Последният филм, който гледах...
Started by BART, май 10 2009 10:02
626 replies to this topic
Posted 18 февруари 2010 - 00:05
Това вече не знам колко пъти съм го гледал цялото, като го пускам на някого.

Posted 18 февруари 2010 - 12:05
Между другото Nord Wand беше супер, ако се сещате за още филми с катерачи пишете, моля...аз освен вече споменатия Touching the Void и "Вертикална граница" за други добри не се сещам...
Posted 18 февруари 2010 - 18:05
Minstrel in the Gallery, on Feb 15 2010, 15:38, said:
"Up in the air" ... - останах с противоречиви чувства, но като цяло ми хареса
Последно гледах "Земята Ван Димен" , но не останах много въодушевен. Въпреки драматичните събития заснети по действителен случай, малко отегчително ми беше да гледам през целия филм как група хора върви през една гора и се изяждат един друг. Ако един ден ми се наложи да бягам от каторгата, може би тогава ще погледна на филма с друго око.

Posted 18 февруари 2010 - 18:58
Да, вярно, че беше малко досаден, но все пак е по действителен случай и го спасява нежеланието на режисьора да превърне историята в поредната холивудска боза...
Лично аз, докато го гледах, си тананиках "Van Diemens Land" на U2...
Лично аз, докато го гледах, си тананиках "Van Diemens Land" на U2...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion
Posted 18 февруари 2010 - 19:43
whiplash159, on Feb 17 2010, 14:52, said:
Обикновено пиша тук когато изгледам някой пълнометражен филм, но този път не се сдържах да споделя това:
Убийствено забавно (както можете да се се досетите и от плаката, заглавието и tag line-а) и яко short movie, което е вземало разни наградки. Можете да го гледате на линка по-долу:
The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Убийствено забавно (както можете да се се досетите и от плаката, заглавието и tag line-а) и яко short movie, което е вземало разни наградки. Можете да го гледате на линка по-долу:
The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

А иначе... The Notebook (2004)
Е нема такъв ужас!

Edited by foreigner, 18 февруари 2010 - 19:44 .
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.
Posted 20 февруари 2010 - 21:28

Хубаво филмче с нелош сценарий.Господ решава да унищожи света (разбирай Апокалипсис) и изпраща ангелите си да избият хората.Архангел Михаил обаче решава да спаси човечеството и да помогне на хората,но ангелът Гавраил е решил да се прави на блек метъл и зъл и да се опълчи на Михаил.След един зрелищен кеч между двамата зрителят най-накрая разбира че и това е било Божие изпитание.Мхм...
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday
Posted 20 февруари 2010 - 21:54
deep purple, on Feb 20 2010, 21:28, said:
Хубаво филмче с нелош сценарий.Господ решава да унищожи света (разбирай Апокалипсис) и изпраща ангелите си да избият хората.

WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 13 март 2010 - 22:46

Много шантава и симпатична приказка

The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 15 март 2010 - 14:56
Rebel, on Mar 13 2010, 22:46, said:

Много шантава и симпатична приказка

признавам си, че това не е моят любим Бъртън..
но се успокоявам с участието на другите ми любимци- Джони Деп и клипа на Кюър

черпя по едно, с усмивки -

Posted 15 март 2010 - 20:44
wiktory, on Mar 15 2010, 14:56, said:
признавам си, че това не е моят любим Бъртън..

О, любим Бъртън и на мен не ми стана, но все пак ми е симпатично филмчето

P.S. Благодаря за почерпката. Слабост са ми шантавите котараци, които измисля този човек

Edited by Rebel, 15 март 2010 - 20:46 .
Posted 15 март 2010 - 21:19
Rebel, on Mar 15 2010, 20:44, said:
О, любим Бъртън и на мен не ми стана, но все пак ми е симпатично филмчето 
P.S. Благодаря за почерпката. Слабост са ми шантавите котараци, които измисля този човек

слабост ми е той - голяма

поздрави и препоръки, които последно най-ми допаднаха - новият Шерлок Холмс, страхотен:-)
за котараците - не коментирам, чиърз-)))))))
Posted 23 март 2010 - 18:59

Ами всъщност, разочароващ, изсмукан от пръстите филм. Слаб сценарий, нулев съспенс, клиширана завръзка и финал. Странна работа, а хората толкова много го харесват. Иначе страхотен Леонардо Ди Каприо, ебати психарската роля, но дотам. Скорсезе разочарова за първи път!!!

