Последният филм, който гледах...
Started by BART, май 10 2009 10:02
626 replies to this topic
Posted 15 април 2010 - 15:17
Аз гледах на Майкъл Мур "Capitalism-a love story".
В общи линии много подобен на "Zeitgeist" и "Kymatica", обогатих се колко се е скапала системата в САЩ.
Интересно ми е само дали някой в Америка взема насериозно подобен род филми.
В общи линии много подобен на "Zeitgeist" и "Kymatica", обогатих се колко се е скапала системата в САЩ.
Интересно ми е само дали някой в Америка взема насериозно подобен род филми.
Posted 21 май 2010 - 20:43
"Мисия Лондон"...всъщност, когато излезеш на средата на филма, означава ли, че си го гледал???
Posted 24 май 2010 - 18:57
Не значи, защото си изпуснал може би по-тъпата му половина.

Posted 02 юни 2010 - 22:37
Rebel, on Mar 13 2010, 23:46, said:

много добър избор за главната роля, за другите актьори няма какво да се коментира
... даваха ли го на IMAX 3D тука в България?
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 03 юни 2010 - 17:48
Velvet Thorns, on Jun 2 2010, 23:37, said:
... даваха ли го на IMAX 3D тука в България?

...I can hear the silence,
see invisible emptiness...
Pasi Koskinen
Pasi Koskinen
Posted 04 юни 2010 - 09:24
Blacky, on Jun 3 2010, 18:48, said:
Филмът си е супер, независимо какво казват тези, които очакват нещо различно от приказка 

in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 04 юни 2010 - 09:40
Хах, аз най-много се смях на един коментар от вида: "ебаси тъпия филм, от самото начало знаех как ще свърши". Нормално е да знаеш - все пак гледаш детски филм/приказка, не екшън или трилър или разкази с неочакван край. Лично аз мисля, че не беше нужно да е 3D този филм. Малко излишно ми идва.
...I can hear the silence,
Pasi Koskinen
Pasi Koskinen
Posted 06 юни 2010 - 21:03
Prince of Persia:The Sands of Time
Леко,отпускащо филмче с доста добри ефекти.Не е нещо феноменално,незабравимо и прочие,но определено е досто добро,поне за филмите излизащи напоследък.
Леко,отпускащо филмче с доста добри ефекти.Не е нещо феноменално,незабравимо и прочие,но определено е досто добро,поне за филмите излизащи напоследък.
Posted 07 юни 2010 - 14:09
Velvet Thorns, on Jun 2 2010, 16:12, said:
.. верно ли е толкова тъп? да не го дебна по тракерите значи?
Първо - лично на мен филма "Мисия Лондон" НЕ МИ хареса! Плоско и елементарно направен, само и единствено с цел злоба, актьорската игра е много, много слаба /с редки изкючения .../
Второ - не го "дебни" по тракерите, защото по-големите БГ тракери постигнаха договорка да не го качват в сайтовете си /говоря за Замундата, Арена и мисля, че Р2Р/, така че може и да го гледаш на кино, но според мен да дадеш 8 лв. /16 лв. с половинката и още 15 лв. за хапване и други екстри/ не си заслужава ... Книгата на Алек Попов не е чак толкова злобно написана, а е като хумореска, докато филма се опитва да ти покаже "действителността" каква е евентуално ...

Posted 08 юни 2010 - 08:50
Minstrel in the Gallery, on Jun 7 2010, 15:09, said:
Първо - лично на мен филма "Мисия Лондон" НЕ МИ хареса! Плоско и елементарно направен, само и единствено с цел злоба, актьорската игра е много, много слаба /с редки изкючения ...
...изключително точно. По-голяма боза не бях гледал, пък тя бозата нали е за пиене

Posted 08 юни 2010 - 09:26

Добро филмче

Твоето неразбиране не е лудостта на другия!
Posted 08 юни 2010 - 22:23
Преди 2 вечери, гледах Прешъс. Филм за домашното насилие, най-общо казано.
Това го оставям настрана, аз бях втрещена от нещата, които бяха разказани. До един момент ми беше досадно, но като започна да излиза историята, направо ми увисна ченето. Първата ми реакция беше - не може да има такова нещо. После си викам, ми те и наще цигани така живеят и при тях има тези неща, разликата е, че черните в САЩ живеят в по-хубави къщи.
Ако имате нерви, вижте го. Филма е с много награди, вкл. 2 Оскара - за най-добра поддържаща женска рола и за най-добър адаптиран сценарий.
Това го оставям настрана, аз бях втрещена от нещата, които бяха разказани. До един момент ми беше досадно, но като започна да излиза историята, направо ми увисна ченето. Първата ми реакция беше - не може да има такова нещо. После си викам, ми те и наще цигани така живеят и при тях има тези неща, разликата е, че черните в САЩ живеят в по-хубави къщи.
Ако имате нерви, вижте го. Филма е с много награди, вкл. 2 Оскара - за най-добра поддържаща женска рола и за най-добър адаптиран сценарий.
Posted 12 юни 2010 - 15:18

