Jump to content

Manowar - The Lord Of Steel2012

426 replies to this topic

#261 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 22 август 2012 - 11:14

View Postincarnate, on 22 август 2012 - 10:32 , said:

За мен остава загадка как е постигнато това.

Стига, бре! Загадка?

Това е елементарна психология. Експлоатация на предвидимостта на човешкия архетип. Групи като Manowar, AC/DC, Kiss, Judas Priest, The Rolling Stones, Motley Crue /и прооооочие/ гъделичкат централни и гостоприемни области в човешкото съзнание и подсъзнание. Не се целят в далеч по-трудната периферия. С две думи - дават на хората точно това, от което се нуждаят. Казат им това, което искат да чуят. Успехът и масовостта им са напълно закономерни.

В този ред на мисли, далеч по-голяма загадка е комерсиалният успех на Гейбриъловия Genesis например. Или на Frank Zappa. Или това, че група като King Crimson е правила големи турнета и се е издържала с музика. Или изобщо съществуването на групи като Magma и Van Der Graaf Generator...
-----------------------------------------
Слушай силно!

#262 incarnate

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 427 posts

Posted 22 август 2012 - 12:15

^ Обективно си прав. Моята субективна гледна точка, обаче ми говори друго, доколкото аз съм фен на AC DC или на Judas Priest и всенародната любов там не ми е непонятна. :D
Съгласен съм, че всичко е въпрос на лични усещания.

Гейбриъловия Дженезис има наистина странен комерсиален успех. Но все пак говорим за 70-те, с тяхната различна аудитория.
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky

#263 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 22 август 2012 - 12:49

^Бясното самочувствие привлича горе-долу толкова хора, колкото отблъсква, особено ако има някакво покритие.
Да ме прощавате за просташкото сравнение, обаче ако си спомните Най-големия от Айтос в "Мюзик Айдъл", ще се сетите и на каква подкрепа се радваше, въпреки че не правеше практически нищо, за да я заслужи, и въпреки че доста хора не можехме да го понасяме.
Поради подобни причини в крайна сметка Тома Здравков го спечели това състезание, но той освен да демонстрира самочувствие, правеше каквото се очакваше от него. После като му излезе албумът и стана ясно, че зад цялата му позьорщина не стои дори въздух под налягане, доста бързо хората, които го подкрепяхме, спряхме да го харесваме.

Manowar поне си действат спрямо приказките, което хич не е малко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#264 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 22 август 2012 - 13:29

През първата половина на 70-те на миналия век е имало засилен интерес към подобен тип музика (прогресивен рок). В сравнение с Yes, Jethro Tull и ELP, Genesis са с най-ниски продажби. Дори ми е странно, че биват споменавани (периода с Peter Gabriel) като пример за комерсиален успех. Не мисля, че през 70-те години са имали кой знае колко голям успех. Нещата се обръщат през 80-те години, но не благодарение на прог рок албумите им. Докато прогресив рок албумите на Jethro Tull, "Thick As A Brick" и "A Passion Play", оглавяват класацията на Billboard в годините на излизането си, съответно 1972 и 1973.

За комерсиалния успех на Frank Zappa до голяма степен има отношение това, че е бил добър шоумен и не става дума само за концертните му изяви. King Crimson пък не само се появяват в разграга на интереса към прогресивния рок, ами записват и най-често споменаваният като първи завършен запис на прог. Творчествата им идеиност и стилни метаморфози създават достатъчно ентусиазирана аудитория, че да се провеждат турнета. Само не разбирам защо да е странно, че съществуват групи като VdGG и Magma - не е ли пълна историята с примери за композитори на музика заради самата музика, които все пак са имали достатъчен комерсиален успех, без да са се съобразявали с аудиторията си?

View PostТигър, on 22 август 2012 - 12:49 , said:

Поради подобни причини в крайна сметка Тома Здравков го спечели това състезание, но той освен да демонстрира самочувствие, правеше каквото се очакваше от него. После като му излезе албумът и стана ясно, че зад цялата му позьорщина не стои дори въздух под налягане, доста бързо хората, които го подкрепяхме, спряхме да го харесваме.

Manowar поне си действат спрямо приказките, което хич не е малко.

А защо мислиш, че и сега не продължава да прави това което се очаква от него? Само е сменил "господарите" си - от безименната аудитория на някакво телевизионно шоу с лицата на хората които инвестират пари в него. Певецът Тома е преди всичко продукт на онова срещу което уж протестираше.

