Warlord, on Jun 16 2009, 23:53, said:
Разбира се, ще ти отговоря.
Колкото по-известна става една група толкова повече хора са я слушали и имат мнение за нея. Замисли се примерно за кои групи в сайта има най-много коментари? За известните. Примерно сега ако кажа "Burst" ще се обадят 3-4 да кажат колко са яки и (да речем) 1, който да каже, че не струват. Ако кажа "Lordi" мненията ще са три пъти повече като процентното съотношение положителни/негативни ще вземе да се поизравнява. За Slipknot ще се пет пъти повече и т.н. докато стигнем до етапа да избираме най-често предизвикващите спорове банди като Metallica и Manowar. Та така: колкото по-известна група избираме толкова повече ще са мненията. Естествено има и една друга категория групи, за която ще се чуят само хвалебствия. "Велики" им викат, макар че и там ще се намери все някой да каже, че са надценени.
Друго: яко е да си анти. Смисълът на метъла до голяма степен е този - бунт. Само дето някои фенове го изкривяват срещу определени метъл групи.
По въпроса защо точно Manowar... Не мога да ти дам еднозначен отговор, но мисля, че самата група е давала поводи за заяждане в миналото. А и феновете на бандата са особено докачливи на тема "чест". Убеден съм, че доста хейтъри го правят само заради това: нахулват групата (пускат кукичката) и после само гледат как защитниците на Manowar захапват стръвта и се огъват около кордата. А рибарите се кефят отстрани и от време на време подръпват въдицата, за да продължи рибата да се върти. В речника на Manowar думата "самоирония" не съществува и заради това ироничните коментари също предизвикват горната ситуация.
Аз съм фен на Manowar. Писал съм това, но съм писал и това и това. Да не би те да се самоизключват? Не. Просто номерът е в това да не си заслепен фен, а да се опиташ да се отдръпнеш малко настрани и да се пробваш да погледнеш по-трезво на ситуацията. Някои неща не се купуват с пари. За трезв поглед има зелева чорба

P.S. В ревюто си за последното EP на Manowar има един пасаж, на който много искам феновете да обърнат повечко внимание, а не просто да го подминават с поглед докато очите им бързат към крайната оценка. Става въпрос за ей това: