Manowar - The Lord Of Steel2012
Started by Nosferatu, юни 12 2009 09:28
426 replies to this topic
Posted 10 юли 2012 - 15:19
А така. Наречи ме сега и спамер. Сто пъти ти се обясни, че никой няма нищо към фитнес кралете.
Нещо твърде лично приемаш нещата и почваш да дразниш.
П.П. Вероятно дебелият германец е Charlie Bauerfind - продуцент, музикант, композитор, забъркан с имена като Angra, Gamma Ray, Blind Guardian, Rage и тн.
Нещо твърде лично приемаш нещата и почваш да дразниш.
П.П. Вероятно дебелият германец е Charlie Bauerfind - продуцент, музикант, композитор, забъркан с имена като Angra, Gamma Ray, Blind Guardian, Rage и тн.
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
Posted 10 юли 2012 - 18:55
Не. Сега попитах и името е Thomen Stauch.
\m/
Posted 10 юли 2012 - 21:28
Томен Щаух или Thomen (the Omen) - бившият дръмър на Гардиън, който свири и в Savage Circus, Iron Savior и Coldseed - с вокалчето на Soilwork. Интересно

http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Posted 13 юли 2012 - 11:48
То това си беше оригиналния барабанист на Гардиън от зората на групата май, освен ако много дълбоко в тийнейджърското им начало не са имали друг. Доста си беше добър, жалко че ги напусна още преди първия им концерт тук, само за да направи групата протеже Savage Circus (за която даже вокал имитатор на Ханзи беше изнамерил) и на всичкото отгоре накрая го изритаха от нея 
А The Lord Of Steel и без да се дават подробни технически обяснения като горните се усеща, че е фейл. И аз съм от най-големите фенове на групата, харесвам много и новите им неща, но този албум ме убеди, че никой никога повече няма да успее да върне блясъка на 80-те, не само за Меноуор конкретно, ами въобще, което си е доста тъжно откритие
Иначе какво да се отбележи, пърдящия бас верно е абсурден идея си нямам откъде му е хрумнало на Джоуй да го направи така, стремежа към по-плътен звук не ми звучи достатъчно убедително, според мен е искал да звучи по-разчупено и иновативно, повече дисторжън да се вкара и тн., ама се е получила адската дришня, която се чува през целия албум. Вокалите също са някак приглушени на фона на останалото, за барабаните специално нямам забележки. На подобни композиции и текстове отдавна сме свикнали от страна на групата, ама някои и на мене ми идват в повече безмислието на Black list и супер зле скалъпената Hail, Kill and Die лесно могат да ти развалят впечатлението от по-ударните като The Lord of Steel и Expendable или от лиричността в Righteous Glory.
Албума иначе като цяло по моя обективна преценка е малко над средното ниво да кажем 6/10 и става за слушане общо взето, но изискванията ми към тази група са далеч по-високи.
Не адмирирам фанатичните и злобарски коментари в защита на групата, но разбирасе не адмирирам и хейтърите, макар и в случая да са по-сдържани от обикновено и да имат основание поне тези изказващи градивна критика, а не просто плюнки по групата.

А The Lord Of Steel и без да се дават подробни технически обяснения като горните се усеща, че е фейл. И аз съм от най-големите фенове на групата, харесвам много и новите им неща, но този албум ме убеди, че никой никога повече няма да успее да върне блясъка на 80-те, не само за Меноуор конкретно, ами въобще, което си е доста тъжно откритие

Иначе какво да се отбележи, пърдящия бас верно е абсурден идея си нямам откъде му е хрумнало на Джоуй да го направи така, стремежа към по-плътен звук не ми звучи достатъчно убедително, според мен е искал да звучи по-разчупено и иновативно, повече дисторжън да се вкара и тн., ама се е получила адската дришня, която се чува през целия албум. Вокалите също са някак приглушени на фона на останалото, за барабаните специално нямам забележки. На подобни композиции и текстове отдавна сме свикнали от страна на групата, ама някои и на мене ми идват в повече безмислието на Black list и супер зле скалъпената Hail, Kill and Die лесно могат да ти развалят впечатлението от по-ударните като The Lord of Steel и Expendable или от лиричността в Righteous Glory.
Албума иначе като цяло по моя обективна преценка е малко над средното ниво да кажем 6/10 и става за слушане общо взето, но изискванията ми към тази група са далеч по-високи.
Не адмирирам фанатичните и злобарски коментари в защита на групата, но разбирасе не адмирирам и хейтърите, макар и в случая да са по-сдържани от обикновено и да имат основание поне тези изказващи градивна критика, а не просто плюнки по групата.
Posted 13 юли 2012 - 12:09
^Очаквах да се включиш и да напишеш, всъщност каквото си написал.