Manowar пък винаги са ми напомняли на KISS - институция за правене на пари и шоу, част от която са и четирима музиканти. Лошо няма. Симпатизирах им преди десетина години, но без да съм им фен. После просто ми омръзнаха.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#265 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 22 август 2012 - 14:11

View PostRob Roy, on 22 август 2012 - 13:29 , said:

Manowar пък винаги са ми напомняли на KISS - институция за правене на пари и шоу, част от която са и четирима музиканти. Лошо няма. Симпатизирах им преди десетина години, но без да съм им фен. После просто ми омръзнаха.
С голямата разлика, че Kiss са машина за пари точно там, където си трябва - в Щатите. А макар родом от там, Manowar в Северна Америка са много слабо популярни. Издържат се от Европа и Южна Америка.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#266 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 22 август 2012 - 14:22

Само не разбирам защо да е странно, че съществуват групи като VdGG и Magma - не е ли пълна историята с примери за композитори на музика заради самата музика, които все пак са имали достатъчен комерсиален успех, без да са се съобразявали с аудиторията си?

Не стана ли ясно, че това е риторичен въпрос, зададен в контекст антитеза на съждението "успехът на Manowar e загадка". Разбира се, че съществуването на групи като Magma също е закономерно. Както е закономерно да ги слушат не повече от 200 човека по света, 195 от тях от снобария.

Причините за успеха на PG-Genesis, Crimson, Jethro, Zappa и прочие не са тайна за никой меломан. Примерът с неговата тайнственост също се основаваше на контекст. В смисъл на "ако Достоевски е депресиращ, какво да кажем за Кафка".
-----------------------------------------
Слушай силно!

#267 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 22 август 2012 - 14:27

Прав си, че Manowar са по-популярни извън родината си, но пък парите не миришат. :) А дали изобщо има хеви метъл група, в тесния смисъл на това понятие, която да е успяла и на пазара в САЩ, освен Judas Priest и Iron Maiden в класическия си период?
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#268 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 22 август 2012 - 14:48

View PostRob Roy, on 22 август 2012 - 14:27 , said:

...да е успяла и на пазара в САЩ, освен Judas Priest и Iron Maiden в класическия си период?
И Judas и Maiden и в новото хилядолетие (в класическите си състави) се радват на много добър успех в Щатите. Особено "Девиците", които след завръщането на Дикинсън отново вълнуват феновете и критиката, изнасят разпродадени концерти където и да отидат и продължават да привличат нови почитатели.
ПИСУК!

#269 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 22 август 2012 - 15:22

Певецът Тома е преди всичко продукт на онова срещу което уж протестираше.
За това говоря - певецът Тома спечели с "Аз съм най-якият и мачкам в името на олд скуул рока!", а като се стигна до негова авторска музика, от това не беше останало нищо.
Това е и разликата с Manowar - те позьорстват дори повече от него - много повече, всъщност - но правят каквото е възможно, за да си подкрепят приказките с музика и шоу. Затова и имат толкова фенове.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#270 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 22 август 2012 - 16:52

Разликата с Мейдън и Джудас е много основна - те са британски групи. За британска, и изобщо група от Европа, да пробие в САЩ е много трудно и голяма рядкост. По-голяма рядкост е обаче американска група, да е по-хитова в Европа, отколкото в САЩ.

А парите, които правят Менъуор в Европа, изобщо не са сравними сигурно и с 10% от парите, които правят Кис в САЩ, дори и ако въведем някои коефициенти :)

#271 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 22 август 2012 - 20:02

Последните няколко мнения са много интересни (относно парите, това какво и как са постигнали Manowar и т.н.). Може обаче да се добави още нещо, което всъщност е важно - Manowar често са причина за доста противоположни мнения - от "Осанна" до "Разпни го" (съвсем образно казано). Без да имат комерсиалния успех и популярността на Metallica и Iron Maiden, те съвсем спокойно се нареждат до тях от гледна точка на това че имат както много фанатични фенове, така и много хейтъри (и тук изобщо не визирам хора или дадени разговори/спорове от този форум)...с това мисля че малко групи могат да се похвалят и е също своеобразно постижение, което понякога може да се приеме и положително. Повечето банди например предизвикват похвалите на своите фенове, но в повечето случаи предизвикват само някакво безразличие у хората, които не са им фенове...

