Jump to content

В момента слушам:

• This topic is locked This topic is locked
823 replies to this topic

#541 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 14 юни 2009 - 14:03

Manowar - Thunder In The Sky

Posted Image

16 версии братко!!!
Ох що ми трябваше снощи да къркам толкова :worship: Дай ми сили Один да не лапна дулото на пистолета още на 4-тата :worship:
Иначе останалите песни звучат добре :worship:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#542 STINGLOVER

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 154 posts

Posted 14 юни 2009 - 14:16

Planeshift 2009 "Fate Breed" бразилска прогресив метъл банда чувам ги за първи път

#543 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 14 юни 2009 - 15:27

Succubus - Beyond The Shadows Of Reality
Едно от най-великите неща, произведени в България (групата е от Благоевград) през далечната 1995г. , които съм слушал. В момента да намериш дори една песен на групата е почти невъзможно, та предполагам много малко от вас са имали честта да чуят тази група на Ники Велев от времената на PowerDrive и Noctiflorous Thorns. Леко повлияни от неща като първия Аморфис може би... безкрайно съм щастлив, че успях да се докопам до тази колекционерска рядкост (благодарение на един БГ-метъл хроникьор) и последните 2 дни нищо друго не слушам (е, и малко новото ЕР на Manowar :worship: )

Edited by Nosferatu, 14 юни 2009 - 15:27 .

#544 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 14 юни 2009 - 16:43

View Postwhiplash159, on Jun 14 2009, 12:14, said:

Изобщо не мога да се съглася с тебе. Това, което видях снощи (3 песни), беше ужасно. Дажнгър и ревове. Никаква мелодия, никакъв ритъм дори. Няколко човека се надвикваха и грухтяха в микрофоните. Общо десетина души тичаха по сцената, без ясна представа какво всъщност дирят там. Някакъв се забавляваше да хвърля бирени кенове от една стойка. Изобщо някакво безумие, за което ти твърдиш, че било идейно. Сори, ама няма да се съглася никога.
Колкото до препускането през стиловете, нямам нищо против, макар това не винаги да е нещо положително. В случая със SOAD все пак е! Но отсъствието на стил не ми го приравнявай с многостилие или търсене на себе си. Треснята си е тресня, независимо с какви дрехи се опитваш да я облечеш :worship:
А една птичка, т.е. барабанист пролет/група не прави :worship:

View PostJoey, on Jun 14 2009, 12:17, said:

Това ама изобщо не е спреведливо!!! :metal: :D :D

Що се отнася до мен, си е много справедливо дори :worship:

#545 Nosferatu

Vampire Demigod

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 813 posts

Posted 14 юни 2009 - 16:47

Абе във всички форуми, в които пиша разправяха за Даунлоуд, че Слипнот са били ужасно зле и, примерно, Лимп Бизкит и FNM си ги сложили в малките джобчета. Айде за вторите ясно, ама първите чак да са по-добре...
Но, така е, с вокал като Кори....

#546 Джуджето_GIMLY

анонимен човеколюбец

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 posts

Posted 14 юни 2009 - 17:00

View PostSvil, on Jun 14 2009, 17:43, said:

Изобщо не мога да се съглася с тебе. Това, което видях снощи (3 песни), беше ужасно. Дажнгър и ревове. Никаква мелодия, никакъв ритъм дори. Няколко човека се надвикваха и грухтяха в микрофоните. Общо десетина души тичаха по сцената, без ясна представа какво всъщност дирят там. Някакъв се забавляваше да хвърля бирени кенове от една стойка. Изобщо някакво безумие, за което ти твърдиш, че било идейно. Сори, ама няма да се съглася никога.

Колко точно изказано :worship:
Покрива и моите впечатления и мнение за тия смешници 1:1 :worship:
Кироо, бегай оттука, оти че те изпапурчим с копачо!

#547 Silentdeath

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 14 юни 2009 - 18:00

Posted Image

Нямам търпение, 2 седмици и малко останаха :worship:

Кавааарна,
Deliverance ... :worship:
Flip off the sky
With bleeding fingers till I die

#548 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 14 юни 2009 - 18:25

Изобщо някакво безумие, за което ти твърдиш, че било идейно. Сори, ама няма да се съглася никога.
Три пъти си изчетох мнението и не видях да съм твърдял такова нещо. Прочел си го някъде между редовете, явно...
Идеята на Slipknot никога не е била да се галят нечии ушни миди или да се харесат на някого, а винаги са правили безкомпромисна и (в някои отношения) болна музика. Явно не само на мен ми харесва съдейки по реакцията на около 30000+ човека на вчерашното им изпълнение на Download и съдейки по самия факт, че са избрани за хедлайнери на такъв фестивал. Между другото е трудно да намериш съвременна банда, която да е толкова динамична на сцената. Ако ти се сетиш за такава ще те помоля да ми дадеш някое видео, за да се уверя и аз.

