Jump to content

Последният филм, който гледах...

626 replies to this topic

#301 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 14 септември 2010 - 09:48

View PostWarlord, on Sep 13 2010, 21:11, said:

И аз замалко да се прееба да го гледам на кино. Като приключенски неангажиращ филм за разпускане става и макар и това да не е приоритетната му цел дава възможно обяснение на изчезването на ІХ легион. Ама иначе е пълен с един куп глупости, крайно нелепи ситуации и диалози за римляни и пикти, шаблонни лафове и ситуации, негър легионер бягащ сред заснежени планини - нов куриоз на съвременния филмов дебилизъм и тн.
Да, прав си, съвсем забравих за негъра легионер, макар че като го гледах направо ми избоде очите. Така е във времената на "толерантност", мангалите ги бутат навсякъде :harhar:
Тия дни гледах Шерлок Холмс, който се оказа доста добър, на фона на ниските ми очаквания, особено след прочетеното по форумите за него. Определено смятам, че Р.Дауни се е превъплатил много добре в ролята. Филма нямаше нужда от бойни сцени на забавен каданс, но и не му отнемат от качествата. Накратко, хареса ми. :P

#302 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 18 септември 2010 - 08:19

Никога, повтарям НИКОГА не се допирайте до филма със заглавие "Седемте приключения на Синдбад"!!! Ама Н-И-К-О-Г-А!!!!
Исках да гледам неангажиращо екшънче, ама това би по простотия и некадърност всичко!!!

#303 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 18 септември 2010 - 09:38

View PostDigger, on Sep 18 2010, 09:19, said:

Никога, повтарям НИКОГА не се допирайте до филма със заглавие "Седемте приключения на Синдбад"!!! Ама Н-И-К-О-Г-А!!!!
Исках да гледам неангажиращо екшънче, ама това би по простотия и некадърност всичко!!!
Ми защо не четеш коментарите под заглавието, преди да дърпащ филма :worship:

Аз гледах снощи "Безсмъртния" с Жан Рено. Много хубав екшън, в стилистиката на Смъртоносно желание, само че изпълнен в европейски вариант, което май през последните години е положително за киното :rolleyes:

#304 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 18 септември 2010 - 22:18

Черният легионер да ви е проблемът. А черните гладиатори в "Гладиатор" проблем ли са ви? :rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#305 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 19 септември 2010 - 10:28

Черният гладиатор му беше най-малкият проблем откъм историческа достоверност на отрочето на Ридли Скот. Не че е лош филм де, напротив, обожавам го, обаче е горе-долу толкова достоверен, колкото "Мумията се завръща". Или по-малко...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#306 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 19 септември 2010 - 13:36

По-достоверен е, измисленото в "Гладиатор" е "Максимуската" част, вкл. как убива Комод. А че черни легионери е имало в северните армии на Римската империя, да не говорим за по-южните - също е така :rolleyes:

#307 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 20 септември 2010 - 13:46

Измислена е и цялата ситуация с двубоя с онзи с тигрите. Гладиаторски битки едновременно срещу човек и животно не е имало, доколкото знам.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#308 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 20 септември 2010 - 19:38

То логично да е нямало, защото не е ясно как ще накараш животното да напада само единия от гладиаторите. Във филма бяха решили прилично този проблем, де.

#309 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 02 октомври 2010 - 10:56

"Последният повелител на въздуха".
Добре де...
Не го гледайте. Ако не сте запознати с анимацията, на която е базиран, ще ви се стори тъп като "Трансформърс 2". А ако сте... Шаямалан трябва да умре. Бавно и мъчително, за предпочитане. Не знам как е успял от нещо с адски богат сетинг, великолепна история и изключително дълбоки герои да създаде такава ТЪПОТИЯ, обаче това е факт. Изложил се е на всички възможни нива. Сценарият е калпав, диалогът е УЖАСЕН, кастът е ТОТАЛНО СБЪРКАН, режисура няма, историята е орязана много грубо... За сметка на това има промени спрямо анимацията. Много промени, и всичките са за по-лошо. Целият хумор на оригинала е премахнат, но въпреки това на моменти се смях като идиот - къде на НЕКАДЪРНАТА актьорска игра, къде на УЖАСНИЯ диалог, къде на ВТФ-моментите в историята.
Гледайте на собствена отговорност. Единственото му сериозно предимство пред "Трансформърс 2" е, че е по-кратък. Така и агонията е по-кратка.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#310 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 02 октомври 2010 - 11:29

^ + 10

Без да знам нищо за никаква анимация

#311 Digger

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 430 posts

Posted 03 октомври 2010 - 17:13

Центурион - гледах го. Интересна приказка и тия как търчат. Е.аси тичането само - няколко пъти се задъхах вместо тях, за да е по-истинско. Ама това, тичането, помогна филмът да свърши по-бързо, защото имах чувството, че бягат към края му и са нетърпеливи да се оттърват от него :huh:

И Генезис - хареса ми. Адки много ми хареса. Че и на кино го гледах, ама страшно много ми хареса...дали не сънувам???

