Jump to content

Последният филм, който гледах...

626 replies to this topic

#321 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 25 декември 2010 - 21:21

View PostТигър, on Dec 25 2010, 20:28, said:

Виж тогава "Blood Rain".

Гледал съм го. Допадa ми, макар класическата /артър-конан-дойлова/ кримка да не е жанр, по който припадам. Помня, че посегнах към него най-вече заради един от актьорите. Този, който играе фабрикантът физик. Попадал съм на него и в други филми, най-вече исторически....и ме радва аристократичното му излъчване.

Но филмът, за който говоря по-горе, няма нищо общо с "Blood Rain". Нито като жанр, нито като атмосфера. Далеч по-психарски и острозъб е. И няма помпозна историческа осанка.

Ако те вълнува корейското кино, ето тук можеш да хвърлиш око на една сравнително представителна селекция на качествени заглавия. Гледал съм ги всичките - наистина е добра извадка за прохождащ в дебрите на корейското кино. А два от цитираните филми са чиста проба шедьоври:

"Oldboy" - на феноменa Park Chan Wook, говорено е достатъчно за трилогията му "Vengeance".
и
"3-Iron" - лично за мен това си остана най-добрият филм на именития майстор Kim Ki Duk.

А ако искаш да гледаш приятно корейско криминале - здраво стъпило на земята, с интересно скроена завръзка и съвременен сюжет, горещо ти препоръчвам "Daisy". Ще ти хареса, гарантирам. :D
-----------------------------------------
Слушай силно!

#322 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 16 януари 2011 - 20:00

"Слуга Государев"/"Battle of Poltava". Твърде добър филм, който препоръчвам с чиста съвест. Приключенско-исторически екшън, който почти няма слаби моменти. Има дребни сценарни проблеми, но пък за сметка на това всичко друго е на огромно ниво. Актьорска игра, операторска работа, монтаж, дизайн на костюми и каквото там е необходимо, за да потопи зрителя в онази епоха. Във визуално отношение е един от най-добрите исторически филми, които съм гледал в последно време, а и изглежда твърде автентично. Актьорите са подбрани страхотно и играят чудесно. Въпреки че всички са руснаци, всеки от представените във филма народи има своите отличителни белези дори във външния вид - може да се познае кой е поляк, французин, швед или руснак само по чертите на лицето му - нещо, което на мен ми се видя доста интересно. Освен това всеки народ говори на своя език.
Друго интересно е, че, въпреки че филмът е руски, руснаците далеч не са "добрите" - дори напротив, отделено е достатъчно внимание на зверствата, извършени от руските войници в Полша, и всъщност това изиграва важна роля в цялата история.
Що се отнася до екшъна... Доволно количество бой със саби, при това много красиво хореографиран и заснет, доста реалистични убийства с все кръвта и ужаса, хубави каскади като цяло, не отстъпващи по нищо на произволен холивудски филм. Грандиозната батална сцена накрая е наистина грандиозна, изпълнена с хаос, ужас, безсмислена смърт, безумна военна тактика, героизъм и реализъм. Четох някъде, че битката при Полтава не е протекла точно така, но това, което видях, изглеждаше наистина реално.
Има и романтика, обаче не е много развита, а преходът между нея и екшъна е доста рязък, но това не дразни изобщо.
Като цяло за мен филмът си е кръгла десетка, с уговорката, че в сценария наистина има проблемчета.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#323 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 февруари 2011 - 09:51

View PostТигър, on Jan 16 2011, 20:00, said:

Благодаря много за препоръката. Снощи го изгледах и съм изключително доволен. Рядко добър филм. Дори бих казал, че превъзхожда повечето холивудски бози, които се бълват напоследък. В последно време наваксвам с филмите и за отбелязване е, че Европейското и Руското кино са във възход, за разлика от Холивуд :give_heart:

#324 Vivi

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 77 posts

Posted 11 февруари 2011 - 10:57

Hellraiser 3 - Hell On Earth. :give_heart:

