Jump to content

Последният филм, който гледах...

626 replies to this topic

#201 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 11 януари 2010 - 23:03

Най-добрата екранизация е "Страстите Христови" на Мел Гибсън. Мотамо всеизвестната ни история :D Само дето прекалиха с боя, ама пък иначе филмът трябваше да е един час. А Христо Шопов - баси и дървото некадърно :unsure:
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#202 didara

Inconvenient

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 564 posts

Posted 14 януари 2010 - 18:54

North Face / Nordwand / Стената на Смъртта (2008)

Posted Image

И немците могли да правят много добри филми :rolleyes:
Твоето неразбиране не е лудостта на другия!

#203 Jimmy Pop

пишман-естет

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1122 posts

Posted 14 януари 2010 - 19:12

View PostYanni, on Jan 3 2010, 23:24, said:

Posted Image
The Time Traveler's Wife
:rolleyes:

Уникално!!! :harhar:
Всякакви опити да кажа нещо свързано за този филм са обречени! :yes: Гледайте го обезателно. B)

Хубав филм. Но честно казано очаквах много повече след твоите думи. Много нелогични и необяснени неща имаше. Много моменти и факти останаха да висят във въздуха. Никакво, дори минимално обяснение на феномена. И, хайде да приемем, че не той е бил в основата на посланието. Но и самото послание не разбрах какво точно трябваше да бъде.

"Завръщане в бъдещето" за мен е образец за филм на тематика пътуване във времето. Вярно - приключенски, дори леко детски и без някакво дълбоко послание. Но всички времево-пространствени връзки, събития и феномени са логични и много добре обяснени, до най-малкия детайл.

#204 Velvet Thorns

jedi knight

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 599 posts
  • Interests:paradise lost | doom metal | death metal | stoner metal | sludge metal | progressive metal | black metal | gothic metal | scandinavian metal | drone metal | post metal | industrial metal | cyber erotica | photography | body modification

Posted 02 февруари 2010 - 14:55

View PostSatyr, on Jan 11 2010, 23:03, said:

Най-добрата екранизация е "Страстите Христови" на Мел Гибсън.
- единствения му филм, който въобще нямам желание да гледам... може би не ми е интересна темата, да не кажа, че е и изтъркана.. или прекалено много пъти съм гледала Jesus Christ Superstar :harhar:

последния филм, който аз гледах и по най-пристрастен и безкомпромисен начин много се впечатлих, е новата лудост на Тери Гилиъм, поредната фантастична притча за борбата за човешката душа, с характерното актьорско съзвездие и сюрреалистичен art direction
in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head this all is in my head...

#205 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 04 февруари 2010 - 20:14

В тази и подобните й теми е забранено прикрепянето на файлове :worship:

View PostVelvet Thorns, on Feb 2 2010, 14:55, said:

- единствения му филм, който въобще нямам желание да гледам... може би не ми е интересна темата, да не кажа, че е и изтъркана.. или прекалено много пъти съм гледала Jesus Christ Superstar :metal:

Дали да гледаш този филм зависи от това дали искаш или не, да гледаш как бият един човек в продължение на два часа :metal:

Аз последно гледах "Книгата на Илай".
449875495485656887876233-ият в историята на киното постапокалиптичен филм.
Има някои достойнства, но повече са недостатъците. Цял филм с не особено голямо разнообразие във фабулата и т. н., за да се разкаже една кратка притча. Не особено интересна и не особено оригинална.

#206 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 05 февруари 2010 - 12:20

Книгата на Илай. Леле, скука! Клише до клишето, мила моя майно льо. Всъщност, не го догледах до края. Около час издържах и то ми беше много. Дано не съм изтървала някакъв много зрелищен финал. :metal:
Omnia mea mecum porto

#207 Abadon

приятел на Чубака

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 577 posts

Posted 05 февруари 2010 - 12:35

View PostФайона, on Feb 5 2010, 12:20, said:

Дано не съм изтървала някакъв много зрелищен финал. :metal:
появи се Лара Крофт, нищо повече
Знаете ли че ...

Мириса на пламъка от запалката мирише на изгорели косми от носа.

