Jump to content

Manowar - The Lord Of Steel2012

426 replies to this topic

#161 Joacim

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 194 posts

Posted 18 юни 2012 - 15:07

Уникален албум ,както винаги !!! Седми път го въртя и полудявам..

#162 Karolina

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 102 posts

Posted 18 юни 2012 - 18:48

След второто слушане установих какво му липсва на този албум. Липсва му... душа. Добре е замислен, добре е изсвирен, изпят, записан и т.н. - няма как да е иначе, все пак Manowar са професионалисти с дълъг опит.
Но аз не усетих "божествената искра", това, което те кара да "почувстваш" песента, и дори да и простиш някои музикални несъвършенства в името на онова единение с групата и идеята, което кара кръвта ти да ври, а кожата - да настръхва.

Песента, която ме докосна, беше "Black list", макар че тя пък е най-малко типична за групата.

Песента, която ме вбеси, беше "Manowarriors". Не съм die-hard-почитател на групата. Слушала съм я като малка, преди много, много години, и от сантимент ли, от носталгия ли, или от някакъв неизкореним романтизъм, но понякога си пускам някой и друг албум, и ... въпреки, че не съм Manowarrior, винаги, ама ВИНАГИ настръхвам при

Brothers everywhere

raise your hands into the air

we`re warriors, warriors of the World...

Like thunder from the sky

sworn to fight and die

we're warriors, warriors of the World

Силно, епично... и от сърце. Та питам аз - след всичките тези години, това ли заслужиха почитателите на Manowar? Блудкав ремикс от познати до болка фрази? Аз съм разочарована до дъното на душата си от тази песен, пък за истинските фенове не знам...

Все едно, ще го чуя още няколко пъти, само El Gringo-то го прескачам, че по Z-Rock толкова често го пускат, че вече само от първите му акорди, и... направо :russian_roulette:

Edited by Karolina, 18 юни 2012 - 18:51 .

#163 Warlord

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 181 posts

Posted 19 юни 2012 - 08:11

Има нещо такова, леко попретупан и безидеен изглежда на фона на останалите албуми, но си има силните моменти, както и похвати в композирането, които досега не съм срещал при Меноуор.

#164 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 19 юни 2012 - 10:28

Точно на "Manowarriors" текстът е рядко малоумен, честно казано, и то по един доста... неправилен начин. Не знам как точно да го обясня. Намирам "Warriors of the World United" за напълно гениална на ниво текст. "Manowarriors" е сякаш писана от голям фен/имитатор на Ди Майо, не от него самия... Иначе песента ми допада, но й трябваше друг текст.

Между другото, "Expendable" или е наистина ЯКО повлияна от изтеклата информация за сюжета на "The Expendables 2", или си е писана директно за съответния филм. Заслушайте се в текста и ще го усетите със сигурност. За "El Gringo" вече знаем...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#165 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 01 юли 2012 - 00:29

ОК, време е да се изкажа. Някой от по-старите потребители ме познават като голям Manowar фен, затова ми е леко трудно да пиша за този албум. За мен лично това е мини Chinese Democracy за Manowar. Повече от 5 години за такава продукция, като се има в предвид че групата не е излизала в почивка или нещо такова, е нещо недопустимо. И тук не става толкова въпрос за песните, а за това как е записан албумът. Ако говорим чисто за песните, има страхотни попадения, които носят онова Manowar усещане, което винаги съм харесвал. За мен групата не е толкова музикантство, колкото емоция. Емоцията е там с Lord Of Steel, едноименната песен е страхотна, Rightous Glory е една от най-разчупените и различни Manowar композиции, Expendable надъхва. Manowarriors, Born in a Grave и Annihilation ми не губят нещо, но 7 от 10 пак е добре. Joey може би е трябвало да си даде малко повече зор с текстовете на някой от песните, а щом АЗ го казмам за MANOWAR значи нистина е можело още.
И сега защо започнах негативно? Това е един от най-зле продуцираните албуми в метъла като цяло, като се има в предвид статусът на групата и нейната история. Не знам дали сте слушали Battle Hymns 2011. Ето така трябваше да звучи и този, въпреки, чи и там можеше още, но това беше най-добрата продукция вадена от Manowar и много млади групи убиват за такъв звук. Барабаните звучат електронно, не казвам че са програмирани, но и това е вариант, но това най-вероятно са електронни барабани. Китаристът на групата ми се познава с един бивш барабанист на Blind Guardian (не му запомних името, не съм им фен) и онзи казал че на сцената Manowar ползват електронни барабани, къдито само да докоснеш snare-a и звучи като силен удар, така че всичко е възможно. Китарите на Logan звучат някак си пластмасово, преди не ми е правило голямо впечатление, защото първо: нямах си много идея от китарен звук 2. рифовете не бяха толкова много, а сега с повече рифове наистина липсва сила и според мен това е така заради прекаленото компютаризиране при Manowar. По принцип не бих го правил на проблем, но това е групата претендираща за най-добрият звук. И сега басът: Какво го е прихванало Joey и кой му и казал, че това звучи добре. Покажете ми негодникът :P Сериозно басът съсипва албумът и особено песента Touch The Sky. Като излезе на носител ще си го купя като фен, но неутралната ми оценка е 6/10: 7 за песните и -1 за звука.
\m/