#325 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 06 март 2011 - 11:24

"Tron: Legacy".
Първо, искам да уточня, че не съм гледал първия филм - а и не знам дали искам да го гледам, доколкото ми е ясно, че разчита преди всичко на визуалните си ефекти, а те, хм, са на почти трийсет години.
Второ... Хм, като осъзнаете факта, че не гледате филм, а два часа и отгоре музикален видеоклип, всъщност би трябвало да го харесате. Филмът е съвсем прилично малоумен на абсолютно всички възможни нива, но пък има Специални Ефекти, има и екшън, който на моменти изглежда все едно го е правил танцов хореограф, внимаващ да не кривне от музиката. Всъщност единственият му истински минус - но пък за сметка на това ГОЛЯМ минус - за мен е фактът, че същинското действие започва повече от половин час след началото на филма. До преди това има *нещо*, което вероятно трябва да е развитие на главния герой, обаче просто не е, а и за него можеха да стигнат и само петнайсетина минути. Виж, когато започне действието, си го има. И радва. 7.5/10.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#326 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 07 март 2011 - 12:09

Тигре, позволи ми само да вметна - много малоумен филм е "Трон", бих му дал оценка не по-голяма от 3/10, и тези 3 са за спец-ефектите, не за сюжета, фабулата, диалога, сценария или актьорската игра - те всички са максимум за 1/10 ... :lol:

Относно последния филм, който гледах - "Зеленият стършел" - е, очаквах да е тъп, очаквах да е плосък, но този филм надмина очакванията ми - слагам го в Топ 20 на най-тъпите и дебилни филми, които съм гледал, а това си е достойно постижение ... :lol: Имаше жалък опит за ирония и сатира към филми с подобен сюжет, имаше желание за оригиналност, но толкова бяха слаби и некадърно представени, че направо се учудих ... Моят съвет - не си губете времето с подобни филми!

#327 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 07 март 2011 - 15:07

View PostMinstrel in the Gallery, on Mar 7 2011, 12:09, said:

Тигре, позволи ми само да вметна - много малоумен филм е "Трон", бих му дал оценка не по-голяма от 3/10, и тези 3 са за спец-ефектите, не за сюжета, фабулата, диалога, сценария или актьорската игра - те всички са максимум за 1/10 ... :lol:

Да. Изумително глупав филм. Дори на видяло две и двеста профи като Джеф Бриджис на места му личи колко неловко се чувства, участвайки в тоз фосфоресциращ фарс.

Последната находка, на която се натъкнах, се зове "Mysterious Skin". Странно как съм го пропуснал, при положение, че постоянно ровя и душа за ленти с /уж/ шокиращ и спорен характер.

Актьорския си потенциал си тук разкрива набиращата голяма скорост напоследък млада холивудска надежда Джоузеф Гордън-Левит. Познат най-вече от забавния сериал "На гости на третата планета", а напоследък и от "Inception".

Като за мейнстрийм кино историята е сравнително грозна и мръсна. Стъпила е на взривоопасни явления като педофилия, сексуална злоупотреба и хомосексуализъм. Но е разказана по семпъл, неосъждащ и искрен начин. Това и придава смайваща непредубеденост. За ужас на пуританите и хомофобите.
Слушай силно!

#328 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 07 март 2011 - 15:28

View PostMinstrel in the Gallery, on Mar 7 2011, 12:09, said:

Относно последния филм, който гледах - "Зеленият стършел" - е, очаквах да е тъп, очаквах да е плосък, но този филм надмина очакванията ми - слагам го в Топ 20 на най-тъпите и дебилни филми, които съм гледал, а това си е достойно постижение ... :lol: Имаше жалък опит за ирония и сатира към филми с подобен сюжет, имаше желание за оригиналност, но толкова бяха слаби и некадърно представени, че направо се учудих ... Моят съвет - не си губете времето с подобни филми!
Снощи направих грешката да се опитам да загубя малко време с него, като нещо очаквано по-лекичко...мисля, че изтърпях 20 минути преди да го изтрия.

View Postviolator, on Mar 7 2011, 15:07, said:

Актьорския си потенциал си тук разкрива набиращата голяма скорост напоследък млада холивудска надежда Джоузеф Гордън-Левит.
Гледал ли си The Lookout? Може би някой ден ще изгледам и Mysterious Skin, но засега описанието ти по-скоро ме плаши :lol:
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#329 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 07 март 2011 - 15:46

View PostBlacky, on Mar 7 2011, 15:28, said:

Гледал ли си The Lookout?

Не. Ще го видя обаче. Резюмето е интересно.

