Manowar - The Lord Of Steel2012
Started by Nosferatu, юни 12 2009 09:28
426 replies to this topic
Posted 18 август 2012 - 13:39
Чак пък пълно разочарование...
Пак го казвам, албумът в композиционно отношение не е с нищо по-лош от правеното от групата в последните двайсет - или повече - години. Звукът на баса на моменти дразни, две или три песни не са съвсем на ниво, но като цяло е това, което може да се очаква от тази група.
Деанам. Ще почакаме месец и нещо и ще чуем. Презаписът на "Battle Hymns" развали заглавната песен, но пък всичките други станаха много по-добри. Може и тук да стане нещо подобно, а може би не.
Пак го казвам, албумът в композиционно отношение не е с нищо по-лош от правеното от групата в последните двайсет - или повече - години. Звукът на баса на моменти дразни, две или три песни не са съвсем на ниво, но като цяло е това, което може да се очаква от тази група.
Деанам. Ще почакаме месец и нещо и ще чуем. Презаписът на "Battle Hymns" развали заглавната песен, но пък всичките други станаха много по-добри. Може и тук да стане нещо подобно, а може би не.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 18 август 2012 - 13:49
Да кажеш, че композиционно не е с нищо по-лошо от един "Triumph of Steel", освен ако не се хванем за едната година и той не се брои, си е чисто кривене на душата.
А за мен (почти) пълни разочарования са всички албуми след "Louder Than Hell". "Почти"-то е заради "Warriors of the World", който е частично разочарование.
А за мен (почти) пълни разочарования са всички албуми след "Louder Than Hell". "Почти"-то е заради "Warriors of the World", който е частично разочарование.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 18 август 2012 - 14:00
Всъщност ако говорим чисто инструментално и Triumph и Louder са доста по-прости, но това не ги прави по-слаби. Може би искаш да кажеш че ToS e по-хитов, защото не винаги сложна композиция гарантира хит

\m/
Posted 18 август 2012 - 14:23
Нямах това в предвид
Ставаше въпрос за сложността на композициите и ако разделиш отделните части на Ахил излизат песни, които се пишат за 10 минути, голямото предимство идва като Ерик Адамс си отвори устата.

\m/
Posted 18 август 2012 - 14:27
Satyr, on 18 август 2012 - 13:49 , said:
Да кажеш, че композиционно не е с нищо по-лошо от един "Triumph of Steel", освен ако не се хванем за едната година и той не се брои, си е чисто кривене на душата.
Като цяло песните там са по-енергични и по-хващащи, което хич не е малко.
Честно казано, обаче, Дейвид Шенкъл според мен като китарист стои много по-добре в собствената си група, отколкото в Manowar:
От друга страна, "The Lord of Steel" ми влиза по-добре от половината неща, които групата е правила преди него. Вече го споменах, за мен албумът е поне на нивото на "Fighting the World" и пред "Into Glory Ride" и "Battle Hymns" - в цялост де, понеже заглавната песен от този албум е нещо което обожавам - и отстъпва сериозно на "Sign of the Hammer" и "Kings of Metal", които пък, заедно с "Warriors of the World", са ми любимите албуми на тази група.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 18 август 2012 - 17:11
Satyr, on 18 август 2012 - 08:37 , said:
Какво ще е следващото най-често срещано оправдание, ако и новият вариант на албума също не се хареса масово?
Тигър, on 18 август 2012 - 13:39 , said:
Чак пък пълно разочарование...

Hedniska Blod
Posted 20 август 2012 - 10:03
Satyr, on 18 август 2012 - 13:14 , said:
А тук говорим за пълно разочарование.

За мен лично албума е слаб композиционно (лична оценка - около 5). И издаването му с по-добър микс няма да повлияе на мнението ми, но бих го чул от любопитство.
Blackiel, on 18 август 2012 - 14:00 , said:
Всъщност ако говорим чисто инструментално и Triumph и Louder са доста по-прости, но това не ги прави по-слаби.
А що се отнася до "The Triumph of Steel"... Самите Manowar рядко изпълняват песни от този албум наживо като изключим "Metal Warriors". Преди време с един познат обсъждахме, че това вероятно е защото и те самите не могат да си ги изсвирят вече.
Blackiel, on 18 август 2012 - 14:00 , said:
Може би искаш да кажеш че ToS e по-хитов, защото не винаги сложна композиция гарантира хит 

P. S. Понеже споменахме английският Metal Hammer, ще споделя нещо любопитно. В актуалният брой на списанието има ревю на "The Lord of Steel". По прнцип MH относително лесно дава оценки 7-8, но рядко оценява някой диск с повече. Новият Manowar има 9. Това е донякъде нормално при условие, че самото списание участва активно в промоцията на албума. Обаче под ревюто се мъдри следната бележка:
In July 2008, Manowar broke their own world record for the longest metal concert when they played for five hours and one minute in Sofia, Bulgaria

