marillion, on 10 май 2012 - 13:34 , said:
О, това е ужасно сложна тема, която не засяга само областта изкуство, а обхваща обществени, икономически, статистически, социални и еволюционни въпроси и прогнози.
Но ти по-горе каза, че "Echoes" е "актуална" композиция. Аз не съм съгласен с това.
Бих се съгласил, че звучи актуално в сравнение с други композиции от зората на 70-те. Но не и че звучи актуално в 2012 г. по принцип. Или че пък звучи по-актуално от "A Change Of Seasons" например.
http://www.youtube.c...d&v=nzcdbG5y-fQ
Изчистено до последния детайл, но сухо, безжизнено и неодухотворено, поне за мен...
Често съм се питал, защо им е на Theater да правят тези кавъри на конвейр, след като съществува очевидна колизия между атмосферата в изпълнението им на чуждо и авторско творчество.
Инак, основната причина за несъответствията се нарича Джеймс ЛаБри. Но не е само това.
Лично аз не харесвам ни един от кавърните им изблици. Истински ми допада една-единствена тяхна интепретация - "Perfect Strangers" на Deep Purple /при това на живо/. Всъщност точно с това изпълнение ми влязоха в полезрението в древността.