Jump to content

Manowar - The Lord Of Steel2012

426 replies to this topic

#61 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 17 юни 2009 - 08:54

View PostWarlord, on Jun 16 2009, 23:53, said:

Разбира се, ще ти отговоря.
Колкото по-известна става една група толкова повече хора са я слушали и имат мнение за нея. Замисли се примерно за кои групи в сайта има най-много коментари? За известните. Примерно сега ако кажа "Burst" ще се обадят 3-4 да кажат колко са яки и (да речем) 1, който да каже, че не струват. Ако кажа "Lordi" мненията ще са три пъти повече като процентното съотношение положителни/негативни ще вземе да се поизравнява. За Slipknot ще се пет пъти повече и т.н. докато стигнем до етапа да избираме най-често предизвикващите спорове банди като Metallica и Manowar. Та така: колкото по-известна група избираме толкова повече ще са мненията. Естествено има и една друга категория групи, за която ще се чуят само хвалебствия. "Велики" им викат, макар че и там ще се намери все някой да каже, че са надценени.

Друго: яко е да си анти. Смисълът на метъла до голяма степен е този - бунт. Само дето някои фенове го изкривяват срещу определени метъл групи.

По въпроса защо точно Manowar... Не мога да ти дам еднозначен отговор, но мисля, че самата група е давала поводи за заяждане в миналото. А и феновете на бандата са особено докачливи на тема "чест". Убеден съм, че доста хейтъри го правят само заради това: нахулват групата (пускат кукичката) и после само гледат как защитниците на Manowar захапват стръвта и се огъват около кордата. А рибарите се кефят отстрани и от време на време подръпват въдицата, за да продължи рибата да се върти. В речника на Manowar думата "самоирония" не съществува и заради това ироничните коментари също предизвикват горната ситуация.

Аз съм фен на Manowar. Писал съм това, но съм писал и това и това. Да не би те да се самоизключват? Не. Просто номерът е в това да не си заслепен фен, а да се опиташ да се отдръпнеш малко настрани и да се пробваш да погледнеш по-трезво на ситуацията. Някои неща не се купуват с пари. За трезв поглед има зелева чорба :no:

P.S. В ревюто си за последното EP на Manowar има един пасаж, на който много искам феновете да обърнат повечко внимание, а не просто да го подминават с поглед докато очите им бързат към крайната оценка. Става въпрос за ей това:

Естествено, демонстрираната лоялност от страна на бандата към феновете въобще не означава, че трябва да има такава и в обратната посока. Една банда опазва предаността на своята публика, предимно като вади качествена продукция

ПИСУК!

#62 whipmaster

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 27 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:11

Ееех, как се менят времената...
Ако Менъуор бяха изпраскали парче на български преди години, когато метъла не беше "под път и над път" други щяха да са реакциите си мисля. Пък дори и с ЛЬ-кащ Адамс.

:no:

#63 cygnusx86

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:14

View PostSatyr, on Jun 16 2009, 23:38, said:

То значи на Мановар са балади "Battle Hymn", "Dark Avenger", "Mountains", "Carry On", "Hail and Kill" и др. подобни :no:
Не, става дума за истински балади. Ако почна да ги броя ще излязат към 15-20 някъде. Ако прибавя и полу-баладите ще излязат към 30. Естествено тук не смятам кавърите, а то и не трябва де.

Master Of The Wind
Heart Of Steel
Father
Carry On - чиста рокендрол балада, кво като има твърди китари?
Mountain - тази не е лигава, ама е балада все пак, метъла е твърде малко
Blood Brothers - може по сватби да я пускат тая
Courage
Hymn Of The Immortal Warriors
I Believe - страхотна балада, една от най-любимите ми изобщо
The Fight For Freedom
The Crown And The Ring

Докарах ги до 11, само за тези се сещам, със сигурност има още няколко. Да не говорим, че аз осезаема разлика между тези песни(с изключение на I Believe) не чувам.
"9.29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога безусловно и с покорство."

#64 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:16

View Postwhipmaster, on Jun 17 2009, 10:11, said:

Ееех, как се менят времената...
Ако Менъуор бяха изпраскали парче на български преди години, когато метъла не беше "под път и над път" други щяха да са реакциите си мисля. Пък дори и с ЛЬ-кащ Адамс.