ПИСУК!
Posted 20 август 2012 - 10:30
Е - няма албум в историята, който да е пълно разочарование за всички. Имам предвид, че повечето хора, които са разочаровани от "Лорд"-а, изпитват пълно разочарование, вкл. заклети фенове.
При английския "Хамър" се е намесила политиката. Няма как група с подобна популярност да ти даде да разпространиш предпремиерно новия й албум, а ти да й напишеш критично ревю. Даже в договора за това може да е записано, че "МХ" ще осигури хвалебствено ревю на албума. Това си е бизнес
При английския "Хамър" се е намесила политиката. Няма как група с подобна популярност да ти даде да разпространиш предпремиерно новия й албум, а ти да й напишеш критично ревю. Даже в договора за това може да е записано, че "МХ" ще осигури хвалебствено ревю на албума. Това си е бизнес

Posted 20 август 2012 - 12:16
Интересна работа хаха. Албуми, с не дотам добри отзиви от фенове и критика, на мен ми харесват. Даже много. В това число попадат новите Manowar, Saga, Asia, Morbid Angel. Има със сигурност и други, за които не се сещам сега.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold
Posted 20 август 2012 - 12:27
Satyr, on 20 август 2012 - 10:30 , said:
Е - няма албум в историята, който да е пълно разочарование за всички. Имам предвид, че повечето хора, които са разочаровани от "Лорд"-а, изпитват пълно разочарование, вкл. заклети фенове.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 20 август 2012 - 13:31
^Да, но само Лулу събра повече негативи в последно време, а тези на Мейдън съвсем се вместват в определението "(малко над) средна работа".
"The Lord of Steel", освен всичко друго, е скучен, няма песен, която да се запомня, да ти се иска да си я пуснеш пак и пак.
"The Lord of Steel", освен всичко друго, е скучен, няма песен, която да се запомня, да ти се иска да си я пуснеш пак и пак.
Hedniska Blod
Posted 20 август 2012 - 13:50
За мен The Lord of Steel е пълен с изненади и е истински шедьовър, създаден с вдъхновение. 100% MANOWAR, но все пак звучи по нов и вълнуващ начин. Когато чух албума за първи път имах чувството, че съм във Валхала. 10 нови яростни, тежки и мощни песни! 10 песни, които ми припомнят какво изобщо е Хеви метълът за мен. Невероятна енергия струи от всяка една от десетте песни и ме презарежда, все едно току-що съм била на концерт. Всяка от тях е толкова заразителна, че без съмнение, че ще се получи страхотно на живо и нямам търпение турнето да започне. Надявам се и с българските фенове да имам възможността скоро да видя Кралете отново и да пеем заедно We drink a lot of beers and play our metal loud at night!, но за сега стягам куфарите за част от концертите им из Европа, защото ми се струва, че е малко вероятно да дойдат още тази есен.
Ерик звучи истински разярен в повечето от песните. Да не му излезеш на пътя
. Всички знаем за убийствените му писъци, но сега имаме възможност да се уверим, че гласът му може да е зъл и без тях.
Прочетох доста мнения за тъй наречената „слаба продукция”, но съм убедена, че това е въпрос на избор и лично аз съм доволна от този избор! Малко е да се каже, че продукцията е смела. MANOWAR постигат уникален и неочаквано мощен дори и за тях звук, който може да изглежда объркващ за мнозина (особено за феновете на поп музиката), но за тези, които могат да го възприемат, е нещо забележително. С две думи: Брутален и безмилостен!!!, с повече думи: Басът звучи точно така, както го усещам, когато съм на първия ред на концерт на MANOWAR! Неповторимо изживяване!!! Джоуи е безкомпромисен, както винаги. “To the hills you can run but not hide”. Басът е неразделна част от общия тон на албума: убийствен бас, който прониква във всяка клетка от тялото ми и ме кара да се чувствам наистина безсмъртна (малко е вероятно, но така се чувствам) и да вярвам, че мога да постигна всичко! I feel so tall I can touch the sky!
Текстовете. Използвали едни и същи думи... дрън-дрън... Да, повтарят се тези думи, които са неизменна част от цялата философия на MANOWAR и не виждам нищо лошо в това.
В продължение на 30 години MANOWAR мачкат, винаги предлагат нещо ново и не им се налага да плагиатстват сами себе си, както за съжаление се случва при много от по-старите любими за мен групи, и продължават да надминават и най-дръзките ми очаквания, както се случи по време на неповторимите концерти в Каварна през 2007 и 2008. Мисля, че целта на MANOWAR никога не е била високата популярност и всеобщото одобрение. Ако беше така, щяха да се казват по друг начин. MANOWAR винаги са били верни на себе си и не са се подавали на изкушението да угаждат на медии и слушатели. Това важи в пълна сила и за новия им албум. Да, басът минава много граници и не на всеки му допада, но това е уникално дръзко звучене, с което MANOWAR не се страхуват да експериментират.
Тези, които не са запленени още от първото прослушване на албума, но искат да го харесат, бих ги посъветвала да му дадат малко време и да го чуят на CD, а не на МР3. Загубата при компресирането се усеща повече от всякога при този албум. Сигурна съм, че мнозина ще оценят гениалността му, а на останалите…не мога да помогна. По-добре да слушат нещо друго. За мен, обаче, The Lord of Steel е завръщане към истинската сила на Хеви метъла в най-суровия му вид и удря точно в десятката!
А, да, да не забравя, че е време за отмъщение на моите чалга съседи, които ми късаха нервите цяла вечер снощи
Hail, Kill & Die!!!!
Ерик звучи истински разярен в повечето от песните. Да не му излезеш на пътя

