marillion, on May 8 2009, 09:35, said:
С нетърпение очаквам съветите ти с точни указания как се
слуша и
чува музиката.
Това съвсем сериозно, без капка ирония...
Аз такива съвети не давам - оставил съм това на по-извисените духом.
Хубаво е да си мислиш, че знаеш всичко ...
Всезнайковщината също не ми е приоритет - и това съм го оставил другиму.
Нееднократно съм споменавал, че притежавам цялата дискография на DT.
Нито веднъж не си спомням да съм го прочитал, което май вече е мой проблем. Приеми извиненията ми по отношение на частта от поста ми засягаща DT.
Ти не си виждал колекцията ми, може би някой ден ще я видиш.
С удоволствие. Може би някой път и ти ще видиш моята и даже можем да обменим "опит"
... от това страда комуникацията.
Лошото при комуникация с теб е, че по някое време добивам усещането, че говоренето се обръща в надприказване, което автоматично води до друго усещане - че насреща ми има радио. Когато усетя нещо такова спирам защото единственото, което може да се получи е да си загубиш гласа. А аз не обичам да съм без глас.
Това е и причината засега да спра участието си в темата и може да се включа пак като ти видя списъка с жанровите особености

И понеже смяташ, че такъв жанр като прог метъл няма напиши просто сходните особености на музиката изсвирена в тези албума, които са всепризнати прог метъл еталони. Ако и сам не можеш да се сетиш за подобни нека другите участници в темата ти препоръчат такива.
P.S. Наистина последно:
marillion, on May 8 2009, 09:54, said:
Искам доказателства за пряката връзка между:
Steve Howe и Бах;
Mikael Еkerfeldt и Бах
Мога да ти говоря за връзката м/у Alexi Laiho и класическите композитори. Това по твоята логика прави Children of Bodom... какво? Прогресив рок?
Само да кажа, че и да ми отговориш аз няма да те дупликирам. Първо изведи жанровите особености или "жанровите" особености (както си избереш)