Jump to content

Последният филм, който гледах...

626 replies to this topic

#221 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 10 февруари 2010 - 22:03

View PostSvil, on Feb 10 2010, 20:57, said:

Ума Търман е отвратителна, ако не е специално гримирана, направена и с прическа. Просто някаква бозава потомка на ирландци.

Чак отвратителна в никакъв случай не е, защото дори и на снимката, която Satyr поста си личи, че има чар и излъчване(поне според мен). А пък на 18 си е била направо красива. :D

Posted Image

Posted Image
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#222 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 февруари 2010 - 22:05

Не можа да ме убедиш :D

#223 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 10 февруари 2010 - 22:14

View PostSvil, on Feb 10 2010, 22:05, said:

Не можа да ме убедиш :D

Ти по принцип не подлежиш на убеждаване, но ще направя още един опит, макар и предварително обречен на неуспех. :nono:

Venus
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#224 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 февруари 2010 - 23:27

Ще се изразя малко грубо, за изчукване става :D

#225 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 11 февруари 2010 - 00:12

Аз мисля, че ясно казах, каквото мислех - че като млада е била хубава, но после лека-полека регресира сериозно. И във филми съм я гледам, по-нови, където просто и за това, дето Свил вика, не става :rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#226 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 11 февруари 2010 - 08:44

View PostSvil, on Feb 10 2010, 21:19, said:

Абсолютно вярно, но пък и колко чаровни момичета се правят на маймуни, като се нагримират, а естествени са толкова хубави ...

Съгласен съм...

Posted Image

:rolleyes:
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#227 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 11 февруари 2010 - 09:00

View Postmarillion, on Feb 11 2010, 08:44, said:

А аз потвърждавам оценката си. Първо, въпреки че голяма част от "Аватар" е свързана с ловните навици на на'вите, ти смяташ, че не са месоядни, защото не си ги видял да ядат месо. Второ - смяташ, че нанасянето на компютърен образ върху артист е "гримиране".
Преди това оценяваш революциите в киното от със самочувствието на капацитет.
Жалко, че не стана обратното, щяхме да си спестим известно количество постинги и време :rolleyes:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#228 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 11 февруари 2010 - 09:12

View Postmarillion, on Feb 11 2010, 08:44, said:

Съгласен съм...

Posted Image

:rolleyes:
Това не е много свързано с тезата ми :harhar:

#229 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 11 февруари 2010 - 10:42

Поне двама днес са забравили чувството си за хумор в къщи... :rolleyes:
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#230 madeoffire

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 66 posts

Posted 14 февруари 2010 - 12:16

Сделката на доктор Парнасъс оправда всичките ми прекалено високи очаквания!!!!!! Просто беше вълшебен! Тери Гилиъм има страхотно въображение и го е вложил цялото във филма. Актьорската игра беше невероятна ..като се почне от Хийт Леджър естествено, който играе наистина страхотно и това го твърдя още преди смъртта му (RIP), усещат се много мостчета със ролята на Жокера и като изрази и интонации и всичко! Тримата заместители на Тони във невероятният свят зад огледалото са страхотни също и всеки придава на Тони един нов образ като едновременно прави връзка по някакъв начин и със останалите, което наистина много ми хареса как се е получило.Джони Деп естествено ми е любимият Тони след Хийт, и с не дългото си появяване прави доста запомняща се роля ..и великата реплика "Nothing's permanent..not even death" <3333 *rock* Джъд Лоу и Колин Фаръл също много ми харесаха, макар че Джъд Лоу имаше някои неща в играта му, които бих променил, а Колин по принцип не ми е от любимите актьори. Том Уейтс - най-якият дявол игран във филм, простооо 1-2 са тези, които могат да му се
противопоставят.. Кристофър Плъмър също е много добър разказвач на истории ще се убедите сами, има един много дълбок глас, който много му отива за такива роли, а главната женска роля изиграна от Лили Коул
..ммм lovely.. <3 Много добре изразява толкова емоции, които са присъщи на едно 16-годишно момиче. Самата история заложена във филма е изключително добре измислена и ще съм невероятно щастлив да я прочета и на книга.. има 1-2 недоизпипани неща, но наистина според мен не е нищо фрапиращо. Визуално както казах филмът е на изключително високо ниво - много цветен, много фантазен..радост за очите (: Саундтракът е качен по тракерите, така че също препоръчвам да го чуете, особено ако харесвате филмова музика (: А музиката от трейлъра, която не е включена там е на Odyssey - X-ray dog (:

