждал в другата?! :D

#108 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 04 януари 2010 - 15:44

View PostOzzy, on Jan 4 2010, 15:40, said:

Да не би да си виждал в другата?! :D
Аз съм виждал :D
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#109 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 04 януари 2010 - 15:57

:D

#110 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 04 януари 2010 - 16:44

Има и такива, да...поне за 2-3-ма се сещам, големи трута навремето, ама сега предпочитат чалга-кръчмички, париколижени(точно така - една дума)...
Pasi Koskinen

#111 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 04 януари 2010 - 18:54

Присъединявам се към мнението на Blacky. Имах 2-3-ма съученици, които от рок и метъл се пренасочиха към hip-hop, dance, чалга. :D

Е, в началния стадий на музикалното си лутане смесваха Metallica, Dream Theater или Axel Rudi Pell с фолк хитове, но това са подробности.
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#112 ping_pong_bitches

star sucker

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 270 posts

Posted 04 януари 2010 - 19:34

View PostBlacky, on Jan 4 2010, 16:44, said:

Има и такива, да...поне за 2-3-ма се сещам, големи трута навремето, ама сега предпочитат чалга-кръчмички, париколижени(точно така - една дума)...

По този offtopic и аз много мога пиша, особено за трансформацията "Наш->чалгар". Изводът ми е, че тези хора винаги са си били от втория тип. Ясно е, че под "чалга" нямам предвид само музиката, а всичко, с което асоциирате тази суб... Няма такова нещо като "вчера бях метъл, днес "ходя по гъзарски заведения". Цитатът е по действителен случай, думите са на един мой съученик от морското в Бургас, който прилежно 5 години не си смени и за ден анорака на Six Feet Under, а на учебните ни плавания до Русия (прекрасна страна, там пиратските дискове ти ги опаковат директно на сергийката с целофан :D ) и Грузия този агент демонстрира потресаваща нехигиена. Всички твърдяха, че слушащите метъл са така, но той просто е бил чалгар под прикритие :D

Според мен това да си част от дадена култура търпи развитие, но ако си отдаден, защото душата ти се храни от това, развитието е само в положителна насока. Аз лично не мога да си представя живота без най-общо казано "рок", защото това е едно от малкото неща, които ме "задвижват". Всичко друго за мен е дрехи, пози, стойки, "не ме кефи дълга коса, ама се вкисва над мен щото така тря' да е"

Виж, Blacky, аз не виждам нищо лошо в парите-жените-колите

Edited by ping_pong_bitches, 04 януари 2010 - 19:39 .

#113 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 05 януари 2010 - 08:43

View Postping_pong_bitches, on Jan 4 2010, 19:34, said:

Виж, Blacky, аз не виждам нищо лошо в парите-жените-колите
Да, и аз нямам, но мисля, че си разбрал каква е разликата, когато е една дума :metal:
Pasi Koskinen

#114 Error 404

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 7 posts

Posted 11 януари 2010 - 13:35

^ ха, точно от такава касетка за пръв път прослушах метъл. Беше 88-ма, баща ми беше купил един касетофон, руски, марката беше VEF или нещо такова. Изключително грозен:

Posted Image

Ta, тази касетка някакъв смеен познат беше записал компилацийка от познати и до тогава на мен групи от радиото, защото слушах и тогава (а и до преди половин час Michael Jackson): Satus Quo, Genesis, Toto, Queen, Pink Floyd... сещате се. И точно вкрая на B-страна имаше две песни, които ми отрязаха главата и не бях чувал до този момент:

Immigrant Song на led Zeppelin
Black Sabbath на Black Sabbath

И се започна с разпитване на по-големите батковци да ми кажат кои са тия две песни, дето не ги знаех. Разбира се те разбраха за какъв млад фен става дума и ми казаха: "Ела да ти дадем още нещо!".
И се започна...

Kreator, Sepultura, Slayer, Metallica, Tool, Nirvana, Cannibal Corpse, Pantera, Massacra, Loudblast, napalm Death... мисля че няма смисъл да изброявам. A останалите споменати и неспоменати си ги слушам и до днес.

#115 veli

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 7 posts

Posted 18 януари 2010 - 20:53

Мойта история е дъълга и накъсана.. но едно е сигурно: винаги съм обичала Блекмор! А накратко..
Мотаеха се някъде из баба 2 касетки.. 1 на Павароти и една на Rainbow и ние със сестра ми по цял ден слушахме Can't Let You Go, били сме малки, но тая песен си остава емблематична (:
После всичко това го забравих, слушах поп и разни ей такива като Рияна.. и преди малко повече от година Guns N' Roses си издадоха новия албум, аз взех че го чух и всичко се обърна.. (;
А вече дори не го слушам Chinese Democracy :)
А онова на Rainboow ще да е било нещо сборно.

Edited by veli, 18 януари 2010 - 20:53 .

#116 hippie on a prayer

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 3 posts

Posted 18 януари 2010 - 23:03

^^ оо да :] спомням си Can]t Let You Go ;]
Аз всъщност прослушах рок покрай... Кели Кларксън :) Като малка адски много я харесвах (честно казано и сега си я харесвам, просто... няма как да подмина нещо, което ми е било такава мания) Та въпросната певица изпя веднъж Cryin на Aerosmith и аз тотално и безвъзвратно се влюбих в тази песен. Почнах да слушам Аеросмит и от там тръгна всичко. А после започнах да слушам СтарФм...и така :)

Edited by hippie on a prayer, 18 януари 2010 - 23:07 .

