Кой видеоклип гледате в момента?
Started by Satyr, ное 11 2009 19:26
949 replies to this topic
Posted 10 юли 2011 - 18:48
Интересувал съм се и съм гледал някои техни изпълнения и преди това. Може би не съм с особено негативно мнение за видяното, понеже знаех какво да очаквам. Изпълнението наистина си беше слабо, но моите очаквания бяха още по-лоши. Сега да загрея малко за Opeth в Събота.

One Shih Tzu ... Seven Psychopaths
Posted 10 юли 2011 - 18:52
Които започват в момента, да припомня:
Тук и тук
Приятно гледане
Тук и тук
Приятно гледане
Edited by Jurisprudent, 10 юли 2011 - 18:55 .
Plus Ultra.
"This world is totally fugazi."
"We will always be so much more human than we wish to be."
"From the Stars back to our Cities"
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 10 юли 2011 - 18:56
Започнаха с The Grand Conjuration, колепе!
Тежко ни в Каварна!

Тежко ни в Каварна!

A new level reached, where the absence of air lets me breathe...
Posted 13 юли 2011 - 17:28
http://www.youtube.com/watch?v=pfNUlY9lyns&feature=related
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 13 юли 2011 - 22:39
Директно, на живо концерт на White Lies в Лондон тук
Изкъртиха то-тал-но.
Изкъртиха то-тал-но.
Edited by Jurisprudent, 13 юли 2011 - 23:50 .
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 14 юли 2011 - 13:54
Yanni, on Jul 10 2011, 19:56, said:
Тежко ни в Каварна! 

our world is dying
точно гледам как истинската нощ може да погълне и най-яркия ден...

night eternal
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 14 юли 2011 - 20:55
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 15 юли 2011 - 05:22
Гледам или по-скоро слушам ето това :
За Black Night знаех,че е крадена, но за Child In Time разбрах преди малко, а съм фен на Purple от много много години...
За Black Night знаех,че е крадена, но за Child In Time разбрах преди малко, а съм фен на Purple от много много години...
Posted 15 юли 2011 - 06:23
king_of_dreams, on Jul 15 2011, 06:22, said:
Гледам или по-скоро слушам ето това :
Поздравления!

Между другото It's a Beautiful Day не е лоша група. Имат и еднин инструментал, наречен "Bulgaria". Малко протяжен идва и досадява по едно време, но нека не бъдем перфекционисти.
Posted 15 юли 2011 - 07:47
Ся кво стана, не само Джими Пейдж крадял песни...това да се отбележи към дискусията Пърпъл с/у Цепелин
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 15 юли 2011 - 08:24
Jurisprudent, on Jul 15 2011, 08:47, said:
Ся кво стана, не само Джими Пейдж крадял песни...това да се отбележи към дискусията Пърпъл с/у Цепелин
Само дето Джими Пейдж краде от стари потни църни блусари, при които така или иначе взаиокраденето си е неписан закон. После само се правят на ощипани след успеха на Led Zeppelin I. Ричи пък бърка предимно в класическата торба (между другото и идеята за основния риф на Смок на Дървото е силно почерпена от класиката, по-конкретно от Бетовен), с две изключения - "Black Night" и "Child in Time" (два кръчмарски романса, които посредством Пърпъл се превръщат в два от най-емблематичните епоса на възмажаващото с едри крачки извънбрачно дете на музиката, наречено "рок"). В тая връзка излиза, че чичо Тони Айоми е най-оригиналният китарист сред бащите на китарния рок, въпреки, че е най-зле технически. Ей такива неща...

Posted 15 юли 2011 - 08:39
Jimmy Pop, on Jul 14 2011, 23:24, said:
чичо Тони Айоми е най-оригиналният китарист сред бащите на китарния рок, въпреки, че е най-зле технически. Ей такива неща... 

Бе и той е крал, само дето не сме го уловили още
А за църните блусари, те при тях тия песни са си фолклор и всеки изпълнява каквото набара и както иска
Edited by Jurisprudent, 15 юли 2011 - 08:41 .
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 15 юли 2011 - 09:04
Jimmy Pop, on Jul 15 2011, 09:24, said:
Само дето Джими Пейдж краде от стари потни църни блусари, при които така или иначе взаиокраденето си е неписан закон. После само се правят на ощипани след успеха на Led Zeppelin I. Ричи пък бърка предимно в класическата торба (между другото и идеята за основния риф на Смок на Дървото е силно почерпена от класиката, по-конкретно от Бетовен), с две изключения - "Black Night" и "Child in Time" (два кръчмарски романса, които посредством Пърпъл се превръщат в два от най-емблематичните епоса на възмажаващото с едри крачки извънбрачно дете на музиката, наречено "рок"). В тая връзка излиза, че чичо Тони Айоми е най-оригиналният китарист сред бащите на китарния рок, въпреки, че е най-зле технически. Ей такива неща... 

Апропо, просто ми е интересно, на какво основание Айоми е най-зле технически, спрямо другите двама споменати?

Posted 15 юли 2011 - 11:40
Davidian, on Jul 15 2011, 10:04, said:
Апропо, просто ми е интересно, на какво основание Айоми е най-зле технически, спрямо другите двама споменати? 

На основание, базирано на това, което показва. Както на живо, така и студийно. Което не му пречи да е велик, разбира се. И да ми е огромен любимец. Но пред Ричи и Джими отстъпва видимо.
Posted 15 юли 2011 - 13:15
Jimmy Pop, on Jul 15 2011, 07:23, said:
Поздравления!
Сега пробвай и с George Gershwin - Fascinating Rhythm. Ще останеш изненадан.
Между другото It's a Beautiful Day не е лоша група. Имат и еднин инструментал, наречен "Bulgaria". Малко протяжен идва и досадява по едно време, но нека не бъдем перфекционисти.

За Гершуин и Бърн знам, забравих да го отбележа просто

Posted 16 юли 2011 - 09:44
Jimmy Pop, on Jul 15 2011, 12:40, said:
На основание, базирано на това, което показва. Както на живо, така и студийно. Което не му пречи да е велик, разбира се. И да ми е огромен любимец. Но пред Ричи и Джими отстъпва видимо.
Стилът на Тони Айоми е твърде различен от този на Ричи Блекмор или пък този на Джими Пейдж. Техниките им на свирене са достатъчно различни за да не бъдат сравнявани. Отделно, че за нуждите и целите на музиката на Блек Сабат, Тони е достатъчно техничен в своята пестеливост.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 16 юли 2011 - 12:01
Europe Is Our Playground
Run with me baby let your hair down
Through every station through every town
Run with me baby let's take a chance
From Heathrow to Hounslow from the Eastern Block to France
Europe is our playground London is our town
So run with me baby now
Run with me baby let's make a stand
From peepshows to disco from Spain to Camber Sands
Europe is our playground, London is our town
So run with me baby now...
Една от много малкото композиции, които винаги прослушвам по два пъти последователно. Също така един от най-великите b-sides на всички времена в рок музиката, поне за мен...
Run with me baby let's take a chance
From Heathrow to Hounslow from the Eastern Block to France
Europe is our playground London is our town
So run with me baby now
Run with me baby let's make a stand
From peepshows to disco from Spain to Camber Sands
Europe is our playground, London is our town
So run with me baby now...
Една от много малкото композиции, които винаги прослушвам по два пъти последователно. Също така един от най-великите b-sides на всички времена в рок музиката, поне за мен...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 16 юли 2011 - 17:10
Този който се усмихва, вместо да се гневи, е винаги по-силният!
Posted 21 юли 2011 - 17:39
Jimmy Pop, on Jul 15 2011, 12:40, said:
Та, какво показва в споменатите аспекти? Студийно, едва ли може да се прецени обективно техниката и инструменталните качества на изпълнител, тъй като всяка идея звучи по начина, по който автора иска. Ако имаш предвид, че Айоми има по-малко приложена техника в творчеството си, отколкото другите двама китариста, пак не бих се съгласил. Айоми използва изключително разнообразни техники в една песен, като не разчита на една, за разлика на други. Мога да задълбоча в използваните прийоми на всеки един поотделно, но не мисля, че е нужно. Плюс това, Тони е един от малцината на времето си, които не залагат на структурата "интро риф-акордна прогресия-соло", нещо присъщо на Блекмор, например.
За живите изпълнения, предполагам, говориш за импровизациите, най-вече. Е, там ще се съглася, че Блекмор е по-впечатляващ, но пък винаги съм гледал малко неохотно на твърденията, че умението да импровизираш е израз на висш инструментализъм.
Иначе, при мен винаги ще стои ясно разграничението между музикална грамотност и творчество, винаги ясно съм го заявявал.
И не се заяждам, ако звучи така, просто ми е интересно твърдението ти.

Posted 21 юли 2011 - 18:12
Тони е страхотен композитор и повече от грамотен китарист. И да - музиката на Блек Сабат е доста по-различна от тази на Пърпъл и Цепелин и съответно необходимата техника също е съвсем различна (в случая с Айоми - по-минималистична). Просто съм останал с такова впечатление от (както казах) видяното и чутото от него. Както ти пък каза, това съвсем не може да е меродавно само по себе си. Но никога не съм чувал да нареждат Тони сред така наречените китарни виртуози. Горното е лично мое мнение. И пак казвам - заявявам го от позицията на голям фен на Тони Айоми и Блек Сабат. И съм готов винаги да бъда оборен с подходящи аргументи.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users