Последният филм, който гледах...
Started by BART, май 10 2009 10:02
626 replies to this topic
Posted 12 юли 2010 - 13:29
Аз пък гледах Il gattopardo на Висконти, който визуално е доста впечатляващ и за 3 часа учудващо никъде не завлачи. Жалко, че е основно политически и съответно по-малко трогващ откъм случващото се, въпреки че то си е доста ангажиращо заедно със сериозното присъствие на Бърт Ланкастър.
Ще взема да проверя още някой негов цветен филм, че преди време "Белите му нощи" ме оставиха с доста смесени впечатления.
Ще взема да проверя още някой негов цветен филм, че преди време "Белите му нощи" ме оставиха с доста смесени впечатления.
Posted 14 юли 2010 - 09:07
Принцът на Персия. Ще си повторя мнението от друг форум:
Хареса ми. Свръхсладникав на моменти, но бива. Най-много ми хареса в началото, оня пич като се катереше по току-що забиваните стрели.
А иначе идеята с чичото, дето напира да става цар все още не мога да я схвана. Аз лично бих предпочела да съм брата на царя, тъй де.
Хареса ми. Свръхсладникав на моменти, но бива. Най-много ми хареса в началото, оня пич като се катереше по току-що забиваните стрели.
А иначе идеята с чичото, дето напира да става цар все още не мога да я схвана. Аз лично бих предпочела да съм брата на царя, тъй де.
Omnia mea mecum porto
Posted 15 юли 2010 - 09:46
Clash Of The Titans
Може би ако го бях гледал на 3D кино щеше да ми направи мааалко по-добро впечатление, но след като го изгледах у нас мога да заявя, че това е един доволно тъп филм
Може би ако го бях гледал на 3D кино щеше да ми направи мааалко по-добро впечатление, но след като го изгледах у нас мога да заявя, че това е един доволно тъп филм

Posted 15 юли 2010 - 09:57
Javor, on Jul 15 2010, 10:46, said:
Clash Of The Titans

ПИСУК!
Posted 15 юли 2010 - 10:59
whiplash159, on Jul 15 2010, 10:57, said:
Този филм е бил на 90% завършен когато създателите му виждат успеха на "Аватар" и решават да го преправят в 3D. Резултатът е, че въпросните 3D ефекти са много некачествени и образът се размазва на места и след известно време почва да те боли глава. Така че приеми като предимство това, че си го гледал на 2D, вместо на 3D 

Posted 15 юли 2010 - 11:01
Repo Men (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1053424/
И даже взе, че ми хареса... А краят ми счупи главата!
http://www.imdb.com/title/tt1053424/
И даже взе, че ми хареса... А краят ми счупи главата!
Tribute to Ronnie James Dio - http://www.youtube.com/watch?v=2rIKJI30xu4
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
http://www.wartime.bg/ http://www.myspace.com/preordainedgame
Wartime - Facebook Profile Wartime New Video - "Bequest"
Wartime New Album - Buy Now In Store: Katehizis ; Wizard ; SMF
Posted 22 юли 2010 - 12:28
"Как да си дресираш дракон". Гледайте го. Много хубав филм се оказа, чак се учудих. Надмина очакванията ми, а очаквах много.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 23 юли 2010 - 11:29