#312 didara

Inconvenient

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 564 posts

Posted 08 октомври 2010 - 09:55

Posted Image
Голям филм! :D
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!

#313 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 27 октомври 2010 - 13:06

"Джона Хекс". Малоумен екшън-уестърн с лек фентъзи елемент.
Всъщност можеше да е доста по-добър, но... Сценарият му е УЖАСЕН, актьорите - и те, като се изключи Джош Бролин в главната роля, екшънът не е нищо особено, с изключение на първата престрелка, а фентъзи-елементът не е особено необходим на историята. Музиката, обаче, е адски добра. Оказа се, че голяма част от нея е на Mastodon, на което и явно се дължи качеството й. Не че съм фен на Mastodon или нещо подобно, но са явно добри музиканти. Обаче дори и в тази област имам критики - към края на филма бяха така брутално омазали микса, че басът заглушаваше абсолютно всичко. Дори репликите на героите не се чуваха както трябва. Но иначе като цяло готина музика. Жалко, че не стига, за да осмисли филма. 4/10.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#314 Blacky

Дунавски вълк

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1005 posts

Posted 27 октомври 2010 - 13:21

View PostТигър, on Oct 27 2010, 14:06, said:

"Джона Хекс". Малоумен екшън-уестърн с лек фентъзи елемент.
....
Но иначе като цяло готина музика. Жалко, че не стига, за да осмисли филма. 4/10.
Ми то е очевадно, че е по някакъв тъп комикс. Малко са такива филми, които да са направени хубаво - Батман(първите 2), Блейд(първия)... и RED - той става :unsure:
...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen

#315 Metal Heart

silent water(s)

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1399 posts

Posted 20 декември 2010 - 14:16

Трон: Заветът на 3D :) Хареса ми повече от Аватар ;)
It's in your heart, it's in my soul, in your own reality
Vanquish the pain
Don't want to see it fail!

#316 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 20 декември 2010 - 18:53

"Мисия "Лондон".
Лекичко въведение... Значи, "Дзифт" ми допадна. Естествено, мразех го през цялото време, докато го гледах, и накрая ми остави ужасно лош вкус в устата, но малко или много това беше и целта на създателите му. Всъщност надали щях да го гледам, ако не беше ОМГ-възражда-българското-кино-шедьовър според масата харесали го зрители, понеже по насилено-фестивални псевдофестивални гротескно изкривяващи действителността нео-ноар филми не си падам изобщо, независимо какви са по народност, а и, откровено казано, тотално ми е дошло до гуша от отразяване на разни аспекти от тоталитарния режим. Сериозно. ПИСНАЛО ми е от него, и то сериозно. Все пак, обаче, филмът разполагаше с интересен диалог, брилянтна операторска работа и доста добро представяне от актьора в главната роля - неща, които го правеха твърде гледаем и като цяло именно заради тях не съжалих, че съм го гледал. Въпреки това филмът имаше всички недостатъци, които най-искрено ненавиждам в българското кино и заради които не бих си причинил друг подобен филм - ужасна игра от страна на всички, освен Захари Бахаров, насилена фестивалност, насилена гротеска, насилена стойностност, насилена символичност... Неща, които избягвам по принцип. Тогава за пореден път ми се дощя българските кинаджии най-накрая да проумеят, че не само арт-киното е добро, че един филм трябва да бъде гледаем и гледан, че създаването на лек и приятен филм е не по-малко изкуство от създаването на тежка гротескна драма, че... Че просто е време да направят филм, с който зрителят да се забавлява.

С "Мисия "Лондон" Димитър Митовски като че ли е намерил вярната посока. Лека и приятна комедия, която не изпада в псевдоинтелектуалност, която не зе занимава с Онзи режим(честно, ако го правеше, просто щях да спра филма), която просто... забавлява. И то много. Това е може би най-забавната комедия, която съм гледал тази година, и това го казвам, без да преувеличавам грам. Някакси... Твърде, твърде много попадения, твърде добре оползотворени актьори... Не че я няма театралната рецитация, характерна за всички български филми, но тук тя... си е на мястото. Всичко си е на мястото - ужасният английски на българските актьори, маниерниченето на англичаните, типично българското далавераджийстване и т.н. Това може и да подразни зрителя, но на мен ми хареса. Чисто комедийните роли са просто великолепни. Любо Нейков е способен да открадне всяка сцена, в която присъства, при това без никакво усилие. Същото важи за Малин Кръстев, а и за останалите, на които, признавам, не знам имената. Юлиан Вергов, между другото, е изключително добър - на него, обаче, му личи, че е свикнал с камерата - все пак стана известен именно покрай телевизионен ситком, пък и говори учудващо добър английски. Орлин Горанов като президента е направо готин, ако и да не прави почти нищо, а така противният Коцето Калки всъщност се гаври много готино със себе си. И тъй нататък. Като гледам, лекото въведение май стана по-дълго от същинската част, но какво да се прави. Да редя суперлативи винаги ми е било много по-трудно от това да плюя. Във всеки случай "Мисия "Лондон" е единственият български филм, заснет в последните двайсет или дори трийсет години, с който просто съм се забавлявал. Нищо по-малко.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

#317 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 20 декември 2010 - 21:10

Лично за мен книгата е доста по-свежа, а на всичкото отгоре и този филм страда от дефект № 1 в българското кино - ужасното озвучаване...

