Jump to content

Последният филм, който гледах...

626 replies to this topic

#441 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 31 януари 2012 - 13:00

View PostJurisprudent, on Jan 29 2012, 16:43, said:

може ли...да ги кажеш...извинявай за любопитството.... B)

Ако може едно предположение - Боен клуб? :D
Но ако не позная, надявам се да няма отрицателни последствия за вота ми ... :D

#442 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 07 февруари 2012 - 14:35

Posted Image

по-добрият Inception

#443 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 08 февруари 2012 - 10:29

^

"Inception" е развлекателен филм за Джеймс Бонд в сравнение със "Synecdoche, New York". Не знам защо го съпоставяш точно с него. Драматургията му е толкова дълбока, че трудно се напипва дъното. Аз бих го сравнил с "The Science Of Sleep" например.

Пък и в случая говорим за всепомитаща главна роля на Филип Сиймор Хофман. Който не е Actor, а Actorzilla!!! Posted Image

Лично за мен заедно с Даниел Дей Луис са двамата най-способни актьори на нашето време. Не се сещам за филм с негово главно участие, който да не е сила.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#444 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 08 февруари 2012 - 19:53

Шега, но така или иначе в Inception екшън-развлекателната част я няма никаква или поне не я разбирам. А и тоя постер ми навя асоциации.
The Science Of Sleep ми се стори доста приятен, но тук нещата са на съвсем различно ниво. Направих си и много препратки към други режисьори, които по-вероятно да не са търсени.

Lincoln ще го гледам само заради превъплъщението на втория.

#445 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 февруари 2012 - 09:58

View Postrodd1ck, on Feb 8 2012, 19:53, said:

но така или иначе в Inception екшън-развлекателната част я няма никаква или поне не я разбирам.

Чак пък никаква!? В "Inception" има сериозни количества от следните елементи, типични за екшън жанра:

- престрелки /много/,
- преследвания с коли /поне няколко/,
- преследвания с моторни шейни,
- експлозия на голяма сграда;

Особено сцената с престрелката и гонитбата с шейните в снежната планина. По-джеймсбондовско от това, здраве му кажи. Кристофър Нолън преднамерено я е заснел по олдскуул тертип. Палаво намигване към класическите екшъни от 70-те.
Слушай силно!

#446 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 15 февруари 2012 - 17:53

"Ронал варваринът":
http://www.imdb.com/title/tt1629374/
Много метълски настроена пародия на героичното фентъзи. Мноооогоо...
И хич не е за деца, макар че доста хора са се объркали и са си завели домочадието да го гледа.
Има главен герой музикант, който свири на Могъщ Четириструнен Инструмент и тръгва на приключение единствено защото - евентуално - може да налети на някоя готина мацка. Има и амазонки.
И орки.
И някакви драконоподобни създания.
И елф, който...
Не го пускайте на деца под дванайсет годишна възраст, нито на хора, които не си падат по героичен хеви метъл. Нито ще го разберат, нито ще го харесат.

"Звездни каубои":
http://www.imdb.com/title/tt0186566/
Доста як филм се оказа. Направо се чудя как съм успял да го пропусна досега. Страхотно чувство за хумор в сценария и много готини герои.

"The Expendables":
http://www.imdb.com/title/tt1320253/
Не използвам идиотското заглавие на официалния български превод, понеже то няма практически нищо общо с истината или идеята на оригинала. Този път гледах разширената версия, която е още по-кървава, брутална и изкъртваща... И има песен на Съли Ерна вътре, което също е доста яко.
Чакаме продължението сега, което пък няма да е толкова кърваво, но...