Inglourious Basterds (2009)
Ако се съди по приходите и различните номинации последният филм на Тарантино достига (а може би дори задминава) превърналият се в класика за 90-те "Криминале".Филмът сам по себе си го намирам за доста добър - отново имаме флирт между драма и комедия, много силна актьорска игра и разбира се чудесната музика.Отново има гангстерски персонажи, типични за творчеството на Тарантино, но този път липсва миризмата на "МакДоналдс" и "Кока-Кола".Каквото и да си говорим Куентин винаги е бил пропит с миризмата на чисто американското кино, но винаги е съумявал да иронизира този факт.За първи път обаче сцената на действието не е САЩ, макар че естествено има и доволно количество янки.Като цяло филмът е чудесен, но както ми каза един приятел (също фен на Куентин Тарантино като мен) няма нищо ново.В действителност филмът не предлага някакви революционни моменти, макар че на моменти ми напомняше много силно на стила на Гай Ричи (визирам сериозните моменти на насилие) или пък съвместната работа с Оливър Стоун в "Родени убиици".Като слабост бих посочил че поне според мен краят не беше силен.Ако бях сценарист определено щеше да свърши по-друг начин.Като цяло обаче оценката и мнението ми за филма са положителни.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 02 август 2010 - 14:29
Вчера изгледах цели 3 филма, кой от кой по-тъпи и дИбилни! Затова да предупредя да не ги гледате! Това са филмите:
"Knight and Day" - "Истинска измама" с Том Круз и Камерън Диаз - ДЗВЕРСКИ ТЪП!
"Repo-men" - "Събирачите" с Джъд Лоу и Форест Уитакър - страшно ТЪП и
"Killers" - "Убийци" с Аштън Къчър и една девойка от "Анатомията на Грей" /не ми се търси сега името!/ - уникално тъп.
Аз подозирах, че тези филми ще са тъпи, но не очаквах да са ТОЛКОВА ТЪПИ!!!
"Knight and Day" - "Истинска измама" с Том Круз и Камерън Диаз - ДЗВЕРСКИ ТЪП!
"Repo-men" - "Събирачите" с Джъд Лоу и Форест Уитакър - страшно ТЪП и
"Killers" - "Убийци" с Аштън Къчър и една девойка от "Анатомията на Грей" /не ми се търси сега името!/ - уникално тъп.
Аз подозирах, че тези филми ще са тъпи, но не очаквах да са ТОЛКОВА ТЪПИ!!!

Posted 02 август 2010 - 17:13
Като чуя Камерън Диаз и ми се отщява директно да гледам филма. Том Круз от години прави все по-тъпи филми. Аштън Къчър някак си не ми стои сериозно. Ама поне Джъд Лоу и Форест Уитъкър не бяха толкоз зле.
Posted 03 август 2010 - 11:30
Свил, може би се притесних да не се "изродя" от работата си като главните герои от филма /все пак работя в банка в отдел "Събиране на проблемни вземания".../
и затова не ми хареса филма ...

Posted 03 септември 2010 - 21:59
Minstrel in the Gallery, on Aug 3 2010, 12:30, said:
Свил, може би се притесних да не се "изродя" от работата си като главните герои от филма /все пак работя в банка в отдел "Събиране на проблемни вземания".../
и затова не ми хареса филма ...

Само мога да ти пожелая успех в работата, ахахххаха

Иначе скоро гледах Salt и..................... абе става. Бахти терминатора е Анджелина!!!!

Insane in my brain
Posted 04 септември 2010 - 08:11
Снощи гледах "Центурион". Става за запълване на час и тридесет минути, но едва ли ще ми остави някакъв траен спомен. Добре, че не съм дал пари да го гледам на кино.
Posted 05 септември 2010 - 19:37
"Iron Man 2". Леко разочароващ филм, всъщност. Първият беше цял шедьовър в жанра си, представлявайки наситено с хумор и ефекти израстване на Тони Старк от непукист с прекалено високо самочувствие към човек, на когото му пука. И все така с прекалено високо самочувствие. За огромна част от успеха му заслуга имаше Робърт Дауни.
Той е и първото разочарование. Не че играе зле, дори напротив, но далеч не е толкова готин, колкото беше. Спрямо предния филм тук изглежда направо като сомнамбул, и това не е само от репликите, които са му пъхнали в устата.
Самите реплики също не си заслужават споменаването, доколкото вече нищо не помня от тях. А гледах филма преди по-малко от 24 часа. Всъщност... Историята и тя е такава. Тони Старк нещо си, пък Джъстин Хамър друго, пък Иван третоси, и все нищо. Хващам се на бас, че ще останете с подобен спомен от филма.
Актьорите като цяло са точни. Нищо особено, нищо лошо и т.н. Мики Рурк е точно никакъв, макар че имаше огромствен потенциал като злодей, Скарлет Йохансон върши работа, но пък то и ролята й не е кой знае какво. Другите... Няма нужда.
Саундтракът е от добрите страни на филма. Убийствен е, ако и да имаше по-малко AC/DC, отколкото очаквах.
Екшънът и ефектите са на обичайното високо ниво, а към края вече действието е БЯСНО!
Но пък това, което направи предния филм, не беше екшънът. И тук липсва.
6/10.
Той е и първото разочарование. Не че играе зле, дори напротив, но далеч не е толкова готин, колкото беше. Спрямо предния филм тук изглежда направо като сомнамбул, и това не е само от репликите, които са му пъхнали в устата.
Самите реплики също не си заслужават споменаването, доколкото вече нищо не помня от тях. А гледах филма преди по-малко от 24 часа. Всъщност... Историята и тя е такава. Тони Старк нещо си, пък Джъстин Хамър друго, пък Иван третоси, и все нищо. Хващам се на бас, че ще останете с подобен спомен от филма.
Актьорите като цяло са точни. Нищо особено, нищо лошо и т.н. Мики Рурк е точно никакъв, макар че имаше огромствен потенциал като злодей, Скарлет Йохансон върши работа, но пък то и ролята й не е кой знае какво. Другите... Няма нужда.
Саундтракът е от добрите страни на филма. Убийствен е, ако и да имаше по-малко AC/DC, отколкото очаквах.
Екшънът и ефектите са на обичайното високо ниво, а към края вече действието е БЯСНО!
Но пък това, което направи предния филм, не беше екшънът. И тук липсва.
6/10.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 09 септември 2010 - 01:57

