Последният филм, който гледах...
Started by BART, май 10 2009 10:02
626 replies to this topic
Posted 14 януари 2010 - 18:54
North Face / Nordwand / Стената на Смъртта (2008)

И немците могли да правят много добри филми

И немците могли да правят много добри филми
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!
Posted 14 януари 2010 - 19:12
Yanni, on Jan 3 2010, 23:24, said:
The Time Traveler's Wife
Уникално!!!
Всякакви опити да кажа нещо свързано за този филм са обречени!
Хубав филм. Но честно казано очаквах много повече след твоите думи. Много нелогични и необяснени неща имаше. Много моменти и факти останаха да висят във въздуха. Никакво, дори минимално обяснение на феномена. И, хайде да приемем, че не той е бил в основата на посланието. Но и самото послание не разбрах какво точно трябваше да бъде.
"Завръщане в бъдещето" за мен е образец за филм на тематика пътуване във времето. Вярно - приключенски, дори леко детски и без някакво дълбоко послание. Но всички времево-пространствени връзки, събития и феномени са логични и много добре обяснени, до най-малкия детайл.
Posted 02 февруари 2010 - 14:55
Satyr, on Jan 11 2010, 23:03, said:
Най-добрата екранизация е "Страстите Христови" на Мел Гибсън.
последния филм, който аз гледах и по най-пристрастен и безкомпромисен начин много се впечатлих, е новата лудост на Тери Гилиъм, поредната фантастична притча за борбата за човешката душа, с характерното актьорско съзвездие и сюрреалистичен art direction
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...
Posted 04 февруари 2010 - 20:14
В тази и подобните й теми е забранено прикрепянето на файлове 
Дали да гледаш този филм зависи от това дали искаш или не, да гледаш как бият един човек в продължение на два часа
Аз последно гледах "Книгата на Илай".
449875495485656887876233-ият в историята на киното постапокалиптичен филм.
Има някои достойнства, но повече са недостатъците. Цял филм с не особено голямо разнообразие във фабулата и т. н., за да се разкаже една кратка притча. Не особено интересна и не особено оригинална.
Velvet Thorns, on Feb 2 2010, 14:55, said:
- единствения му филм, който въобще нямам желание да гледам... може би не ми е интересна темата, да не кажа, че е и изтъркана.. или прекалено много пъти съм гледала Jesus Christ Superstar 
Дали да гледаш този филм зависи от това дали искаш или не, да гледаш как бият един човек в продължение на два часа
Аз последно гледах "Книгата на Илай".
449875495485656887876233-ият в историята на киното постапокалиптичен филм.
Има някои достойнства, но повече са недостатъците. Цял филм с не особено голямо разнообразие във фабулата и т. н., за да се разкаже една кратка притча. Не особено интересна и не особено оригинална.
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 05 февруари 2010 - 12:20
Книгата на Илай. Леле, скука! Клише до клишето, мила моя майно льо. Всъщност, не го догледах до края. Около час издържах и то ми беше много. Дано не съм изтървала някакъв много зрелищен финал.
Omnia mea mecum porto
Posted 07 февруари 2010 - 18:53
"Шерлок Холмс". Преди бая време, всъщност, обаче чак сега ми се дописа за него.
Така де...
Троши фаянс. Сега, направо, ако сте фенове на оригинала и искате да видите точно него, гледайте някой друг филм. Или, по-скоро, епизод от телевизионен сериал. А ако искате да се позабавлявате, няма да сбъркате. Филмът действително има какво да предложи по тази линия, а именно качствен екшън и интересен диалог, а също и доста мистерия. Директно противоречие с образа на Холмс няма, доколкото всичко, което прави, е описано под една или друга форма в книгите - и бойните му умения в това число, макар че никога не са били такъв център на действието, какъвто са в новия филм. Единственото подобно противоречие е, че Робърт Дауни е с двайсетина сантиметра по-нисък от оригиналния Холмс. Което не е проблем. Виж, Уотсън е доста различен от оригинала, бидейки по-млад и неотстъпващ на Холмс по умение в боя, но това също не е проблем. Но пък химията между двата образа е страхотна, а и Дауни и Лоу са просто великолепни в ролите си. На моменти, особено в споровете им, имах чувството, че гледам не Холмс и Уотсън, а Хаус и Уилсън от известния лекарски сериал - което съвсем не е случайно предвид факта, че Хаус е базиран именно на героя на Артър Конан Дойл. Така де... Мисълта ми е, че филмът си заслужава доста. Едно време Дойл е писал каквото е писал не с цел да бъде Голямата Литература, а да забавлява. Нищо повече и нищо по-малко. Мисля, че Гай Ричи се е справил доста поносимо със същата задача. Това е първият му филм, който ми харесва, бтв. Трябва да вземе поне два "Оскар"-а - за операторска работа и за музика. Сериозно.
