Jump to content

Последният филм, който гледах...

• You cannot reply to this topic
626 replies to this topic

#181 Yanni

I Am Colossus

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1816 posts

Posted 03 януари 2010 - 23:24

Posted Image
The Time Traveler's Wife
:D

Уникално!!! :D
Всякакви опити да кажа нещо свързано за този филм са обречени! :D Гледайте го обезателно. :worship:
A new level reached, where the absence of air lets me breathe...

#182 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 03 януари 2010 - 23:35

Before Sunrise (1995)
Before Sunset (2004)

Гледах ги миналата седмица, но още ми държат влага. А това, че през 2013-та ще излезе трета част, ме изпълва с неизмеримо чувство на кеф :D Дано не ми се случи нещо дотогава, че да я гледам :D Поредните филми с Итън Хоук, които ми харесват МНОГО. :D
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#183 fantucho_

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 474 posts

Posted 06 януари 2010 - 18:29

Big Fish (2003)

Е, това се превърна в любимия ми филм на Бъртън! :worship:
Приказно, приказно, та чак реално!

#184 Файона

addicted to chaos

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 212 posts

Posted 06 януари 2010 - 19:29

"Шерлок Холмс" на Гай Ричи.
Много приятен филм, с доста реалистично пресъздадена Викторианска атмосфера и поднесен с елегантно чувство за хумор.
След като на предишния филм, който гледах - "Аватар" - раздаваха очила, надявах се тук да раздават каскети и лули. За да се вживеем по-стабилно във филма. Но се оказа, че не е необходимо. Този Шерлок беше доста по-различен от стандартния. Някакъв супер-спайдър-екшън-Холмс. :worship:

Любимата ми героиня обаче е една страхотна дама, която беше в състояние да отмъкне всичко, което не е заковано. Жалко, че присъстваше в твърде малка част от филма.
Omnia mea mecum porto

#185 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7537 posts

Posted 06 януари 2010 - 20:18

На тоз "Шерлок" съм гледал само трейлър.
И мисля две неща:
1. Трябва да се създаде международна организация, която да забранява и предотвратява подобни гаври с класически произведения на литературата.
2. Гай Ричи трябва да бъде пребит с камъни.

Шерлок Холмс и спайдърменоподобен екшън. Само гаврата "Equilibrium", която прави екшън от "451 по Фаренхайт" на Бредбъри може да се сравни с това :worship: :lol: :) :) :)
WeRock.bg - сайт за Праведна музика

#186 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1999 posts

Posted 06 януари 2010 - 21:15

И аз съм гледал само трейлъра засега, но все пак да спомена, че още в "Етюд в червено" се споменава, че Холмс е изключителен боксьор - т.е. може да се бие и е във върховна форма. От там до акробатичните каскади крачката не е голяма. А притеснението ми по отношение на филма е свързано с Ричи - нито един от досегашните му филми не ми е харесал, ама нито един.

Иначе най-голямата гавра с класическа книга, която може да съществува, е "Граф Монте Кристо" с Джим Кавийзъл. Няма такава гадост, сериозно. "451 градуса по Фаренхайт" не съм чел и сигурно заради това "Еквилибриум" ми хареса много.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#187 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7537 posts

Posted 06 януари 2010 - 21:36

Като във всичките истории, които съм чел и гледал (а те не са никак малко), на Холмс му се налага да се бие 2-3 пъти общо.
Да не говорим за акробатични изпълнения, взривове и не знам к'во още.

Ако изобщо си чел нещо от Бредбъри, можеш да си представиш колко далеч е той е от екшъна... Ако не си - повярвай ми, че е толкова далеч, колкото и Достоевски примерно :worship:

#188 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 07 януари 2010 - 06:04

View PostТигър, on Jan 6 2010, 21:15, said:

View PostSatyr, on Jan 6 2010, 21:36, said:

Все още не съм гледал новия филм на Гай Ричи обаче едно ми е ясно още от сега (и смятам, че би трябвало да е ясно на всеки нормален човек гледал трейлъра): идеята на английския режисьор въобще не е била да се придържа към литературния първообраз. Ама въобще. Дори само на ниво "трейлър" мога да кажа, че единственото общо между този Шерлок и онзи на Дойл е името, цигулката, лулата и Уотсън. От там насетне всичко е оставено на произвола на въображението на режисьора, за да се направя един интересен (пак казвам: на ниво "трейлър") филм. А и Гай Ричи винаги е градил непредсказуеми, изненадващи и пълни с хумор истории, и тази тук ще е такава отчасти именно заради противопоставянето между екранния Шерлок и оригиналния.

Ако някой е Дойл-маниак то наистина е най-добре да не гледа филма, но на Гай Ричи очевидно му е през оная работа точно за тези хора. Както, между впрочем, и на зрители като мен, които от една страна са чели доста от историите за Холмс, но от друга тръгват към кино салона с ясната идея да се забавляват, да не правят сравнения и да не търсят под вола теле защото то никога не е предвиждано да бъде там :worship:
ПИСУК!