Страхотен филм, точно това, което очаквах от него - много клиширани лафчета, бъзици, екшън и всичко това гарнирано с класическото усещане, че пред теб стои един истински "тарикатотрепач" (в случая, доста повече от един).Играта на Jason Statham, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren и Mickey Rourke определено ми хареса повече от тази на Jet Li, Eric Roberts, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Randy Couture и Steve Austin...Звучи като виц, нали?Чудесното е, че ще има и втора част, вече с доста по-значимо участие на Mr. Church.

От доста време не беше излизал подобен филм, хем не особено ангажиращ, хем успяващ да те вдигне на вълната - истински екшън.Навява спомени за класики като "Terminator 2: Judgment Day", "Die Hard: With a Vengeance" и "Hard Boiled".
Оценка: 8.5/10
Скоро мисля да гледам и "Machete", другото заглавие, което впечатлява с актьорски състав.Там очакванията ми са дори по-големи, поради простата причина, че Robert Rodriguez е значително по-добър режисьор от Stallone.
Edited by Репликант, 09 септември 2010 - 02:16 .
"...we're one, but we're not the same..."
Posted 10 септември 2010 - 10:00
Първо ето това: The Experiment - филмчето е римейк и по действителен случай, и по-скоро трябва да е ФИЛМЪТ!!!
и после английската комедия Four Lions - очаквайте скоро време джихад
)))))))

Posted 13 септември 2010 - 14:07
Digger, on Sep 10 2010, 11:00, said:
)))))))

И аз гледах филма вчера и много съм се смял

Гледах и "The Expendables" - нямам какво да добавя след казаното от Репликант - типичен екшън от "старо време", с готини образи, лафчета, познати "стари муцуни" - абе с две думи - голям кеф! И добре, че нямаше много жени да се намесват във филма, за да развалят вЧеПатлението за екшъна. Джейсън Стейтъм си е точно като един нов Брус Уилис - с гола глава, як и готин, а всичко това се допълва и със страхотен английски акцент! Препоръчвам на всички фенове на истинския екшън да гледат филма - заслужава си!
Posted 13 септември 2010 - 14:11
Joey, on Sep 3 2010, 22:59, said:
Само мога да ти пожелая успех в работата, ахахххаха 
Иначе скоро гледах Salt и..................... абе става. Бахти терминатора е Анджелина!!!!

Благодаря за служебните пожелания, но ... мисля скоро да се махам ... Да се занимаваш с длъжници-тарикати е доста изморително - и физически, и психически, и интелектуално...

А относно "Salt" - уникално тъп филм, а кака Анджи прилича на изсушена скумрия

Posted 13 септември 2010 - 20:11
Svil, on Sep 4 2010, 09:11, said:
Снощи гледах "Центурион". Става за запълване на час и тридесет минути, но едва ли ще ми остави някакъв траен спомен. Добре, че не съм дал пари да го гледам на кино.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users