#208 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1998 posts

Posted 07 февруари 2010 - 18:53

"Шерлок Холмс". Преди бая време, всъщност, обаче чак сега ми се дописа за него.
Така де...
Троши фаянс. Сега, направо, ако сте фенове на оригинала и искате да видите точно него, гледайте някой друг филм. Или, по-скоро, епизод от телевизионен сериал. А ако искате да се позабавлявате, няма да сбъркате. Филмът действително има какво да предложи по тази линия, а именно качствен екшън и интересен диалог, а също и доста мистерия. Директно противоречие с образа на Холмс няма, доколкото всичко, което прави, е описано под една или друга форма в книгите - и бойните му умения в това число, макар че никога не са били такъв център на действието, какъвто са в новия филм. Единственото подобно противоречие е, че Робърт Дауни е с двайсетина сантиметра по-нисък от оригиналния Холмс. Което не е проблем. Виж, Уотсън е доста различен от оригинала, бидейки по-млад и неотстъпващ на Холмс по умение в боя, но това също не е проблем. Но пък химията между двата образа е страхотна, а и Дауни и Лоу са просто великолепни в ролите си. На моменти, особено в споровете им, имах чувството, че гледам не Холмс и Уотсън, а Хаус и Уилсън от известния лекарски сериал - което съвсем не е случайно предвид факта, че Хаус е базиран именно на героя на Артър Конан Дойл. Така де... Мисълта ми е, че филмът си заслужава доста. Едно време Дойл е писал каквото е писал не с цел да бъде Голямата Литература, а да забавлява. Нищо повече и нищо по-малко. Мисля, че Гай Ричи се е справил доста поносимо със същата задача. Това е първият му филм, който ми харесва, бтв. Трябва да вземе поне два "Оскар"-а - за операторска работа и за музика. Сериозно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#209 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 09 февруари 2010 - 22:15

След като гледах "Сделката на доктор Парнасъс" реших, че трябва да попълня една празнина във филмографията на Тери Гилиъм, а именно "Приключенията на барон Мюнхаузен". Филмът ми допадна, без обаче да ме грабне особено. :)

Posted Image
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#210 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 февруари 2010 - 08:17

Е-е-е, не си имал удоволствието да го гледаш някъде около 1990 г., когато се появи по кината в България. Само, щото бях беден ученик, се задоволих едва с две гледания. А появата на младата Ума Търман от морската пяна в ролята на Венера си остава една от най-еротичните нееротични сцени в киното евър ;)

#211 Нещото което вие в нощта

Принц

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 689 posts

Posted 10 февруари 2010 - 18:29

View PostSatyr, on Feb 10 2010, 08:17, said:

Е-е-е, не си имал удоволствието да го гледаш някъде около 1990 г., когато се появи по кината в България. Само, щото бях беден ученик, се задоволих едва с две гледания. А появата на младата Ума Търман от морската пяна в ролята на Венера си остава една от най-еротичните нееротични сцени в киното евър :)

Някъде около 1990-та съм бил на някъде около 9 години, така че и да го бях гледал не съм сигурен какво бих разбрал. ;) Определено обаче този филм ми промени представата за Ума Търман. Дълго време се чудех как е възможно Куентин Тарантино да я смята за "най-красивата жена", но "Барон Мюнхаузен" дава отговор. Подкрепям с две ръце мнението ти за сцената с Венера.
Ние ще влезем в забравата
с поредния номер и код.

#212 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 февруари 2010 - 18:55

Би трябвало да я е смятаЛ... Ако още я смята, значи е сляп. Всъщност, след като гледах "Гадни копилета" - нищо чудно да е сляп ;)

#213 rodd1ck

архиепископ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 501 posts

Posted 10 февруари 2010 - 19:46

Сляп заради това ли? :D

#214 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 февруари 2010 - 19:55

Не, за това, че фабулата беше доста абсурдна на моменти, не че знам как е в оригинала, на който този филм е римейк.
Например по отношение познанията по английски език на немци и французи през 40-те години :D

#215 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 10 февруари 2010 - 20:31

Вие не разбирате от жени :D Да кажете, че Ума Търман не е красива, ми звучи абсурдно, Тарантино ли е сляп, кой ли..... :nono:
Posted Image
The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#216 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7533 posts

Posted 10 февруари 2010 - 20:34

Разбира се, че не е

Posted Image

Иначе, и аз имам отделни снимки, където съм хубава жена :D

#217 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 10 февруари 2010 - 20:48

И на най-красивия човек можеш да намериш снимка, на която изглежда зле, ако решиш. :D Разбира се всичко е въпрос на лични възприятия, но чак да трябва да си сляп, за да кажеш, че е хубава....Значи и аз съм сляпа :nono:

#218 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 февруари 2010 - 20:57

Ума Търман е отвратителна, ако не е специално гримирана, направена и с прическа. Просто някаква бозава потомка на ирландци.

#219 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 10 февруари 2010 - 21:12

Ааа, отказвам се, прекалено много станахте срещу мен :D
P.S. Впрочем, Свил, това важи за мнооооого голяма част от жените по Света, струва ми се :nono:

Edited by Rebel, 10 февруари 2010 - 21:13 .

#220 Svil

кардинал

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 3368 posts

Posted 10 февруари 2010 - 21:19

View PostRebel, on Feb 10 2010, 21:12, said:

Впрочем, Свил, това важи за мнооооого голяма част от жените по Света, струва ми се :D
Абсолютно вярно, но пък и колко чаровни момичета се правят на маймуни, като се нагримират, а естествени са толкова хубави ...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users