#117 Кико

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 81 posts

Posted 21 януари 2010 - 12:50

Наистина малко завист се прокрадва в душичката ми като чета какво е било да слушаш тази музика и най-вече да се сдобиваш с нея към края на 80те и началото на 90те.Били са страхотни времена,а и тогава въпросните велики групи са правели истинска музика и някак си всичко е било истинско и искрено.Нямало ги е шаблонните клипове,гадния хаус,гадната чалга и въобще накратко казано гадната индустриализация на иначе най-великото изкуство,а именно музиката.За съжаление вече музиката в по-голямата си част (да кажем 75-80% ) е индустрия ,а не изкуство ,но това е друга тема.
По темата.Баща ми като ярък меломан притежаваше десетки дискове и може би към стотина плочи от най-различни стилове (най-вече блус,рок и джаз).Така че от малък имах допир с Queen и Deep Purple.Слушах ги страшно много,но най-вече клишираните песни Soldier of fortune,Child in time (гениална),We are the champions :D , We will rock you и т.н Този мой период ,който беше да кажем между 6 и 8 годишна възраст до голяма степен ме предразположи към тази музика,но не ме запали докрай както стана по-късно.Вече към 9-10 годишна възраст слушах така да се каже всичко рап,поп,рок ,просто всичко което беше хитово по МТВ.
Един ден отидохме у един приятел ,на когото сестра му беше метълистка и той покрай нея беше прихванал.Аз бях твърдо против кожените дрехи и метълите като цяло ,макар че винаги съм имал някаква симпатия към рок фланелките (особено тези на Мейдън,дори когато нямах никаква представа,кои са тея,к'во правят по някакъв начин ме привличаха).
Та въпросната кака беше пуснала някакъв джангър,за който аз се изказах доста негативно.Тя ми изчете някакво конско,което не помня и ми записа диск.Каза да го преслушам и на другия ден да й кажа какво мисля.Песните в диска бяха
1.Iron Maiden- Fear Of The Dark
2.Iron Maiden - The Number Of The Beast
3.Alice Cooper - Poison
4.Nirvana - Rape Me
5.Bon Jovi - It's My Life :D

Като чух Fear Of The Dark си помислих,че това е най-великия звук,който може да съществува,слушах песента нон-стоп.В последствие обаче се запалих по Бон Джови и общо взето на уолкмена имах най-много техни песни ,любовта ми към Мейдън се разви по-късно.Постепенно Джови избледняха и на дневен ред се появиха Мейдън.Точно Brave New World беше излезнал и аз се сцепвах да го слушам.После наравно с Мейдън имах период ,в който бях мега фен на ХИМ (13-14 годишна възраст).
И така.Помня ,че като излезна Dance Of Death вече така да се каже се бях оформил.После дойдоха Металика,Сабат,Nightwish. Пърпъл ,като вече не слушах само Chiln in time и Soldier of fortune.И така до днес. :harhar:

П.С: Почти на 19 години съм :D

Edited by Кико, 21 януари 2010 - 12:54 .

#118 mrblond

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 8 posts

Posted 23 януари 2010 - 14:04

Ако не броим времето от преди да ми купят мечтания касетофон през 1984г., когато вече имах предварително надъхване без да имам "собствен" музикален носител... Вече ни обсебваха най-вече с приказки по градинките за: като се почне от Smokie :D и Slade през Pink Floyd и Rainbow до AC/DC и KISS(най-вече заради маските ;) )

Та като 10-12 годишен въртях непрестанно на стария радио-грамофон една малка плоча на Smokie с песента Bradford и не помня второто парче от страна Б :D

Иначе първата ми собствена беше сборна касета (Philips) със следното съдържание:
SIDE A:
1. Accept - Balls to the Wall
2. Accept - London Leatherboys
3. Metallica - Motorbreath
4. Metallica - Jump in the fire
5. Whitesnake - Give Me More Time
6. Iron Maiden - Children of the Damned
7. Iron Maiden - The Prisoner

SIDE B:
1. Judas Priest - Jawbreaker
2. Judas Priest - The Sentinel
3. Judas Priest - Love Bites
4. Judas Priest - Some Heads are Gonna Roll
5. Scorpions - Blackout
6. Scorpions - Rock You Like a Hurricane
7. Deep Purple - не помня кое парче беше

Помня, че приятелчето с двукасетъчния, което ме светваше ми каза: "...Ще ти включа в записа една нова група много са яки. Казват се Металика и правят нов стил - Спийд Метъл..." :D

Бяхме на по 14 години...

Edited by mrblond, 23 януари 2010 - 14:26 .

#119 Depositus Cordis

I might be a dog

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 593 posts

Posted 12 февруари 2010 - 20:47

Гледам тук се е заформила сбирка от стари ленти, някои от нас които не им говорят много ;)
По темата аз си спомням че като стана демокрация и започнаха да пускат рок класики по националното радио... нататък съм слушал всякакви неща а като съм бил на около 10 чух отнякъде това
Posted Image
и взе че ми хареса и после и
Posted Image
След това при мен попадна едно нещо наречено за кратко "Руски диск" което общо взето съдържаше дискографията на Металика а и тогава всичко се раздаваше на дискове. И така малко по малко...
П.П. Офспринг и досега си ми харесват въпреки че вече слушам какви ли не рок и метъл групи. Човек не трябва да забравя от къде е тръгнал :worship:

#120 ris83

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 12 февруари 2010 - 21:48

В началото беше Queen (абсолютно всичко тяхно), след това настъпи лека метаморфоза с албумите:...Аnd justice for all - Metallica, Chaos A.d. - Sepultura, Into the abys - Hypоcrisy, Seventh son of seventh son - Iron Maiden, Kings of metal - Manowar, като се замисля че това беше само преди 10 години, а сега слушам от Pink Foyd, Genesis, Gary Moore, до Cannibal Corpse, Immortal, Brujeria, изобщо шарена картинка... ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users