"Подземен свят: Пробуждане":
http://www.imdb.com/title/tt1496025/
Лен Уайзман явно просто е искал да види как жена му, облечена в прилепнал по тялото кожен костюм и качена на обувки с високи токове, трепе хора и върколаци. Затова й е написал съответния сценарий. Във филма няма практически нищо друго, но пък разполага с най-бруталните екшън сцени в поредицата. Има и гигантски върколак, както и двама от най-читавите съвременни актьори, които за жалост обаче изобщо не са оползотворени... Има повече убийства, повече кръв и повече ефекти, отколкото има в предишните два(три?) филма, взети заедно. По-тъп е дори от втория, но въпреки това някак успява не само да държи интереса, но и да накара зрителя(т.е. мен и хората, с които го гледах) да съпреживява. Да не повярваш чак...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#447 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 21 февруари 2012 - 22:47

Току що се връщам от прожекцията на това:

Posted Image

Принципно не изпадам в излишен и престорен възторг по българското кино, само защото е българско, но "Корпус за бързо реагиране" наистина е доста готин. :good: За мен лично е класи над прехваления "Мисия Лондон", даже правя лоша реклама на "КБР", сравнявайки го с лентата на Митовски.
Много съм доволен, особено от добрата актьорска игра - нещо рядко срещано в родното кино...
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#448 NiksY

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 24 posts

Posted 06 май 2012 - 09:34

Напоследък не намирам много време за филми, но наскоро гледах In The Loop (2009), който се оказа доста сполучлива политическа сатира с приятен британски хумор и ненатрапчив сарказъм. Ако някой има афинитет към подобни похвати, най-вероятно би оценил старанието на сценаристите. : )

Posted Image
music won't save you from anything but silence, not from heartbreak, not from violence.

#449 marsim

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 18 posts

Posted 29 май 2012 - 09:23

"Недосегаемите", който определено си заслужаваше :)

#450 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 01 юни 2012 - 00:04

Току що се прибирам от това:

Posted Image

Чудя се дали изобщо си струва да се впускам в подробни анализи и т.н... С няколко думи мога да обобщя, че очаквах много повече. Очаквах мистерия, задълбочена история, а вместо това получих високобюджетен екшън на чужда планета с адските ефекти. И кво от тва? Ефектите не спасяват филма и не могат да замажат очите на феновете на вселената в която се развива, а именно тази на "Alien". Въпреки, че по всякакви интервюта Ridley Scott и Damon Lindelof се спукват да обясняват, че връзката е непряка и че "Prometheus" изобщо не трябва да се счита за предистория на "Alien", връзка си има. За съжаление обаче предполагаемият от мен до преди няколко часа филм на годината се оказа чисто и просто изобилстващ от банални холивудски прийомчета космически екшън...
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#451 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 01 юни 2012 - 08:13

Всяко прибързано заключение/предположение за "филм на годината", изказано в година, в която предстои премиерата на "Хобит", определено е преждевременно и крайно смело... ;)
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#452 Змей Горянин

стъписващо зъл

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 892 posts

Posted 01 юни 2012 - 08:39

Честно казано така ми се гледа качествен космически екшън... :)
... Through dreams I influence mankind...

#453 incarnate

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 427 posts

Posted 01 юни 2012 - 11:47

^^^^ И аз се канех да ходя като сериозен фен на фантастиката, Ридли Скот и Alien вселената конкретно. За съжаление май ще се откажа. Ето още една гледна точка, подобна на колегата Yanni: http://you-deserve-t...theus.html#more
...And through the window in the wall
Comes streaming in on sunlight wings
A million bright ambassadors of morning
And no one sings me lullabies
And no one makes me close my eyes
So I throw the windows wide
And call to you across the sky

#454 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 юни 2012 - 13:47

Охладихте ми ентусиазма, начи. Така се бях надъхал. И как няма: Ридли Скот + Sci-Fi + 3D + Alien стилистика + Майкъл Фасбендър + Нуми Рапас :wub: = очаквания за колосално размазване.

Нищо, де. Довечера отивам да го видя. Може да е тъп, но поне ще покосмонавтствам малко! :crazy_pilot:
Слушай силно!

#455 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 01 юни 2012 - 15:14

Всяко прибързано заключение/предположение за "филм на годината", изказано в година, в която предстои премиерата на "Хобит", определено е преждевременно и крайно смело...

В момент, в който излиза Dark Shadows, хобитите някак ми се губят. :P

Иначе, аlien-ите винаги са ми били крайно симпатични, съответно - поредицата винаги ми е била неприятна.

Edited by Mor-Rioghain, 01 юни 2012 - 15:19 .

Don't mistake lack of talent for genius.

