Jump to content

Последният филм, който гледах...

626 replies to this topic

#421 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 05 януари 2012 - 21:57

In Time

Posted Image

Нискобюджетна продукция с интересна и оригинална фабула...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#422 2+2=5

Blasteroid

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 254 posts

Posted 06 януари 2012 - 17:12

^
Не мисля, че този филм е от най-нискобюджетните. Гледах му трейлър преди време. Идеята ми се стори интересна, но само като видя кой е в главната роля и губя желание да го гледам.
One Shih Tzu ... Seven Psychopaths

#423 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 06 януари 2012 - 17:44

^

Ха, сега погледнах, действително няма как да бъда наречена нискобюджетна продукция за "скромните" $40,000,000

Изпълнителят на главната роля пък въобще не ми беше познат, чак сега разбрах за кого става дума. Реално погледнато отново ми е все тая, защото така или иначе никога не съм чул нищо на този певец и го знаех само по име. Знам, остарявам... :metal:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#424 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 06 януари 2012 - 18:09

View Postmarillion, on Jan 6 2012, 17:44, said:

така или иначе никога не съм чул нищо на този певец
Не ти и трябва...
Като актьор е доста приличен, де, поне от това, което съм видял от него.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#425 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 08 януари 2012 - 13:30

View Postviolator, on Dec 20 2011, 18:34, said:

Тъкмо си мислех, че тази година ще си отиде, а в покоряващите ми планини от кино очи няма да се отрази наистина вдъхновяващ филм....и се случи това:

"Incendies" /Изпепелени/

Posted Image

Отделни сцени напомнят на части от филмите на Иняриту. Макар да не е в същия фрагментарен стил, тежестта на сюжета е подобна. Пък и общата атмосфера и качество на лентата. Много силен филм.

Изключително е важно обаче да не се четат преди това никакви коментари и любителски ревюта за филма. Защото има реална опасност за интуитивния киноман да попадне на случайно изтървани спойлъри. Дори и една неподходяща думичка е в състояние да те насочи без време към развръзката. А това в конкретния случай е пагубно за непосредственото възприемане на филма.

От кинематографична гледна точка, първите няколко минути от филма са буквално разтърсващи. Естествено с основна роля за този ефект е Thom Yorke. За жалост постепенно лентата навлиза в далеч по-ординерни води и на преден план излиза затрогващата история. Далеч съм от мисълта, че произведението е слабо, но взривното начало предвещава за друго повествование... Както и да е, благодарение на теб гледах този филм и не съжалявам за нито една от тези 130 минути...
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#426 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 09 януари 2012 - 10:43

View PostMinstrel in the Gallery, on Jan 5 2012, 08:47, said:

Гледай и другите 2 части /ти си гледал третата/ - много приятен, ежедневно-разтоварващ филм, а във втората и третата част участва "Жената, със голямо главно "Ж"" - Моника Белучи! :yes:

Ами... филмът, който гледах, е съставен от три части ;) Като Моника Белучи участва само в третата :) както и Робърт Де Ниро.

Друг доста хубав филм: Stealing Beauty С Лив Тайлър като супер нежна, чувствителна тийн девственица, която обича да подскача самичка в стаята си на... Hole, мисля - много секси, и Джеръми Айрънс като болен от рак поет.

#427 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 януари 2012 - 10:49

View PostMinstrel in the Gallery, on Jan 5 2012, 07:47, said:

Гледай и другите 2 части /ти си гледал третата/ - много приятен, ежедневно-разтоварващ филм, а във втората и третата част участва "Жената, със голямо главно "Ж"" - Моника Белучи! :yes:

Да, филма е хем разтоварващ, хем не-плитък, но и непретенциозен, на мен също много ми хареса, без да цели да открива галактиката наново

View Postwindowpane, on Jan 9 2012, 09:43, said:

Ами... филмът, който гледах, е съставен от три части ;) Като Моника Белучи участва само в третата :) както и Робърт Де Ниро.

Друг доста хубав филм: Stealing Beauty С Лив Тайлър като супер нежна, чувствителна тийн девственица, която обича да подскача самичка в стаята си на... Hole, мисля - много секси, и Джеръми Айрънс като болен от рак поет.

Хм...гледай много Бертолучи, този е от по-слабите му. Пробвай "Мечтатели", после се върни назад към по-ранните. Лично на мен Бертолучи ми е любимият италиански режисьор
Plus Ultra.

"This world is totally fugazi."

"We will always be so much more human than we wish to be."

"From the Stars back to our Cities"

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#428 windowpane

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 113 posts

Posted 09 януари 2012 - 16:20

View PostJurisprudent, on Jan 9 2012, 10:49, said:

Хм...гледай много Бертолучи, този е от по-слабите му. Пробвай "Мечтатели", после се върни назад към по-ранните. Лично на мен Бертолучи ми е любимият италиански режисьор

Дап, видях го, изглежда като да има сериозен шанс да му се изкефя. Мерси :wacko:

#429 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts
  • Interests:- progressive rock, hardrock, heavy metal, thrash&death metal, alternative, wave/darkwave, gothic, post-punk, industrial, jazz, jazz rock, fusion, blues

Posted 09 януари 2012 - 16:42

View Postwindowpane, on Jan 9 2012, 15:20, said:

Дап, видях го, изглежда като да има сериозен шанс да му се изкефя. Мерси :wacko:

Dreamers ми хареса всъщност чак от 3тия път. После разбрах, че този филм донякъде отговаря на неща, които бях мислил от години, но Бертолучи е претворил в сюжета и героите. Иначе гледай "Последно танго в Париж". "Последният император", "20 век", Sheltering Sky
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#430 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 13 януари 2012 - 00:19

Дейвид Финчър е скучен чичка, който не прави впечатление с трети пореден филм.

#431 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 15 януари 2012 - 23:39

Току-що гледах "Тримата мускетари" на Пол Андерсън.
Имаше грандиозна пиратска битка между два въздушни кораба, единият от които се набучи на върха на някаква катедрала, докато мускетарите го взимаха на абордаж.
И, което е още по-учудващо, зъл Орландо Блум. Толкова зъл, че чак лош... Да не казвам зъл. И кардинал де Резильо - майстор на бойните изкуства... И кралица Луи Тринайсети... И изобщо...
Егати филма...
:rolleyes: :yes: :blink: :blink: :blink:
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#432 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 20 януари 2012 - 11:51

The Ides Of March, Dream House, Margin Call, Sucker Punch, Deadheads, Tucker And Dale vs Evil, The Guard, Essential Killing, The Mosquito Problem and Other Stories, The Guard, Womb.

Това са филмите от последните две седмици.

The Ides Of March - определено филм за пиари :rolleyes:

Dream House - ааааабе, става...

Margin Call... информацията е злато днес.

Sucker Punch - нещо като Син Сити, ама не съвсем...

Deadheads, Tucker And Dale vs Evil - най-яките зомби пародии - втората е култова :D))

Essential Killing - страхотен - картините във филма говорят повече от няколкото реплики...

The Mosquito Problem and Other Stories - български - документален - за Белене...само Блеки от форума не видях в него :D

The Guard - супер готина комедия - за любителите на британския хумор ;)

Womb - няма такъв филм!

Edited by Digger, 20 януари 2012 - 11:57 .

#433 stormbringer

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 535 posts

Posted 22 януари 2012 - 14:30

View Postrodd1ck, on Jan 12 2012, 23:19, said:

The Girl with the Dragon Tattoo ли визираш?
според мен не беше лош .. като за американска версия на съществуващ филм ... с уговорката, че Män som hatar kvinnor e определено по-як, пък и има българско участие, макар и минимално в първата част от трилогията ... Не съм чел книгите, т.е. не мога да давам оценка от такава гледна точка, ест. предполагам, че всеки който ги е чел, ще е разочарован от филмите <_<
Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.

#434 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 22 януари 2012 - 15:42

Визирам The Girl with the Dragon Tattoo, The Social Network, The Curious Case of Benjamin Button, тoя дори ми се понрави малко повече от трите, защото е жанров.

#435 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 27 януари 2012 - 10:07

Първите три части на Underworld - през цялото време Малчо ми правеше забележка да мълча, когато го питах, дали го е страх :(; и още: Immortals - интересно направен, в духа на старите екшъни, ама много старите, но най-ми харесаха ефектите при сблъсъка на боговете и титаните; и Real Steel - ....абе, става за един път!

Малко неангажиращи нещица, защото след онази другата поредица ми се напълни главата с грАмотевици.

А да и Граница - "милата родна казарма"... в устата!!!

#436 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 29 януари 2012 - 16:11

View Postrodd1ck, on Jan 13 2012, 00:19, said:

Дейвид Финчър удари дъното с "The Girl with the Dragon Tattoo". Това го казвам в качеството си на фен на този режисьор. Изгледал съм всичките му филми, а негова лента е в Топ 5 на личните ми фаворити.

Освен че беше абсолютно излишен, римейкът на този филм е в пъти по-слаб от шведския оригинал. И като изпълнение, и като атмосфера, и като кастинг. Дори музиката на Трент Резнър ми се видя скучна и не на място.

Единствено участието на чудесния Stellan Skarsgаrd ми се стори оправдано.

Шведската Лисбет Саландер /изиграна от Noomi Rapace/ е смущаващо прелестна в различността си. Перфектното превъплъщение на актрисата в кожата на асоциалната особнячка заразява оригиналния "Man som hatar kvinnor" с вируса на нетипичността. Докато Финчъровата Лисбет /изиграна от Rooney Mara/ е безлична и вместо в черната корона на филма се превръща в дежурен персонаж.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#437 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 29 януари 2012 - 16:43

View Postviolator, on Jan 29 2012, 15:11, said:

негова лента е в Топ 5 на личните ми фаворити.

може ли...да ги кажеш...извинявай за любопитството.... :harhar:
Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#438 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 29 януари 2012 - 16:54

С малко напън и късмет, бих могъл да назова въпросните пет. Без никакъв напън и късмет, имам усещането, че името на един от тези филми е съставено от две думи на английски - първата започва с А, а втората с H... :harhar:

Edited by marillion, 29 януари 2012 - 16:56 .

15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#439 Jurisprudent

Joydivisionist.

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 2374 posts

Posted 29 януари 2012 - 17:04

View Postmarillion, on Jan 29 2012, 14:54, said:

С малко напън и късмет, бих могъл да назова въпросните пет. Без никакъв напън и късмет, имам усещането, че името на един от тези филми е съставено от две думи на английски - първата започва с А, а втората с H... :harhar:

Тия викторини в стил "Лауд" станаха заразителни, 'начи...

Ако уцелиш и петте, получаваш отварачка за бира + карта на пътните строежи на територията на Републиката

Edited by Jurisprudent, 29 януари 2012 - 17:06 .

Plus Ultra.

Jazz fusion audio centre

1001 albums online

#440 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 29 януари 2012 - 17:12

Posted Image

Без повече жокери. Изумителен филм, макар и лекичко да наподобява на поредицата за Бонд.

Edited by Rob Roy, 29 януари 2012 - 17:13 .

By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users