Това е от мен за филма май.. в топ 3 ми е със сигурност (а това е много) ..10/10 ..този филм никога няма да ми омръзне <3

Edited by madeoffire, 14 февруари 2010 - 12:17 .

#231 Minstrel in the Gallery

Too Old To Rock'N'Roll, Too Young To Die!

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 592 posts

Posted 15 февруари 2010 - 15:38

"Up in the air" ... - останах с противоречиви чувства, но като цяло ми хареса ... Филмът е типично по хамерикански тертип направен, по хамерикански елементарен начин представя преживяванията на героите, чувствата им, образите са еднопластови, нямат кой знае какви колебания при вземането на решения, но въпреки това филма си има своите достойнства. Дори и представените ситуации да са елементарни, това ги прави по-близки до личните изживявания на всеки един от нас, приличат на собствените ни мисли, обърквания, разсъждения, цели и решения. Ролята безкрайно добре пасва на Джордж Клуни, другите герои са малко крайни - мацката в желанието си да играе двойнствен живот, другата девойка в истерията и разбиранията си, роднините на Клуни като представители на всички крайности на хамериканците и най-вече аспекта на работата - леко дебилно представен, заедно с изключително изкуствената представа за душевния тормоз на героите, за идиотското внушение "каквото и да става - всичко ще се оправи", "това, че сега изживяваш драма е предпоставка за велики успехи в бъдеще" и още доста типични холивудски бозави клишета... Но пак повтарям, въпреки не особеното ми ласкаво изказване дотук - филма си заслужава гледането и замислянето ... Ако очаквате екшън - има само 1 убит във филма и то дори не дават как става това :harhar: Видях, че филма има няколко номинации за "Оскар" - това вероятно се дължи точно на факта, че това е типично хамерикански филм, направен от хамериканци предимно за хамериканци :lol:

Edited by Minstrel in the Gallery, 15 февруари 2010 - 15:39 .

#232 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts

Posted 15 февруари 2010 - 18:11

Ха-ха-ха, все пак говориш за "кризисния филм" на Холивуд, който не беше никак зле оформен и лично аз харесах много, като не пропуснах и да се посмея на воля в определени моменти... :harhar:

(каква работа само - летиш непрекъснато, всеки ден си в нов град, в нов бар с поредната съблазнителна и отегчена от живота мацка, а през деня уволняваш хора - просто великолепна терапия във времена на икономическа криза :lol: )
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#233 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 16 февруари 2010 - 00:09

Аз току-що изгледах един немски филм, по книга е, хареса ми и го препоръчвам, има го в замунда- Die Welle.
С две думи става въпрос за това възможно ли е в днешно време да се установи отново диктатура/някаква форма на масов контрол, как един експеримент може да доведе до реална заплаха, като идеята е представена по много интригуващ начин.

#234 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 16 февруари 2010 - 12:54

View PostTEMPOS, on Feb 16 2010, 00:09, said:

Аз току-що изгледах един немски филм, по книга е, хареса ми и го препоръчвам, има го в замунда- Die Welle.
С две думи става въпрос за това възможно ли е в днешно време да се установи отново диктатура/някаква форма на масов контрол, как един експеримент може да доведе до реална заплаха, като идеята е представена по много интригуващ начин.