#456 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 01 юни 2012 - 22:10

View Postviolator, on 01 юни 2012 - 13:47 , said:

Нищо, де. Довечера отивам да го видя. Може да е тъп, но поне ще покосмонавтствам малко! :crazy_pilot:

"Prometheus" всъщност ми хареса.

Единственото, което ме озадачи, е защо Ридли Скот се е направил на Дора Габе и не го е кръстил както му се полага - "Alien Begins". Или "Alien Rising". Хем така щеше да привлече пет пъти повече публика...

Тук присъстват всички основни и неотменими елементи на сагата:

- деликатен, тайнствен и раболепен андроид в главна роля,
- слузести пипалати твари, ползващи човешкото тяло за приемник,
- Гигерови декори,
- протагонистът е бойка, издръжлива и идеалистично настроена жена,
- персонажите са затворено общество - колоритен екипаж на космически кораб,
Spoiler

Изобщо, има много и търсени аналогии. А основната схема е изцяло същата.

Да, фабулата е плоска. Но да не би класическите Alien-и да са бръснещи мозъка трактати по Ницше и Фройд!? За протокола, аз истински харесвам само третата част. Режисираната от Дейвид Финчър.

Като заклет атеист и върл поддръжник на еволюционната теория би трябвало да съм отегчен от религиозно-креационистките врели-некипели в сюжета, но винаги съм твърдял, че по отношение на изкуството /и киното в частност/ към тези неща трябва да се подхожда снизходително. Дори мисля, че в случая се вързваха сравнително добре, тъй като подклаждаха класицизма, героизма и мистичността на историята. Та дори и беглите нотки романтичност.

Най-горещо препоръчвам "Prometheus" на Змея. Знам, че креационистките теории са му интересни. В съчетание с научната фантастика, страхотната визия и съвременните ефекти, те могат да бъдат много увлекателни. :yes:
Слушай силно!

#457 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 03 юни 2012 - 11:45

View PostYanni, on 01 юни 2012 - 00:04 , said:

Абсолютно споделям мнението на Yanni.

Докъм средата филмът си беше окей. И от един момент нататък, вместо да стане още по-силен, си такова таковата....
Все едно да започнеш да боядисваш двуетажна къща, първия етаж да го изографисаш с качествени бои и по всички правила на изкуството, а втория - да го покриеш с найлони, за по-бързо и да ти се маха от главата...
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#458 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 12 юли 2012 - 20:37

Беше преди една седмица, но, поради ред причини, свързани най-вече с бюрокрацията по българските висши учебни заведения и образуваните от нея нервни изблици, нямах енергия за подробно писане.
А филмът, който гледах преди една седмица, си заслужава да бъде разгледан поне малко по-подробно, особено в този форум. Става дума за "Рок завинаги":
http://www.imdb.com/title/tt1336608/
Накратко, много ми хареса. Почти не си спомням случай да съм излизал от кинозалата в толкова добро настроение.

Надълго...
Първо ще споделя няколко негативни впечатления - нямат нищо общо със самия филм, но е добре да бъдат отбелязани. Отиваме със сестра ми да гледаме следобедната прожекция на филма, значи. Бяхме решили ако нещо програмата е била сбъркана, да гледаме "Снежанка и ловецът", в който има джудже, изиграно от Лавджой, следователно ще е готин филм :) Когато казах на касиерката да ми даде два билета за последния ред, за да няма проблеми с ритащите седалките пред себе си олигофрени - с точно тези думи, бтв, понеже ми се е случвало да не ми дадат избор на място - тя ме изгледа доста уплашено, но ми даде да си избера местата, които исках. Оказа се, че ние сме първите, купуващи си билети за тази прожекция, което беше добре дошло.
Взимаме си билетите и отиваме да пием по една кола, понеже до филма остава повече от час. Петнайсет минути преди началото на прожекцията отиваме пред залата - по точно пред коридора, водещ към различните зали. Лелката там изключително грубо ни казва, че трябва да чакаме още пет минути. ОК, сядаме на една пейка да чакаме. В три без десет отиваме пак. Този път лелката изключително грубо ни упътва към нашата зала. А там ни чака първата неприятна изненада - от тонколоните се лее "нон-стоп, нон-стоп, индийски коноп..." Добре бе, да му се не знае, ще гледам рок-филм, как така ще ми пускат преди него гнусна чалга, която, освен всичко друго, беше на мода, докато бях в седми клас... НЯМА зрител на такъв филм, който да се наслади на това. А като се замисля, че преди "Х-мен: Първа вълна" ни пуснаха Deep Purple... ОК, това минава. Минават и трейлърите - даже си харесах една простотия с Бен Стилър, на която й забравих заглавието, но ще я видя, като се появи читав рип.
Другото, което сигурно ще ми е следващото ходене на кино, е новият "Зов за завръщане", който изглежда по-як от стария.
Както и да е, идва филмът, и с него наистина неприятното - преводът. О, и за по-лоши съм плащал, само че това беше преди превеждането на филми да ми стане нещо като хоби. Знам, че този филм аз щях да го преведа по-добре. Поне знам какво означават думички като "blond" и не бих тръгнал просто да ги преписвам на кирилица. При превода на песните нямаше нито рима, нито ритъм, а на моменти и значението на текстовете беше предадено грешно. А в субтитрите на трейлърите имаше и правописни грешки... Недопустимо, а и дразнещо.