Прочетох доста мнения за тъй наречената „слаба продукция”, но съм убедена, че това е въпрос на избор и лично аз съм доволна от този избор! Малко е да се каже, че продукцията е смела. MANOWAR постигат уникален и неочаквано мощен дори и за тях звук, който може да изглежда объркващ за мнозина (особено за феновете на поп музиката), но за тези, които могат да го възприемат, е нещо забележително. С две думи: Брутален и безмилостен!!!, с повече думи: Басът звучи точно така, както го усещам, когато съм на първия ред на концерт на MANOWAR! Неповторимо изживяване!!! Джоуи е безкомпромисен, както винаги. “To the hills you can run but not hide”. Басът е неразделна част от общия тон на албума: убийствен бас, който прониква във всяка клетка от тялото ми и ме кара да се чувствам наистина безсмъртна (малко е вероятно, но така се чувствам) и да вярвам, че мога да постигна всичко! I feel so tall I can touch the sky!
Текстовете. Използвали едни и същи думи... дрън-дрън... Да, повтарят се тези думи, които са неизменна част от цялата философия на MANOWAR и не виждам нищо лошо в това.
В продължение на 30 години MANOWAR мачкат, винаги предлагат нещо ново и не им се налага да плагиатстват сами себе си, както за съжаление се случва при много от по-старите любими за мен групи, и продължават да надминават и най-дръзките ми очаквания, както се случи по време на неповторимите концерти в Каварна през 2007 и 2008. Мисля, че целта на MANOWAR никога не е била високата популярност и всеобщото одобрение. Ако беше така, щяха да се казват по друг начин. MANOWAR винаги са били верни на себе си и не са се подавали на изкушението да угаждат на медии и слушатели. Това важи в пълна сила и за новия им албум. Да, басът минава много граници и не на всеки му допада, но това е уникално дръзко звучене, с което MANOWAR не се страхуват да експериментират.
Тези, които не са запленени още от първото прослушване на албума, но искат да го харесат, бих ги посъветвала да му дадат малко време и да го чуят на CD, а не на МР3. Загубата при компресирането се усеща повече от всякога при този албум. Сигурна съм, че мнозина ще оценят гениалността му, а на останалите…не мога да помогна. По-добре да слушат нещо друго. За мен, обаче, The Lord of Steel е завръщане към истинската сила на Хеви метъла в най-суровия му вид и удря точно в десятката!
А, да, да не забравя, че е време за отмъщение на моите чалга съседи, които ми късаха нервите цяла вечер снощи

I feel so tall I can touch the sky!
Posted 20 август 2012 - 14:53
Мда... всеки вижда и чува, каквото иска.

Hedniska Blod
Posted 20 август 2012 - 14:55
Като фен на BATHORY, звукът на Lord of Steel ми допадна изключително много, просто си подхожда на песните и албума като цяло. За мен MANOWAR са най-добрите, а този албум е най-добрият им.
Edited by cob, 20 август 2012 - 14:55 .
Posted 20 август 2012 - 15:09
HeathenHeart, on 20 август 2012 - 14:53 , said:
Мда... всеки вижда и чува, каквото иска. 

Ето, на Арвен, например, любимата ми песен в този албум й е дошла като пълна безидейност - говоря за "Born in a Grave", в която направо се влюбих.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 20 август 2012 - 15:54
cob, on 20 август 2012 - 14:55 , said:
Като фен на BATHORY, звукът на Lord of Steel ми допадна изключително много, просто си подхожда на песните и албума като цяло. За мен MANOWAR са най-добрите, а този албум е най-добрият им.

(Warning-Spoilers: Do not read this comment if you're entirely lacking sense of humor.)
Hedniska Blod
Posted 20 август 2012 - 16:24
idid, on 20 август 2012 - 13:50 , said:
Тези, които не са запленени още от първото прослушване на албума, но искат да го харесат, бих ги посъветвала да му дадат малко време и да го чуят на CD, а не на МР3. Загубата при компресирането се усеща повече от всякога при този албум.
Прочее, един "Triumph of Stell" съм го слушал и на касетка, и на трици, и на CD (на компютър и на уредба), без това да повлияе върху оценката ми за него.
Но ще знам, че "Лорд"-а, ако не го слушаш на домашно озвучаване с JBL (минимум!), вероятно няма да ти хареса

Posted 20 август 2012 - 17:32
Satyr, on 20 август 2012 - 16:24 , said:
MP3-форматът предлага и запис с много високо качество, неразличимо от CD с просто ухо
С това не съм съгласен. Дори най-качествените MP3 доста сериозно омазват звука. За lossless форматите това може да е вярно, но MP3-ките си вадят доста гаден звук.
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users