Jump to content

Последният филм, който гледах...

626 replies to this topic

#241 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 18 февруари 2010 - 00:05

Това вече не знам колко пъти съм го гледал цялото, като го пускам на някого. :lol:

#242 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 18 февруари 2010 - 12:05

Между другото Nord Wand беше супер, ако се сещате за още филми с катерачи пишете, моля...аз освен вече споменатия Touching the Void и "Вертикална граница" за други добри не се сещам...

#243 Ognyan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 18 февруари 2010 - 18:05

View PostMinstrel in the Gallery, on Feb 15 2010, 15:38, said:

"Up in the air" ... - останах с противоречиви чувства, но като цяло ми хареса
Споделям напълно мнението.
Последно гледах "Земята Ван Димен" , но не останах много въодушевен. Въпреки драматичните събития заснети по действителен случай, малко отегчително ми беше да гледам през целия филм как група хора върви през една гора и се изяждат един друг. Ако един ден ми се наложи да бягам от каторгата, може би тогава ще погледна на филма с друго око. :)

#244 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 18 февруари 2010 - 18:58

Да, вярно, че беше малко досаден, но все пак е по действителен случай и го спасява нежеланието на режисьора да превърне историята в поредната холивудска боза...

Лично аз, докато го гледах, си тананиках "Van Diemens Land" на U2...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#245 Ognyan

послушник

• Енориаши
  • Pip
  • 12 posts

Posted 18 февруари 2010 - 19:28

View Postmarillion, on Feb 18 2010, 18:58, said:

Лично аз, докато го гледах, си тананиках "Van Diemens Land" на U2...
Виж за това не съм се сетил, а U2 са големи, може би щяха да поразведрят положението. :)

#246 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 18 февруари 2010 - 19:43

View Postwhiplash159, on Feb 17 2010, 14:52, said:

Обикновено пиша тук когато изгледам някой пълнометражен филм, но този път не се сдържах да споделя това:
:metal: :lol: :lol:
Убийствено забавно (както можете да се се досетите и от плаката, заглавието и tag line-а) и яко short movie, което е вземало разни наградки. Можете да го гледате на линка по-долу:
The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon
Е това наистина е невероятно, един от безотказните ми pill-against-depression в последните месеци! :)

А иначе... The Notebook (2004)

Е нема такъв ужас! :lol2: На всичкото отгоре ми го препоръчаха хора, в чиито добър вкус не съм се съмнявала до момента, иде ми да ги избия... 2 часа (2!!!) разтягащ се захарен памук от екрана, клише до клишето, върху, пред, зад, над и под клишето - клише, дори краят не си заслужаваше! Добре, че го гледах с приятелка и се скъсахме да се подиграваме с всички аспекти от тази боза, иначе сама не бих го изтърпяла, а обичам да доглеждам и дочитам каквото започна. В момента имам нужда от някакъв траш и един-два Терминатор-а за оправяне на вкуса.

Edited by foreigner, 18 февруари 2010 - 19:44 .

А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#247 deep purple

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 319 posts

Posted 20 февруари 2010 - 21:28

Posted Image
Хубаво филмче с нелош сценарий.Господ решава да унищожи света (разбирай Апокалипсис) и изпраща ангелите си да избият хората.Архангел Михаил обаче решава да спаси човечеството и да помогне на хората,но ангелът Гавраил е решил да се прави на блек метъл и зъл и да се опълчи на Михаил.След един зрелищен кеч между двамата зрителят най-накрая разбира че и това е било Божие изпитание.Мхм...
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday

#248 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 20 февруари 2010 - 21:54

View Postdeep purple, on Feb 20 2010, 21:28, said:

Хубаво филмче с нелош сценарий.Господ решава да унищожи света (разбирай Апокалипсис) и изпраща ангелите си да избият хората.
Ама, че е глупав Господ! Не може ли да пусна някакъв газ or something, потопче нещо - ала-бала :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#249 didara

Inconvenient

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 564 posts

Posted 22 февруари 2010 - 09:29

View PostSatyr, on Feb 20 2010, 21:54, said:

Ама, че е глупав Господ! Не може ли да пусна някакъв газ or something, потопче нещо - ала-бала :metal:
Обикновените неща :metal:
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!