Как да е, изписах вече много глупости. Май е време да кажа и нещо за филма. Подозирам, че ще е по-малко от горните приказки, но... Както вече казах, филмът ми хареса адски много. На сестра ми - също, а ако съдя по реакциите на останалите четирима човека в почти празната зала, също. Хората не спряха да си припяват песните. Обективно погледнато, филмът е адски лесен за оплюване - най-малкото защото откъм сценарий не е нищо особено, макар че историята е достатъчно заплетена.
Но на кого му е притрябвал сценарий, при положение, че ги има тези песни и те са изпълнени толкова добре? Специално внимание заслужава Диего Бонета, чийто глас просто изкъртва, ако и да е доста момчешки. От Катрин Зита-Джоунс се очакваше добро пеене, от Мери Джей Блайдж - също. От Ръсел Бранд - също, най-малкото защото човекът вече е играл ролята на рок-певец и си е пял песните сам. От Том Круз пък не знаех какво да очаквам - никога не ме е дразнил, но и никога не съм го харесвал особено. Знаех, че, за разлика от повечето актьори във филма, опит в пеенето няма, но...
Човекът ИЗКЪРТВА с актьорска игра, присъствие, глас... Честно казано, мисля, че предвид факта, че Джони Деп беше номиниран за "Оскар" за ролята на Джак Спароу, Круз заслужава същото за ролята на Стейси Джакс - образ, в когото може да бъдат разпознати адски много известни рок-звезди. Влиянието на Аксел Роуз е очевидно, това на Джон Бон Джоуви - също, има и още много. Някои хора са видели дори Иги Поп... Пък и пее хубаво. Чак да не повярва човек. Мислех, че са му настройвали гласа с някакъв аутотюн-софтуер, но музикалният продуцент на филма казва, че такъв не е използван. Е, тук освен едно "Евала!", друго не мога да кажа.
Останалите актьори също са най-малкото добри. Катрин Зита-Джоунс видимо се забавлява в ролята си, а и демонстрира завидни за възрастта си танцови движения. Диего Бонета трябваше да го видя във филма, за да установя, че хлапашкият му външен вид и гласът му са си точно на мястото - пее страхотно, но глас на възрастен просто нямаше да стои добре. Ръсел Бранд и Алек Болдуин са страхотна комбинация, а и с тях двамата са свързани някои от най-забавните моменти във филма.
Във визуално отношение... Ами, Адам Шанкман е известен бродуейски режисьор и хореограф и това се усеща в начина, по който са построени музикалните сцени. Въпреки наличието на Миа Майкълс - която също е доста известен хореограф - типичните за бродуейските мюзикли танци отсъстват почти напълно и по-голямата част от хореографията всъщност се състои от съвсем обикновени, но добре синхронизирани движения. И по-добре, честно казано. Танци с по-сложна хореография нямаше да стоят добре при тази музика.
Уф, останали нещо, което не съм описал?
Не, май.
Както и да е, в момента филмът се дъни брутално в боксофиса. Както казах, гледах го в почти празна зала, което, въпреки че беше следобедна прожекция, ми се видя странно, при положение че беше толкова скоро след премиерата. Не знам на какво се дължи това. Подозирам, че некадърната реклама е изиграла доста голяма роля.
Надявам се в крайна сметка да излезе на плюс, но това вече е почти невъзможно. А филмът го заслужава. Лек, енергичен, забавен, с добри музикални изпълнения дори от страна на хора без опит в пеенето, и като цяло приятен филм, който просто трябва да бъде видян от хора, които харесват осемдесетарския рок.
Бтв, една от сцените в трейлъра - тази със Стейси Джакс, подписващ се със скърцащ маркер върху тялото на една фенка - във филма я нямаше. Не знам защо. Изпълнението на "Rock You Like a Hurricane" също го няма.