:no:
Ами може би именно там е проблема - че не са го направили когато трябва. Не са пяли парче на български, когато са можели да пълнят зали (макар и малки) по целия свят, а го правят сега, когато могат да съберат по-сериозна публика само тук, на Балканите. Сега ще пеят българския химн, та ушите им ще пукат! Щото иначе няма кинти. А и ДеМайо трябва да яде. :)
I don't know how I managed it...

#65 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:21

View PostOzzy, on Jun 17 2009, 10:16, said:

Ами може би именно там е проблема - че не са го направили когато трябва. Не са пяли парче на български, когато са можели да пълнят зали (макар и малки) по целия свят, а го правят сега, когато могат да съберат по-сериозна публика само тук, на Балканите. Сега ще пеят българския химн, та ушите им ще пукат! Щото иначе няма кинти. А и ДеМайо трябва да яде. :)

А не забравяй и Германия и там има публика на собственият им фест!!!!

:lol: :lol: :no:

Edited by Joey, 17 юни 2009 - 09:21 .

Insane in my brain

#66 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:24

View PostJoey, on Jun 17 2009, 10:21, said:

А не забравяй и Германия и там има публика на собственият им фест!!!!
Като направят едно световно турне, с около стотина концерта и навсякъде съберат по толкова публика, колкото в Каварна и на феста им в Германия - тогава можем и да говорим по въпроса. С два концерта годишно е напълно несериозно да обсъждаме каквото и да е било. :no:

#67 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:28

Ами може би именно там е проблема - че не са го направили когато трябва. Не са пяли парче на български, когато са можели да пълнят зали (макар и малки) по целия свят, а го правят сега, когато могат да съберат по-сериозна публика само тук, на Балканите. Сега ще пеят българския химн, та ушите им ще пукат! Щото иначе няма кинти. А и ДеМайо трябва да яде. :no:
Чак пък да не пълнят зали малко се съмнявам, ама все тая.

Бтв, с помията, която се изсипа върху Manowar в последната година, нищо не може да се сравнява. Нито плювните по Metallica заради ония три албума, нито нищо. Не мога да се нарека заслепен фен, но това ме дразни неимоверно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#68 Ozzy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:35

View PostТигър, on Jun 17 2009, 10:28, said:

Бтв, с помията, която се изсипа върху Manowar в последната година, нищо не може да се сравнява. Нито плювните по Metallica заради ония три албума, нито нищо.
Аз твърдя точно обратното :no:

#69 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:36

View PostТигър, on Jun 17 2009, 09:28, said:

Чак пък да не пълнят зали малко се съмнявам, ама все тая.

Бтв, с помията, която се изсипа върху Manowar в последната година, нищо не може да се сравнява. Нито плювните по Metallica заради ония три албума, нито нищо. Не мога да се нарека заслепен фен, но това ме дразни неимоверно.

+1

А и примера по-горе за хейтърчетата дето хвърлят въдичките... и аз като една послушна рибка онзи ден си изядох предупреждението за бан, като не си сдържах нервичките :no:

Какво става с филма, който ще се прави по книгата, по албума...?! lol В сми, има ли ясни сюжети, режисьори, продуценти или нещо не са достигнали париците?

#70 cygnusx86

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 323 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:37

Ей живна малко форума, евала.
"9.29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога безусловно и с покорство."

#71 MartinOwaR

TrueInside

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts
  • Interests:True, trueeeeee

Posted 17 юни 2009 - 09:48

Ами може би именно там е проблема - че не са го направили когато трябва.

Направиха го сега, по една или друга причина. Дори да е с цел вдигане на продажби, трупане на популярност и пълнене на (малки) зали, лошо няма, всеки иска да си продава творчеството и да печели. Важното е да не изневеряваш на себе си. А Manowar не правят такива лоши неща, те са си те (Father e мановарска песен, страшно ми харесва). Което пък е минус за нефеновете им. Не и за мен.

