Jump to content

Дерис vs. Киске

102 replies to this topic

#61 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 01 август 2009 - 16:24

View PostOzzy, on Aug 1 2009, 17:15, said:

Ама то това важи с пълна сила и за част от поддръжниците на Киске :yes:
Не и за мен ;)

#62 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 август 2009 - 16:26

Знаеш, че не става въпрос за теб. :yes:
I don't know how I managed it...

#63 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 01 август 2009 - 16:29

Като цяло не съм доволен, не се получи хубава дискусия. Отдавам го все пак на отпускарския сезон и отсъствието на много хора от форума. Целта все пак не е точно да си мерим пишките, а да си поговорим за любимата музика :yes:

#64 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 01 август 2009 - 16:31

View PostSvil, on Aug 1 2009, 17:29, said:

Целта все пак не е точно да си мерим пишките, а да си поговорим за любимата музика :yes:
Така е. За жалост не всеки го разбира.

#65 deep purple

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 319 posts

Posted 01 август 2009 - 16:46

За пръв път чух Helloween с концерта им Live in U.K.Може би легендата за първата любов (Киске) е истина.Може би на истина качествата на Киске са неоспорими и очевадни.Анди Дерис се намести в групата като един добър студиен заместител и певец,който въпреки харизматичната си бленда на живо се излага като кифладжия.Посетих първият им концерт в България и си тръгнах след If I Could Fly.Та той дори собствените си песни не успя да изпее!!!Какво остава да се справи с тези на предшественика си.
Киске е като Брус за Мейдън,като Халфорд за Прийст,като Гилън за Пърпъл,така че не би трябвало Дерис да се приема като човек опитващ се да замести Киске.Той просто го замени.Доста противоречиво,факт.Но да кажеш,че Анди пее по-добре емблемата A Tale That Wasn't Right е ...Не знам.Има песни,които не трябва да бъдат пипани.Тази е една от тях.
Действително тиквите имат предостатъчно материал с Анди и могат да заложат на поне 98 % от него на живо и да се ограничат с две-три песни от периода с Киске.Знаете за кои говоря.Но комерсиалната страна на нещата не би го позволила.Колкото и да е тъжно за много хора,феновете на немците не ходят на концертите им заради Дерис,а за да чуят I Want Out,Dr. Stein,Keeper Of The Seven Keys или Future World.Ето това е нещото,което певецът на Pink Cream 69 не успя да победи.И никога няма!!!
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday

#66 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 01 август 2009 - 17:00

View PostSvil, on Aug 1 2009, 17:00, said:

1. Това абсолютно нищо не означава, защото по времето на Киске почти никоя група не издаваше концертни касети, да не говорим за ДВД-та. Сега технологията е много по-евтина и това най-вече има значение за многобройните ДВД-та залели пазара. Всяка група от междуселска величина може да си издаде ДВД.
2. Колкото до линка, който ти беше постна, той е към същия клип, който аз бях постнал. В него проблеми с тембъра на Дерис няма, проблема е, че той откровено фалшивее и на припева го покрива още някой от групата. На черното бяло не мога да кажа. Сравнение между двете изпълнения, онова старото и това от настоящият ти пост просто не може да има. Киске не прави нито една фалшива нота, нито някой друг пее с него, за да прикрива недостига му на възможности. С тези неудачни примери повече се закопаваш, вместо да докажеш тезата си.
3. Не знам какво рабираш под по-добър сценичен изпълнител. Аз съм го гледал 2 пъти и смея да заявя, че и двата пъти имаше много фалшиви моменти в изпълненията му, именно на старите песни, а шоуто му е меко казано нелепо. Вместо да видим 2 песни повече, 15 минути слушахме накъде му сочи пишката. Извинявай, но това е несериозно. Ако ти харесва на теб, въпрос на вкус, но това не го прави по-добър фронтмен.
4. Тук победител не може да има, защото никой няма да промени мнението на опонента си. Единствено е смешно как някои хора вместо доводи, тропат с краче и викат "ПЪК" като капризни госпожици.
1. Това, че публиката на тия записи е в пъти повече от тази на който и да е запис с Киске, обаче означава. Това имах предвид под "най-големи".
2. Фалшивее ВСЕКИ певец. Без изключение. Киске също има фалшиви моменти в изпълнението, което постнах.
3. Това е изцяло лично мнение и като такова не е особено меродавно. Без да се засягаш, не ми е това целта. Освен това е изказано ненужно грубо, с което поне мен доста ме отблъсква. Отново да си дам примерчето с оная руска група, дето подгряваше Алис Купър миналата година и Manowar по-миналата - само че и реакцията на публиката си беше адекватна. Пък и Дерис не прави повече движения по сцената от един Гилън на млади години - или ще кажеш, че и неговото сценично поведение е нелепо? От това, което съм видял, Киске разчита изцяло на гласа си и доста пренебрегва езика на тялото - а това е нещо, което не одобрявам много, доколкото има достатъчно изпълнители, които са ме спечелили на своя страна именно с езика на тялото - Алис Купър, например, Mister Lordi също, а и още. Пък да недоволстваш от разпявката с публиката е вече наистина нелепо - това е нещо, което се прави от твърде много певци.
4. Сега тук нещо да ме засегнеш ли се опитваш или какво? Победител има и това е Дерис, напълно съм съгласен с Ози - защото ако се пусне тема за Джо Лин Търнър срещу Дио, примерно, или за Трухильо срещу Нюстед, никой няма да се усъмни в резултата. Всички знаят в чия полза ще е. Що се отнася до онова "пък", написах го, защото не ми се влиза в обяснения. Нито на някой тук му се четат.

Edited by Тигър, 01 август 2009 - 17:07 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#67 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 01 август 2009 - 17:17

Не виждам какво има да ми се обиждаш. Не съм ги писал нещата с цел да те засягам, аз така си говоря по принцип.

#68 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 01 август 2009 - 17:21

View PostТигър, on Aug 1 2009, 18:00, said:

1. Това, че публиката на тия записи е в пъти повече от тази на който и да е запис с Киске, обаче означава. Това имах предвид под "най-големи".
То и на Металика публиката е много по-голяма след 1991 г. Но това ли е по-добрата Металика? :yes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#69 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 01 август 2009 - 17:33

View PostSatyr, on Aug 1 2009, 18:21, said:

То и на Металика публиката е много по-голяма след 1991 г. Но това ли е по-добрата Металика? :yes:
Metallica от 1991 за мен е по-добрата Metallica. Точно от 1991 имам предвид, доколкото това е единственият им албум, в който обожавам всичките песни без изключение. А и това е от преди 91-ва:

Пак с адски огромна публика.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#70 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 01 август 2009 - 17:43

А да си отворим тема Металика преди 1991 версус Металика след 1991 г. искаш ли? ;)

Като цяло публиката им след тази година става много повече.
След тази година издават и "великите" Лоуд, Рилоуд и Ст. Ангър, но това е друга тема :yes:

#71 Sailing Ships

Soldier Of Fortune

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1423 posts

Posted 01 август 2009 - 20:43

Как беше - "Shit", "Re-shit", "St. Shit"? :yes:
So, take me with you,
Take me far away,
We'll ride the wind across the sky...
Spread your wings and you will see,
You control your destiny,
So Sailing Ships
Don't pass you by ...

#72 deluxworld

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 152 posts

Posted 01 август 2009 - 22:35

Едни и същи неща си знаете, и тях си ги дрънкате до припадък:yes:
. . . And Justice For All

#73 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 02 август 2009 - 18:19

View PostSatyr, on Aug 1 2009, 17:43, said:

А да си отворим тема Металика преди 1991 версус Металика след 1991 г. искаш ли? :D

Като цяло публиката им след тази година става много повече.
След тази година издават и "великите" Лоуд, Рилоуд и Ст. Ангър, но това е друга тема :lol:

:D Ми много ясно: победител е Металика след 91-ва, както победител е Дерис.