View PostHeathenHeart, on 28 януари 2013 - 13:29 , said:

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#272 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 22 август 2012 - 22:10

View PostGeddy, on 22 август 2012 - 20:02 , said:

Повечето банди например предизвикват похвалите на своите фенове, но в повечето случаи предизвикват само някакво безразличие у хората, които не са им фенове...
Вземи която и да е от тези банди. Сложи я на "Сонисфиър" на стадион "В. Левски" между Алис ин чейнс и Рамщайн. Накарай лидера й да говори общо 15 минути от отделения им един час за свирене. Да говори осем минути на български, като му диктуват по слушалка в ухото. После накарай този същия лидер да посети приюта за кучета в Сеславци, да се появи по каквито и да е други поводи из централните медии.
И, не щеш ли, ще има изненада - въпросната група вече няма/много рядко ще предизвиква безразличие :)

#273 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 22 август 2012 - 23:09

View PostGeddy, on 22 август 2012 - 20:02 , said:

Manowar често са причина за доста противоположни мнения - от "Осанна" до "Разпни го" (съвсем образно казано). Без да имат комерсиалния успех и популярността на Metallica и Iron Maiden, те съвсем спокойно се нареждат до тях от гледна точка на това че имат както много фанатични фенове, така и много хейтъри (и тук изобщо не визирам хора или дадени разговори/спорове от този форум)...с това мисля че малко групи могат да се похвалят и е също своеобразно постижение, което понякога може да се приеме и положително. Повечето банди например предизвикват похвалите на своите фенове, но в повечето случаи предизвикват само някакво безразличие у хората, които не са им фенове...
За големия хейт към някои банди са виновни именно фанатичните им фенове, а не самите банди. Не се отнася само за феновете на Manowar.
Hedniska Blod

#274 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts
  • Interests:Progressive Rock, Progressive Metal, Heavy Metal, Hard Rock, Jazz, Jazz-Rock, Prog-Folk, Folk-Rock...

Posted 23 август 2012 - 08:04

View PostSatyr, on 22 август 2012 - 22:10 , said:

Вземи която и да е от тези банди. Сложи я на "Сонисфиър" на стадион "В. Левски" между Алис ин чейнс и Рамщайн. Накарай лидера й да говори общо 15 минути от отделения им един час за свирене. ...
И, не щеш ли, ще има изненада - въпросната група вече няма/много рядко ще предизвиква безразличие :)
хейта Manowar си предизвикват, много преди въпросните 15 минути на Сонисфер. Конкретно за тези 15 минути имам особено мнение, защото там споменаха един верен български фен, който почина същата година, и който беше един от най-близките ми приятели. Някои може да кажат че това е просто поза - за мен не е поза, а признак на уважение, рядко се случва такова неща, а и бях там с родителите на въпросния човек и видях колко емоционално го приеха. Иначе що се отнася до речите на Джоуи - надъхващи са, но и аз въпреки че се смятам за верен фен, понякога бих предпочел да са малко по-кратки и да има малко повече музика...лично мнение. Съвсем отделен факт е че Alice in Chains, Manowar и Рамщайн са адски различни банди и аз не бих ги сложил на един фест (а харесвам и трите банди и бих ги гледал по отделно...)

View PostSatyr, on 22 август 2012 - 22:10 , said:

Да говори осем минути на български, като му диктуват по слушалка в ухото.
Не виждам нищо лошо в това (е, може хейтърите да виждат...)Това е част от шоуто...така както Рамщайн палят де що има по сцената, Лейди Гага се облича с пържоли...така както сума ти банди залагат на видео стени, пушеци, лазери и т.н.....а и всички банди (или почти всички) като дойдат тук се пънат да кажат по 5-6 думи на български - това четка публиката, но това не значи че публиката е тъпа. Джоуи просто отива една стъпка по-нататък - никой не очаква той да седне да учи български и никой не очаква че той разбира това което казва по микрофона (чувайки със слушалката), по-важен е крайния резултат - това четка хората, а в края на краищата щом Джоуи е решил да каже нещо на хората, това че го казва на родния им език, означава че всички до един ще го разберат, отколкото ако говори на английски - не всички го разбират толкова добре. Другото за медиите си е просто PR - всички го правят и е нормална част от музикалния бизнес. Вече как го правят е отделен въпрос, но ако един фен е достатъчно мислещ, не мисля че един PR би трябвало да повлияе на начина по който възприема музиката на дадена банда...

