Manowar - The Lord Of Steel2012
Started by Nosferatu, юни 12 2009 09:28
426 replies to this topic
Posted 15 октомври 2012 - 10:51
Абе от обсъжданите в този форум групи по-противоположни от тези двете надали има...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 15 октомври 2012 - 11:27
Satyr, on 13 октомври 2012 - 22:43 , said:
Не така, бе. Трябва да е така:
"тази година ще пропусна турнето, по независещи от мен неразрешими технически причини"
И утре:
Работих усилено цяла нощ, със сърце и душа, помагаха ми екип специалисти и разреших неразрешимите причини. Ще ходя на турнето!
"тази година ще пропусна турнето, по независещи от мен неразрешими технически причини"
И утре:
Работих усилено цяла нощ, със сърце и душа, помагаха ми екип специалисти и разреших неразрешимите причини. Ще ходя на турнето!
за съжаление не се сетих навреме за този похват... все щях да съм изнудила някой промоутър за повече кинти досега

Posted 15 октомври 2012 - 11:28
Rob Roy, on 15 октомври 2012 - 10:47 , said:
освен "крале на метъла", Меноуор са и прогресив. 

Тигър, on 15 октомври 2012 - 10:51 , said:
Абе от обсъжданите в този форум групи по-противоположни от тези двете надали има...

Hedniska Blod
Posted 15 октомври 2012 - 12:33
^ По-скоро нашият млад колега имаше предвид "противоречиви" по-горе...

18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 15 октомври 2012 - 12:50
Точно "противоположни" имах предвид. Останал съм с впечатление, че всяка от двете групи е горе-долу всичко, което другата не е и никога и при никакви обстоятелства не би се опитала да бъде.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 15 октомври 2012 - 13:00
^Е как, нали и двете се оказаха прогресив.

Hedniska Blod
Posted 17 октомври 2012 - 13:17
Без да претендирам, че разбирам много от звук, музика и прочие, но на мен новия вариант на The Lord Of Steel ми звучи значително по-ужасно от първоначално излязлата iTunes версия. В нея дразнещото беше основно звученето на баса, а тук цялостното звучене е някак глухо. Все едно съм пуснал албума в кенефа, затворил съм врата и слушам отвън...
edit: След безценния съвет на колегата Whiplash си разбъзиках еквалайзера и новата версия стана значително по-слушаема. Може да се каже, че вече съм вътре в кенефа
edit: След безценния съвет на колегата Whiplash си разбъзиках еквалайзера и новата версия стана значително по-слушаема. Може да се каже, че вече съм вътре в кенефа

Edited by Javor, 17 октомври 2012 - 13:25 .
Posted 17 октомври 2012 - 14:24
Като изключим леко неприятния факт, че качественото изслушване на новата версия изисква тотално различни настройки на еквалайзера на уинампа от тези, които използвам за всичката друга музика, която слушам, всъщност тя е доста добра. Разликата с предишната е като разликата между разширената версия на "Завръщането на краля" с излязлата по кината... Буквално, в смисъл. "El Gringo" е практически нова песен, при това доста по-китарно ориентирана. "Tough the Sky" се приближава опасно до усещането, което иска да създаде. На "Expendable", обаче, барабаните май звучат още по-картонено от предишните, което не е хубаво.
Сега остава да чуя и останалите...
Сега остава да чуя и останалите...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 17 октомври 2012 - 20:55
За хора, които биха се включили в темата от този момент нататък, правя кратко резюме на най-същественото от появата на албума насам:
1. Излиза "Hammer Edition"-а. Доста народ не харесва албума, вкл. фенове на групата.
2. Верните фенове на групата казват, почакайте - следващото издание ще е с различно смесване и мастериране, а и една песен повече*
3. Излиза следващото издание на албума. Първите хора, които са го слушали казват - "Абе, той тук звукът е даже по-гаден от предното издание"
4. Оказва се, че за да чуеш "пазарното" издание с хубав звук, трябва да си пренастройваш еквилайзера.
Очаквайте продължение
*Оставяме настрана въпроса дали една песен в повече може да направи един недобър албум добър
1. Излиза "Hammer Edition"-а. Доста народ не харесва албума, вкл. фенове на групата.
2. Верните фенове на групата казват, почакайте - следващото издание ще е с различно смесване и мастериране, а и една песен повече*
3. Излиза следващото издание на албума. Първите хора, които са го слушали казват - "Абе, той тук звукът е даже по-гаден от предното издание"
4. Оказва се, че за да чуеш "пазарното" издание с хубав звук, трябва да си пренастройваш еквилайзера.
Очаквайте продължение

*Оставяме настрана въпроса дали една песен в повече може да направи един недобър албум добър
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 17 октомври 2012 - 22:59
Satyr, on 17 октомври 2012 - 20:55 , said:
По отношение на 1 - за това вината тежи изцяло на плещите на Ди Майо или който там е решил да предостави на слушателите орязана версия на песните с бас, звучащ като изваден от саундтрака на осемдесетарска видеоигра, и картонени барабани. От звука на барабаните в новия вариант все още има какво да се желае, но съм сто процента сигурен, че ако от самото начало бяхме получили това, което чух днес, отрицателните коментари щяха да са много по-малко.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 18 октомври 2012 - 08:04
Тигър, on 17 октомври 2012 - 22:59 , said:
По отношение на 3 и 4 - 3 просто не е вярно.

Новият нов албум на Manowar има най-най-добрият звук във Вселената, тъй като новото смесване е правено от Чък Норис, а мастерирането от Бойко Борисов

Posted 21 октомври 2012 - 12:33
Козметичните промени на песните са добри в новото издание, има също и някой друг писък отгоре, но звукът пак е гаден. По принцип не бих се заял, но Джоуи разправя винаги как имат най-добрия звук. На моменти се чудя какво се случва с този човек, някой от решенията му напоследък са напълно безсмислени. Да си пусне презаписания Battle Hymns - ето това е перфектен звук и във фб и във форума на групата хората му го казват.
\m/
Posted 22 октомври 2012 - 08:00
Аз съм адски нетърпелив най-после да се докопам до диска и да чуя за какво става дума...но типично (през последните години за групата, за съжаление) изданието отново закъснява...
HeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:
Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:
Posted 23 октомври 2012 - 11:25
Селвупле!
http://www.katehizis...ls.php?id=14675
Да видим сега колко поръчки ще има. Напомням, че последното най-поръчвано ново заглавие на Manowar в онлайн магазина на Katehizis.com е DVD-то "Absolute Power" от 2006 г. При положение, че DVD-тата са по-скъпи от албумите и по-малко се купуват.
"Gods of War" имаше доста слаби продажби
С интерес очаквам да видя тези на "Lord of Steel" и въобще не съм предубеден
http://www.katehizis...ls.php?id=14675
Да видим сега колко поръчки ще има. Напомням, че последното най-поръчвано ново заглавие на Manowar в онлайн магазина на Katehizis.com е DVD-то "Absolute Power" от 2006 г. При положение, че DVD-тата са по-скъпи от албумите и по-малко се купуват.
"Gods of War" имаше доста слаби продажби

С интерес очаквам да видя тези на "Lord of Steel" и въобще не съм предубеден

Posted 23 октомври 2012 - 20:31
Един въпрос (то аз имам и едно въпросче в темата за онлайн магазина)
Защо са изредени 10 песни? Нали уж щяха в диска да включат и една чисто нова песен на име "Kingdom of steel" ?
Защо са изредени 10 песни? Нали уж щяха в диска да включат и една чисто нова песен на име "Kingdom of steel" ?
Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:
Posted 23 октомври 2012 - 20:38
Satyr, on 23 октомври 2012 - 11:25 , said:
Да видим сега колко поръчки ще има.

Майтап си правя...ама май прогресивно намаляват хората като мен, които упорито си купуват дискове на любимите си банди, въпреки противоречивите чувства от някои неща...
Posted 24 октомври 2012 - 14:00
Geddy, on 23 октомври 2012 - 20:31 , said:
Един въпрос (то аз имам и едно въпросче в темата за онлайн магазина) Защо са изредени 10 песни? Нали уж щяха в диска да включат и една чисто нова песен на име "Kingdom of steel" ?
Грешка при въвеждането - 11 са си песните. Сега ще погледна другия ти въпросТ

Posted 26 октомври 2012 - 14:54
Най-после и аз се сдобих с оригиналното CD 
И ако за mp3-ките и предните издания има оправдание, то за това CD няма оправдание за звука...не ми е приятно да го кажа, но имах далеч по-високи очаквания за звука...далеч, далеч по-високи - не това очаквах от група с претенции за най-якия и силен метъл звук...
изкуствено звучащи барабани, размазан бас, който никак не помага (а трябва) за пулсацията на ритъм секцията, сухи китари...чувал съм подобно звучене от средностатистически български банди, разполагащи с далеч по-малък бюджет и техническите възможностите на "Кралете"...

И ако за mp3-ките и предните издания има оправдание, то за това CD няма оправдание за звука...не ми е приятно да го кажа, но имах далеч по-високи очаквания за звука...далеч, далеч по-високи - не това очаквах от група с претенции за най-якия и силен метъл звук...

изкуствено звучащи барабани, размазан бас, който никак не помага (а трябва) за пулсацията на ритъм секцията, сухи китари...чувал съм подобно звучене от средностатистически български банди, разполагащи с далеч по-малък бюджет и техническите възможностите на "Кралете"...
Edited by Geddy, 26 октомври 2012 - 14:58 .
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users