Така де...
Троши фаянс. Сега, направо, ако сте фенове на оригинала и искате да видите точно него, гледайте някой друг филм. Или, по-скоро, епизод от телевизионен сериал. А ако искате да се позабавлявате, няма да сбъркате. Филмът действително има какво да предложи по тази линия, а именно качствен екшън и интересен диалог, а също и доста мистерия. Директно противоречие с образа на Холмс няма, доколкото всичко, което прави, е описано под една или друга форма в книгите - и бойните му умения в това число, макар че никога не са били такъв център на действието, какъвто са в новия филм. Единственото подобно противоречие е, че Робърт Дауни е с двайсетина сантиметра по-нисък от оригиналния Холмс. Което не е проблем. Виж, Уотсън е доста различен от оригинала, бидейки по-млад и неотстъпващ на Холмс по умение в боя, но това също не е проблем. Но пък химията между двата образа е страхотна, а и Дауни и Лоу са просто великолепни в ролите си. На моменти, особено в споровете им, имах чувството, че гледам не Холмс и Уотсън, а Хаус и Уилсън от известния лекарски сериал - което съвсем не е случайно предвид факта, че Хаус е базиран именно на героя на Артър Конан Дойл. Така де... Мисълта ми е, че филмът си заслужава доста. Едно време Дойл е писал каквото е писал не с цел да бъде Голямата Литература, а да забавлява. Нищо повече и нищо по-малко. Мисля, че Гай Ричи се е справил доста поносимо със същата задача. Това е първият му филм, който ми харесва, бтв. Трябва да вземе поне два "Оскар"-а - за операторска работа и за музика. Сериозно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Posted 09 февруари 2010 - 22:15
След като гледах "Сделката на доктор Парнасъс" реших, че трябва да попълня една празнина във филмографията на Тери Гилиъм, а именно "Приключенията на барон Мюнхаузен". Филмът ми допадна, без обаче да ме грабне особено.
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.
с поредния номер и код.
Posted 10 февруари 2010 - 08:17
Е-е-е, не си имал удоволствието да го гледаш някъде около 1990 г., когато се появи по кината в България. Само, щото бях беден ученик, се задоволих едва с две гледания. А появата на младата Ума Търман от морската пяна в ролята на Венера си остава една от най-еротичните нееротични сцени в киното евър
WeRock.bg - сайт за Праведна музика
Posted 10 февруари 2010 - 18:29
Satyr, on Feb 10 2010, 08:17, said:
Е-е-е, не си имал удоволствието да го гледаш някъде около 1990 г., когато се появи по кината в България. Само, щото бях беден ученик, се задоволих едва с две гледания. А появата на младата Ума Търман от морската пяна в ролята на Венера си остава една от най-еротичните нееротични сцени в киното евър 
Някъде около 1990-та съм бил на някъде около 9 години, така че и да го бях гледал не съм сигурен какво бих разбрал.
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.
с поредния номер и код.
Posted 10 февруари 2010 - 20:31
Вие не разбирате от жени
Да кажете, че Ума Търман не е красива, ми звучи абсурдно, Тарантино ли е сляп, кой ли.....
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?
Posted 10 февруари 2010 - 20:48
И на най-красивия човек можеш да намериш снимка, на която изглежда зле, ако решиш.
Разбира се всичко е въпрос на лични възприятия, но чак да трябва да си сляп, за да кажеш, че е хубава....Значи и аз съм сляпа
Posted 10 февруари 2010 - 20:57
Ума Търман е отвратителна, ако не е специално гримирана, направена и с прическа. Просто някаква бозава потомка на ирландци.
Posted 10 февруари 2010 - 21:12
Ааа, отказвам се, прекалено много станахте срещу мен 
P.S. Впрочем, Свил, това важи за мнооооого голяма част от жените по Света, струва ми се
P.S. Впрочем, Свил, това важи за мнооооого голяма част от жените по Света, струва ми се
Edited by Rebel, 10 февруари 2010 - 21:13 .
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users