#166 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 01 юли 2012 - 10:47

Осембитовият звук на баса наистина разваля впечатлението в някои песни, особено на фона на новата версия на "Battle Hymns". Подозирам, че Ди Майо е целял да направи звука по-плътен, обаче на места ефектът напомня повече на саундтрака на видеоигра от зората на времето. Особено по време на Баладата(тм) - която е една от по-хубавите песни в албума, бтв - един чист бас щеше да е много по-намясто.

Иначе на мен единствената песен, която като композиция не ми допада, е "Black List". Честно казано, мисля, че трябваше или да е чист инструментал, или изобщо да я няма. Много... неориентирано звучи. Вокалът почва никъде, спира никъде, после пак почва никъде...

Бтв, какъв е шансът предстоящият концерт на групата в Дортмунд да бъде записан и издаден на DVD? Доколкото подразбрах, ще е на един от най-големите стадиони в Германия...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#167 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 01 юли 2012 - 10:58

Не знам честно казано, а те едва ли ще успеят да го напълнят, защото някой хора се оплакват от прекалено високите цени - от порядъка на 70-80€ и това си е доста като се има в предвид че групи като Motorhead и Priest свирят за по 40-50. Аз лично бих отишъл, но на другия ден ми е устният по анатомия е не може и дума да става.
\m/

#168 cob

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 15 posts

Posted 02 юли 2012 - 17:04

Ревюто в сайта е очевидно написано от абсплютно некомпетентен автор както към групата, така и към музиката като цяло. Не знаех че албум от 10 песни може да се опише в един абзац от 6 изречения. Останалите 3 абзаца нямат връзка с албума, а са някви лирични отлконения. Ако искате истината за албума си купете новия брой на ПРО-РОК и чуйте сами песните (разбира се ако сте фен на групата, иначе няма смисъл). В списанието е описано и всичко за създаването на албума. Фен съм на всякакви групи и стилове и определено албума е сред най-добрите последните години изобщо. По-добър е от повечето нови албуми на други стари банди, а превъзхожда и албумите на повечето нови групи. А сравнен с другите албуми на Manowar, този не е най-добрият, но е на път да се превърне в любимия ми.

П.П. до пича по горе:
Ходи си програмирай пластмасовата глава в стената!

#169 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 02 юли 2012 - 17:47

А ти може пет пъти дневно да си събуваш обувките, вадиш килимчето, обръщаш се на изток и в продължение на поне десет минути да се молиш горещо на Аллах, пардон - Manowar :ninja:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#170 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 02 юли 2012 - 18:01

View Postcob, on 02 юли 2012 - 17:04 , said:

Нали си наясно, че това го казваш по адрес на най-големия фен на Manowar във форума?
За протокола, с част от ревюто и аз не съм много съгласен, но проблем не виждам - най-малкото защото все пак е написано с уважение към групата, а това не е хич малко.

И на мен са ми любимци, влизал съм в епични форумни спорове заради тях и така нататък, ама... Недей толкова агресивно. Сериозно.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#171 Ozzy

All England Lawn Tennis Club Single Handed Champion of the World

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 9476 posts

Posted 02 юли 2012 - 18:16

и определено албума е сред най-добрите последните години изобщо. По-добър е от повечето нови албуми на други стари банди, а превъзхожда и албумите на повечето нови групи.

:lol2:
I don't know how I managed it...

#172 HeathenHeart

The Art of Lore

• Тамплиeри
  • PipPipPipPipPip
  • 2139 posts

Posted 02 юли 2012 - 18:57

View PostSatyr, on 02 юли 2012 - 17:47 , said:

А ти може пет пъти дневно да си събуваш обувките, вадиш килимчето, обръщаш се на изток и в продължение на поне десет минути да се молиш горещо на Аллах, пардон - Manowar :ninja:
Съмнявам се, че така ще си навакса първите 7 години. ;)
Hedniska Blod