"Человек с киноаппаратом" (режисьор: Дзига Вертов, 1929 г.)
Да си призная честно този филм ме потресе със своя замисъл и реализация.Филмът е черно-бял и ням, но по него са композирани няколко различни саундтраци (лично аз си пуснах докато гледах филма версията на британците The Cinematic Orchestra понеже я бях слушал вече но не бях гледал филма).Няма сюжет в общоприетият смисъл на понятието, но може да се каже че има някаква тематичност присъща за късометражното кино.Няма и актьори в общоприетият смисъл на понятието, но из различните сцени се наблюдават различни хора.Понякога се дава кадър с втора камера как и какво точно е снимала първата или пък просто се проследява процеса на заснемането на самият филм.Отделно жената на режисьора помага чрез допълнителна манипулация на кадрите в студието.Действието във филма се развива в Одеса и други градове от СССР през 1929 г.Замисълът е бил да се отрази възможно най-естествено животът в цялото му многообразие и обвързаност с обществения строй и индустрията.Лично аз съм дълбоко впечетлен от филма именно заради това че показва една реалистична картина на живият живот такъв какъвто е.Отделно че самият процес на снимане и обработка е новаторски за времето си и много интересен и разчупен.
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 12 юни 2010 - 17:57
Digger, on Jun 8 2010, 09:50, said:
съвременното българско кино не става

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 14 юни 2010 - 13:53
pepa angelova, on Jun 8 2010, 23:23, said:
Преди 2 вечери, гледах Прешъс. Филм за домашното насилие, най-общо казано.
Като силна драма препоръчвам "Фрост/Никсън", бтв, който не е тежък за гледане, но просто размазва с актьорска игра, диалог и режисура.
Иначе последно гледах "Планета 51". Анимация, правеща си доста стабилна гаргара със старите филми за извънземни чудовища и фрашкана с препратки към какво ли не на тая тематика - от "Междузвездни войни" през "Извънземното" до "Пришълец". Общо взето, мирните зелени същества с антенки по главите, които населяват Планета 51, си живеят мирно и кротко във време, силно наподобяващо на 50-те години в САЩ, и вярват, че Вселената е широка не повече от 800 мили. Единственото, което знаят за извънпланетните форми на живот, им е подсказано от поредицата филми и комикси за хуманиаците. Съответно когато на планетата пристига земен астронавт, дошъл от незнайно къде и колко далеч, животът на зелените планетяни се променя из основи. Следва нещо, което просто ТРЯБВА да се види. Хипи-движения, мозъчни операции, масова психоза и тайнствени военни бази... Не мога да го разкажа просто. Гледайте го. Дано не съм го оспойлил.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Posted 15 юни 2010 - 20:35
Тигър, on Jun 14 2010, 14:53, said:
Този филм ще го пропусна на общо основание, понеже драмите, които само дето не ми крещят в лицето "Гле`й ме к`ва съм Тежка и Сърцераздираща", не ме привличат изобщо. Помоему са абсолютно еквивалентни на филмите, които разчитат само на ефекти, само че търсят друг тип зрители и използват друг тип изразни средства.
Posted 12 юли 2010 - 07:57
Control /2007/ - биографичен филм за историята на Joy Division. Много силен.
Posted 12 юли 2010 - 10:21
rama, on Jul 12 2010, 08:57, said:
Control /2007/ - биографичен филм за историята на Joy Division. Много силен.
Малко след началото си тази тема се разви в много интересна дискусия за "Control".
По темата - последният /струващ си споменаването/ филм, който гледах, беше "Surveillance". На Дженифър Линч - дъщерята на гоуемия и стуашен Дейвид.
Не особено ласкавите отзиви за дебюта й "Boxing Helena" дръпнаха за дълго време режисьорското столче изпод задника й. Но през 2008 г. отново я намираме удобно приседнала на него и доста уверена в това, което прави.
Филмът оставя следи в съзнанието. И макар че е в известна степен предвидим - успява да държи в напрежение до самия край. Хладнокръвната бруталност витае във въздуха без да валят много трупове и да текат реки от кръв. Перверзна игра на стражари и апаши, в която "добрите" и "лошите" са си омешали шапките. Изолирани в средата на нищото. А ключът от вратичка за бягство не е под изтривалката.
Най-радващото лично за мен се оказа това, че Дженифър успешно е продухала лентата си с нездравата "след мен и потоп" атмосфера на някой основополагащи 90-тарки от рода на "Natural Born Killers" и "Kalifornia" и "Wild at Heart" /на тати/.
-----------------------------------------
Слушай силно!
Слушай силно!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users