#250 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 13 март 2010 - 22:46

Posted Image

Много шантава и симпатична приказка :worship: И ни най-малко не ме подразни фактът, че не е оригиналната, а своеобразно нейно продължение, когато Алиса вече е голяма. С удоволствие гледах от начало до край. Освен това филмът не е дублиран, както реших от трейлъра, което е чудесно. А Джони Деп е роден да играе перковци :worship:
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#251 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 15 март 2010 - 14:56

View PostRebel, on Mar 13 2010, 22:46, said:

Posted Image

Много шантава и симпатична приказка :) И ни най-малко не ме подразни фактът, че не е оригиналната, а своеобразно нейно продължение, когато Алиса вече е голяма. С удоволствие гледах от начало до край. Освен това филмът не е дублиран, както реших от трейлъра, което е чудесно. А Джони Деп е роден да играе перковци :)

признавам си, че това не е моят любим Бъртън..
но се успокоявам с участието на другите ми любимци- Джони Деп и клипа на Кюър:harhar:
черпя по едно, с усмивки - :)

#252 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 15 март 2010 - 20:44

View Postwiktory, on Mar 15 2010, 14:56, said:

признавам си, че това не е моят любим Бъртън..
но се успокоявам с участието на другите ми любимци- Джони Деп и клипа на Кюър:)
черпя по едно, с усмивки - :)

О, любим Бъртън и на мен не ми стана, но все пак ми е симпатично филмчето :harhar:
P.S. Благодаря за почерпката. Слабост са ми шантавите котараци, които измисля този човек :)

Edited by Rebel, 15 март 2010 - 20:46 .

#253 wiktory

empathy

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1079 posts

Posted 15 март 2010 - 21:19

View PostRebel, on Mar 15 2010, 20:44, said:

О, любим Бъртън и на мен не ми стана, но все пак ми е симпатично филмчето :)
P.S. Благодаря за почерпката. Слабост са ми шантавите котараци, които измисля този човек :harhar:

слабост ми е той - голяма:) но сякаш изпи шишенцето и се смали до обикновен холивудски режисьор.. бясна съм, ама ще ми мине))
поздрави и препоръки, които последно най-ми допаднаха - новият Шерлок Холмс, страхотен:-)

за котараците - не коментирам, чиърз-)))))))

#254 Joey

Psychosocial

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 868 posts

Posted 23 март 2010 - 18:59

Posted Image

Ами всъщност, разочароващ, изсмукан от пръстите филм. Слаб сценарий, нулев съспенс, клиширана завръзка и финал. Странна работа, а хората толкова много го харесват. Иначе страхотен Леонардо Ди Каприо, ебати психарската роля, но дотам. Скорсезе разочарова за първи път!!! :unsure:

Insane in my brain

#255 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 26 март 2010 - 17:00

Гледах най-мановарския филм на света. Казва се "The Vikings". Произведен в 1958 година, в главните роли - Кърк Дъглас и Тони Къртис. Майтапът настрана, но това е може би най-автентично изглеждащият исторически филм, който съм гледал. Като история не е нещо особено, обаче така те вкарва в живота на воините, както никой друг филм не успява. Сериозно - облекла, декори и т.н. са на ниво, надминаващо дори "Смело сърце", буквално във всяка минута може да видиш нещо интересно от живота, културата, вярванията и обичаите на викингите. Жалко само, че Manowar по онова време са били още в началното училище, понеже подобен филм с тяхната музика би бил нещо велико - пък и ако сте им почитатели, в доста моменти ще си припявате техни песни. Гаранция. Бтв, наистина, съзнателно или не, но Джоуи ди Майо е взел адски много от поведението на героя на Кърк Дъглас - перченето, изхвърлянията, говоренето на глупости, отношението към жените, пиенето на бира(само дето Ейнар не пиеше от кутийка, а от бъчва, ама какво да се прави). Визуално филмът е на адски високо ниво дори по съвременните стандарти - както казах, изключителни декори, освен това главозамайващи природни картини, красота... Героите са пичове, особено Ейнар(Кърк Дъглас) и баща му Рагнар(трябва да проверя). Каскадьорските изпълнения, доколкото ги има, също са много хубави. Музиката е леко еднообразна, но пасва добре на действието.