Hedniska Blod
Posted 13 юли 2012 - 12:58
Доживях. Най-сетне и заклети фенове на Manowar отправят сериозни критики към техен нов албум. Време беше 
При това - аз не съм предубеден за следващия им албум. Напротив, ще се радвам ако е някакво завръщане към силните им години. И ще го чуя (когато и да излезе) и тогава ще говоря.
И за 32648702-ри път казвам:

При това - аз не съм предубеден за следващия им албум. Напротив, ще се радвам ако е някакво завръщане към силните им години. И ще го чуя (когато и да излезе) и тогава ще говоря.
И за 32648702-ри път казвам:
Последният много добър албум на Manowar е "The House of Atreus Act I" на Virgin Steele 

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 13 юли 2012 - 19:51
Майтапът настрана, обаче аз преди малко установих, че в рамките на един ден във форума съм успял да похваля група, която принципно не мога да понасям, и да разкритикувам едни от най-големите си любимци.
Ти да видиш...
Иначе имам чувството, че причината за недотам положителните коментари е в звука. Не бих го нарекъл наистина лош, всъщност, но, предвид факта, че до момента албумите на Manowar винаги, без изключение, са били с възможно най-добрия звук, който може да съществува, определено си е разочарование. Ясно е, че се дължи на някакво съзнателно решение, но надали някой - освен може би самия Ди Майо - може да даде някакво адекватно обяснение.
В музикално отношение албумът по никакъв начин не е по-лош от деветдесет процента от дискографията на групата. Естествено, да се повтори "Kings of Metal" или "Sign of the Hammer" е просто невъзможно - времената са други, Ерик Адамс и Джоуи Ди Майо са близо двойно по-стари, оная енергия трудно може да се върне. Но пък мисля, че е по-добър от "Into Glory Ride" - албум, който, честно да си призная, съм изслушал изцяло точно три пъти, понеже нещо не ми харесва - и поне на нивото на "Fighting the World".
Има си ги и проблемите. "Hail, Kill and Die" просто не е "Blood of the Kings". Доста бледичко копие по отношение на текст, а и композиционно не е кой-знае колко запомняща се. "Touch the Sky" е, всъщност, една напълно страхотна песен, обаче с този звук е станала доста безжизнена - което е твърде неприятно. Ако звучеше като "Metal Daze" от новата версия на "Battle Hymns", щеше да надъхва яко, сто процента съм сигурен. За "Black List" и "Manowarriors" вече си казах. Едната е твърде неориентирана, ако мога така да се изразя, като композиция, а на другата текстът звучи като произведение на имитатор, а не на оригиналната група.
На много места, включително и в ревюто тук, прочетох оплаквания от темпото на песните. Честно казано, малко са ми странни. В достатъчно голяма част от албумите им съотношението среднотемпови:бързи:бавни е твърде подобно, не виждам къде е проблемът в това точно.
Уф, нещо ме мързи да пиша сега, а и нямам много за казване. Като цяло албумът ми допадна доста, въпреки недостатъците си. Че има проблеми - има. И в текстово, и в музикално, и особено в звуково отношение. Но пък има достатъчно песни, които създават настроението, което искам и очаквам от тази група.
Оценка няма да му поставям.
Ти да видиш...
Иначе имам чувството, че причината за недотам положителните коментари е в звука. Не бих го нарекъл наистина лош, всъщност, но, предвид факта, че до момента албумите на Manowar винаги, без изключение, са били с възможно най-добрия звук, който може да съществува, определено си е разочарование. Ясно е, че се дължи на някакво съзнателно решение, но надали някой - освен може би самия Ди Майо - може да даде някакво адекватно обяснение.
В музикално отношение албумът по никакъв начин не е по-лош от деветдесет процента от дискографията на групата. Естествено, да се повтори "Kings of Metal" или "Sign of the Hammer" е просто невъзможно - времената са други, Ерик Адамс и Джоуи Ди Майо са близо двойно по-стари, оная енергия трудно може да се върне. Но пък мисля, че е по-добър от "Into Glory Ride" - албум, който, честно да си призная, съм изслушал изцяло точно три пъти, понеже нещо не ми харесва - и поне на нивото на "Fighting the World".
Има си ги и проблемите. "Hail, Kill and Die" просто не е "Blood of the Kings". Доста бледичко копие по отношение на текст, а и композиционно не е кой-знае колко запомняща се. "Touch the Sky" е, всъщност, една напълно страхотна песен, обаче с този звук е станала доста безжизнена - което е твърде неприятно. Ако звучеше като "Metal Daze" от новата версия на "Battle Hymns", щеше да надъхва яко, сто процента съм сигурен. За "Black List" и "Manowarriors" вече си казах. Едната е твърде неориентирана, ако мога така да се изразя, като композиция, а на другата текстът звучи като произведение на имитатор, а не на оригиналната група.
На много места, включително и в ревюто тук, прочетох оплаквания от темпото на песните. Честно казано, малко са ми странни. В достатъчно голяма част от албумите им съотношението среднотемпови:бързи:бавни е твърде подобно, не виждам къде е проблемът в това точно.
Уф, нещо ме мързи да пиша сега, а и нямам много за казване. Като цяло албумът ми допадна доста, въпреки недостатъците си. Че има проблеми - има. И в текстово, и в музикално, и особено в звуково отношение. Но пък има достатъчно песни, които създават настроението, което искам и очаквам от тази група.
Оценка няма да му поставям.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Posted 13 юли 2012 - 20:04
Аз мога да кажа за един голям фен на Manowar около мен, който няколко дни мъчи албума и накрая каза: "Колкото и да ми е неприятно, звучат като репетиция на училищна група. За новобранци албумът може би би минал, но не и за група като Manowar. Отивам да си пусна Sabaton."