#173 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 02 юли 2012 - 19:47

П.П. до пича по горе:
Значи, господине, искам да прочетеш много внимателно какво ще ти напиша, защото само един път ще го напиша и защото си имам достатъчно работи на главата, за да влизам във форумни полемики. Първо поинтересувай се малко колко пъти съм защитавал групата в този форум и в сайта в коментарите, ако други от по-старите фенове не потвърдят, то Сатир може. Гледал съм групата три пъти и лично съм се виждал с Eric Adams, Karl Logan и Donnie Hamzik (не че съм единственият - беше нещо като фен събор). Член съм на форума на групата от 2007 насам. До ден днешен ги слушам като наближат изпити, защото семо те ме зареждат с позитивната енергия, която ми трябва.
От доста време, около 8-9 години се занимавам с музика и си имам идея от китари и китарен звук. В група съм където обурудването на китаристите ми е над средното ниво и съм пробвал усилватели и китари стигащи няколко хиляди евро. Китарата на Logan никога не ми е харесвала особено като звук, може би само в Louder than Hell е това което звучи най-трю и old school, от едно време насам използва активни адартори, които винаги са ми били някак си безхарактерни, нищо че можеш да им сложиш един тон ефекти, за техниката на записване не мога да говоря, защото не съм бил там, но по мое мнение доста сериозна роля играе компютърът и като нищо може дори звукът да не минава през физически усилвател, а през интерфейс и след това през дигитален (съжалямам на някои от термините не им знам имената на български и може да не са точни). Ross The Boss е китарният звук, от който тази група имаше нужда за този албум. Неговият звук е режещ и old school. За да не се обяснявам и да пиша глупости, които хората незанимаващи се с музика не ги интересуват ето нагледен пример:
Manowar - Manowarriors:

Ross The Boss - Blood of Knives:

Чуй само китарите в началото и после солата (Не говоря за техника, а за звук): първата е на група свиреща пред десетки хиляди хора, а втората на група свиреща по клубове пред 300-400 души.
Сега ми кажи чия глава е пластмасова?
\m/

#174 NEVERMORE

Schecterist

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 270 posts
  • Interests:Carramba, Carajo e Wiskey \m/ \m/

Posted 04 юли 2012 - 12:08

Ревюто е написано много добре. Обективно е и който не е слушал бозата веднага разбира за какво иде реч. 4,5 оценка от 10 е предполагам все пак от уважение към славното минало от преди около 25 години. За пореден път RIP Самовар :pop:

#175 cob

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 15 posts

Posted 09 юли 2012 - 14:37

Друга работа освен да кибичиш в нета и да хейтваш на всяко възможно място новия албум нямаш ли си ?
А ония пък забрави да обясни на непросветените за барабанчетата.

Edited by cob, 09 юли 2012 - 14:37 .

#176 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 09 юли 2012 - 14:53

Пич, отново, недей толкова агресивно. Сериозно.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#177 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 юли 2012 - 16:07

View Postcob, on 09 юли 2012 - 14:37 , said:

Друга работа освен да кибичиш в нета и да хейтваш на всяко възможно място новия албум нямаш ли си ?
А ония пък забрави да обясни на непросветените за барабанчетата.

Това ти е вторият и последен пост в този агресивен тон. Следващият няма да си го намериш. :yes:

Ако имаш мнение за албума на Manowar - напиши го и го подкрепи със собствена независима обосновка. Така ще тежи повече, отколкото ако е основано на самоцелна контра на противоположни позиции. :yes:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#178 cob

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 15 posts

Posted 09 юли 2012 - 16:08

Съжалявам наистина, не искам да звучи обидно. Но просто не мога да повярвам как на вид сериозни хора пишат пълни глупости и се държат като 15 годишни момченца ... Това за електронните барабани на живо е пълна глупост и е противно на физичните закони във вселената - как тогава ще свирят Sign of the hammer, Wheels of fire, Black wind fire and steel, Thor на живо ... в тези песни има и слаби и силни удари на едни и същи тонове. А за китарата на Карл Логан на живо какво ще измислите ? А другия пък който виждам е възрастен, има група и т.н., вече на няколко места го виждам да плюе по албума, все едно и също .....

Edited by cob, 09 юли 2012 - 16:09 .

#179 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 09 юли 2012 - 17:53

Оооох, отварям да прочета мненията на хората от GnR и пак на глупости попадам. Не плюя по Manowar, харесвам ги. Набий си го в главата. Не съм написал че това което правят е престъпление, а че с толкова много електроника прецакват звука. Никъде другаде не съм изказвал мнение за албумът, освен тук и в официялния форум на Manowar. За барабаните инфото е от човек, свирил с тях на една сцена, сериозно забравих му името. Дебел германец с очила свирил в Blind Guardian и записал последния албум на Stormrider, който предстои да излезе. За барабаните в студиото прилагам следното видео:

В дясно - това не е истински барабанен сет.
\m/

#180 cob

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 15 posts

Posted 09 юли 2012 - 19:36

Че то сигурно вече поне 90% от бандите ползват електронни барабани в албумите си, или пък най-добрия вариант - комбинация от електронни и акустични. В Gods of War i Thunder in the sky може и да са използвани електронни, но в Batle Hymns 2011 и новия албум определено са акустични. Това че се виждат на фон, не означава че се записва с тях ... може да се ползват като метроном и т.н. За спаменето не визирах теб, а NEVERMORE.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users