#189 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7537 posts

Posted 07 януари 2010 - 09:14

С немалката разлика, че Шерлок Холмс не е произволен герой на произволен роман. И изобщо не е екшън герой. Характерното на историите за него е на сто процента загадката, играта на ума, "съспенс"-а и т. н. Рай Гичи да си беше измислил собствен герой, като е толкова интересен. А не да се възползва наготово от вече създаден и много популярен образ, а да си прави каквото иска с него.
Лесно е и след като авторските права на Конан Дойл отдавна са изтекли... :worship:

Ето тук изниква нуждата от споменатата от мен организация. Тя ще се състои от "видни интелектуалци", на които гайричовци и други подобни ще представят проектите си, касаещи което и да е класическо произведение, и които те ще приемат или отхвърлят с гласуване. По-точно отхвърлят :)
И никой няма да ги знае кои са, за да не ги подкупват или заплашват. Самите те няма да се знаят едни други :)

А ние скоро да очакваме и екшън по "Хамлет" :lol:

#190 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 07 януари 2010 - 09:53

Аз като фен на Гай Ричи мога да кажа, че това е най-слабият му филм, с изключение на тъпотията, която направи за Мадона - "Swept away".
Абсолютно се съгласявам със Сатир и ще кажа и това, което казах по повод на гаврата "Дориан Грей" - за човек, който е чел и харесва класическите произведения и герои, подобно пресъздаване е много трудно за преглъщане. Отделен въпрос е, че режисьорите трупат активи на гърба на вече създадена история, като правят нещо "модерно" за масовата публика. И модерно наистина е най-подходящата дума, защото и двата филма, за които говоря, са с еднаква стилистика.
Ех, Гай, ех, Ричи, защо трябваше да развалиш чудесното впечатление, което остави с уникалните "Две димящи дула", "Гепи" и "Рокендрола"?!
А иначе за човек, на когото не му пука кой е Артър Конан Дойл и героят Холмс, филмът може и да е забавен и развлекателен.

Edited by Rebel, 07 януари 2010 - 09:54 .

The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n
What matter where, if I be still the same?

#191 whiplash159

The Grim Squeaker

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 2593 posts

Posted 07 януари 2010 - 09:59

От трейлъра става достатъчно ясно за кого е и за кого не е този филм.
А иначе пак ще кажа, че ще отида, за да гледам филм на Гай Ричи, който:

View Postwhiplash159, on Jan 7 2010, 06:04, said:

винаги е градил непредсказуеми, изненадващи и пълни с хумор истории, и тази тук ще е такава отчасти именно заради противопоставянето между екранния Шерлок и оригиналния.
Лошото в една екранизация е когато тя е представяна като екранизация и се дъни могъщо (споменатия "Граф Монте Кристо" е хубав пример), а това тук въобще не пледира да показва на кино лента Шерлок Холмс на Дойл. И след като не е представена като такава ще бъде подмината от споменатата от теб организация :)

View PostSatyr, on Jan 7 2010, 09:14, said:

А ние скоро да очакваме и екшън по "Хамлет" :worship:
И аз искам. Драматичния подход ми е доскучал. Но пък един Баз Лурман изкара преди десетина години адски идеен и нетипичен прочит на "Ромео и Жулиета" (с Ди Каприо и Клер Дейнс), така че очаквам скоро някой да направи нещо разчупено и от "Хемлет". Ако е добро нямам абсолютно нищо против :lol:

Повече след като гледам филма.
ПИСУК!

#192 Satyr

Администратор

• Велики Магистри
  • PipPipPipPipPip
  • 7537 posts

Posted 07 януари 2010 - 11:08

Какво значи "не претендира да е екранизация на А. К. Дойл"?
Как се казва филмът? "Шерлок Холмс". На рекламните макети в кината кои герои ни посрещат? Холмс + д-р Уотсън. Това е повече от достатъчно. Не съм виждал филм, в чието подзаглавие по рекламни материали и др. да пише изрично "екранизация на еди-кое-си произведение". Ако не претендира, да си беше кръстил по друг начин героите и после да обяснява, че прототипите са били Холмс и Уотсън. Ама таха приходите щяха да са двойно по-малко.

#193 Тигър

кардинал

• Тамплиери
  • PipPipPipPipPip
  • 1999 posts

Posted 07 януари 2010 - 12:37

Бтв, ако искате точна екранизация на историите за Шерлок Холмс, гледайте "The Great Mouse Detective". Не си правя майтап, героят наистина предава образа на Холмс смайващо добре, ако и да се казва Базил, а не Шерлок.

Edited by Тигър, 07 януари 2010 - 12:57 .

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

#194 marillion

I'm a Marquee veteran...

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 6135 posts
  • Interests:Progressive Rock

Posted 07 януари 2010 - 14:13

Аз този филм го чакам с нетърпение. Всяка интерпретация по известна творба си струва гледането. Това е малко като при кавър версиите - едни харесват кавър версии, които се доближават максимално до оригинала, други като мен очакват новия албум на Питър Гейбриъл с кавър версии в които, убеден съм, надали ще можем да разпознаем оригинала. Още повече говорим за Гай Ричи и типично британското му чувство за хумор. По същата тази логика харесах и интерпретацията на събития от Втората световна война предложена наскоро от Тарантино. Киното е абстрактно изкуство, или поне киното което аз харесвам е такова и лично аз се опитвам да гледам на него по същия абстрактен начин...

По темата. Снощи гледах един филм, който по незнайни причини съм изпуснал преди години, а хората от сп. "Роулинг Стоун" са класирали на първо място в класацията за филм на отминалата декада. Става дума за...

There Will Be Blood

Posted Image

Трябва да призная, чудесен филм и изключителна игра на Даниел Дей Люис...
18.06.2017 - Phil Collins
19.06.2017 - Phil Collins
15.07.2017 - U2
13.10.2017 - marillion

#195 deep purple

епископ

• Енориаши
  • PipPipPip
  • 319 posts

Posted 11 януари 2010 - 10:47

Posted Image
Убийствен филм по романа на Оскар Уайлд
Sail away tomorrow,
sailin' far away.
To find it steal or borrow.
I'll be there someday

#196 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 11 януари 2010 - 20:01

View Postdeep purple, on Jan 11 2010, 10:47, said:

Убийствен филм по романа на Оскар Уайлд

Твърде смело твърдение е, че е по романа - да, имената на героите съвпадат. Аман от режисьори, които трупат пари на гърба на някой друг по-заслужил. Не знам чел ли си книгата, но филмът е пълна боза в сравнение с нея. Иначе за непредубедено око става за губене на време.

#197 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 11 януари 2010 - 20:20

View PostRebel, on Jan 11 2010, 20:01, said:

Твърде смело твърдение е, че е по романа - да, имената на героите съвпадат. Аман от режисьори, които трупат пари на гърба на някой друг по-заслужил. Не знам чел ли си книгата, но филмът е пълна боза в сравнение с нея. Иначе за непредубедено око става за губене на време.
Гледах го, след като прочетох първия ти пост за него и въпреки че това е един от любимите ми романи, филмът пак ми хареса. Особено атмосферата в него. Не бих го определила като ептен пълна боза, макар и наистина да си бяха доукрасили доста историята :D
А това неодобрение стана направо демонстративно, когато кепето започна да говори злорадо за рязане на глави и стъпкването им в калта, нищо че - или по-скоро, още повече поради факта, че са се накичили със сиви цилиндери. Това, доколкото лорд Ходсдън можеше да проследи мисълта му, беше начинът, по който би действал Сталинг в Москва, а което е добро за Сталинг, признаваше си открито кепето, бе добро и за него.

#198 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 11 януари 2010 - 20:35

View Postforeigner, on Jan 11 2010, 20:20, said:

Гледах го, след като прочетох първия ти пост за него и въпреки че това е един от любимите ми романи, филмът пак ми хареса. Особено атмосферата в него. Не бих го определила като ептен пълна боза, макар и наистина да си бяха доукрасили доста историята :worship:

Аз че съм предубедена - предубедена съм, така е. Ама и ако забравя, че е по каквото и да било произведение, пак ми е абсолютно незапомнящ се, въпреки че определено е мой тип с този мрачен сюжет и визия. Освен Колин Фърт нищо друго не си заслужава, да не говорим за педала в главната роля :D Сега понеже видях, че тази вечер го дават по TV7, та се сетих за филма "Една добра жена" - пак е екранизация по Оскар Уайлд, обаче е в пъти по-добър. Уловена е атмосферата, има директни цитати от произведенията му, много сладурска екранизация. А този опит за филм на ужасите, трилър, мистерия и още куп неща просто няма да го възприема и тва си е!

#199 foreigner

cream puff

• Енориаши
  • PipPipPipPipPip
  • 1436 posts

Posted 11 януари 2010 - 22:18

В този ред на мисли, има ли нещо добро по Портрет на Гогол?

#200 Rebel

Dein Negativ

• Енориаши
  • PipPipPipPip
  • 745 posts

Posted 11 януари 2010 - 22:38

View Postforeigner, on Jan 11 2010, 22:18, said:

В този ред на мисли, има ли нещо добро по Портрет на Гогол?

Изобщо не знам дали е екранизиран :unsure: А да не говорим колко забележки имам по американските екранизации на руската класика, там вече е страшно положението :D Но иначе добре се сети, много си го бива "Портрет", само дето май трябва да се прехвърлим в литературната тема :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users