Edited by Geddy, 23 август 2012 - 08:24 .

Бира, водка и прогресив са вредни за здравето. В най-добрия случай водят до тенис. :harhar:

#275 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 23 август 2012 - 18:42

Не казвам, че е било лошо говоренето със слушалка, освен по точката, че всичкото говорене беше една четвърт от сета.

Моята теза на разсъждение е, че бандите, които ти казваш, че предизвикват или безразличие, или възхищение, са просто доста по-неизвестни. И хипотетично вкарвам една такава банда в "менъуорска" ситуация, в която да придобие известност.

И че хейтът не е функция на толкова на качествата на бандата, колкото на известността й. Ако не Металика, а Екзодъс бяха издали "Лоуд", "Рилоуд" и "Ст. Ангър", хейтът щеше да е много по-малък.
Вече кога, как и доколко е станала известна една банда - отделен въпрос.
Едни Грийн Дей и Никълбек, ХИМ и др. събират доста хейт в новините на сайта. Що? Просто щото са известни над средното, особено първите две.

#276 Geddy

Спасителя в RUSH-та

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1053 posts

Posted 23 август 2012 - 21:27

Да де - опитвах се да кажа нещо подобно на твоето, но малко по различно с идеята че (ако за момент с абстрахирам от фенството си) в края на краищата Manowar са много над средното ниво и са доста известни, дори да нямат популярността и комерсиалния успех на други банди...но всъщност всичко е чесане на езици и офтопик ;)

#277 Parabellum

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 58 posts

Posted 24 август 2012 - 01:01

View PostSatyr, on 23 август 2012 - 18:42 , said:

Не казвам, че е било лошо говоренето със слушалка, освен по точката, че всичкото говорене беше една четвърт от сета.
Ти не казваш, но много познавачи в бг едва ли не ги обвиниха, че не са научили български тукакси! :shok:

А щом са го направили без последствия, или промоутърът е бил гъвкав, или договорът им го е позволил. По-скоро първото...
И аз бях там, по брадата ми не тече, при това не ми хареса особено много тази изява, но такива са реалностите...

#278 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 24 август 2012 - 15:49

View PostSatyr, on 23 август 2012 - 18:42 , said:

Едни Грийн Дей и Никълбек, ХИМ и др. събират доста хейт в новините на сайта. Що? Просто щото са известни над средното, особено първите две.
Въпросът не е само в това, че са известни над средното, а и в това как са я събрали тази известност.
Nickleback и Green Day са популярни преди всичко сред подрастващи, за много хора звучат несериозно, а още повече хора пък обичат да позьорстват, обяснявайки как тези групи били за дечица, не били метъл или квототам. Не знам. Не ги харесвам, не ги коментирам.

При Manowar го има това "Ние сме кралете на метъла и който не е съгласен, да си ходи", което очевидно дразни много хора. И мен щеше да ме дразни, ако не им харесвах музиката, но, доколкото се познавам, в такъв случай надали щях да седна да изливам хейт под новините.

Dio, например - независимо дали говорим за певеца или групата - също имаше популярност от техния калибър, но не събираше толкова омраза. И това е нормално - певецът Рони Джеймс Дио, макар и с бая високо самочувствие, позьорстваше много по-малко от басиста Джоуи Ди Майо, съответно привличаше много по-малко позьори.
Нищо учудващо.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#279 idid

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 25 posts

Posted 06 септември 2012 - 08:44

I feel so tall I can touch the sky!

#280 Joacim

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 06 септември 2012 - 10:06

Stand and face the lord of steel !!
Ей хора,жестоки сте ! За пореден път ме разсмивате толкова силно с опитите си да анализирате група,която дори не слушате,че пак си разлях кафето..е бива ли такова нещо !? Сега пак петна по бюрото тцтцт. Да видим сега колко баш разбирачи ще се изредят да ме коментират :) Само да си взема още едно кафе ( и ние феновете на Manowar сме хора все пак ,трябва и ние да пием кафе сутрин ) . Дано до утре страниците на тази тема са станали поне 20,а съм убеден,че ще се случи,та да имам материал .Айде със здраве,музикални журналисти,критици,композитори,притежатели на звукозаписни студия и прочие. (оп,забравих ,че не сте такива,но нищо де )

Edited by Joacim, 06 септември 2012 - 10:07 .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users