Hedniska Blod
Posted 14 юли 2012 - 10:39
Изключителен албум! В албума има само една балада - Righteous Glory. Това е и единствената песен която не ми хареса. Един от най-добрите им албуми...даже бих казал най-добрия им албум след The Triumph Of Steel. Да, в албума няма някакви шедьоври, но пък всички песни са на едно много добро ниво.
"9.29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога безусловно и с покорство."
Posted 14 юли 2012 - 12:15
Сигурно не това е подходящото място за този въпрос, но все пак бих искал Сатир да коментира тази новина:
http://www.katehizis...s.php?id=22231
В смисъл да ми отговори на следния въпрос:
"Възможно ли е рок медия, която има репутацията на една от най-добрите в страната, да пропусне юбилей на една от най-великите рок групи в историята на музиката изобщо, а да публикува изцяло популистка и нищо не значеща за рок музиката новина като горната?"
"Възможно ли е рок медия, която има репутацията на една от най-добрите в страната, да пропусне юбилей на една от най-великите рок групи в историята на музиката изобщо, а да публикува изцяло популистка и нищо не значеща за рок музиката новина като горната?"
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 юли 2012 - 12:18
Предчувствам "дискусия"...
Plus Ultra.
"This world is totally fugazi."
"We will always be so much more human than we wish to be."
"From the Stars back to our Cities"
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 14 юли 2012 - 12:20
В случая е доста важна, поне според мен и нямам нищо против да не бъде точно в тази тема, но очаквам сериозен отговор...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 юли 2012 - 12:38
Като видно не е за тази тема, защо не е отделна тема?
Hedniska Blod
Posted 14 юли 2012 - 12:47
Дори си има отворена такава за въпросния юбилей
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Posted 14 юли 2012 - 16:58
И като казвам "най-добрия им албум след The Triumph Of Steel" съвсем не казвам, че е най-добрия им албум след 1992-а, а изобщо втория им най-добър албум.
"9.29. Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога безусловно и с покорство."
Posted 14 юли 2012 - 19:28
marillion, on 14 юли 2012 - 12:15 , said:
Кога си видял изобщо да пускаме новини или каквото и да е по повод нечий юбилей?
Нямаме колонка "Днес да почерпят". Всъщност - имаме, но във Фейсбук. Всеки ден там се отбелязват юбилеи, годишнини и др. подобни неща и там този, толкова важен за теб, юбилей е упоменат.
Posted 14 юли 2012 - 20:01
Този "юбилей" е важен не за мен, а за рок музиката като цяло. Явно твоето мнение е по-различно. В крайна сметка решението е изцяло твое. Както и да е, очевидно горната новина е по-важна за историята, а може би и за бъдещето на рок музиката и ти си преценил, че заслужава нужното внимание...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 14 юли 2012 - 20:11
Горната новина не е вместо новината за юбилея. Какво си я захапал? Със същия успех можеш да кажеш, че и останалите над 20 000 новини са по-важни от юбилея.
Повтарям - новини за юбилеи НЕ пускаме. Все едно чии. А когато някоя група издава диск/прави турне по повод свой юбилей, това се отбелязва.
Заповядай:
http://www.katehizis...ws.php?id=21515
Какво повече искаш? Новина "Днес е 12 юли, денят в който РС изнасят първия си концерт. Само че, тъй като барабанистът Чарли Уотс се присъединява към тях на следващата година, те приемат 1963-а за своя рождена година"
Колкото и да ти е неприятно - от нещо като това новината, че Джоуи ДеМайо е посетил приют за бездомни кучета в София, е по-интересна, да
Повтарям - новини за юбилеи НЕ пускаме. Все едно чии. А когато някоя група издава диск/прави турне по повод свой юбилей, това се отбелязва.
Заповядай:
http://www.katehizis...ws.php?id=21515
Какво повече искаш? Новина "Днес е 12 юли, денят в който РС изнасят първия си концерт. Само че, тъй като барабанистът Чарли Уотс се присъединява към тях на следващата година, те приемат 1963-а за своя рождена година"

Колкото и да ти е неприятно - от нещо като това новината, че Джоуи ДеМайо е посетил приют за бездомни кучета в София, е по-интересна, да

Posted 14 юли 2012 - 20:14
marillion, on 14 юли 2012 - 12:15 , said:
Сигурно не това е подходящото място за този въпрос, но все пак бих искал Сатир да коментира тази новина:
Защо точно в тази Тема (която няма абсолютно нищо общо нито с новината за псетата, нито с 50-годишния юбилей на една група), решихте marillion да заявите възмущението си?
Това за псетата ли е най-странната новина побликувана на сайта? Имало е безброй други, но винаги са имали нещо общо с музиката. Както и въпросната новина е свързана с музикант, същността на новината например аз не я приемам, защото трябва много по-крайни мерки за бездомните псета, но и това е друга тема.
Защо не попитахте под дадената новина или лично Администратора, а натяквате злобата си и ни карате ние хората които се интересуваме от дадена група и албум да ви четеме злобата?
Изниква и друг въпрос с каква точно "цел" е побликувана новината за псетата, защото много ясно се показва злобата към Manowar от доста хора които пишат тук, но всеки си има право да не харесва. Далеч съм от мисълта да говоря против katehizis.com, напротив, чета доста често сайта.
Признавам си, аз не харесвам групата с 50-годишния юбилей както и още безброй други групи, но никога няма да тръгна да си избивам злобата (дори не става въпрос за злоба).
По темата, разбира се албума отстъпва на голяма част от предишните и въпреки това ми харесва.
Edited by Metal Demon, 14 юли 2012 - 20:23 .
Posted 14 юли 2012 - 21:29
marillion, on 14 юли 2012 - 20:01 , said:
Този "юбилей" е важен не за мен, а за рок музиката като цяло.
Plus Ultra.
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
Jazz fusion audio centre
1001 albums online
1 user(s) are reading this topic