Може би някой ден ще изгледам и Mysterious Skin, но засега описанието ти по-скоро ме плаши :lol:

Няма нищо плашещо. Нарочно не употребих думата "тежък" по-горе. Филмът не е особено остър. Дори и по общите стандарти, да не говорим за моите лични. Тежки теми --> спокоен и непредубеден филм. Ето това му е особеното. По някакъв странен начин ми напомняше "Donnie Darko". Не само заради уейваджийския саундтрак. Като в никакъв случай не искам да сравнявам двата филма. "Дони Дарко" е далеч по-мащабна и комплексна продукция.
Слушай силно!

#330 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 07 март 2011 - 16:47

Олекотена версия на Дони Дарко? Заинтригува ме. :lol: Мисля да му отделя време през уикенда.
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#331 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 07 март 2011 - 17:48

View PostBlacky, on Mar 7 2011, 16:47, said:

Олекотена версия на Дони Дарко?

Mне. :lol: Нямах това предвид. Единствено атмосферата е сходна. А само това не е достатъчно, за да се приравняват два толкова различни филма.

Сещаш ли се как в "Дони Дарко" из въздуха витаеше едно особено спокойствие, независимо какви драми и катастрофи и се развиваха. Едно, че историята и жанрът го предполагат. И друго - действието течеше през погледа на Дони, а младежът беше такъв типаж - леко отнесен. От особняците, които гледат през теб. И режисьорът Ричард Кели майсторски е успял да пресъздаде това върху лентата.

Е, в "Mystеrious Skin" се забелязва нещо подобно. Например - колкото и странно да звучи, не се създава усещането, че педофилът /който не е централна фигура/ е някакъв звяр или крайно отрицателен персонаж. Присъствието и действията му са индиректно пресъздадени и се разглеждат някак лежерно. В противовес на реалната им същност. Представят се не толкова като престъпление, а като катализатор на процеси. Нетипичен подход за една толкова болна тема.
Слушай силно!

#332 duende

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1149 posts

Posted 07 март 2011 - 19:21

View PostBlacky, on Mar 7 2011, 15:28, said:

Гледал ли си The Lookout?

Lookout е находка, да. Особено ми хареса, когато излезе и за първи път постави Джоузеф Гордън Левит на картата ми. Не можех да повярвам, че изтерзаната душа на екрана е изиграна от смехотворното хлапе от "На гости от третата планета" Но всеки започва отнякъде. И всеки има право на контрастнo превъплъщение :rolleyes: Самият Джон Литгоу с главна роля във въпросния смешен сериал има стряскащо зловещи роли. Справка Nightmare at 20 000 feet и особено Raising Cain на Де Палма.

Но да се върна на Lookout, освен изпълнението на Левит страхотен ефект и имат и други нетипични превъплъщения - това на изключителния и често подценяван Jeff Daniels, както и Матю Гууд, известен с чистичката си роличка на тенисист наивник в Match Point, който тук е харизматичен smooth criminal. Страшен!

#333 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 07 март 2011 - 23:06

Изгледах и аз "Речта на краля". Чудесен филм, великолепна актьорска игра. По принцип много харесвам Колин Фърт, като актьор. Но вероятно не нося нищо киноманско в себе си, защото не разбирам критериите, по които този филм е награден с Оскар, т.е. това трябва да е най-значимият филм за изминалата година. Въпреки, че ми хареса много, не изпитвам желанието да го гледам още веднъж, както се случва с някои други, не толкова високо оценени филми.

#334 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 08 март 2011 - 18:13

"The Batman vs Dracula"
http://www.imdb.com/title/tt0472219/
Като се изключи фактът, че създателите на този филм явно не са си знаели таргет-аудиторията, всъщност е доста приличен. От една страна, историята е инфантилна, диалогът е инфантилен, анимацията е по детски стилизирана и има сюжетни дупки, които не би трябвало да съществуват в никой ориентиран към възрастните филм. Т.е. по тези показатели е за деца до десет години. Сериозен съм. От друга страна, във филма има доволно количество екшън, кръв, убийства и просто ужасяващи сцени, които биха докарали кошмари дори на възрастен с по-лабилни нерви. Това пък го прави тотално неподходящ за хора, които не са поне навлезли в тийнейджърската възраст. Поне на мен не ми стана съвсем ясно към кого е ориентиран този филм - дали към малките деца, които лесно биха преглътнали сюжетните глупости* в името на екшъна и приключението, или към по-порасналите и възрастните, за които кървищата няма да са проблем.
Като изключим тези проблеми, остават страхотната анимация и брилянтният екшън - неща, които за мен са достатъчни, за да харесам филма. Ако имаше и по-добър сюжет...