Хм, трябва да го погледна... Хубав филм с подобна тематика е "Das Experiment".
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#235 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 16 февруари 2010 - 16:09

А между другото, понеже тегля Nord Wand (разчитам на положителната оценка от поста на didara ;) ) препоръчвам на всеки, който се интересува от катерене, Touching the Void-по истински случай, прекрасни гледки, ако имате голям монитор или ТВ ще го оцените :yes:

#236 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 16 февруари 2010 - 21:29

View PostTEMPOS, on Feb 16 2010, 00:09, said:

Гледах го "Die Welle". Хубав филм само за тийнейджъри. Прекалено идеологически натоварен. Вярно, правен е по истински случай, но това не пречи допълнително да са засилени тези внушения. Какво точно имам предвид - освен абсолютно директните препратки към Третия Райх чуваме още за източногерманци, турци и прочие, тоест филмът според мен е правен от германци за германските деца, за да им покажа модела на възникване на фашисткия режим и да заклейми определени тенденции в днешна Германия. Освен това разгеле им казаха, че никак не е лошо да си обичаш държавата - нещо, което тях ги е страх да заявят открито, щото видите ли можело да ги обвинят в национализъм. Затова трябваше и репликата да я сложат в устата на турчина :yes: Като цяло за мен не беше интересен, защото директно ми заявяват разни клиширани постулати. Иначе съм за да се гледа от подрастващи, които нямат идея що е то автокрация и докъде може да доведе ;)
И пак ще спомена "Das Experiment" - препоръчвам на всеки. Наднационален, общочовешки, силно психологически. Докъде можем да стигнем и как бихме реагирали, поставени в извънредна ситуация, дали ще ни пука за другите или сами ще се спасяваме, дали ще се бунтуваме или ще сме мишки, и още - как човек се самозабравя като му се даде малко власт. Няма излишно политизиране, всичко се случва между четири стени - когато и да е, където и да е, с каквито и да е хора.
Posted Image

#237 madeoffire

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 66 posts

Posted 16 февруари 2010 - 22:13

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде - всичките похвали за този филм са абсолютно основателни. Самата атмосфера на филма е изключително топла и приятна. Актьорите са страхотни и много добре влизат в ролите са, като единствено ме дразнят акцентите на главните герои, които не са българи. Сценарият е много добър, по истинска история и мисля да си купя близките дни и книгата, по която е правен филмът. Освен това "Светът е голям.." е и пълен със страхотна музика цялата композирана от Стефан Вълдобрев доколкото знам, така че любителите на киното във всички негови аспекти ще останат много доволни от филма мисля. Пожелавам ни още много такива филми за в бъдеще

Edited by madeoffire, 16 февруари 2010 - 22:13 .

#238 TEMPOS

кюре

• Енориаши
  • PipPip
  • 59 posts

Posted 16 февруари 2010 - 22:51

За "Вълната" само искам да добавя, че колкото и клишета и преекспониране на темата да има дори и сега в Германия е така, живях известно време там и се сблъсках точно с този тип поведение- не смееш да кажеш каквото и да било по-политически или идеологически оцветено от страх да не те обвят за наци. Иначе ще дръпна и "Експериметът" ... :yes:

#239 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 16 февруари 2010 - 23:24

View PostTEMPOS, on Feb 16 2010, 22:51, said:

За "Вълната" само искам да добавя, че колкото и клишета и преекспониране на темата да има дори и сега в Германия е така, живях известно време там и се сблъсках точно с този тип поведение- не смееш да кажеш каквото и да било по-политически или идеологически оцветено от страх да не те обвят за наци. Иначе ще дръпна и "Експериметът" ... :yes:

Да де и аз нали това казвам, че е правен за да даде акъл на днешните хора ;) При тях думата патриот не съществува, сакън да не каже някой, че е неправилно. Като цяло добре са направили, че са го заснели де, поучителен е за младежта ;)

#240 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 17 февруари 2010 - 14:52

Обикновено пиша тук когато изгледам някой пълнометражен филм, но този път не се сдържах да споделя това:
Posted Image
:lol: :lol: :lol:
Убийствено забавно (както можете да се се досетите и от плаката, заглавието и tag line-а) и яко short movie, което е вземало разни наградки. Можете да го гледате на линка по-долу:
The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon
ПИСУК!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users