Edited by Тигър, 12 юли 2012 - 21:19 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#459 Blackiel

Bastard

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 755 posts

Posted 13 август 2012 - 18:47

"The Dark Knight Rises"

Без Спойлери:

Гледах го още преди около 2 седмици, но сега след като ми се посъбраха мислите реших да пиша. Какво да ви кажа Батман най-накрая получи трилогията която заслужава. Въпреки че в края на 80те, началото на 90те беше близо (МРАЗЯ ТЕ ШУМАХЕР!), тогава имаше само 2 добри филма режисирани от Тим Бъртън. После дойде г-н Бат Кредитна карта и разруши всичко, което пък от своя страна разруши кариерата му. Само да кажа че не съм фен на комиксите, а по-скоро фен на Батман. Всички Срайдермени, Айрънмени пък и дори Отмъстителите не са ми по вкуса. Може би единствено Тор ми беше харесал, но на него гледам маалко като на митологичен филм, а не толкова като на комиксов. А Отмъстителите скоро се насилих да ги гледам и заспах по едно време. Не е за мен просто въпреки че спечели толкова пари.
Сега малко за трилогията. В интерес на истината като започна не бях особено заинтересован, бях израстнал с фимите на Бъртън и някак си тези нинджи от Батман: Началото ми се сториха някак си не на място. Въпреки това имаме страхотен актьорски екип: Christian Bale, Liam Neeson, Michael Kane, Katie Holmes, Gary Oldman и Morgan Freeman. Някак си ми вървеше бавно самият филм имаше много история и малко екшън. С вторият филм нещата се бяха подобрили. Повече екшън, повече завързана история, страхотен сценарии и невероятния Жокер. Филмът се представи на много високо ниво и заслужено направи големи пари.
И сега идва ред на The Dark Knight Rises. За мен лично филмът като качество е някъде по средата между предните два. Нещото, което го спира от това да бъде на нивото на Черния Рицар е сценарият, в който има няколко дупки, но предполагам Нолан е решил да го направи така, за да е по-интересно за хората, а не да запълва с излишно време, което да ги отегчава. Единствено можеше да се извлече повече от момента в затвора. Филмът е динамичен и се връща към различни моменти от предните два филма. Том Харди се справя невероятно. Наистина зъл е и най-накрая Батман се среща с по-силен от него противник. Ан Хатауей също е страхотна и по-реалистична жена котка, а не такава, която се ближе :P Не ме разбирайте погрешно, харесвам изпълнението на Мишел Пфайфър. Може би тези двама персонажи частично успяват да запълнят дупката оставена от Жокера. Преди да излезе филмът направих грешката да прочета какво ще се случи, защото историята просто беше толкова интересна и не можах да се спра. Въпреки всичко имаше много емоционални моменти, особено последните 15-тина минути. Ако по някакъв начин сте привързани към този герой си пригответе кърпички. Не вярвах че Нолан ще направи такъв край на филма. Но предполагам, това е което прави един добър филм успява да те сръчка малко на емоционално ниво.
В заключение ще кажа, дори и да не сте фенове на комиксите и Батман в този филм не всичко е толкова концентрирано върху него, затова хвърлете едно око по възможност ;)
\m/

#460 Alatriste

епископ

• Тамплиери
  • PipPipPip
  • 339 posts

Posted 14 август 2012 - 08:49

Извинявайте за въпроса - ама този Батман колко филма има направени за него и може ли някой да ги изброи? Че отвсякъде чувам за няква трилогия, пък си спомням, че май имаше много повече от цифричката 3...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users