Сигур и Джо Лин Търнър щеш да е, ако Ричи, противно на характера си, не го беше позадържал него и бандата досега. :yes:
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#74 cliffburton

Високо в небесата

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 534 posts

Posted 02 август 2009 - 19:08

Албумите с Киске по ми харесват, но и Дерис е добър вокал. Не съм запален фен на Хелоуин. Затова не се наемам за сериозна съпоставка. :yes:
И не знам какво общо имат Металика ? Ясно е, че истинската МЕТАЛИКА( а не Комерсиалика и Симфалика) е до 90г. :lol:

Edited by cliffburton, 02 август 2009 - 19:10 .

Когато си на дъното на пъкъла,когато си най-тъжен и най-злочест от парещите въглени на мъката
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!

#75 Avitohol

IYI

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 220 posts

Posted 02 август 2009 - 23:25

View Postdeep purple, on Aug 1 2009, 17:46, said:

Колкото и да е тъжно за много хора,феновете на немците не ходят на концертите им заради Дерис,а за да чуят I Want Out,Dr. Stein,Keeper Of The Seven Keys или Future World.

Хич не ми е тъжно и още по-малко се притеснявам да заявя, че отидох и на трите концерта на германците в София заради настоящата им музика и в голяма степен заради певеца Анди Дерис.
И за да внеса още повече шум в "информационния канал" ще ви "развеселя" с още две заявления: 1. любимият ми албум на Металика е "Load"; 2. страшно се кефя на Блейз Бейли и "The X Factor" е сред фаворитите ми в творчеството на Мейдън. :yes:

#76 dqdo

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 70 posts

Posted 03 август 2009 - 21:48

View PostAvitohol, on Aug 3 2009, 00:25, said:

Хич не ми е тъжно и още по-малко се притеснявам да заявя, че отидох и на трите концерта на германците в София заради настоящата им музика и в голяма степен заради певеца Анди Дерис.
И за да внеса още повече шум в "информационния канал" ще ви "развеселя" с още две заявления: 1. любимият ми албум на Металика е "Load"; 2. страшно се кефя на Блейз Бейли и "The X Factor" е сред фаворитите ми в творчеството на Мейдън. :)
The X Factor е един от най-добре изсвирените албуми на Мейдън. Лично аз се дразня, когато слушам Брус да пее песни на Блейз. Друг е въпроса, че ако зависи от мен ще забраня на Блейз да пее парчета на Брус, Анет на Таря, Дерис на Киске и т.н.

#77 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 04 август 2009 - 06:44

И най-важната забрана - Джо Лин Търнър да пее песни на Дио :)

#78 Perfect Stranger

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 36 posts

Posted 04 август 2009 - 14:16

View PostДжуджето_GIMLY, on Jul 31 2009, 22:53, said:

И която Дерис не може да изпълни на живо ако ще полюсите на Земята да се обърнат :)
Абсолютно. Харесвам песента, но на живо няма да я изпее такава, каквато е.
По темата - глас от мен за Киске. Според мен Дерис не може да се мери с него. :)

#79 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 05 август 2009 - 10:13

еей - 1 човек няма да се обади тука и да каже, че след идването на Киске е спрял да слуша Helloween, щото най-яките им неща са в Walls of Jericho :worship:

в тази тема "победител" не може да има ... всеки си има мнението ... Дерис не бил нищо особено, ама пък бил по-добър фронтмен, Киске пък бил писклив и имал страх от метъла и т.н. и т.н.
хората ходели за да слушат парчетата на Киске, ами с това не съм толкова съгласен, щото на всеки е ясно, че Дерис не може да ги изпее като Михаел ... пък и според мен много ходят за да чуят поне нещо такова , ама рядко им се отваря парашута.

моето мнение не може да накланя везните тъй като обожавам тази група и със Хансен и със Киске и със Дерис като вокалисти, въпреки че навсякъде има неща които ме дразнят, но пък доста повече които ми харесват много.
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#80 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 05 август 2009 - 10:32

View Poststormbringer, on Aug 5 2009, 11:13, said:

:worship: :yes: :metal:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users