С по-добър сюжет е "Batman: Under the Red Hood".
http://www.imdb.com/title/tt1569923/
Този филм определено не е за деца. Всъщност е относително зряла, ако и леко over-the-top, история, изпълнена с БРУТАЛЕН във всеки възможен смисъл и брилянтно анимиран екшън, страхотна игра от страна на всички voice-actor-и* и въобще всичко, което човек би искал. Стига, естествено, да харесва филми за супергерои.

Въобще, ако трябва да избирате между двата филма, изберете втория.
---
*Дракула се събужда в Готам след векове сън и веднага проговаря на перфектен английски дори без акцент, а това е най-малкият проблем...
**Това има ли адекватен еквивалент на български, бтв?

Edited by Тигър, 08 март 2011 - 18:16 .

Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#335 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 11:16

View PostSvil, on Mar 7 2011, 23:06, said:

Изгледах и аз "Речта на краля". Чудесен филм, великолепна актьорска игра. По принцип много харесвам Колин Фърт, като актьор. Но вероятно не нося нищо киноманско в себе си, защото не разбирам критериите, по които този филм е награден с Оскар, т.е. това трябва да е най-значимият филм за изминалата година. Въпреки, че ми хареса много, не изпитвам желанието да го гледам още веднъж, както се случва с някои други, не толкова високо оценени филми.

Този и аз го гледах....на три пъти...ама ми хареса...Джефри Ръш е гениален!!!
Изгледах и онзи с Лийм Нийсън, дето си губи паметта. Не ми хареса...на края така ми привлече вниманието, но иначе по-добре да не го бях гледал.
А този The Lookout - много як филм!!!

А от Левски - ЦСКА гледах само интервютата в края... :D)))

#336 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 09 март 2011 - 14:30

View PostDigger, on Mar 9 2011, 11:16, said:

Джефри Ръш е гениален!!!

True, true ... :angel:

#337 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 09 март 2011 - 15:48

View PostDigger, on Mar 9 2011, 11:16, said:

А този The Lookout - много як филм!!!

Видях го и аз. Харен е, да. Олекотена, неразбъркана и обезпаразитена версия на "Memento".

Но и за мен, както и за duende, откритието на филма не се оказа точно Джоузеф Гордън-Левит. Момчето играе добре, но Jeff Daniels /слепият другар шегобиец/ и особено Matthew Goode /дяволитият бандюга/ на моменти направо го обезличават.
Пленително превъплъщение на Goode. Не е никак лесна работа да охашлачиш аристократичната си британска осанка по тоз начин. :angel:
Слушай силно!

#338 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 09 март 2011 - 21:51

View Postviolator, on Mar 9 2011, 15:48, said:

Видях го и аз. Харен е, да. Олекотена, неразбъркана и обезпаразитена версия на "Memento".

Но и за мен, както и за duende, откритието на филма не се оказа точно Джоузеф Гордън-Левит. Момчето играе добре, но Jeff Daniels /слепият другар шегобиец/ и особено Matthew Goode /дяволитият бандюга/ на моменти направо го обезличават.

:harhar: :) :)

#339 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 14 март 2011 - 16:59

View PostSvil, on Mar 7 2011, 23:06, said:

Напълно съгласен, а Джефри Ръш е титан, велик, страхотен, великолепен. :D :D

И видях, доста коментари, че филма е натруфен и помпозен. Е нищо такова няма!!! Семпла история, великолепно изиграна и засната!!

Insane in my brain

#340 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 14 март 2011 - 17:25

View PostJoey, on Mar 14 2011, 16:59, said:

Семпла история

Аз за по-семпло нещо от участието на Британската корона в пропагандата по влизането на Англия във Втората световна война, с помотващи се наоколо Уинстън Чърчил, Архиепископ Ланг и Елизабет II...., не мога да сетя.
Слушай силно!

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users