"Дзифт" беше скучна и натрапчива пародия, създадена сякаш от човек, който никога не е живял в онова време - претенция без никакво покритие, претенция, която бе забравена много бързо...

Българското кино имаше свой моментен възход с филма "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", но сега като се замисля, определението "български" за този филм е доста пресилено...

Та така за българското кино...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#318 Emperor

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 398 posts

Posted 20 декември 2010 - 22:17

Мисия Лондон беше някакъв тотален хит по-рано през годината. Той си беше и последният филм, който гледах..... А беше толкова отдавна, през лятото на практика или когато там бяха изборите за кмет в града, щото стария го сложиха министър по усвояването на еврофондовете, или нещо от сорта. В това беше и цялата ирония всъщност. Филма го даваха на площада в града на огромна видеостена, монтирана специално за това събитие. Бяха поканили режисьора на филма, той пък се удиви на тълпата, дошла да му види произведението. Каза нещо от сорта на това, че по-пълен киносалон не бил виждал през живота си. И може би беше прав човекът, имаше доста над хиляда души. Така де, беше предизборен митинг на БСП, събраха се много хора, а накрая кандидата на ГЕРБ спечели още на първи тур. Няма значение, филма ми хареса много. Една такава свежарска комедия, на която се разхилих неудържимо няколко пъти. Пък то това си е критерия за една комедия, дали е добра или не. Когато има на какво да се засмееш, всичко е наред. И така.
Nothing to prove
Just a hellish rock n' roll freak
You call your metal black?
Its just plastic lame and weak
We're too old too cold
Too old and too cold

#319 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 25 декември 2010 - 17:14

Още текат финалните надписи на "Akmareul boatda" /aka: "I Saw The Devil"/

Posted Image

Точно навреме ми дойде тази глътка свеж /азиатски/ въздух, за да не се задуша в инфантилните изпарения на т. нар. "Коледа". :fool:

Желателно е тези глезльовци - съвременните американски и европейски автори на криминални трилъри, да гледат поредната образцова корейска лента с лист и химикал в ръка, стриктно водейки си записки. Така биха увеличили вероятността някога и те да направят реалистичен нов филм за тъмната страна на човешката природа.

Чой Мин-Сик, който ме направи свой доживотен фен със стъписващата си главна роля в шедьовъра "Oldboy", тук играе отрицателния персонаж и гори толкова животински в неговата кожа, че на финала започнах да се притеснявам за психическото му здраве. В един-два кадъра дори леко ми напомни на Mistery Man от "Lost Highway" на бащицата Дейвид Линч.

Изобщо, "I Saw The Devil" е изключително приятен филм. Още не е улегнал в съзнанието ми, а вече се намира в Топ 20 на любимите ми корейски заглавия. :yes:
-----------------------------------------
Слушай силно!

#320 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 25 декември 2010 - 20:28

Виж тогава "Blood Rain". Не съм гледал филма, за който говориш, но от написаното подозирам, че "Кървав дъжд" ще ти хареса - криминален корейски трилър, ситуиран в 18 или 19 век на някакъв корейски остров, изключително добър на всички нива. Мистерията, всъщност, е мистериозна - нещо, което напоследък е твърде рядко, главният герой е готин, актьорите като цяло са изключително добре подбрани, ако и напълно неизвестни за мен, операторската работа, декорите и костюмите ОТВЯВАТ и т.н. Всъщност ако филмът има слабо място, то е, че изобщо не е подходящ за хора със слаби сърца или деца - има няколко изключително реалистични убийства - всъщност най-реалистичните, които съм виждал, и не се шегувам - не е прекалено изобщо с кръвта - а на всеки е известно, че от прекалените кървища все по-малко и по-малко хора се впечатляват, но бруталните сцени не са и спестени. Не са самоцелни, нито са гнусни, но просто да видиш как нечия глава реалистично се размазва в стена, да речем, не е особено приятно. Добре, че не е безсмислено. Като цяло, изключително добър, изключително брутален и изключително реален филм, който гледах на ръба на седалката и не съжалявам дори за миг. Но не бих го гледал отново. 8/10.

Бтв, това го написах като човек, който има определени проблеми с начина, по който много от корейските режисьори поднасят мелодрамата - прекалено често ми идва в повече, но този път това го нямаше.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users