Това за стиловете го казах по-скоро за неща, които по принцип бихме класифицирали като недоразумения :metal:

Треснята си е тресня, независимо с какви дрехи се опитваш да я облечеш :worship:
При положение, че слушам много тресни се радвам, че те се обличат в различни дрехи защото явно те са нюансът, който ми помага да ги различавам :worship:

... никакъв ритъм дори...

А една птичка, т.е. барабанист пролет/група не прави harhar.gif
Eeeeee, ти пък - първо казваш, че нямало ритъм, а после признаваш за за барабаниста. Че то от едното зависи от другото :worship:
ПИСУК!

#549 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 14 юни 2009 - 18:55

Напълно споделям мнението ти, Андоне : )
Само жалко че последният студиен албум на девятката е толкова откровенно комерсиален - последните капки свежест (разбирай первезност) изсъхнаха в Iowa.
Първите им два студиини албума са уникални,а демото е доволно откачено в добрия смисъл.

Мен ме държи още чудесното настроение след вчеращния концерт:

Posted Image

Marillion - Seasons End (1989)
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#550 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 14 юни 2009 - 20:02

View Postwhiplash159, on Jun 14 2009, 19:25, said:

Три пъти си изчетох мнението и не видях да съм твърдял такова нещо. Прочел си го някъде между редовете, явно...
Някъде ето тук го прочетох:

Всъщност аз обожавам недоразуменията по принцип. Някои от тях раждат гениални неща. За пример мога да посоча, че някои от най-интересните групи и албуми появявали се в последните години комбинират стилове, за които в общия случай бихме казали, че кръстосани ще звучат като манджа с грозде. Пост-емо пънк група да има смелостта да прави концептуален албум с обърнат наратив и с Queen-заемки (My Chemical Romance - "The Black Parade"); хардкор, изроден в нов американски метъл бърка с големи шепи в прогресива и вади цяло течение от банди, с най-ярък представител Mastodon; System of a Down - за да изброя стиловете, през които прецапват тия ще ми трябва цял ден.
Все пак мисля, че сме средно интелигентни хора и можем да си направим изводите от нещо прочетено и да го изразим после със собствени думи, без да повтаряме дословно оригинала.

Между другото е трудно да намериш съвременна банда, която да е толкова динамична на сцената. Ако ти се сетиш за такава ще те помоля да ми дадеш някое видео, за да се уверя и аз.
Скоро в една друга тема тук пак имаше подобен въпрос и тогава се твърдеше, че Dimmu Borgir били големи трепачи наживо. Аз пък пак ще повторя, че концерта не е фитнес. Видях снощи голямо бягане, ама какво точно ми дава то на мен като фен и като усещане? И ако Боргир не съм ги гледал наживо и не мога да кажа нищо за тяхното сценично присъствие, то снощи това на Слипнот повече приличаше на клоунада. Мен лично ми беше тъпо, а не ме вдъхнови.

Eeeeee, ти пък - първо казваш, че нямало ритъм, а после признаваш за за барабаниста. Че то от едното зависи от другото
Нищо не признавам. Ти твърдиш, че бил един от най-добрите. Аз пък ти казвам, че дори така да е, само той не спасява цялата група. Демек пролетта няма да дойде :D
Всъщност според кой закон на музиката следва, че добър барабанист = добър ритъм?

П.С. Между другото сещам се за Ди Снайдер, като го гледахме в Каварна. И той е много динамичен, нищо че по твоите критерии не отговаря на определението съвременен. :D

Edited by Svil, 14 юни 2009 - 20:04 .

#551 wolfy

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1086 posts
  • Interests:Mother Nature

Posted 14 юни 2009 - 20:46

Black Metal Endsieg II Split 2001

Nargaroth / Decayed / Apolokia / Godless North

Posted Image
Non Nobis Domine, Non Nobis... Sed Nomini Tuo Da Gloriam!

#552 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 14 юни 2009 - 21:02

View PostSvil, on Jun 14 2009, 21:02, said:

Скоро в една друга тема тук пак имаше подобен въпрос и тогава се твърдеше, че Dimmu Borgir били големи трепачи наживо. Аз пък пак ще повторя, че концерта не е фитнес. Видях снощи голямо бягане, ама какво точно ми дава то на мен като фен и като усещане? И ако Боргир не съм ги гледал наживо и не мога да кажа нищо за тяхното сценично присъствие, то снощи това на Слипнот повече приличаше на клоунада. Мен лично ми беше тъпо, а не ме вдъхнови.