Insane in my brain
Posted 26 март 2010 - 17:00
Гледах най-мановарския филм на света. Казва се "The Vikings". Произведен в 1958 година, в главните роли - Кърк Дъглас и Тони Къртис. Майтапът настрана, но това е може би най-автентично изглеждащият исторически филм, който съм гледал. Като история не е нещо особено, обаче така те вкарва в живота на воините, както никой друг филм не успява. Сериозно - облекла, декори и т.н. са на ниво, надминаващо дори "Смело сърце", буквално във всяка минута може да видиш нещо интересно от живота, културата, вярванията и обичаите на викингите. Жалко само, че Manowar по онова време са били още в началното училище, понеже подобен филм с тяхната музика би бил нещо велико - пък и ако сте им почитатели, в доста моменти ще си припявате техни песни. Гаранция. Бтв, наистина, съзнателно или не, но Джоуи ди Майо е взел адски много от поведението на героя на Кърк Дъглас - перченето, изхвърлянията, говоренето на глупости, отношението към жените, пиенето на бира(само дето Ейнар не пиеше от кутийка, а от бъчва, ама какво да се прави). Визуално филмът е на адски високо ниво дори по съвременните стандарти - както казах, изключителни декори, освен това главозамайващи природни картини, красота... Героите са пичове, особено Ейнар(Кърк Дъглас) и баща му Рагнар(трябва да проверя). Каскадьорските изпълнения, доколкото ги има, също са много хубави. Музиката е леко еднообразна, но пасва добре на действието.
Както и да е, стига съм ви губил времето. Ако сте почитатели на гореспоменатата група, веднага си намерете филма и го гледайте. Ще ви хареса. Ако не сте, пак му дайте шанс. Пък кой знае? Може и да ви допадне. Все пак е наистина добър приключенски филм. Не знам доколко е исторически достоверен, де, но изглежда такъв.
Както и да е, стига съм ви губил времето. Ако сте почитатели на гореспоменатата група, веднага си намерете филма и го гледайте. Ще ви хареса. Ако не сте, пак му дайте шанс. Пък кой знае? Може и да ви допадне. Все пак е наистина добър приключенски филм. Не знам доколко е исторически достоверен, де, но изглежда такъв.
Edited by Тигър, 26 март 2010 - 17:01 .
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 01 април 2010 - 20:17

Paranormal Activity (2007)
Съвсем случайно попаднах на този филм.После разбрах че всъщност е пожънал успех в родните нему Съединени Американски Щати докарвайки приходи над 100 милиона долара (при начален бюджет от 15 хиляди $).Честно казано отдавна не бях гледал ужаси които да ме накарат да настръхвам.Филмът е създаден минималистично по маниера на "Проклятието Блеър" (основната идея е че целият филм е уж документално заснет с камерата на двамата главни герои), но бих казал че провокациите (страшните моменти) са много по-силни и въздействащи.Финалните 10-15 минути пък по нищо не отстъпват на японската школа в правенето на филми на ужасите (силна развръзка).Сюжета не е кой знае какво, но е развит подобаващо.С две думи - искренно препоръчвам филма на любителите на ужасите!
Edited by Rob Roy, 01 април 2010 - 20:58 .
By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.
Duke Ellington
Duke Ellington
Posted 10 април 2010 - 13:08

Преди години го бях гледала не съвсем внимателно и не съвсем целия, та вчера се посветих на "1984". Излишно е да се говори кой знае какво за този шедьовър, лично за мен е задължителен филм.

Вчера гледах и "The Men Who Stare At Goats" - не знам аз ли очаквах кой знае какво, та леко се разочаровах, или просто филмът не е нищо особено. Става за гледане, различен е, но не ме грабна особено.
Или остарявам и ставам от досадниците, които твърдят едно време какво било, или напоследък наистина рядко излиза качествен продукт, който да те удари между очите.....
Edited by Rebel, 10 април 2010 - 13:08 .
Posted 11 април 2010 - 17:31
"The Tale of Zatoichi".
Стар самурайски чернобял филм=абсолютен култ. Сега остава да изгледам и останалите от поредицата. Общо са двайсет и шест май, като изключим филма на Такеши Китано от 2003. Гледайте го. Спокойно може да се нареди до класики като "Телохранител" на Куросава, да речем.
Стар самурайски чернобял филм=абсолютен култ. Сега остава да изгледам и останалите от поредицата. Общо са двайсет и шест май, като изключим филма на Такеши Китано от 2003. Гледайте го. Спокойно може да се нареди до класики като "Телохранител" на Куросава, да речем.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Posted 11 април 2010 - 20:08
"How to Train Your Dragon"

Страхотна анимация - красива, забавна, и епична. А драконите са невероятни сладури, истински шедьоври.
Смислените послания са основата на филма и не се губят сред ефектите. Не са никак оригинални, но подобни сюжети никога не са излишни.
Не на последно място, разбира се, има викинги (включително, говорещи с подчертан шотландски акцент
)!
Не си спомням някога да съм попадала на заглавие, по-подходящо за всички възрасти.

Страхотна анимация - красива, забавна, и епична. А драконите са невероятни сладури, истински шедьоври.
Смислените послания са основата на филма и не се губят сред ефектите. Не са никак оригинални, но подобни сюжети никога не са излишни.
Не на последно място, разбира се, има викинги (включително, говорещи с подчертан шотландски акцент

Не си спомням някога да съм попадала на заглавие, по-подходящо за всички възрасти.
Don't mistake lack of talent for genius.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users