Както и да е, стига съм ви губил времето. Ако сте почитатели на гореспоменатата група, веднага си намерете филма и го гледайте. Ще ви хареса. Ако не сте, пак му дайте шанс. Пък кой знае? Може и да ви допадне. Все пак е наистина добър приключенски филм. Не знам доколко е исторически достоверен, де, но изглежда такъв.

Edited by Тигър, 26 март 2010 - 17:01 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#256 Roy

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 705 posts

Posted 01 април 2010 - 20:17

Posted Image

Paranormal Activity (2007)

Съвсем случайно попаднах на този филм.После разбрах че всъщност е пожънал успех в родните нему Съединени Американски Щати докарвайки приходи над 100 милиона долара (при начален бюджет от 15 хиляди $).Честно казано отдавна не бях гледал ужаси които да ме накарат да настръхвам.Филмът е създаден минималистично по маниера на "Проклятието Блеър" (основната идея е че целият филм е уж документално заснет с камерата на двамата главни герои), но бих казал че провокациите (страшните моменти) са много по-силни и въздействащи.Финалните 10-15 минути пък по нищо не отстъпват на японската школа в правенето на филми на ужасите (силна развръзка).Сюжета не е кой знае какво, но е развит подобаващо.С две думи - искренно препоръчвам филма на любителите на ужасите!

Edited by Rob Roy, 01 април 2010 - 20:58 .

By and large, jazz has always been like the kind of a man you wouldn't want your daughter to associate with.

Duke Ellington

#257 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 10 април 2010 - 13:08

Posted Image

Преди години го бях гледала не съвсем внимателно и не съвсем целия, та вчера се посветих на "1984". Излишно е да се говори кой знае какво за този шедьовър, лично за мен е задължителен филм.

Posted Image

Вчера гледах и "The Men Who Stare At Goats" - не знам аз ли очаквах кой знае какво, та леко се разочаровах, или просто филмът не е нищо особено. Става за гледане, различен е, но не ме грабна особено.

Или остарявам и ставам от досадниците, които твърдят едно време какво било, или напоследък наистина рядко излиза качествен продукт, който да те удари между очите.....

Edited by Rebel, 10 април 2010 - 13:08 .

#258 violator

Malloy

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2234 posts

Posted 10 април 2010 - 15:19

В косвена връзка с трагичното събитие, сполетяло полския народ тази сутрин, горещо препоръчвам на всички да видят филма на Анджей Вайда "Катин".

Не е утолило жаждата си за полска кръв това място.
-----------------------------------------
Слушай силно!

#259 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 11 април 2010 - 17:31

"The Tale of Zatoichi".
Стар самурайски чернобял филм=абсолютен култ. Сега остава да изгледам и останалите от поредицата. Общо са двайсет и шест май, като изключим филма на Такеши Китано от 2003. Гледайте го. Спокойно може да се нареди до класики като "Телохранител" на Куросава, да речем.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#260 Mor-Rioghain

bean sídhe

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 451 posts

Posted 11 април 2010 - 20:08

"How to Train Your Dragon"

Posted Image

Страхотна анимация - красива, забавна, и епична. А драконите са невероятни сладури, истински шедьоври.
Смислените послания са основата на филма и не се губят сред ефектите. Не са никак оригинални, но подобни сюжети никога не са излишни.
Не на последно място, разбира се, има викинги (включително, говорещи с подчертан шотландски акцент :yes: )!

Не си спомням някога да съм попадала на заглавие, по-подходящо за всички възрасти.
Don't mistake lack of talent for genius.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users