напълно те подкрепям! и аз снощи изгледах няколко песни точно с цел да видя какво представляват слипнот на сцена и по всяко едно време имаше 1 който пее, 3-4ма които все пак свирят и останалите 5-6 тичат наоколо и се чудят каква простотия да измислят. Банда с двама перкусиониста освен титулярния барабанист?? Като тия двамата стоят на сцената и бият две детски барабанчета цяла песен, а после отиват да се въргалят в публиката и да се катерят по прожекторите...

за самите песни вече е въпрос на вкус кой ги харесва и кой не... въпреки че знаейки какво прави Corey Taylor с Stone Sour ми беше голяма мъка да го слушам как се дере в това си превъплащение.

но като сценично шоу мога да го опиша само като разточителен цирк

#553 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 14 юни 2009 - 21:44

View Posthendy, on Jun 14 2009, 22:02, said:

за самите песни вече е въпрос на вкус кой ги харесва и кой не... въпреки че знаейки какво прави Corey Taylor с Stone Sour ми беше голяма мъка да го слушам как се дере в това си превъплащение.

Ми аз не мога точно да разбера какво му е на дрането на Corey, но очевидно ти имаш мнение. Относно шоуто на Slipknot, гледал съм ги на живо и казвам: ТОВА Е НЕЩО УНИКАЛНО. ПСИХАДЕЛИЧЕН ЦИРК с ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕРЕСНО ЗВУЧЕНЕ!!!! Това обаче си е мое мнение! Не мога да разбера след като в този форум не се толерира хейтърството и одумването на групи от хора, който не ги харесват. Защо има съфорумци (които са доста по отдавна от мен тук), оплюващи дадена група, която не им харесва. Значи може да говорите за Slipknot, че са безумни или че са смешници и т.н.

Еми и мен Manowar са ми толкова смешни и .... да не изреждам, ама не ги коментирам. Защото не желая да провокирам и дразня, хората, които ги харесват.

А относно Slipknot, Whiplash 159 e казал всичко, което бих искал да кажа и аз!!!!

И факта, че Slipknot вече се одумват толкова много, говори сам по себе си!!!!!

И по темата:
Posted Image

За всичко хейтъри!!!!

Edited by Joey, 14 юни 2009 - 22:01 .

Insane in my brain

#554 hendy

manowarrior

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 530 posts

Posted 14 юни 2009 - 21:57

View PostJoey, on Jun 14 2009, 22:44, said:

Ми аз не мога точно да разбера какво му е на дрането на Corey, но очевидно ти имаш мнение. Относно шоуто на Slipknot, гледал съм ги на живо и казвам: ТОВА Е НЕЩО УНИКАЛНО. ПСИХАДЕЛИЧЕН ЦИРК с ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕРЕСНО ЗВУЧЕНЕ!!!! Това обаче си е мое мнение! Не мога да разбера след като в този форум не се толерира хейтърството и одумването на групи от хора, който не ги харесват. Защо има съфорумци (които са доста по отдавна от мен тук), оплюващи дадена група, която не им харесва. Значи може да говорите за Slipknot, че са безумни, че е безмислен джангър и т.н.

има разлика между хейт и одумване :D ако искаш да четеш само положителни неща за някоя група - всяка такава си има специален форум, където само ги хвалят
тук си в джунглата и няма милост :D

Слипнот се радват на доста добре формулирано одумване, което всъщност говори добре за тях :D

#555 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 14 юни 2009 - 22:04

^^^^^

View PostДжуджето_GIMLY, on Jun 14 2009, 18:00, said:

Покрива и моите впечатления и мнение за тия смешници 1:1 :D

Визирам това изказване!!!!!

И не ме разбирай погрешно, аз се радвам, че има хора дето ги одумват!!! Далече съм от мисълта, че точно те ще са групата, която така да се кажа ще обедини метъл феновете. Просто не ми харесват крайни изказвания!!!

Insane in my brain

#556 Tokio Hotel

Nigger

• Енориаши
  • PipPip
  • 87 posts

Posted 15 юни 2009 - 00:04

Posted Image
ULVER - Eos

#557 Silentdeath

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 293 posts

Posted 15 юни 2009 - 00:24

Posted Image

За приспиване че ме мъчи инсомнията :D

Wilderness of pain
and all the children are insane...

Flip off the sky
With bleeding fingers till I die

#558 AngelFrost

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 92 posts

Posted 15 юни 2009 - 00:54

:D :D

#559 cliffburton

Високо в небесата

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 534 posts

Posted 15 юни 2009 - 09:03

Добро утро ! :D Iron Maiden - Powerslave
Posted Image
Когато си на дъното на пъкъла,когато си най-тъжен и най-злочест от парещите въглени на мъката
си направи стълба и излез.
САМО ЛЕВСКИ, ОБИЧАМЕ ТЕ!

#560 didara

Inconvenient

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 564 posts

Posted 15 юни 2009 - 10:56

Posted Image

Доста интересно. Справят се много добре!
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users