#72 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 17 юни 2009 - 09:58

View PostMartinOwaR, on Jun 17 2009, 10:48, said:

Важното е да не изневеряваш на себе си. А Manowar не правят такива лоши неща, те са си те (Father e мановарска песен, страшно ми харесва). Което пък е минус за нефеновете им. Не и за мен.

Абсолютно!
Инак... остай ги нефеновете, някои от тях (за щастие, не всички) само чакат тема за Manowar, та да налазят с демонстрации на пренебрежение, да хулят и мразят.

Да се коментира даден албум с плюсове, минуси, etc... е едно, но да се появиш в тема за конкретен албум, за да заявиш (сакън някой да не остане недоразбрал) за какви смешници ги имаш Manowar и как само лигави балади правят цял живот, си е изява, която хич и не заслужава да бъде коментирана, че и да й се отговаря. :no:
За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#73 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 17 юни 2009 - 10:17

View PostNosferatu, on Jun 17 2009, 10:36, said:

А и примера по-горе за хейтърчетата дето хвърлят въдичките... и аз като една послушна рибка онзи ден си изядох предупреждението за бан, като не си сдържах нервичките :lol:

No hard feelings, man. И един смях си е далече от хейтърството. :D :D

View PostOzzy, on Jun 17 2009, 10:36, said:

Като направят едно световно турне, с около стотина концерта и навсякъде съберат по толкова публика, колкото в Каварна и на феста им в Германия - тогава можем и да говорим по въпроса. С два концерта годишно е напълно несериозно да обсъждаме каквото и да е било.

Много добре знаем, че това не може да се случи. Но тази година, като им гледах на сайта имат към
10-тина концерта :no: :)

BTW, помията върху Metallica си е доста сериозна, доста повече от тази, която се изсипва над Manowar. А относно EP, слушах го......... абе не може да ме запали тази група. Но пък това с песента на 16 езика, сигурно радва феновете им. Така че... браво. От моя гледна точка ако Metallica (хипотетично) направят такова нещо, ще ми е адски смешно и малоумно. :lol:

Edited by Joey, 17 юни 2009 - 10:24 .

Insane in my brain

#74 MartinOwaR

TrueInside

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 420 posts
  • Interests:True, trueeeeee

Posted 17 юни 2009 - 10:24

View PostHard rock fan, on Jun 17 2009, 10:58, said:

Точно :no: И си мисля, че да кажеш на света колко са ти смешни и елементарни Manowar е всъщност желание да изтъкнеш собствения си интелект. Има и по-качествени начини да покажеш колко струваш.
Допълнително, самообявяването им за Kings Of Metal не може да не кара феновете на другите метъл групи да роптаят. За това ги разбирам :)

#75 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 17 юни 2009 - 11:55

Аз като страничен наблюдател винаги се учудвам на следния феномен - защо феновете на Мanowar са толкова докачливи? Съгласна съм единствено с това, че като дадена група не те вълнува и не ти харесва, няма смисъл и да правиш каквито и да е коментари за нея, затова и няма да участвам в дискусията, но искам един тру фен да ми отговори защо по дяволите се тръшкате и палите толкова? На мен честно казано изобщо не ми пука кой какво мисли за нещата, които харесвам, а според мен на въпроса защо има толкова "хейтъри" донякъде Уиплаш е отговорил - защото има кой да им се връзва!
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#76 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 17 юни 2009 - 12:21

View PostRebel, on Jun 17 2009, 12:55, said:

При мене ако има "докачливост", то тя иде от следното: точно както спомена Марто, и аз мисля, че демонстрацията на презрение и присмехулщина към Manowar, претендира някаква, своего рода, интелектуална възвисеност на нефеновете на Manowar. Бих казала, че това е възможно най-неудачният начин, подобна, ако е налична, да бъде изразена.
Ама видиш ли, какви малоумни им били текстовете, ама те самите какви смешници били, ама какви лигави балади имали, ама...т.н., а пък, видиш ли, такива неща са достойни само да бъдат подиграни (от нас, истинските музикални ценители!).

На мен лично хич не ми пука кой какво казва за Manowar (а да се "паля"...освен на бъзик, друго няма начин да е), но просто отбелязвам, каквото забелязвам. :no:

Edited by Hard rock fan, 17 юни 2009 - 12:30 .

За него необходимото и достатъчно доказателство за съществуването на Бог беше музиката.

#77 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 17 юни 2009 - 12:22

Баси как мразя думата хейтър :no:

#78 Hard rock fan

Self Portrait

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1036 posts

Posted 17 юни 2009 - 12:28

View PostSvil, on Jun 17 2009, 13:22, said:

Баси как мразя думата хейтър :)

Свилката е хейтър на думата "хейтър" :no:

#79 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 17 юни 2009 - 16:10

View PostRebel, on Jun 17 2009, 12:55, said:

Аз като страничен наблюдател винаги се учудвам на следния феномен - защо феновете на Мanowar са толкова докачливи? Съгласна съм единствено с това, че като дадена група не те вълнува и не ти харесва, няма смисъл и да правиш каквито и да е коментари за нея, затова и няма да участвам в дискусията, но искам един тру фен да ми отговори защо по дяволите се тръшкате и палите толкова? На мен честно казано изобщо не ми пука кой какво мисли за нещата, които харесвам, а според мен на въпроса защо има толкова "хейтъри" донякъде Уиплаш е отговорил - защото има кой да им се връзва!
Защото аз, например, не си позволявам изобщо да коментирам групи, които не харесвам. Не се ръгам навсякъде, където се споменат, само за да кажа колко не ги харесвам. Не чета новините за групи, които мразя, и не пиша плювни там. Не обяснявам как еди кои си са смешници, как на някого музиката му не струвала, как някои си били много по-стойностни от тези, които не харесвам. Защото аз не плюя по някоя група само защото е решила да предложи на феновете си нещо повече от обикновен концерт. Защото, без лоши чувства, не си позволям да пиша такива постове. Защото такива като maiden, да речем, непрекъснато кесят по новините и темите и се опитват да захапят тази конкретна група. Последният даже захапа обложката на ЕР-то. Обложката, т`ва. Е, извинявам се много. Отговорих ли на въпроса ти?

Бтв, не бих се нарекъл "тру фен", има достатъчно групи, които ценя не по-малко от Manowar, но за друга група не съм скачал така. Не ми се е налагало. Бях решил изобщо да стоя далеч от подобни спорове, наясно съм, че са глупости, но това, което се приказва в последната година за тази група, е направо нетърпимо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#80 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 17 юни 2009 - 16:24

View PostТигър, on Jun 17 2009, 16:10, said:

Защото, без лоши чувства, не си позволям да пиша такива постове.
Я гледай ти, припомних си и онази тема и гледам, че там сме си коментирали и водили абсолютно същия спор. Някой учуден? ;) По-скоро ми става тъпо, защото темата беше оворена да коментираме новите песни и евентуалните подробности около албума. Тигър, както виждаш, аз в онази тема съм постнал абсолютно същото мнение както твоето тук. Просто вече се отчайвам, нужно ли е всеки път да влиза някой "нефен" (че на Свилката сигурно вече му пуши от ушите като прочете "хейтър" ;) ) да дойде да си каже необоснованото мнение, като някъв подигравателен смях на Джоуи (ноу ъфенс мен, ама точно хейтърство си беше поста ти тук + поста в коментарите към новината, при това провокативен пост. Според мен това също заслужава едно предупреждение, още повече, когато сме водили едни и същи спорове 1000 пъти, но не съм модератор тук, така че - ноу ъфенс, все пак аз имам по-голямата вина, че не си сдържах нервите)

И да, отгоре на всичко сега пък и обложката захапаха... :/

едит: Joey, наистина, дразня се най-вече на необосновани, неаргументирани и прочие мнения, като твоето преди, защото за мен това си е чиста проява на грубо селско оплюване. Сега може би съм по-ясен, защото бях леко лаконичен с поста ми с Джокера.
Към другите, мразещи Меноуор - ако ще пишете за група, която не харесвате, поне нека да има какво да напишете, а не "хахахахахаха, ще се самоцензурирам" или "тея са най-смешната група на планетата" защото и "тея" си имат истински фенове.

Edited by Nosferatu, 17 юни 2009 - 16:27 .

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users