Тигър, on Dec 25 2010, 20:28, said:
Гледал съм го. Допадa ми, макар класическата /артър-конан-дойлова/ кримка да не е жанр, по който припадам. Помня, че посегнах към него най-вече заради един от актьорите. Този, който играе фабрикантът физик. Попадал съм на него и в други филми, най-вече исторически....и ме радва аристократичното му излъчване.
Но филмът, за който говоря по-горе, няма нищо общо с "Blood Rain". Нито като жанр, нито като атмосфера. Далеч по-психарски и острозъб е. И няма помпозна историческа осанка.
Ако те вълнува корейското кино, ето тук можеш да хвърлиш око на една сравнително представителна селекция на качествени заглавия. Гледал съм ги всичките - наистина е добра извадка за прохождащ в дебрите на корейското кино. А два от цитираните филми са чиста проба шедьоври:
"Oldboy" - на феноменa Park Chan Wook, говорено е достатъчно за трилогията му "Vengeance".
и
"3-Iron" - лично за мен това си остана най-добрият филм на именития майстор Kim Ki Duk.
А ако искаш да гледаш приятно корейско криминале - здраво стъпило на земята, с интересно скроена завръзка и съвременен сюжет, горещо ти препоръчвам "Daisy". Ще ти хареса, гарантирам.